AMD розкрила додаткові подробиці про процесори Ryzen 7000X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ronemun
Ви в якомусь своєму світі живете. Ми говоримо про тут і зараз. Коли різниця на найбільш швидких процессорах та топових картах майже не відчутна (13700к+4090). І це не мінімальні налаштування графіки та роздильной здатності. А нормальні 2-4К. Для яких такі платформи і створюються. А ви мені скидуєте тести невідомо на чому, але зрозуміло, що на мінімальніх налаштуваннях судячи з кількості фпс. І розповідаєте про "вже стандарт" 7200 яка в нас коштує 20К за 32гб кіт. І явно не дасть адекватного ціні приросту. Набагато краще відеокарту взяти потужнішу))

ДядяСаша
Це поки що.
Але вийде через рік-два Кіберпанк 2, 3, ..5.
ну от колі війдуть, то і будемо дивитись. А зараз немає тої залежності ігор від швидкості пам яті, про яку вище згадували.
Yaroslav308
Member

lividum
Лучше вторички ужать, а не надеяться на xmp профиль, профиту больше будет чем со смены 3200 на 4400.
lividum
Member

Yaroslav308
а краще 4400 і вторички ужать :) не дасть воно нічого суттєвого. Подивлюсь як воно на інтелі буде. Згодом.
SergN
Member

ronemun: 06.01.2023 14:28Найбільш замітне падіння з при сповільненні памяті з 3600 до 2800, в 1,3 рази...
Гальмуйте до 2400, якщо довіряєте тим графікам, там життя повертається :D
Vecchio
Member

Зажали слой в 64МБ кэша второму CCD у топа, зажали.
А то 16-ядерник на Зен5 смотрелся бы не так впечатляюще. ;)
n+gibat[]r
Member

coffeeman: 06.01.2023 11:42 Пропоную обговорити AMD розкрила додаткові подробиці про процесори Ryzen 7000X3D

Оверклокінг поступово йде в світи тонких матерій
И в 5000 серии так, Ryzen 5900X ревизии B2 с фиксированным разгоном (как раньше привык на своих Intel-ах всегда делать) выжал максимум 4,5ггц при 1,2в, при большем разгоне уже жарко было и напряжения большие требовало, а вот с разгоном через PBO+Curve Optimizer уже и 5 ггц на однопоточной нагрузке держит и по всем ядрам 4,6-4,9 нормально работает, но танцев с бубном при настройке курвы поядерно на 12 ядрах а потом тесты этого всего занимает дико много, особенно доставляет когда все Linpack-и и AVX2-тесты проходит без проблем, а ребутится когда компьютер просто включен и никакой нагрузки нет, опять же из-за слишком большого негативного значения по ядру в Curve Optimizer :-/
ronemun
Advanced Member

lividum
Нечесно з вашого боку. Я описував різницю платформ з кешом відповідно до теми - 5800х 3д - з ddr4, і сучасних з DDR5. А ви мені про тільки 12900к ставите
До чого зарашні ціни брати. Я ж написав що скоро ddr5 подешевшає. Обіцяють +20% до ціни ddr4, що й зрозуміло - ринок падає, а розігнані потужності виробництва кудись тре дівати, просто так не зупинеш і людей на вулицю не викинеш, вигідніше скидати ціну. А що робити ddr4, що ddr5, однаково - кількість транзисторів та ж сама, а ціна у 5ї вища і перспективніша.
І ясно що 4к тести, ще й на ультрах, зараз небудуть залежати від памяті, адже впреться у відео. Але завжди так не буде - відяхи стануть в 2-3 рази потужніше і упор зникне. Багато хто пише що до одного місця 4к, якщо перейти на швидкісний монітор ніхто назад повертатись не хоче, навіть якщо це 1440p, особливо в шутерах - в русі часова роздільча здатність більш важливіша ніж просторова, яка розмазується в очах
WWQ
Member

ronemun: 06.01.2023 14:28По друге у 5800 х3д 4000 для памяті не вийде
Я когда-то скидывал скрин 4060\2030if...можно и выше, но там редкие whea...
konb999
Member

avtoelectrik: 06.01.2023 14:11 ДядяСаша
з процом 5800х3д думаю майже не буде,а от з іншими буде ,а ще і є різниця при встановленні двох одноранк планок проти 4х ,двох одно проти двох дуал ранк,я купу тестів передивився і обирав собі конфіг саме 4 планки одноранк
Да ты МУЖИК :nunu: Думаю тут итак все на тебя ровняются!
Modelus
Member

kalakawa
Просто курва витіснила його, а результат навіть ліпший
Ліший-не ліпший ще невідомо, але те, що тепер ціна вища - так це точно.
Sanьka
Member

lividum: 06.01.2023 13:43да? і що там цікаво всім відомо? я перейшов з 2400 на 3600 і отримав в кіберпанку +3-5 фпс. Оце да...залежність вражаюча.
З 2006р на форумі, і ще не звик до брєдових істин від ronemun ? :D
Ще коня666 послухай, там взагалі асілум плаче.
Kotya
Member

Шо ж у них нічого путнього в топах, по відео, не вилазить?
Закріп прямо...

А проци - :super:
Nikolay Yeryomenko
Member

AMD Ryzen™ 7 7800X3D Max. Operating Temperature (Tjmax) - 89°C
Ну ну посмотрим как он греется этот чисто игровой процессор.

L3 Cache 96MB
Max. Boost Clock Up to 5.0GHz
Кому-то при всём этом ещё нужен разгон.

P.S. Уже ж AMD Intel-у доказала что надо не в частоту 6 Ггц и дырку в полу к соседям, а в кэш для игр.
Intel c AMD столько лет чухали задницы и не могли к 8-ми ядрам прилепить большой кэш не 3D. :)
Impulse101
Member

_nevermind: 06.01.2023 12:42
kalakawa: 06.01.2023 12:08

Можеш зачекати 16000 з кешем

Та тестируй на здоровье.

АМ4 обкатали за 4 года, все эти 1700х - 2700х , потом сбрасывали этот хлам.
Был у меня 1700х - проц как проц. Не топ конечно, но что-то не припоминаю что-бы у меня на нем что-то тормозило или лагало. При этом на 8 ядрах было завались процессорного времени, часто не закрывая одну игру открывал другую и переключался между ними просто потому что лень и потому что могу. :)
Ответить