Последние статьи и обзоры
Новости
Чем запитать ТВ при отключении света?
-
waryag
Member
По паспорту ТВ ест 25 Вт, блок питания 19В 3.5А, на самом ТВ 19В 2.5А (50 Вт).
В теории, даже у дешевой зарядной станции рантайм будет приличным.
Но подумалось, что если подавать сразу 19В, схема будет существенно проще и эффективнее. Вот и интересно, есть ли не сильно колхозные решения с выходом 19В? (или 20?).
Потеряется универсальность, но от слабой зарядной станции можно запитать не так уж много полезного.
В теории, даже у дешевой зарядной станции рантайм будет приличным.
Но подумалось, что если подавать сразу 19В, схема будет существенно проще и эффективнее. Вот и интересно, есть ли не сильно колхозные решения с выходом 19В? (или 20?).
Потеряется универсальность, но от слабой зарядной станции можно запитать не так уж много полезного.
-
phobosse
Member
Как вариант, аккум 12в + зарядное для ноута от прикуривателя с подходящим коннектором. Либо большой павербанк + кабель с триггером 19в и подходящим коннектором. Я вторым способом питаю монитор для работы. Но он кушает 10-15 Ватт, в зависимости от уровня яркости.
-
Deadpool
Member
waryag
Акум 12в
Dc-dc step up auto ват на ~100-150 китайских, можно больше. И вертушку для активного охлада радика.
Если взять чет мощнее то можно пасивом обойтись.
Штекер для телевизора. Отверткой и мультиметром настраиваем выходное с преобразователя по вольтам и амперам.
Юзаем телик с минимальными потерями запаса акумов.
Акум 12в
Dc-dc step up auto ват на ~100-150 китайских, можно больше. И вертушку для активного охлада радика.
Если взять чет мощнее то можно пасивом обойтись.
Штекер для телевизора. Отверткой и мультиметром настраиваем выходное с преобразователя по вольтам и амперам.
Юзаем телик с минимальными потерями запаса акумов.
-
Alex+
Member
Або, як варіант, зібрати батарею з 12+6В акумулятора. Для зарядки вистачить дешевого ноутбучного БЖ на 20.5В, з обмеженням струму до необхідної величини
-
Sashkotem
Member
Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря а якщо хочете то вперед.
https://zaxid.net/u_lvivskiy_bagatopove ... a_n1556512
-
Alex+
Member
наче літій не горить...
Ого. Щось не дуже на акамулятор схоже.
Унаслідок вибуху були знищені домашні речі, пошкоджені стіни, а також вхідні двері у сусідню квартиру.
(...)Ймовірною причиною є вибух акумулятора. Вибуховою хвилею знищено вхідні двері, два металопластикові вікна, пошкоджено натяжну стелю
Ого. Щось не дуже на акамулятор схоже.
-
WalkMan
Member
waryag
Та зібрати збірку на LFP, шість послідовних комірок дадуть необхідний вольтаж.
Та зібрати збірку на LFP, шість послідовних комірок дадуть необхідний вольтаж.
-
gehka3
Катярко
waryag
Повышайка простейшая 12-19, автозарядка для ноута (будет дороже). Это если от 12в питать
Повышайка простейшая 12-19, автозарядка для ноута (будет дороже). Это если от 12в питать
-
Добрий
Junior
а скільки під ключ це обійдеться в грн?)gehka3: ↑ 24.01.2023 15:34 waryag
-
goldenvirus
Member
Свинцеві аккумулятори небезпечні лише тим, що при високому зарядному струмі киплять, виділяючи водень і пари кислоти...якщо струм заряду обмежити не допускаючи кипіння електроліту, то ніякої небезпеки такий аккум не становить...Sashkotem: ↑ 24.01.2023 15:27 Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря а якщо хочете то вперед.
В мене вже два місяці стоїть на кухні, кожен день заряждаю-розряджаю і все ОК.
Лише для самозаспокоєння натикав запобіжників куди тільки можна...
-
waryag
Member
Спасибо всем, буду читать/смотреть.
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
Обычный обслуживаемый, конечно, не стоит
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
Мешать аккумуляторы разных типов при последовательном соединении - стабильно плохая идея.Alex+: ↑ 24.01.2023 15:24Або, як варіант, зібрати батарею з 12+6В акумулятора. Для зарядки вистачить дешевого ноутбучного БЖ на 20.5В, з обмеженням струму до необхідної величини
В чем проблема с АГМ?Sashkotem: ↑ 24.01.2023 15:27Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря а якщо хочете то вперед.
Обычный обслуживаемый, конечно, не стоит
-
Crossbow
Member
а ничего что свинец один из самых безопасных при штатном использовании?Sashkotem: ↑ 24.01.2023 15:27Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря а якщо хочете то вперед.
а ничего что свинец ставится в UPS ?
