Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор роутера
-
sanya555
Member
Bender911
Если возьму ваттметр, сравним. Но наверное вы правы, если тестировать от 220, добавляется же еще сам БП роутера. Ну и банок у меня нет, один автоакум 75ач из него сделан шнурок к роутеру, и есть еще типа дешман павер стейшн, внутри которой стоит CSB на 7.2ач, но в комплекте даж есть готовый шнурок, прикуриватель, а с другой стороны 5х5 на 2.5.
Вот подключал Литокалу Пробовал кстати вот так зарядить Литокалой три высаженные в ноль банки 21700 (все три были 3в), норм зарядились.
Если возьму ваттметр, сравним. Но наверное вы правы, если тестировать от 220, добавляется же еще сам БП роутера. Ну и банок у меня нет, один автоакум 75ач из него сделан шнурок к роутеру, и есть еще типа дешман павер стейшн, внутри которой стоит CSB на 7.2ач, но в комплекте даж есть готовый шнурок, прикуриватель, а с другой стороны 5х5 на 2.5.
Вот подключал Литокалу Пробовал кстати вот так зарядить Литокалой три высаженные в ноль банки 21700 (все три были 3в), норм зарядились.
Последний раз редактировалось sanya555 31.01.2023 13:43, всего редактировалось 1 раз.
-
Bender911
Member
Щойно перевірив скільки спожива від Bluetti через USB оптичний конвертор та Archer AX10 разом, коли працюють на 5Гц 3 ноута, 2 телефона. Запустив відео 4к з Youtube, на іншому ноуті VPN та купа аплікух, на третьому Netflix - разом 5 Вт. Для відключень світла хвата на всі забаганки.Bender911: ↑ 31.01.2023 13:22Так тестувальники напевно міряли як і ви споживання від розетки 220в, а sanya555 писав, судячи по скрінам, про реальни споживання через USB від банки. Звісно підключати USB-девайси під час відключень до роутера не сама гарна ідея, якщо сам роутер від банки живиться. Тому більше вірю sanya555, якщо треба саме від банки живити.Mad Dog: ↑ 31.01.2023 11:02 з оглядами буває не все так просто. Як приклад вище sanya555 пише що у нього під навантаженням Xiaomi Mi WiFi Router 3G споживає 4 Вт.
Німецький огляд пише:
https://en.techreviewer.de/xiaomi-router-3g-test/
-
Mad Dog
Member
На арм не дивився. На інтелі взагалі нічого безкоштовного не знайшов, на АМД:Васильович: ↑ 31.01.2023 13:24 4 ARM CPU, 24 GB RAM, 200 GB storage - ага, "огризок"
подивлюсь ще АРМ. Дякую.1 core OCPU, 1 GB memory, 0.48 Gbps network bandwidth
Васильович: ↑ 31.01.2023 13:24 А в Мікротіках багато речей зроблені або "неочевидно", або занадто ускладнено - хто ж спорить.
j3s0n: ↑ 26.01.2023 19:53 Я не знаю чого ви так про мікротік пишите, вони вже давно мають дуже зручне і автоматичне налаштування.
Отправлено спустя 7 минут 7 секунд:
Звісно будуть якісь втрати через 220... але ж не в рази.Bender911: ↑ 31.01.2023 13:22Так тестувальники напевно міряли як і ви споживання від розетки 220в, а sanya555 писав, судячи по скрінам, про реальни споживання через USB від банки. Звісно підключати USB-девайси під час відключень до роутера не сама гарна ідея, якщо сам роутер від банки живиться. Тому більше вірю sanya555, якщо треба саме від банки живити.Mad Dog: ↑ 31.01.2023 11:02 з оглядами буває не все так просто. Як приклад вище sanya555 пише що у нього під навантаженням Xiaomi Mi WiFi Router 3G споживає 4 Вт.
Німецький огляд пише:
https://en.techreviewer.de/xiaomi-router-3g-test/
Я свій сяомі підключав до безперебійника з новим акумом 9 Аг. Через 220 тримає роутер десь годин 6, напряму від акума десь годин 7.
