Последние статьи и обзоры
Новости
Статерры в играх построенных на Unreal Engine 4
-
Andikho
Member
MessiaH
Я подивився evil west з перемотками і не можу сказати, що бачу якісь прям статори, окрім сценарних івентів. Але я навіть не впевнений, що це можна вилікувати.
Ще кинулось в очі, що при сильному наближенні до якоїсь перешкоди, що обмежує дальність (типу великого ворога, що займає весь екран чи до стіни) час кадру сильно падає, а потім, при "розширенні" зони огляду - різко розте, вище ніж середній (скажімо так було 13-13.5, підійшов до перешкоди - на короткий час стало 8-9, а коли знову видно далеко, то підстрибує до 15-16 і знов повертається до 13). Якщо мова про ці моменти, то з цим заледве щось можна вдіяти, окрім як обмежити максимальну частоту кадрів.
Я подивився evil west з перемотками і не можу сказати, що бачу якісь прям статори, окрім сценарних івентів. Але я навіть не впевнений, що це можна вилікувати.
Ще кинулось в очі, що при сильному наближенні до якоїсь перешкоди, що обмежує дальність (типу великого ворога, що займає весь екран чи до стіни) час кадру сильно падає, а потім, при "розширенні" зони огляду - різко розте, вище ніж середній (скажімо так було 13-13.5, підійшов до перешкоди - на короткий час стало 8-9, а коли знову видно далеко, то підстрибує до 15-16 і знов повертається до 13). Якщо мова про ці моменти, то з цим заледве щось можна вдіяти, окрім як обмежити максимальну частоту кадрів.
-
MessiaH
Member
+/- да, только фпс вырос также до 250+ в закрытых пространствах и до 140+ на открытых, думаете процак?Andikho: ↑ 24.11.2022 18:55А ви поставте все на мінімалки, але дальність відрисовки, деталізацію і т.д., що навантажує проц - максимальні (типу геометрія, кількість об'єктів у кадрі etc) і побачите свої статери +/- як на максималках.
Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
на вин 10 тоже было, где-то лучше, где-то такжеAntonyKandaurov: ↑ 24.11.2022 14:3111 виндовс установленный на проц которого нет в "поддержке" неадекватно работает с ним. Точнее не виндовс, а планировщик процессов. Но это неточно.
со снятым локом падает время кадра и играется плавнее даже на 60гц моникахAntonyKandaurov: ↑ 24.11.2022 14:31Залочьте фпс на 60 кадров и не мучайтесь, никогда не понимал зачем мучить калориферы в системнике если монитор не 100500гц и ты не киберкотлет разводящий кибершпрот в условных косыго и днота2.
-
AntonyKandaurov
Member
MessiaH
Ну не знаю, я в драйверах поставил максимум 60фпс и 30 на фоновое окно и все в порядке.
Ну не знаю, я в драйверах поставил максимум 60фпс и 30 на фоновое окно и все в порядке.
-
Andikho
Member
Ну то якщо статери є, то хто ж винен?)MessiaH: ↑ 25.11.2022 09:41думаете процак?
Поставте лок на 80 і всіх справ (звісно якщо монік квік-сінк підтримує, бо інакше буде капецьMessiaH: ↑ 25.11.2022 09:41со снятым локом
-
MessiaH
Member
кривой УЕ4)) у меня в играх от юби статеров нема, а они очень процессорозависимые. И как виноват проц если он 140+ может, а на ультрах всего 70-80?Andikho: ↑ 25.11.2022 10:50Ну то якщо статери є, то хто ж винен?)
Отправлено спустя 20 минут 13 секунд:
На кацаповерах пишут, что мониторинг мощности видяхи в мси аб может вызывать статеры при работе движка УЕ4, надо будет проверить эту инфу
-
nochnik89
Member
инфа сотка ))))MessiaH: ↑ 25.11.2022 11:26надо будет проверить эту инфу
выключаем мониторинг и не знаем, что есть какие-то статтеры и спокойно наслаждаемся игрой
п.с.
