Відеокарта GeForce RTX 4070 Ti представлена офіційно

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

The_Rusik, полностью согласен, маркетологи не зря свой хлеб жрут :gigi:
Kassatka
Member

Найбомбезніша новина для мене з цьогорічної CES 2023 :super: :

NVIDIA RTX Video Super Resolution перетворить будь-яке відео в браузері з Full HD на 4K
Компанія NVIDIA представила нову технологію RTX Video Super Resolution. Вона є аналогом ШІ-масштабування DLSS, але призначена не для ігор, а для поліпшення якості зображення потокового відео в браузерах. Технологія здатна масштабувати потокове відео з роздільною здатністю Full HD до роздільної здатності 4K, і при цьому покращує його якість.
Новий інструмент використовує алгоритми ШІ для поліпшення якості потокового відео. Він згладжує квадратні артефакти на гранях об'єктів у кадрі, а потім масштабує роздільну здатність відео до вищого таким чином, щоб воно краще і чіткіше виглядало на моніторах з високою роздільною здатністю. Виходячи з опублікованого NVIDIA відео, функція масштабує зображення з 1080p у 4K. Чи доступна підтримка інших роздільних здатностей - поки не уточнюється.
Ефективність RTX Video Super Resolution компанія продемонструвала на прикладі відео з потоковою трансляцією гри Apex Legends. Технологія згладила краї об'єктів на дальньому плані і зробила картинку менш "мильною".
Реліз RTX Video Super Resolution відбудеться в лютому. Інструмент підтримує роботу з браузерами Chrome і Edge і вимагає для використання відеокарти GeForce RTX 3000 або GeForce RTX 4000. Чим пояснюються такі технічні вимоги, компанія не уточнила, але ймовірно, технологія задіє апаратні блоки, які є тільки в цих GPU.

На своєму ТБ Sony з "когнітивним інтелектом" при перегляді Youtube та фільмів врубаю уплавнялку на максимум і на максимум функцію підвищення розподільчої здатності. Якщо реального ефекту від першої моє око, звикле до 15 FPS, друга реально добре підвищує чіткість/різкість. Але я дивлюся Youtube як через додаток самого теліка, так і з браузера через комп, підключений до цього ж теліка. А в Youtube дуже переважаюча більшість відео на сьогодні в Full HD, 4K зустрічається дуже рідко, рідше ніж 720p та 480p. Тож ця анонсована фіча буде мені дуже доречною, коли я нарешті куплю якусь RTX 3000/4000 :super: . Ще один дуже-дуже вагомий аргумент на користь цих відеокарт. Як не крути, а RTX - це велика сила, навіть коли рейтресинг в сьогоднішніх реаліях поки що марний через практично повну відсутність в стратегіях. Жаль тільки, що не зможу користуватися звичним Firefox для перегляду Youtube, а доведеться для цього юзати інший браузер.

Хоча підвищення розподільчої здатності, на жаль скоріш за все добре працюватиме для штучно відрендереного контекту, де добре контури видно, а для відзнятого на камеру значно гірше :( . Наскільки я можу сидити по результатам на телевізорі.
Последний раз редактировалось Kassatka 04.01.2023 10:13, всего редактировалось 2 раза.
Vecchio
Member

The_Rusik: 04.01.2023 09:33 Сначала кричали что на приставках мыло, а тут сами бегут включать это мыло (длсс), чтобы хоть как-то поднять фпс, и это на картах за 1к долларов
Я попрошу вас быть корректнее - не мыло, а Мыло-шлейфо-ореоло-скейл. ;)

А в играх с RTX (без которого, как известно, жизни нет) еще и дорисовка на объектах (или тех же теней) идет в нескольких метрах от приближения к ним.
Эмейзинг экспириенс. :lol:

Отправлено спустя 7 минут 14 секунд:

Отправлено спустя 5 минут 30 секунд:
+

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
Было еще похожее видео с The Witcher3 NG (там с тенями от кустов похожий "Некст-ген"), но что-то не нахожу его.
PC_Gdyn
Member

Теперь вся надежда на AMD как бы кто не хейтил ее если она не сделает аналог DLSS 3.0 как когда то она дала жизнь всем старым картам как AMD так и NVIDIA подаривши всем бесплатную технологию бурста фпс FSR. В ином случае будете покупать условно RTX4060 которая в головой производительности будет как RTX3050 а с DLSS 3.0 будет как RTX 3070 но продавать будут ее по цене RTX3060ti
enkosxs
Member

bombeybox: 04.01.2023 09:12
Stray: 04.01.2023 00:19ну, по перше, генерація кадрів - це срань
"(примусового) застосування в іграх трасування променів"
Я думал дно уже достигнуто с конским ценником в половину Рено Мегана за видеокарту 4090, а не, оказывается есть ещё куда падать... Ну тогда просто не буду играть в эти все игры в которых разрабы забьют болт, и просто переложат оптимизацию на кошелёк геймера.
KROOM
Member

Поруч із "4070Ті" починає зустрічатися словосполучення "бюджетна ВК" :insane:
Мабуть нова "методичка" для оглядів...
Stray
Member

bombeybox: 04.01.2023 09:12
Stray: 04.01.2023 00:19ну, по перше, генерація кадрів - це срань
Це виключно Ваше IMHO, засноване на думці блогерів з Ютуба (це як говорити, що DLSS\RT - "срань", сидячи на GTX).
та-та-та, але щоб зрозуміти, що щось є лайном не потрібно його куштувати.