-
Scoffer
Member
Не можу погодитись. Враховуючи що я ні разу не мережевий адмін, і навіть мимо не проходив, тим не менш у мене не викликало ніяких незручностей налаштувати на мікроті три вани з автоперемиканням по доступності і файрвол з нуля без квіксета, і більше туди не заходити роками, бо і так працює.Васильович: ↑ 31.01.2023 13:24А в Мікротіках багато речей зроблені або "неочевидно", або занадто ускладнено - хто ж спорить.
-
Mad Dog
Member
нажаль 12в тригера у мене немає.
Але є китайський підсилювач, що робить з юсб 5в -> 12в. У нього теж є свій ккд...
Включив свій роутер через нього, і отримав ті самі 8-9 вт спиживання з юсб, що я бачив у простої і від 220.
Але є китайський підсилювач, що робить з юсб 5в -> 12в. У нього теж є свій ккд...
Включив свій роутер через нього, і отримав ті самі 8-9 вт спиживання з юсб, що я бачив у простої і від 220.
-
Васильович
Member
Я більше до того, що не вистачає якихось "пресетів" для типових сценаріїв використання. Тобто, можливостей самого QuickSet могло б бути і більшеScoffer: ↑ 31.01.2023 14:02 Не можу погодитись. Враховуючи що я ні разу не мережевий адмін, і навіть мимо не проходив, тим не менш у мене не викликало ніяких незручностей налаштувати на мікроті три вани з автоперемиканням по доступності і файрвол з нуля без квіксета, і більше туди не заходити роками, бо і так працює.
А вручну - так, багато цікавого можна запиляти
-
Bender911
Member
6 годин - мало, коли вмикав в 220 в Bluetti теж швидко акум розряджався. Тепер через USB два пристрої за 4 години його навіть не помічає - дискретний показчик заряду (5 смуг по 20%) не рухається зі 100%. Від звичайної банки на 30к за 7 годин - з 4 діодів не погас жодний, тобто приблизно меньше 25% розрядилось.Mad Dog: ↑ 31.01.2023 13:56
Звісно будуть якісь втрати через 220... але ж не в рази.
Я свій сяомі підключав до безперебійника з новим акумом 9 Аг. Через 220 тримає роутер десь годин 6, напряму від акума десь годин 7.
Звісно, ваш роутер може їсти більше, але тоді він не дуже підходить на блекаут
-
Mad Dog
Member
От тут я повністю погоджуюсь. )Bender911: ↑ 31.01.2023 15:02 Звісно, ваш роутер може їсти більше, але тоді він не дуже підходить на блакаут
Але ту інформацію я написав для порівняння... що від 220 живе трохи менше ніж від акума напряму. І через це я відмовився від такого сценарію використання взагалі.
-
j3s0n
Member
Я вчора на мікроті докер контейнер з pihole підняв, погрався, тупо вони зробили і складно, багато ресурсів споживає, якісь костилі, нормально yaml не використати, звісно можна користуватися, але я видалив все і знов ріжу рекламу через NAS де той самий pihole не відчувається ресурсами сервачка.
Відправлено через 52 секунди:
Bender911
У вас ЕВ70 модель з 700ВТг? Шо там такий поганий інвертор?
Відправлено через 52 секунди:
Bender911
У вас ЕВ70 модель з 700ВТг? Шо там такий поганий інвертор?
-
Scoffer
Member
Багато це скільки?j3s0n: ↑ 31.01.2023 15:13багато ресурсів споживає
-
Bender911
Member
EB55. Для мене швидко, це не означа, що він розрядиться за 4 години, але результат переходу на USB все одно дуже помітний.
-
j3s0n
Member
Scoffer
десь до 30% утилізація cpu коли відкриваєш багато вкладок, або коли оновлюється список твоїх блок листів, а ram взагалі з гігу вільно 500, тобто десь 300-400 йде на один контейнер, бо без нього 800-900мб війльно. Ну тобто як варіант для одного pihole наче норм, а щось ще поставити не варіант.
Bender911
ну схоже справді дуже поганий кпд.
десь до 30% утилізація cpu коли відкриваєш багато вкладок, або коли оновлюється список твоїх блок листів, а ram взагалі з гігу вільно 500, тобто десь 300-400 йде на один контейнер, бо без нього 800-900мб війльно. Ну тобто як варіант для одного pihole наче норм, а щось ще поставити не варіант.
