Последние статьи и обзоры
Новости
Windows 10
-
Ekz0rcyst
Member
Mad Dog
Таки не осилили linux і відповідно в цьому винні всі окрім вас...
Так як ваш пост не має ніякого інформаційного навантаження, а служить лишень для накидування на вентилятор лайна.
Зауважу, - якщо немає повноцінної підтримки прискорення вашого GPU в linux (можливе пояснення ситуації поведінки системи на вашому залізі) то це не проблема системи, - ви як користувач маєте розуміти наслідки! І винні ви, не хтось інший.
Таки не осилили linux і відповідно в цьому винні всі окрім вас...
Так як ваш пост не має ніякого інформаційного навантаження, а служить лишень для накидування на вентилятор лайна.
Зауважу, - якщо немає повноцінної підтримки прискорення вашого GPU в linux (можливе пояснення ситуації поведінки системи на вашому залізі) то це не проблема системи, - ви як користувач маєте розуміти наслідки! І винні ви, не хтось інший.
-
SergiusTheBest
Member
Юніті дійсно була прожерливою оболонкою і Убунту зараз її не використовує. Всім рекомендую не Убунту, а Мінт - дуже зручна система з мінімум клопоту, як для першого знайомства з Linux, так і для щоденної роботи.Mad Dog: ↑ 04.01.2023 10:22 Років з 10 тому мені так само радили... Спробував на ноуті, який на тей час не такий і древній був (кор2дуо,2гб ) Він7, тупило тому вирішив відкатитись на ХР. Раз все одно перевстановлювати систему, дослухався до порад про Лінукс. Взяв популярну Убунту куди якраз Юніті завезли. На її фоні Він7 просто летала.
Спитав, що за фігня, на форумі. Там такий срач почався. Убунту гівно, Юніті гівно та все гівно... треба брати ФріБСД та збирати виключно з тих пакетів що тобі потрібні.
-
Ekz0rcyst
Member
SergiusTheBest
Та тут не в цьому справа, - он пан MSI-PC User не може завешити виконуваний процесс для того щоб виконати оновлення пакету!
Це не проблема системи, що користувач навіть не намагається зрозуміти що відбувається, і зробити так як потрібно.
Та тут не в цьому справа, - он пан MSI-PC User не може завешити виконуваний процесс для того щоб виконати оновлення пакету!
Це не проблема системи, що користувач навіть не намагається зрозуміти що відбувається, і зробити так як потрібно.
-
Mad Dog
Member
Кожен день користуюсь різними лінуксами... чудова ОС для свої задач. Але для десктопу то досі - дно. І статистика це як би підтверджує.Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 10:34 Таки не осилили linux і відповідно в цьому винні всі окрім вас...
Але завжди знайдеться якийсь додік, що почне розкаувати, що лінукс просто не вміють готувати. І він навіть не задумається, що абсолютній більшості людей не мріють сидіти та витрачати свій час на такі дурні речі.
-
Ekz0rcyst
Member
Mad Dog
Вже проходили це і не один раз, - недоліки є скрізь! І компроміси з якими доводиться миритись є теж на кожній платформі, - то що все дно? На даний момент ситуація така, що за вийнятком зовсім специфічної ситуації стосовно використовуваного софту, сценарію використання і т. д. всі платформи ± однакові! Немає нічого ідеального, і це потрібно розуміти! У вашому сценарії краще працює Windows, ну і нехай, в моєму принципової різниці немає взагалі, теж добре, - от тільки транслювати свій досвід на всіх не потрібно!
Вже проходили це і не один раз, - недоліки є скрізь! І компроміси з якими доводиться миритись є теж на кожній платформі, - то що все дно? На даний момент ситуація така, що за вийнятком зовсім специфічної ситуації стосовно використовуваного софту, сценарію використання і т. д. всі платформи ± однакові! Немає нічого ідеального, і це потрібно розуміти! У вашому сценарії краще працює Windows, ну і нехай, в моєму принципової різниці немає взагалі, теж добре, - от тільки транслювати свій досвід на всіх не потрібно!
