Последние статьи и обзоры
Новости
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
-
quadrotony
Member
шукаю тонкі вентилятори 10-15мм товщиною
розмір від 70х70 до 80х80
є на ринку якісь нонейми шумні, Тітан, ітд, незрозумілої якості, нокти наче нема такої товщини, тонкі нокти є 40х40 і 92х92
побачив таку ось систему охолодження
https://m.ua/ua/desc/id-cooling-is-27i/
наче ідеальний варіант з усіх що бачив
80х80х10
хоча в деяких магазинах показує розміри 92х92х27 (думаю це з радіатором)
думаю, чи можна найти окремо вентилятори від неї в продажі?
Отправлено спустя 16 минут 4 секунды:
P.S. є проблема, роз'єми куди я хочу поставити вентилятори щоб замінити рідні (зарядна станція) двопінові
а в продажу або 3 або 4 пін
як бути, якісь перехідники є чи можна якось самомму зпаяти?
розмір від 70х70 до 80х80
є на ринку якісь нонейми шумні, Тітан, ітд, незрозумілої якості, нокти наче нема такої товщини, тонкі нокти є 40х40 і 92х92
побачив таку ось систему охолодження
https://m.ua/ua/desc/id-cooling-is-27i/
наче ідеальний варіант з усіх що бачив
80х80х10
хоча в деяких магазинах показує розміри 92х92х27 (думаю це з радіатором)
думаю, чи можна найти окремо вентилятори від неї в продажі?
Отправлено спустя 16 минут 4 секунды:
P.S. є проблема, роз'єми куди я хочу поставити вентилятори щоб замінити рідні (зарядна станція) двопінові
-
Grava
Member
Воткнуть в 2 пина, тахометр вентилятора пусть в воздухе висит.quadrotony: ↑ 25.12.2022 15:35проблема, роз'єми куди я хочу поставити вентилятори щоб замінити рідні (зарядна станція) двопінові
-
quadrotony
Member
Ну там такі каретки з защолками, їх тоді зрізати доведеться, бо не влізеGrava: ↑ 25.12.2022 15:49Воткнуть в 2 пина, тахометр вентилятора пусть в воздухе висит.quadrotony: ↑ 25.12.2022 15:35проблема, роз'єми куди я хочу поставити вентилятори щоб замінити рідні (зарядна станція) двопінові
Зрозуміло
-
Enombre de soberano
Member
quadrotony
https://a.co/d/ctaxwvT ось такі є але очікувати 3 тижні.
https://a.co/d/ctaxwvT ось такі є але очікувати 3 тижні.
-
quadrotony
Member
Enombre de soberano
Якщо з китаю їде то очікування буде набагато довше або взагалі не буде
Якщо з китаю їде то очікування буде набагато довше або взагалі не буде
-
taxi911
Member
Ріжете првода на новому, ріжете провода на старому, паяємо старій роз'єм з новим вентилятором, обов'язково заізолювати синьою ізолентоюquadrotony: ↑ 25.12.2022 15:58Ну там такі каретки з защолками, їх тоді зрізати доведеться, бо не влізе
Зрозуміло
-
markankg
Junior
Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка по проблемі. Збираю нову систему на базі плати ix apex та мутанта 9980hk, мій кулер (nh-d15) перекриває верхній pcie слот, у звязку з чим мені треба вибрати йому заміну. Думаю замінити його на nh-d15s, або може на якусь водянку. На форумі продають наприклад kraken x63. Що краще, 2 секційна водянка кракен чи d15s? Чи може порадите щось інше?
-
Enombre de soberano
Member
Перше у nh-d15s та nh-d15 однакові радіатори. І якщо ви встановили його вірним боком (радіатор повинен бути встановлений коротішою стороною вниз) та при цьому перший слот pcie все одно закритий, тоді вам потрібен двовежник з 120 мм вентиляторами. Підійде, наприклад, thermalright pa120, у нього теж асиметрична конструкція (як у nh-d15), є зміщення від pcie слотів.markankg: ↑ 02.01.2023 15:21 Шановні форумчани. Підскажіть будь-ласка по проблемі. Збираю нову систему на базі плати ix apex та мутанта 9980hk, мій кулер (nh-d15) перекриває верхній pcie слот, у звязку з чим мені треба вибрати йому заміну. Думаю замінити його на nh-d15s, або може на якусь водянку. На форумі продають наприклад kraken x63. Що краще, 2 секційна водянка кракен чи d15s? Чи може порадите щось інше?
