Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Ответить
Автор
Member

bes: 14.11.2022 18:25 да я не спорю что ты можешь настроить и что вообще микротик как устройство можно настроить чтоб этих проблем не возникало. Но это явно не задача для тех кто сюда заходит спрашивает какой роутер купить.
А я всім підряд ставити Mikrotik'и і не раджу.
В когось не вистачить знань, для когось це просто оверкілл, а комусь взагалі - дорого! :gigi:

Я за підхід "окремим задачам - правильні інструменти".
Наприклад, WiFi на мікротіку я не використовую - бо це не підходящий інструмент для моїх задач :D
bes
Member

Avenger80: 14.11.2022 18:20На сколько вообще это всё прям критично
может и не критично, но я лично не встречал новостей что роутеры каких других производителей участвуют в какой то левой движухе и пытаются захватить весь мир
tablestikus
Member

bes: 14.11.2022 17:50
в смысле пруф? это разве не общественный мем ? https://3dnews.ru/1055701/300-tisyach-r ... -interneta
А потім можеш такі ж меми про циско, джуніпер та все інше знайти. Хоча в тебе якесь збочення на мікротіку.
bes
Member

tablestikus: 14.11.2022 19:16
bes: 14.11.2022 17:50
в смысле пруф? это разве не общественный мем ? https://3dnews.ru/1055701/300-tisyach-r ... -interneta
А потім можеш такі ж меми про циско, джуніпер та все інше знайти. Хоча в тебе якесь збочення на мікротіку.
Мне все эти роутеры мало интересно так как не дают мне нужный функционал для дома
tablestikus
Member

bes: 14.11.2022 19:28
tablestikus: 14.11.2022 19:16

Мне все эти роутеры мало интересно так как не дают мне нужный функционал для дома
То чого тебе так пече?
bes
Member

tablestikus: 14.11.2022 20:28
bes: 14.11.2022 19:28
То чого тебе так пече?
с чего ты взял что меня это печет ? это ты что то возбудился, бедняга посмеялись над любимым роутером
BigTypoon
Member

bes
Що за агресія? В той чи інший час, кожна фірма що виробляє роутери, попадає у новини. Але з Мікротом це сталося, з вини сис.адмінів та користувачів. Використані дірки були закриті в ПО ще за 1.5-2 роки до ботнетів з них.
Проте, згідно з останньою інформацією Длінк цей чарт не покидає з 2008року :lol:
У Тплинк малий процент зараз.
А хочете прикол?! Знаете чому кількість заражених пристроїв зменшується, в країнах Європи та США. В розвинених. Тому, що робота сис.адмінів провайдерів - які блокують певну кількість портів у напрямку клієнта. Ті які використовують найзначніші ботнети.
Це не заслуга ОС роутера.

Тому велика кількість пристроїв в ботнетах це Південна Америка, Китай, Африка. - низький рівень персоналу, та культури роботи.

ТРлінк, Тенда, не люблю за низьку якість, заліза та БП. А ОС в них часто ще те каліцтво.
Асус - часто гарні оверпрайснуті залізяки, а ОС в них дуже близька до Кинетику :gigi: бо вони часто крадуть фічи які реалізовують розробники альтернативних прошивок. І це добре, недобре те, що вони за це хочуть якихось неадекватних грошей.
Scoffer
Member

bes: 14.11.2022 18:25да я не спорю что ты можешь настроить и что вообще микротик как устройство можно настроить чтоб этих проблем не возникало. Но это явно не задача для тех кто сюда заходит спрашивает какой роутер купить.
Взагалі-то квік сет, котрим пропонується користуватись тим хто не вміє в мінімальну концепцію налаштування маршрутизатора, за випадковим збігом обставин штатно залишає доступ лише з локалки. Ну а якщо хтось принципово хоче вистрілити собі в голову то того мікрот дійсно не прагне зупинити.
Bender911
Member