-
Mad Dog
Member
Досталось мені якось 3 бюджетних ноута HP з OpenSuse на борту. Новенькі, сам розпаковував. 2 з них навіть перший раз не завантажились (Kernel panic)... що тут повинен був зрозуміти користувач?Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 10:40 SergiusTheBest
Отправлено спустя 3 минуты 24 секунды:
Так я просто поділився своїм досвідом. І тут ти виліз розводити срач, що я не осилив лінукс. Без увімкнення режиму школоти і переходів на особистості, я так розумію, тут взагалі ніхто не спілкується.Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 10:50 от тільки транслювати свій досвід на всіх не потрібно!
-
Ekz0rcyst
Member
Mad Dog
Я нещодавно виконував перше налаштування (встановлював систему) на ASUS Vivobook X515EA і флешка з Windows 11 створена за допомогою MediaCreationTool не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Рішенням було завантаження драйвера intel rst, - для контроллера і встановлення перед розміткою диску, але ж... Самі розумієете що це ніфіга не проблема для досвідченого користувача, але такі "дитячі хвороби" я останній раз зустрічав років з 15-20 тому. Моє відношення до Windows не змінилось, - пристойна платформа для роботи і зауважу не єдина, в деяких сценаріях може бути взагалі найкращим рішенням, але точно не в кожному!
Я нещодавно виконував перше налаштування (встановлював систему) на ASUS Vivobook X515EA і флешка з Windows 11 створена за допомогою MediaCreationTool не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Рішенням було завантаження драйвера intel rst, - для контроллера і встановлення перед розміткою диску, але ж... Самі розумієете що це ніфіга не проблема для досвідченого користувача, але такі "дитячі хвороби" я останній раз зустрічав років з 15-20 тому. Моє відношення до Windows не змінилось, - пристойна платформа для роботи і зауважу не єдина, в деяких сценаріях може бути взагалі найкращим рішенням, але точно не в кожному!
-
Mad Dog
Member
Що встановлювати систему повинні ті хто в цьому розбирається.Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 11:01 Mad Dog
Я навів приклад де система встановлена ще на заводі. Не перекручуй.
-
Ekz0rcyst
Member
Нічого я не перекручую, - навів приклад у відповідь.Mad Dog: ↑ 04.01.2023 11:09 Я навів приклад де система встановлена ще на заводі. Не перекручуй.
А щодо вашого прикладу, - на бюджетний лептоп рівня hp 250 була встановлена opensuse, очевидно з міркувань для продажу як вже готового виробу, - "включив та працюй" тільки за ліцензію Microsoft платить не потрібно, чому не завантажилась? - гадки не маю і навіть думать в цьому напрямку зараз не буду, - може бути як софтова проблема із дистрибутивом так і проблема із залізом, - насправді байдуже, адже на цих девайсах Windows теж не кращим чином працює. Я теж стикався з такими "залізяками", - існують дтільки як пропозиція в певній ринковій ніші.
-
MSI-PC User
Member
Шо нефиг включать вместо дефолтного AHCI режим RAID. Побрехеньки оставьте для 7-Б класса...Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 11:01 не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
-
_FYA_EXel
Member
Где такой бред прочитали? криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.SergiusTheBest: ↑ 04.01.2023 09:37Але в такому випадку доведеться жити цілик рік з критичними вразливостями. Якщо виберете такий шлях - обов'язково налаштуйте бекапи та ввімкніть всюди двофакторну автентифікацію._FYA_EXel: ↑ 04.01.2023 00:30 Ну так отключите\заблочьте обновы, сами же в бета-тесте участвуете, винду достаточно обновлять раз-два в год, по версиям.
-
SergiusTheBest
Member
Mad Dog: ↑ 04.01.2023 10:42 Кожен день користуюсь різними лінуксами... чудова ОС для свої задач. Але для десктопу то досі - дно. І статистика це як би підтверджує.
Десктопний лінукс (Mint, Pop!OS) чудово працює на десктопі, включно з іграми (окрім античітів). Я б навіть сказав, що в багатьох речах він зручніший за сучасний віндовс, більш в стилі windows xp/7, без зайвої планшетності чи агресивних оновлень, де ти керуєш системою, а не вона сама вирішує за тебе. А статистика має інерцію. Якщо подивитися на тренди - то доля лінуксу повільно зростає.
-
Ekz0rcyst
Member
Нічого не потрібно змінювати в UEFI, - я вище написав рішення. Все чудово працює!MSI-PC User: ↑ 04.01.2023 12:38Шо нефиг включать вместо дефолтного AHCI режим RAID. Побрехеньки оставьте для 7-Б класса...Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 11:01 не "побачила" M2 SSD, - "що тут повинен був зрозуміти користувач?"