Щодо kraken x63 - він буде ефективнішим, за любий повітряний кулер. Але будь-яку aio потрібно брати тікі нову, а це вже інші гроші.
-
vmsolver
Member
Нет, они разныеEnombre de soberano: ↑ 02.01.2023 21:05Перше у nh-d15s та nh-d15 однакові радіатори
the NH-D15S is an asymmetrical single fan version of Noctua’s award-winning flagship model, the NH-D15. Thanks to its asymmetrical design, the NH-D15S clears the top PCIe slot on most µATX and ATX motherboards.
-
Enombre de soberano
Member
vmsolver
Один в один, префикс "S" - single fan. И у обоих радиаторы асимметричные.
-
vmsolver
Member
А Ноктуа об этом знает?Enombre de soberano: ↑ 03.01.2023 00:56 vmsolver
- спойлер
-
Enombre de soberano
Member
vmsolver
Посыпаю голову пеплом, здесь вы меня уели они разные
Посыпаю голову пеплом, здесь вы меня уели они разные
-
Artem_M
Member
Привіт.
Як правильно встановити додатковий кулєр на СО? Щоб ефективніше охолоджувати радіатор.
Як правильно встановити додатковий кулєр на СО? Щоб ефективніше охолоджувати радіатор.
- спойлер
-
taxi911
Member
Artem_M
ответ №2
А как Вы себе представляете вариант 1
ответ №2
А как Вы себе представляете вариант 1
-
oversteve
Member
2ий варіант правильнийArtem_M: ↑ 03.01.2023 23:14 Привіт.
Як правильно встановити додатковий кулєр на СО? Щоб ефективніше охолоджувати радіатор.Дякую!
- спойлер
- Screenshot_20230103_225805_Chrome~3.jpg
Screenshot_20230103_225805_Chrome~2.jpg
п.с. а у 1ому варіанті куди буде діватися тепле повітря?
-
Artem_M
Member
Дуже смутно уявляю...
-
afhpwnd
Member
Правильно - вот такArtem_M: ↑ 03.01.2023 23:14 Привіт.
Як правильно встановити додатковий кулєр на СО? Щоб ефективніше охолоджувати радіатор.Дякую!
- спойлер
- Screenshot_20230103_225805_Chrome~3.jpg
Screenshot_20230103_225805_Chrome~2.jpg
- спойлер
-
Bogodist777
Junior
Всем привет!
Подскажите пожалуйста, есть на сегодня какой то прям проверенный вариант охлаждения для i7 13700k?)))) (Задачи - по началу без разгона, для игр. В дальнейшем разгон возможен.)
А то читаю разные статьи, и мнение людей постоянно гуляет. MSI MAG CORELIQUID P240 / Deepcool AK620 / Noctua NH-D15 / и тд. Заранее спасибо, за ответ.
Подскажите пожалуйста, есть на сегодня какой то прям проверенный вариант охлаждения для i7 13700k?)))) (Задачи - по началу без разгона, для игр. В дальнейшем разгон возможен.)
А то читаю разные статьи, и мнение людей постоянно гуляет. MSI MAG CORELIQUID P240 / Deepcool AK620 / Noctua NH-D15 / и тд. Заранее спасибо, за ответ.
-
oversteve
Member
Bogodist777
якщо для ігор, то можливо щось топове з повітря типу д15 і покатить, для якоїсь роботи типу рендеринга повітря хіба з лімітами на 200вт, для розгону про повітря можете забути взагалі
якщо для ігор, то можливо щось топове з повітря типу д15 і покатить, для якоїсь роботи типу рендеринга повітря хіба з лімітами на 200вт, для розгону про повітря можете забути взагалі
-
The_Rusik
Member
Выбираю башню для Ryzen 5 5600.
Пока вариант только один: ID Cooling SE-224-XT Black.
Есть ли смысл менять сразу вентилятор? Например на Arctic P12 PWM или что-то похожее, чтобы было тише.
Или есть варианты других башен, сразу тихий за похожий прайс.
Пока вариант только один: ID Cooling SE-224-XT Black.
Есть ли смысл менять сразу вентилятор? Например на Arctic P12 PWM или что-то похожее, чтобы было тише.
Или есть варианты других башен, сразу тихий за похожий прайс.