BigTypoon: 14.11.2022 21:48 Асус - часто гарні оверпрайснуті залізяки, а ОС в них дуже близька до Кинетику :gigi: бо вони часто крадуть фічи які реалізовують розробники альтернативних прошивок. І це добре, недобре те, що вони за це хочуть якихось неадекватних грошей.
Так Асус навіть брали до себе на роботу розробника прошивки Падаван, потім він вже то Кинетіка пішов. Конкурувати прошивками, це добре, особливо коли популярні фічі впроваджують. Ціни такі бо реальних конкурентів для вибагливих кліентів мало. Перейшов з Xiaomi(Padavan) на Асус саме через нормальний софт, можливість 800 Мб/c отримати по Wi-Fi, бо вони швидко впроваджують нові стандарти. Реально вибору майже не було пару років тому з WiFi6.
tablestikus
Member

bes: 14.11.2022 20:38
tablestikus: 14.11.2022 20:28

То чого тебе так пече?
с чего ты взял что меня это печет ? это ты что то возбудился, бедняга посмеялись над любимым роутером
Ну ти так героїчно про це розповідаєш і так хочеш всім розповісти що тобі все рівно, що аж диву даєшся з тебе і твоєї образи дитячої.

Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
Scoffer: 14.11.2022 22:07 Ну а якщо хтось принципово хоче вистрілити собі в голову то того мікрот дійсно не прагне зупинити.
Изображение
bes
Member

tablestikus: 15.11.2022 00:20 Ну ти так героїчно про це розповідаєш і так хочеш всім розповісти що тобі все рівно, що аж диву даєшся з тебе і твоєї образи дитячої.
Так это тема табу какая то ? Если забить в поисковик что то типа "микротик критические уязвимости" то ты просто познаешь мир боли. Единственное что меня удивляют что есть люди такие как ты - которые из за своего фанатства воспринимают любую негативную информацию как личное оскорбление :lol: :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
Scoffer: 14.11.2022 22:07
bes: 14.11.2022 18:25да я не спорю что ты можешь настроить и что вообще микротик как устройство можно настроить чтоб этих проблем не возникало. Но это явно не задача для тех кто сюда заходит спрашивает какой роутер купить.
Взагалі-то квік сет, котрим пропонується користуватись тим хто не вміє в мінімальну концепцію налаштування маршрутизатора, за випадковим збігом обставин штатно залишає доступ лише з локалки. Ну а якщо хтось принципово хоче вистрілити собі в голову то того мікрот дійсно не прагне зупинити.
расскажешь это этим людям, это примерно то количество которое сюда зашло и купило микротик потому что им посоветовали хороший роутер
0rdnkse2.jpg
Отправлено спустя 40 минут 54 секунды:
Bender911: 14.11.2022 22:18
BigTypoon: 14.11.2022 21:48 Асус - часто гарні оверпрайснуті залізяки, а ОС в них дуже близька до Кинетику :gigi: бо вони часто крадуть фічи які реалізовують розробники альтернативних прошивок. І це добре, недобре те, що вони за це хочуть якихось неадекватних грошей.
Так Асус навіть брали до себе на роботу розробника прошивки Падаван.
он мог заложить там ФСБшную мину
Scoffer
Member

bes
А де написано що то не оті ваші кінетики? :rotate:
Мікроту можна багато різних претензій пред'явити, але тільки не те що вони дірки не закривають. Оновлення досі отримують навіть люто древні залязяки, вік котрих наближається до 20 років.
bes
Member

Scoffer: 15.11.2022 09:18 bes
Да напишут про кинетики будем про них обсуждать, это далеко не идеальный устроства как по своей начинки которая спустя 5 лет не изменилась так и несъемных антеннах на соплях
Scoffer: 15.11.2022 09:18 Оновлення досі отримують навіть люто древні залязяки, вік котрих наближається до 20 років.
ну насколько я понимаю то у них ос живет отдельно от железа, что в принципе как и на кинетиках у которых обновление приходит на все сразу устройства. Хотя где то видел что уже некоторые устройства не могут обновится так как не хватает памяти на прошивку.
tablestikus
Member

bes: 15.11.2022 07:56
tablestikus: 15.11.2022 00:20 Ну ти так героїчно про це розповідаєш і так хочеш всім розповісти що тобі все рівно, що аж диву даєшся з тебе і твоєї образи дитячої.
Так это тема табу какая то ? Если забить в поисковик что то типа "микротик критические уязвимости" то ты просто познаешь мир боли. Единственное что меня удивляют что есть люди такие как ты - которые из за своего фанатства воспринимают любую негативную информацию как личное оскорбление :lol: :laugh:
Так-так, я от прямо бачу як ти
З.І. Я розкрию тобі секрет - я підписаний на вразливості і читаю кожний тиждень про десятки вразливостей у різних девайсах різних виробників. То не знаю про який "мир боли" ти хочеш мене розповісти. Чи то ти собі відкрив що про це пишуть?

