nvidia 3060 laptop gpu

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Всім привіт не розумію в чому у мене проблема на моєму ноуті ніби все ок працює норм ввсі дряйвера оновленні правильно та свіжі
так ось після того як у мене вийшла з ладу батарея моя відюха перестала видавати нормальний фпс в іграх наприклад в forza horizon 5 20-28 фпс при любих настройках хоч наприклад до того як полетіла батарея в кіберпанку було 100-120 фпс на мкс настройках без трасіровки хоч наскільки я розумію батарея ніяк не могла змінити роботу відюхи
також в диспетчері задач ЦП постійно не залежно від навантаження 0,31-0,32 що стосується відюхи то вона також постійно на 40-45 градусах в незалежності від навантаження
Також не відображається деякі фрагменти в lenovo Vantage (всі скріни до чого догадався покидаю)
Вложения
photo_2023-02-07_21-42-05.jpg
фів.png
віф.png
ван.png
John Doe
Member

хоч наскільки я розумію батарея ніяк не могла змінити роботу відюхи
Як раз, це воно.
waryag
Member

Funzzy: 07.02.2023 21:42хоч наскільки я розумію батарея ніяк не могла змінити роботу відюхи
Як мінімум, батарея могла зглажувати стрибки споживання. Як максимум, без неї система сильно обмежена в живленні (програмно чи апаратно - не суть)
slv
Member

наскільки я розумію батарея ніяк не могла змінити роботу відюхи
A коли ноут під*еднаний до мережі ?
Funzzy
Junior

A коли ноут під*еднаний до мережі ?

постійно

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
ну ок тоді буду очікувати коли приїде батарея і дам знатиколи поставлю
Dima4s
Member

енергозберігаючий режим часом не включений?
Andikho
Member

Спробуйте біос скинути (load optimized settings), тому що явно є якийсь збій на низькому рівні.
А що сталося з батареєю? Можливо, вона щось з собою вирішила винести? Якщо ноут на гарантії, то краще би його в авторизований сервіс.
Funzzy
Junior

Dima4s: 07.02.2023 22:20 енергозберігаючий режим часом не включений?
ні не вкючений

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Andikho: 07.02.2023 22:36 Спробуйте біос скинути (load optimized settings), тому що явно є якийсь збій на низькому рівні.
А що сталося з батареєю? Можливо, вона щось з собою вирішила винести? Якщо ноут на гарантії, то краще би його в авторизований сервіс.
вже скидав не допомогло, стосовно батареї не знаю якщо чесно просто одного прекрасного дня перестала працювати хоча показує 100%
здати не можу бо він потрібен для роботи
Andikho
Member

Funzzy: 07.02.2023 22:41здати не можу бо він потрібен для роботи
Ви просто можете в рандомний момент отримати ситуацію, що з нього вийде хмарка диму і він помре. Тоді ви позбудетесь його на довший термін і, можливо, до того часу гарантії теж не буде. Якщо здаватимете в нормальний сервім, то можете у них отримати замінний апарат на час ремонтних робіт (так він буде базовий, але зовсім без пристрою не зостанетесь).
Klon
CG graphikos fan

в біосе примусово увімкнете тільки дискретку (або в Вантажі вимкните "Гібрід Мод" відео) - так буде працювати тільки 3060.
І в диспетчере буде показуватися тільки 3060 без Інтел графіки.

Це перенаправить всю графіку на 3060, бо по диспетчеру у вас все перейшло на вбудованну графіку проца Інтела.

Якщо після цього не запрацює, хоча буде показувати що грузить 3060 - то скоріш за все щось погоріло в пітаніі 3060 (особливо якщо грали в грі без обмеження фпс)...

І встановить HWiNFO64 там буде навантаження в ваттах на відео\процесор - якщо у вас буде увімкнут білий, або красний режим = то буде в іграх\тестах навантажуватися на 80-120 ватт (не знаю лімітів в вашої моделі с 3060).
Як варіант - може погорів і зарядник, і не видає максимальну потужність для 3060 (в мене в Легіоні с 2060 зарядник на 300ватт )...
Chokolite
Junior

1. Проблема із зарядним
2. Запускається на вбудованій графіці
3. Якщо пробелма появилась прямо після смерті батареї, то може здохла не просто так і щось не так із ноутбуком
seraphic
Member

Попробуй выставь везде максимальную производительность, в панели нвидии упралением графики установи граф. процессор нвидиа, ещё можно задать приоритет в винде - система - дисплей - настройка графики
Ни в какие биосы лазить не стоит
Ответить