Але нагадую, накопичувач M2 NVME, а не M2 SATA і не використовує протокол AHCI тому якщо не розумієте про що пишете, то не пишіть!
-
SergiusTheBest
Member
Немає різниця браузер чи інший софт - воно працює однаково. Десь забули додати перевірку - і от тобі вразливість. Якщо не оновлювати систему, то кількість відомих вразливостей спочатку буде 0, потім 1, 2, і так далі (на скільки добре хакери чи секюріті спеціалісти знаходять їх). Самі вразливості можуть бути різного плану, наприклад на macOS/iOS хакер міг взяти під повний контроль пристрій, пославши спеціальне повідомлення в месенжер (його навіть не треба відкривати користувачу). Так багатьох селебрітіс хакнули та слідкували за політиками._FYA_EXel: ↑ 04.01.2023 12:40 Где такой бред прочитали? криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.
-
Avenger80
Member
SergiusTheBest
Правильно - это и есть накопительные обновления винды, которые идут между глобальными обновлениями версий (примерно раз в две недели, раз в месяц). Просто у каждого свои бзыки.
Правильно - это и есть накопительные обновления винды, которые идут между глобальными обновлениями версий (примерно раз в две недели, раз в месяц). Просто у каждого свои бзыки.
-
_FYA_EXel
Member
Разница есть, но вы о ней не знаетеSergiusTheBest: ↑ 04.01.2023 12:53Немає різниця браузер чи інший софт - воно працює однаково. Десь забули додати перевірку - і от тобі вразливість. Якщо не оновлювати систему, то кількість відомих вразливостей спочатку буде 0, потім 1, 2, і так далі (на скільки добре хакери чи секюріті спеціалісти знаходять їх). Самі вразливості можуть бути різного плану, наприклад на macOS/iOS хакер міг взяти під повний контроль пристрій, пославши спеціальне повідомлення в месенжер (його навіть не треба відкривати користувачу). Так багатьох селебрітіс хакнули та слідкували за політиками._FYA_EXel: ↑ 04.01.2023 12:40 Где такой бред прочитали? криты первично разрабатываются по версиям, это же вам не браузер.
-
Mad Dog
Member
А ну розкажи свій досвід використання ноутбуків з сенсорними екранами. )SergiusTheBest: ↑ 04.01.2023 12:44 Я б навіть сказав, що в багатьох речах він зручніший за сучасний віндовс, більш в стилі windows xp/7, без зайвої планшетності
За пару десятиліть процент виріс з 2 відсотків до 3?SergiusTheBest: ↑ 04.01.2023 12:44 Якщо подивитися на тренди - то доля лінуксу повільно зростає.
І то мабуть через бізнес клієнтів, де користувача обмежили роботою у одному спеціальному додатку.
-
SergiusTheBest
Member
У мене десктоп і ноут зі звичайним екраном. З сенсорним екраном планшет - там андроід.Mad Dog: ↑ 04.01.2023 13:09 А ну розкажи свій досвід використання ноутбуків з сенсорними екранами. )
Насправді з 0.9% до 3% за 10 років, тобто в 3 рази.
-
MSI-PC User
Member
У тебя в том ноутбуке U2 используется или обычный M2 разъём? Скорее всего всё обычное, но "умный" пользователь начинает умничать, начитавшись маркетинговых статей и потом тулит костыли для установки 11-й Винды. Ужас... Не пиши мне больше, не нужно вынуждать меня тебе хамить.Ekz0rcyst: ↑ 04.01.2023 12:50накопичувач M2 NVME, а не M2 SATA і не використовує протокол AHCI тому якщо не розумієте про що пишете, то не пишіть!
-
Ekz0rcyst
Member
MSI-PC User
Лептоп ASUS Vivobook X515EA і відповідно до його технічних характеристик M2 NVMe, - 11-те покоління Intel, - що там ще може бути?
Я все вище написав, - читайте уважніше.
Лептоп ASUS Vivobook X515EA і відповідно до його технічних характеристик M2 NVMe, - 11-те покоління Intel, - що там ще може бути?
Я все вище написав, - читайте уважніше.