проблема генерації кадрів "для геймінгу" в тому, що на відміну від тв в тебе є можливість самому керувати зображенням і тв не може підготувати тобі пачку кадрів "на майбутнє", а саме тому в генерацію можна гратися там "де вже багато кадрів" і що буде неефективним у ситуаціях з нестачею кадрів про які ви говорите.

і виробник постає перед питанням згенерувати довго і якісно (збільшивши інпут лаг) чи швидко згенерувати якусь срань (щоб графіки були краще на презентаціях).

включайте мозок, шановний - та сама історія була у мультичіпових конфігураціях пк з його славнозвісним афр, який вбив саму ідею заради умовно "більшої" кількості кадрів (зі значно збільшеним лагом, через те що кадри які генерувалися парною вк були умовно дубльовані).
everme
Member

Vecchio: 04.01.2023 10:21
The_Rusik: 04.01.2023 09:33 Сначала кричали что на приставках мыло, а тут сами бегут включать это мыло (длсс), чтобы хоть как-то поднять фпс, и это на картах за 1к долларов
Я попрошу вас быть корректнее - не мыло, а Мыло-шлейфо-ореоло-скейл. ;)

А в играх с RTX (без которого, как известно, жизни нет) еще и дорисовка на объектах (или тех же теней) идет в нескольких метрах от приближения к ним.
Эмейзинг экспириенс. :lol:

Отправлено спустя 7 минут 14 секунд:

Отправлено спустя 5 минут 30 секунд:
+

Отправлено спустя 3 минуты 18 секунд:
Было еще похожее видео с The Witcher3 NG (там с тенями от кустов похожий "Некст-ген"), но что-то не нахожу его.
Ну и срань конечно. Это отдать 800 долларов и получить вот это :lamer: :lamer: :lamer:
penetrator
Member

yupi: 04.01.2023 00:22
penetrator: 03.01.2023 19:321130 ойро. Не плохо. новый бестбай.
:lol: :lol: :lol:
сейчас бы за 40к покупать видеокарты :laugh:
На фоне 4080 за 1550+ евро или 4090 за 2300+ эту карту таки будут покупать :rotate:
bombeybox
Member

Stray: 04.01.2023 12:44проблема генерації кадрів "для геймінгу" в тому
Що вона ще на ранній стадії розвитку. Скептики з 2018 року розпинаються, як "RTX" обманює користувача, типу непотріб, бла-бла-бла. Але факт залишається фактом. Ігри з гібридним рендерингом виходили, виходять і будуть виходити все частіше. Апскейлінг розвивається, затребуваний на кожній платформі, та користується попитом як ніколи раніше. DLSS 2 показує себе чудово у всіх сучасних тайтлах, а FSR 2 вже на консолях (рушійній силі ринку відеоігор), як і RT, який видозмінює освітлення нових та застарілих ігор до невпізнаваності. Собака гавкає — караван іде. В найближчій перспективі розробники ігор, в яких цикл розробки самої гри вже збільшився на кілька років за останню декаду, будуть все більше покладатись на RT при створюванні візуальної складової (бо це банально швидше в рази), а значить і потреба в генерації кадрів буде все більшою (банально розробити софтварне рішення для АМД\Нвідії\Соні\Майкрософт - дешевше, аніж постійно створювати надпотужне і дороге залізо).
yupi
Member

penetrator: 04.01.2023 13:54На фоне 4080 за 1550+ евро или 4090 за 2300+
то будут покупать новые 3070 по 450$
penetrator
Member

yupi: 04.01.2023 14:04
penetrator: 04.01.2023 13:54На фоне 4080 за 1550+ евро или 4090 за 2300+
то будут покупать новые 3070 по 450$
Я таких цен даже на серый импорт с хотлайна не вижу, не говоря уже про Европу. 700+ евро за 3070 просят.
penetrator
Member

yupi
Не открывает со Швеции, но подозреваю это та же с хотлайна где 3 мес гарантии от магазина :laugh:
Торгуют картами с майнинга и не стесняются.
Опять же согласно гугл кешу карты с 36 мес у них уже от 23к стартуют :shuffle:
Firebrand
Member

уахахаххаха :lol:
Kassatka
Member

Stray: 04.01.2023 12:44 і виробник постає перед питанням згенерувати довго і якісно (збільшивши інпут лаг) чи швидко згенерувати якусь срань (щоб графіки були краще на презентаціях).
Я з громогласними оплесками обираю згенерувати довго і якісно, наплювавши на інпут лаг. Як пооціновувач повільних ігор, де не потрібна велика швидкість реакції, я так в своєму житті й не відчув практично, що це за звір страшний такий великий інпут лаг, коли FPS ніби вистачає, а швидкість реакції гри на твої дії недостатня. Зі скількома різними конфігураціями заліза не мав справу.
Vecchio
Member

Прайс на 4070Ti, похоже, не FakeMSRP - некоторые магазины имеют немало разных вариантов.

Отправлено спустя 56 минут 7 секунд:
PC_Gdyn: 04.01.2023 11:25 Теперь вся надежда на AMD как бы кто не хейтил ее если она не сделает аналог DLSS 3.0 как когда то она дала жизнь всем старым картам как AMD так и NVIDIA подаривши всем бесплатную технологию бурста фпс FSR.
FSR3, насколько мне известно, нужны т.н. AI-блоки. Кои есть только у RX7900, RTX4000/3000/2000 (про интеловские Arc-и не в курсе).
Ответить