Обзор и тестирование беспроводного маршрутизатора ASUS RT-AX86S с поддержкой Wi-Fi 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Nyl: 10.11.2022 21:50 Станом на сьогодні - цей роутер можна придбать за 6 тис, що на 200 грн дешевше за АХ82U, та на 500грн за AX68U. Звідси питання- модель на тільки невдала, що так просіла к вартості відносно старту, чи причина інша ?
Забрали розробники два ядра, забрали пам’ять, забрали 2,5 порт для здешевлення, але впхать в нього ще й антени з підсиленням 1,5 - вже за межею усвідомлення. Моя особиста думка, модель дійсно виявилась провальною, відносно свого попередника.
Купив за 6к з гарантією 5 років, взамін AC86U, плюс поміняв PCE-AC68 на PCE-AX58BT.
Працює все супер, гігабіт по повітрю стабільно. В дальній кімнаті через кілька стін ноутбук має три сотні мегабіт.
Сподіваюсь, що працюватиме так само чудово, як і попередник. Для дому (при відключеннях вмикаю гостьовий доступ і падає ще додаткових 10 клієнтів) - також має вистачати.

Дещо дратує зоопарк їх штекерів - це вже 4-й чи 5-й вид штекера, нащо таке плодити, де уніфікація? Ну і цей роутер паспортно живиться від 12В та 19В, але від ЮСБ щось не хоче заводитись, мабуть не вистачає потужності.
І схоже, що дещо затуплюється при втиканні в нього флешки, але це такий собі кейс.
Nyl
Junior

Вперше чую про таку тривалу гарантію. Не поділитесь,де купували ? Чесно кажучи, то було емоційне повідомлення, бо довго не міг зупинить на чомусь свій вибір. Зрештою взяв АХ86U, але попередньо, на американському форумі мені рекомендували взяти саме цю модель. Мотивуючи це тим, що в повсякденному житті середньостатистичний споживач не побачить між ними ніякої різниці. Якщо буду розширювать меш-мережу, то швидше за все куплю його. Доречі, який у Вас стоїть регіон, чи змінював його хто небудь, на наприклад США, тощо…?
st17
Junior

Nyl: 08.01.2023 01:44 Вперше чую про таку тривалу гарантію. Не поділитесь,де купували ? Чесно кажучи, то було емоційне повідомлення, бо довго не міг зупинить на чомусь свій вибір. Зрештою взяв АХ86U, але попередньо, на американському форумі мені рекомендували взяти саме цю модель. Мотивуючи це тим, що в повсякденному житті середньостатистичний споживач не побачить між ними ніякої різниці. Якщо буду розширювать меш-мережу, то швидше за все куплю його. Доречі, який у Вас стоїть регіон, чи змінював його хто небудь, на наприклад США, тощо…?
Брав на itbox, якісь ще бонуси були.
Мені теж здається, що з якимось принциповими обмеження я не стикнусь. З нашою різницею цін не вважаю доцільним переплачувати.
Можливо інколи вхопити старшу можель в США зі знижками, але коробка досить велика, плюс може якісь регіональні обмеження на канали, тощо.
Якшо принципово Merlin, то там чекають вже Ax86s в наступних версіях.
Nyl
Junior

st17: 08.01.2023 15:11 Можливо інколи вхопити старшу можель в США зі знижками, але коробка досить велика, плюс може якісь регіональні обмеження на канали, тощо.
Якшо принципово Merlin, то там чекають вже Ax86s в наступних версіях.
Навряд щоб получилось “там“ вхопить дешевше ніж тут. АХ86U в штатах на час акцій коштує навіть дорожче ніж у нас, якщо в перерахунку на $. Але я однозначно віддав би перевагу маршрутизатору звідти, бо європейська прошивка, помітно слабша у покритті вайфай через стандарт ЕАС. У штатах, зараз найбільш довгоочікувана АХ86U pro, або як альтернатива - GT AX6000
Ответить