Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Заметил такую штуку с CP1300EPFCLCD. Новый,ему нет и двух недель.
Выключил его вечером кнопкой. С сети вилку не вытаскивал.
Утром выключили свет и он почему то сам включился после этого. Почему могло это произойти? Может нужно было и из сети его питание вытаскивать?
И правильно ли я делаю,что выключаю его каждый раз,когда выключаю пк?
Просто знаю,что полюбому выключить свет могут,когда меня не будет дома,ну и соответственно зачем ему лишний раз на аккумы переходить. Хотя в настройках софта есть автоматическое выключение ибп через заданный период почле отключения света. Но будет ли это работать с выключенным пк - не пробовал.
Еще где-то прочел на форуме забугорном,что вроде ибп вообще не рекомендуется выключать постоянно,типа ибп предназначены для работы 24/7 и это может повлиять на аккумы ,правда как это повлиять может :spy:
Toxi4
Member

вітаю
розглядаю до покупки такий дбж: Green Cell UPS04 (1500VA/900W)
чи має хтось якісь відгуки про нього? чи рекомендації?
taxi911
Member

Оставлю тут как заметку по успешному ремонту (замена реле в APC BK500EI).

Модель APC Back-up UPS BK500EI
Шасси 640-0287E_REV14
Реле O/E/N 68-12-2CE 1шт.
номинальный ток коммутации 6А,
напряжение управления 12 Вольт
конфигурация контактов 2С
Сопротивление обмотки катушки 175 Ом (по факту 165 Ом)

Характер неисправности:
При переходе на АКБ на выходных разъемах отсутствует напряжение, точнее занижено до 30 вольт.

Диагностика:
Сигналов неисправности ИБП не выдавал ни светодиодами ни писком - вел себя как положено. Зарядка АКБ идет, состояние АКб в норме. Реле при переходе на АКБ отрабатывало.
При вскрытии визуально все конденсаторы в норме, внутрисхемный замер емкости отклонений не обнаружил, критических изменений цвета текстолита не обнаружено.
Выбор первого виновника пал на реле, как самый ненадежный элемент коммутации.
После выпайки и проверки контактов реле результата не дало - на всех контактах сопротивление в замкнутом/разомкнутом состоянии в норме.
После вскрытия выявлены нагар на контактах и сажа, образовалась "раковина" в одном из контактов коммутации.
Контакты оригинального реле O/E/N 68-12-2CE выполнены AgNi/Au то есть с позолотой.

Замена и возможные аналоги
Найти в продаже оригинальное не удалось как и полного аналога.
Оригинальное реле заменено на Relpol RM84-2012-35-1012 аналоги (G2RL212DC, RT424012)
Отличия от оригинала, больший номинальный коммутируемый ток 8А против 6А,
Большее сопротивление катушки 175 Ом оригинал 360 Ом замена.
контакты коммутации без позолоты.
Время срабатывания +/- заявлены одинаковые.

Фото
спойлер
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
После замены ИБП работает исправно, на сколько хватит реле, покажет время, нагрузка на ИБП порядка 25% согласно его же показаниям.
Filabatya
Member

Комради, а чи є такий ббж щоб пк який з монітором споживає 150ватт витянув хоч 6 годин поспіль?
Crossbow
Member

ибп с охладом + колхозить мощные АКБ наружные
IvanCh
Member

Filabatya
ні, бо це не задача успів. і ніколи нею небула.
Упси, навіть найнавороченіші, призначені щоб мати відносно невелике вікно для того щоб увімкнути резервне живлення.
навіть якщо ви поставите якийсь крутий промисловий упс який це вивезе то він заряджатиметься вічність.
в мене було сумарно 36wh і вони буквально пару раз встигли зарядитись на 100%. я просто захарився і зняв половину.
п.с ну хіба ви частину будете вручну заряджати. але ресурс у свинцю так собі. вистачить на 3-6 міс.