Пересел с зеона 1660го на i5 12600 . И аж почти нифига не заметил разницы в играх в 4к . Подрос незначительно минимальный фпс, но эти затраты того не стоили с моей 3070 если бы я брал новую тачку для игр. Отклик системы - да, работа в моем софте - да. В играх на 4к мониторе - тупо упор в гпу
-
MessiaH
Member
Для софта мне 5960х хватает вполне, а есть разница между зеоном старым и 12600 в Адоб Премьер к примеру?nochnik89: ↑ 25.11.2022 11:44Подрос незначительно минимальный фпс, но эти затраты того не стоили с моей 3070 если бы я брал новую тачку для игр. Отклик системы - да, работа в моем софте - да. В играх на 4к мониторе - тупо упор в гпу
Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
там именно писали что мониторинг потребления гпу почему-то влияет, возможно нарушает работу видяхи как-то или забивает поток проца, причину точную не знаю, вечерком гляну если время будетnochnik89: ↑ 25.11.2022 11:44инфа сотка ))))
выключаем мониторинг и не знаем, что есть какие-то статтеры и спокойно наслаждаемся игрой
-
Andikho
Member
Так я ж не кажу, що він досконалийMessiaH: ↑ 25.11.2022 11:26кривой УЕ4
З ними проблема в дещо іншому, до того ж вони інакше кешують пам'ять і взагалі не релевантні в цьому питанніMessiaH: ↑ 25.11.2022 11:26в играх от юби
Винен тим, що при швидкій зміні ракурсу зору він "не встигає" видати пачку дроу-колів і ви отримуєте статерMessiaH: ↑ 25.11.2022 11:26как виноват проц
Нічого такого не помічав, але хто зна - все можливоMessiaH: ↑ 25.11.2022 11:26мониторинг мощности видяхи в мси аб может вызывать статеры
nochnik89
Не зовсім релевантний приклад, бо у вас Нвідія, а вони якось легше для процесора (кажу з особистого досвіду, бо ж раптом що)
-
MessiaH
Member
У меня нвидиа 2080s была до 6900хт, разница с 6900хт очень ощутима и не в пользу нвидииAndikho: ↑ 25.11.2022 13:48Не зовсім релевантний приклад, бо у вас Нвідія, а вони якось легше для процесора (кажу з особистого досвіду, бо ж раптом що)
-
Andikho
Member
Я кажу про те, що на картах нвідія при не надшвидких процесорах менше статорів буде. Звісно, за умови інших рівних. А так-то зрозуміло, що 6900хт буде сильно швидше за 2080с - тут не потрібно проводити візуальне порівняння. Приведу простий приклад, який я вже наводив - у мене був р7 2700, який з 5700хт статерив в "кривеньких" іграх, видавав низький фпс, хоча моніторинги упору в щось не показували. Але з 2070 фпс був вищий у тих само іграх (2070 саме, не супер) і статорів менше. А от в іграх, де ботлнечило уже в відяху - там 5700хт була швидша за 2070. З теперішнім цп я таких речей жодного разу не бачив. А в умовному дісонорді було таке, що по моніторингу фпс на 5700хт вищий, але грати неприємно. Навіть на 1070, яка сильно так повільніша за 5700хт (відсотків на 20 легко) грати було приємніше. Я не знаю чому у амд так з драйверами, але воно так тягнеться іще з часів радеонів 2х00-3хх0 (тобто років 15).MessiaH: ↑ 25.11.2022 14:162080s была
-
MessiaH
Member
Пришла мне карта от нвидиа, если в корпус влезет и не придётся колхозить, то сегодня-завтра заценю разницу как оно на нвидии. Как вспоминаю убогие по функционалу дрова нвидии относительно дров от амд, то аж плакать хочетсяAndikho: ↑ 25.11.2022 14:48Я кажу про те, що на картах нвідія при не надшвидких процесорах менше статорів буде. Звісно, за умови інших рівних.
-
man1242
Member
як показує практика ви нічого не можете завадити с статерами у грі доки розробник сам не вирішить це питання, нажаль тільки у грі The Callisto Protocol це вирішили. У портів соні всі ігри на початку кешують шейдери.
-
MessiaH
Member
порты от сони как раз работают без проблемman1242: ↑ 20.12.2022 17:00У портів соні всі ігри на початку кешують шейдери.
-
DarkidZe
Member
попробовал на своем компе, тоже зион видюха 3070 все на максимум, фризы такие же даже когда стоишь на месте и не двигаешь мышью т.е. в статике, через приблизительно равные промежутки времени...MessiaH: ↑ 10.10.2022 12:36 Aliens Fireteam Elite вообще стало после всех обнов долбить один поток проца в сотку почти и регулярные подвиосны по 6-7 раз в минуту при высоком фпс
п.с. но до сотки проц не доходит...
-
Alexsandr
Member
Было дело на слабом, но 4-х ядерном ЦП в оной игре были проблемы. Проц долбился в 1 поток остальные ядра 10-15%. Разгон ЦП привел к тому,что начали работать остальные ядра почти на 100% и фпс сильно вырос, стало плавнее в целом. Похоже во многих играх 1 поток делит работу на остальные ядра, если скорости однопотока не хватает, одно ядро будет загружено, остальные в простой и будут различные проблемы из-за не равномерной загрузки. ЦП то вперед летит, то задумывается.
-
DarkidZe
Member
Resizable Bar не включал...MessiaH: ↑ 10.10.2022 12:36 Aliens Fireteam Elite вообще стало после всех обнов долбить один поток проца в сотку почти и регулярные подвиосны по 6-7 раз в минуту при высоком фпс
-
MessiaH
Member
у меня нет поддержки этой фичи?DarkidZe: ↑ 14.02.2023 17:34Resizable Bar не включал...
-
DarkidZe
Member
я про себя))) никак руки не дойдут что бы включить ее...MessiaH: ↑ 14.02.2023 18:58у меня нет поддержки этой фичи?DarkidZe: ↑ 14.02.2023 17:34Resizable Bar не включал...
-
shad_1985
Member
MessiaH
Є Resizable Bar на твоей платформи, але там потрібно біос править, воно тобі треба?
Є Resizable Bar на твоей платформи, але там потрібно біос править, воно тобі треба?
-
MessiaH
Member
нетshad_1985: ↑ 14.02.2023 19:08Є Resizable Bar на твоей платформи, але там потрібно біос править, воно тобі треба?