Отправлено спустя 2 минуты 48 секунд:
bes: 15.11.2022 09:33
Scoffer: 15.11.2022 09:18 bes
Да напишут про кинетики будем про них обсуждать, это далеко не идеальный устроства как по своей начинки которая спустя 5 лет не изменилась так и несъемных антеннах на соплях
Можеш починати
https://help.keenetic.com/hc/ru/article ... icOS-3-6-5

Отправлено спустя 1 минуту 50 секунд:
А можна от це почитати і схоже bes ще більше здивується
https://www.fkie.fraunhofer.de/content/ ... ericht.pdf
bes
Member

tablestikus: 15.11.2022 09:38
bes: 15.11.2022 07:56
З.І. Я розкрию тобі секрет - я підписаний на вразливості і читаю кожний тиждень про десятки вразливостей у різних девайсах різних виробників. То не знаю про який "мир боли" ти хочеш мене розповісти. Чи то ти собі відкрив що про це пишуть?

bes: 15.11.2022 09:33

Можеш починати

переходит на кинетик, видишь он более безопасней - обновления чаше выходят :lol:
tablestikus
Member

bes: 15.11.2022 09:47
tablestikus: 15.11.2022 09:38

Можеш починати

переходит на кинетик, видишь он более безопасней - обновления чаше выходят :lol:
А де це можна побачити? Ще цікавіше побачити зв'язок безпеки з частотою оновлення.
bes
Member

tablestikus: 15.11.2022 09:56
bes: 15.11.2022 09:47

А де це можна побачити? Ще цікавіше побачити зв'язок безпеки з частотою оновлення.
они же там логи выкладывают по изменениям, там и про безопасность иногда что то пишут. Вот даже недавно переименовали часовой пояс с Kiev на Kyiv - украинские ориентированная контора а вы не их не любите.
Noveon
Member

tablestikus: 15.11.2022 09:38А можна от це почитати і схоже bes ще більше здивується

из "вывода сделал вывод": на домашних роутерах только OpenWrt спасёт, если, конечно, ты не микротовод
bes: 15.11.2022 10:01Вот даже недавно переименовали часовой пояс с Kiev на Kyiv - украинские ориентированная контора а вы не их не любите.

там на хоботе один ватник с подорванным пердаком люто сопли пускал, что Кинетики всем офисом переехали в Германию)))
bes
Member

Noveon: 15.11.2022 12:19 там на хоботе один ватник с подорванным пердаком люто сопли пускал, что Кинетики всем офисом переехали в Германию)))[/off]
если почитать тут то их наоборот ближе к путину переселили
Снимок экрана 2022-11-15 в 12.30.26.png
Mad Dog
Member

NPP: 14.11.2022 17:18 Вибачайте за нюбське питання , але якщо роутер підключений до каналу 1000мбіт через оптику... То яки сенс швидкості вайфаю більше 1000? Стандарт ах3600 і вище... Я ж правильно розумію, що він всеодно максимум видасть 1000?
І якщо так то сенсу дивитись вище ах3600 не має ?
Залежить від схеми яку ти використовуєш.
Якщо примітивну: клієнт - роутер - інтернет,
то так, вище 3600 нема сенсу дивитись.

Але схеми можуть бути складніші.
Може бути пара роутерів з'єднані у меш по повітрю, може бути NAS/сервер з 2,5 гб/с портом...

Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
Scoffer: 14.11.2022 17:26 NPP
Якщо коротко, то AX роутер на один 2-антений пристрій (читати як ноут звичайний) видасть максимум 1200мбіт/с в одну сторону на каналі 160 МГц (малореалістична ситуація з відсутністю стін), або 600мбіт/с на каналі 80 МГц
Mad Dog: 08.08.2022 21:38 Изображение
Ксяоми + самая дешевая сетевуха с али.
+ бюджетний ноут )
Ответить