вам треба дивитися на Щось типу блюеті, сtechi, та аналоги на ліфепо на 1000-1200 wh + якщо є мога то інверторний генератор хоча би на 1кват щоб заряджати це діло
Filabatya
Member

IvanCh
я дивлюсь на стечі гт1500(1210втг) і жаба давить сильно, для роутера і онушки замутив на 7аг з ббж фулл енерджі 125, що радили вище - супер тема. от для пк щоб не купувати ноут думав є ббж. А скільки ті 1210втг від розетки там треба заряджати? бо маю 4 години найчастіше світло)))
IvanCh
Member

Filabatya
ну там ліфепо, заряджається воно швидко.
саме головне це никати юзання розетки на ньому. Якщо ноут то живити його по PD
Filabatya
Member

IvanCh
тобто пк від нього живити(стаціонарник і монітор) поганий варіант? через втрати при роботі інвертора?
для ноута можна і гт200про(320втг) взяти правда мало на котел лишиться.
IvanCh
Member

Filabatya
так, для котла беріть або окреме ctechi Блуеті (можливий гемор з датчиком іонізації і кохання з заземленням для нього ) чи окремий безпебійник з зовнішнім акумом + акум побільше(але щоб теж заземлення прокидував :shuffle: :shuffle: ). але це зараз дорого, а з-закордону довго.
moonlight49
Member

Filabatya: 14.12.2022 16:28 Комради, а чи є такий ббж щоб пк який з монітором споживає 150ватт витянув хоч 6 годин поспіль?
Звичайно є. Але коштує як крило боінга. Подібні ups мають
велику ємність Вт*г (Вам потрібно 1500Вт*г) щоб швидко заряджатися і важать відповідно. Батарейка зовнішня.

Наприклад 150Аг 12В батарейка + щось з цих UPS з током заряду 10-15А слід обирати https://220volt.com.ua/istochniki-bespe ... 9;361=521/
taxi911
Member

Tim: 14.12.2022 10:07 Заметил такую штуку с CP1300EPFCLCD. Новый,ему нет и двух недель.
Утром выключили свет и он почему то сам включился после этого. Почему могло это произойти?
Может где то в настройках есть такая функция (как в МП) при появлении питания включится.
Tim: 14.12.2022 10:07 Просто знаю,что полюбому выключить свет могут,когда меня не будет дома,ну и соответственно зачем ему лишний раз на аккумы переходить. Хотя в настройках софта есть автоматическое выключение ибп через заданный период почле отключения света. Но будет ли это работать с выключенным пк - не пробовал.
Еще где-то прочел на форуме забугорном,что вроде ибп вообще не рекомендуется выключать постоянно,типа ибп предназначены для работы 24/7 и это может повлиять на аккумы ,правда как это повлиять может :spy:
Нужно что бы ИБП постоянно был подключен к сети, не важно включен он или выключен, так как в это время идет заряд АКБ если это необходимо, а если его выключить от сети, то и АКБ будет недозаряжен.
Tim
Member

Кто-нибудь знает,почему при отключении света (и переходе на ибп) wifi адаптер перестается видится компом и нужно переподключать кабель usb от него,что б увидело?
Такой брал https://rozetka.com.ua/mercusys_mw300uh/p99584674/
Сегодня последний день 14й,что б вернуть,думаю возвращать или нет.
Из-за чего это может быть?
taxi911
Member

Tim
копайтесь в винде в настройках плана питания
Alex+
Member

Tim
Поміняйте кабель від адаптера на якісний та екранований, та прокладіть його подалі від дбж та інших дротів.
Volodya811
Member