Bender911
ну схоже справді дуже поганий кпд.
-
Bender911
Member
Судячи з тестів - 87%. Правда він тестить на 110 версію в US.
https://youtu.be/tZ3Gjr-vTnA?t=625
+ з 220 знову треба робити 12, тому на БЖ двох девайсів ще будуть втрати
-
Ray2000gt
Advanced Member
Налаштував на собі на домашньому Кинетіку Wireguard server. В цілому розібрався за 2 години, враховуючи, що це була ніч і голова вже не варила, непоганий результат. Але далеко не в 2 кліки. До прикладу я на своєму інстансі використовую piVPN, ось там все налаштування займає 2-3 хвилини, генерує QR код на екран, і кліент підв‘язаний.
На Кінетику налаштував серверну і клієнтську частини, додав маршрут, створив правило в фаєрволі.
Зручно, що в WG є параметр Allowed IPs. Можна налаштувати так, щоб тунель використовувуся тільки для домашньої локалки, а весь інтернет трафік йшов без змін. Тобто, не треба відключати/включати VPN на телефоні наприклад.
Судячи по гайдам, не думаю, що на Мікроті це зробити важче ніж на Кінетику.
На Кінетику налаштував серверну і клієнтську частини, додав маршрут, створив правило в фаєрволі.
Зручно, що в WG є параметр Allowed IPs. Можна налаштувати так, щоб тунель використовувуся тільки для домашньої локалки, а весь інтернет трафік йшов без змін. Тобто, не треба відключати/включати VPN на телефоні наприклад.
Судячи по гайдам, не думаю, що на Мікроті це зробити важче ніж на Кінетику.
-
IvanCh
Member
якщо чесно на мою думку за нахвалювання кінетику треба банити в цій тємі
-
Ray2000gt
Advanced Member
Бачу, що за Слово «Кінетік», не зважаючі на контекст, автоматично прилітає мінус.
Свій брав до війни. Буду міняти. Або на Мікрота або на роутер під OpenWRT. Точка доступу вже їде з eBay.
Свій брав до війни. Буду міняти. Або на Мікрота або на роутер під OpenWRT. Точка доступу вже їде з eBay.
-
Avenger80
Member
Ray2000gt
Хотя, если подумать, это реально бред полный - в теме по роутерам (читай железяка) - нельзя общаться за настройку и работу определённой марки и это воспринимается как реклама. Ну бред же... Никто не пишет тут о покупке Кинетика - только о работе и это воспринимается как реклама (это реальная боязнь, что аппарат функциональней многих ширпотребовательских роутеров в этой теме). Честно, полный детский сад.
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
IvanCh
Вот где ты увидел нахваливание Кинетика? Я не хочу входить снова тут в спор - но это уже перегибы творятся в теме.
Хотя, если подумать, это реально бред полный - в теме по роутерам (читай железяка) - нельзя общаться за настройку и работу определённой марки и это воспринимается как реклама. Ну бред же... Никто не пишет тут о покупке Кинетика - только о работе и это воспринимается как реклама (это реальная боязнь, что аппарат функциональней многих ширпотребовательских роутеров в этой теме). Честно, полный детский сад.
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
IvanCh
Вот где ты увидел нахваливание Кинетика? Я не хочу входить снова тут в спор - но это уже перегибы творятся в теме.
-
IvanCh
Member
та думаю навіть за згадування роутерів на букву К треба банити в цій темі.
-
Avenger80
Member
IvanCh
Да... И на чём это основано? Юридически подведи обоснование такого бана. Иначе это просто трёп на техническом форуме и ущемление прав форумчан на помощь в работе устройств (купленных ранее), в данном случае роутеров.
Да... И на чём это основано? Юридически подведи обоснование такого бана. Иначе это просто трёп на техническом форуме и ущемление прав форумчан на помощь в работе устройств (купленных ранее), в данном случае роутеров.
-
j3s0n
Member
Так, це також на мікроті дуже просто зробити, єдиний затик у мене був з фаєрволом, забув правило додати, а так дуже зручно.Ray2000gt: ↑ 31.01.2023 17:39Судячи по гайдам, не думаю, що на Мікроті це зробити важче ніж на Кінетику.