и ничего что акб свинцовые - не обслуживаемые в UPS и т.д. ?
это вам не авто акб который выделяет "газики" и не литий который горит!. Вот именно литий самый опасный!
Відправлено через 38 секунд:
+ саме такgoldenvirus: ↑ 24.01.2023 15:40Свинцеві аккумулятори небезпечні лише тим, що при високому зарядному струмі киплять, виділяючи водень і пари кислоти...якщо струм заряду обмежити не допускаючи кипіння електроліту, то ніякої небезпеки такий аккум не становить...
Последний раз редактировалось Crossbow 24.01.2023 15:55, всего редактировалось 1 раз.
-
Alex+
Member
А хто казав про різні типи? Однакові батареї, однакової ємності, виробник, але одна на 6в, друга на 12. Але згоден, не кращий варіант у зв'язку з тим, що нормалі 6в батареї зараз найти складно, та і коштують не адекватноwaryag: ↑ 24.01.2023 15:46Мешать аккумуляторы разных типо
Можна і його. На сучасних батареях збоку є штуцер для трубки вівдвода газів. Напнули трубку та викинули десь на вулицю, і жодних газів у хаті не будеwaryag: ↑ 24.01.2023 15:46Обычный обслуживаемый, конечно, не стоит
-
Crossbow
Member
заходите в радиомагазин и покупаете DC-DC повышайку.Добрий: ↑ 24.01.2023 15:37а скільки під ключ це обійдеться в грн?)
Правда их сейчас может не быть в наличии.
-
Cirax
Member
Не читай дебилов. Свинцовые аккумуляторы не взрываются, даже если его кипятить пару часов.Sashkotem: ↑ 24.01.2023 15:27 Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря а якщо хочете то вперед.
Здоровья не прибавят, тут правда.
Оте все пожары, и взрывы - это li-ion.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
100грн на Али, 300Вт.Добрий: ↑ 24.01.2023 15:37а скільки під ключ це обійдеться в грн?)gehka3: ↑ 24.01.2023 15:34 waryag
-
Crossbow
Member
фатальная ошибка!Alex+: ↑ 24.01.2023 15:30наче літій не горить...
он горит и еще как. А если тушить водой, то будет еще хуже.
Изучите тему лучше, чем писать такое.
-
Alex+
Member
Crossbow
Так, а я про що? Я ж і кажу, горить набагато краще свинцевих
Так, а я про що? Я ж і кажу, горить набагато краще свинцевих
-
Crossbow
Member
ну тоді я Вас не правильно зрозумів.Alex+: ↑ 24.01.2023 16:08ак, а я про що? Я ж і кажу, горить набагато краще свинцевих
Щоб шось сталось з свинцем, то це потрібно самому натупити і порушити всі умови\режими експлуатації.
-
Deadpool
Member
Sashkotem
до чого там свинець?
у вас в безперебійниках свинцеві АГМки. і шо? сильно багато отруєнь? ) (раптово АГМ та гель герметичні корпуси мають)
навіть стартені авто акуми при віддачі не киплять, хіба там навісити кіловат, два, і то під питанням, киплять вони при заряці, виділяючи пари, збоку у таких є дренажний отвір, який можна вивести на вулицю, або просто на балконі акум поставити.
контакт може виникати через пошкодження зовнішного корпусу. коли перезаряд наприклад і банку роздуває. для того плати захисту та балансування інснують.
до чого там свинець?
у вас в безперебійниках свинцеві АГМки. і шо? сильно багато отруєнь? ) (раптово АГМ та гель герметичні корпуси мають)
навіть стартені авто акуми при віддачі не киплять, хіба там навісити кіловат, два, і то під питанням, киплять вони при заряці, виділяючи пари, збоку у таких є дренажний отвір, який можна вивести на вулицю, або просто на балконі акум поставити.
літій якраз при контакті з повітрям загорається.Alex+: ↑ 24.01.2023 15:30наче літій не горить...
контакт може виникати через пошкодження зовнішного корпусу. коли перезаряд наприклад і банку роздуває. для того плати захисту та балансування інснують.
-
Alex+
Member
Невже я так незрозуміло написав, що всі думають протилежне. Чоловік пише:
Я іронично заперечив:
Це звичайний мовний зворот, для підкреслення протилежної думки!
Чуваки не використовуйте в хаті свинцеві акумулятори якщо не хочете потравитись та взлетіти на повітря
Я іронично заперечив:
Це звичайний мовний зворот, для підкреслення протилежної думки!
Герметичні в тому сенсі, що в ному нічого не булькає та нічого з нього не тече, але там є і пробки з гумовими ковпачками, які вистрілюють при значному тиску, а у справжнього геля зустрічаються навіть запобіжні клапани.Deadpool: ↑ 26.01.2023 15:49раптово АГМ та гель герметичні корпуси мають