Tim: 14.12.2022 10:07 Заметил такую штуку с CP1300EPFCLCD. Новый,ему нет и двух недель.
Утром выключили свет и он почему то сам включился после этого. Почему могло это произойти? Может нужно было и из сети его питание вытаскивать?
И правильно ли я делаю,что выключаю его каждый раз,когда выключаю пк?
Просто знаю,что полюбому выключить свет могут,когда меня не будет дома,ну и соответственно зачем ему лишний раз на аккумы переходить. Хотя в настройках софта есть автоматическое выключение ибп через заданный период почле отключения света. Но будет ли это работать с выключенным пк - не пробовал.
Це функція "автостарт". На жаль, в дешевих ДБЖ вона не відключається. В наших умовах необхідно ставити перед ДБЖ переноску (подовжувач) з кнопкою. І вимикати його з мережі.
Також бажано ставити переноску з кнопкою і на виході ДБЖ (після нього). Щоб одразу після старту ДБЖ струм не подавався на пристрої. В дешевих ДБЖ старт може супроводжуватися сплесками напруги, які шкодять конденсаторам БП підключених пристроїв. А коли вже ДБЖ стартанув, то можна не хвилюватися.

Відправлено через 4 хвилини 27 секунд:
taxi911: 15.12.2022 09:04 Нужно что бы ИБП постоянно был подключен к сети, не важно включен он или выключен, так как в это время идет заряд АКБ если это необходимо, а если его выключить от сети, то и АКБ будет недозаряжен.
Це бажано, але не в наших умовах. Акуми ДБЖ не так швидко втрачають ємність. Страшного нічого не буде. Термін служби акумів знизиться не сильно. Вони і так зараз низької якості, про 5 років роботи, як це було ще 10 років тому і мріяти не варто.
Alex+
Member

Tim: 14.12.2022 10:07и он почему то сам включился после этого
В якому сенсі "включився"?
На його виході з'явилося 220В? Чи просто почалася зарядка батареї?
mult
Member

Доброго дня всім.
Хто може допомогти в приват з дбж smt1500i?
Купив я цю штуку і ця штука щось не дається мені :)
Не можу налаштувати і зрозуміти як його вимкнути.
В мене кожен раз коли я його вимикаю на табло висвічується підтвердження.
Як зробити так щоб він просто вимикавсь кнопкою без всяких підтверджень?
І потім після підтвердження він вроді вимикається, розетки вимикаються, але вентилятор крутить і не вимикається, таке відчуття наче дбж переходить в сон а не вимикається.
Я вже і по розширеному меню лазив і інструкцію з інтернету читав.
Ніфіга не можу розібратись як його банально вимкнути.
Crossbow
Member

mult: 18.12.2022 11:20Не можу налаштувати і зрозуміти як його вимкнути.
кyопка "офф - вибрати OFF no delay (викл без зитримки)"
mult: 18.12.2022 11:20В мене кожен раз коли я його вимикаю на табло висвічується підтвердження.
так, все вірно.
mult: 18.12.2022 11:20Як зробити так щоб він просто вимикавсь кнопкою без всяких підтверджень?
ніяк
mult: 18.12.2022 11:20І потім після підтвердження він вроді вимикається, розетки вимикаються, але вентилятор крутить і не вимикається, таке відчуття наче дбж переходить в сон а не вимикається.
можливо ви вимикаєте вихідну групу розеток (там є така можливість), а не сам ДБЖ ?
ось мій SMT1000i
https://youtube.com/shorts/rcKK3XBXoRk?feature=share
навіть якшо я вимкну його як показав на відео, то він буде слідкувати за мережою і кожні 20сек створювати "писк" (звук). Це для нього норма.

а вентилятора можливо такий режим є, що працює для охолодження ел.компонентів навіть після вимкнення через меню. Це не є погано, і довго працювати не повинно я думаю (ну пару хвилин може). І з цим боротись не потрібно.
mult
Member

Crossbow
Дякую за відповідь :)
А яке програмне забеспечення на нього ставити?
Я пробував ставити PowerChute Personal Edition, то не ставиться, пише що не бачить дбж, хоча кабель підключений, той що usb
Ответить