Якщо так, то тоді зрозуміло, що ціни озвучені Хуангом і Лізою - це просто "пусті слова". Проте, виникає питання, а чому тоді по цим цінам Нвідіа та АМД продають у себе на сайті відеокарти?ronemun: ↑ 06.11.2022 18:43 Так ціни на сайті і ціни з фабрики це дві великі різниці. Що видно по відеокартам, там навіть писали що всі відеочіпи напряму конролються якимось картелем, який всі вершки збирає, а вже потім АМД чи Нвідія щось могли там вплинути чи ні. З процами серверними і так всім ясно - через офіційних дилерів можна в 2 рази дешевше купити, а прості проци як зараз на АМД 5ї серії - можуть йти в розпродаж в 1,5 рази дешевше ще до офіційної обяви, а можуть як 3тя серія - триматись на максимумі до останнього, навіть якщо нові і кращі і дешевші
Последние статьи и обзоры
Новости
Изучаем строение графического процессора AMD Navi 31 для видеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX
-
Volodya811
Member
-
Fulkrum
Member
Нажаль це не працює для відях так як це працює для ЦП, бо відяхи везуть маленькими партіями і там вартість доставки + митного оформлення значно вища. Дуже давно (2010 рік здається) купував радік 5770 у якого МСРП був 160 баксів за 187 і вважав це величезним везінням. А це була відносно стабільна епоха докрипти.Volodya811: ↑ 06.11.2022 17:11в Україні відеокарти мають коштувати дешевше, ніж MSRP, або, як мінімум, не дорожче.
Отправлено спустя 10 минут 20 секунд:
просто хтось не розуміє як працює відкритий ринок. Якщо б все було так просто то середньостатистичний скофер міг би продавати відухи на 10% дешевше будь якого магазу в Україні і заробляти легкі гроші. Але чомусь у більшості магазів цінники на техніку плюс мінус однакові.Scoffer: ↑ 06.11.2022 18:28Просто хтось сильно зажрався.
В спортлото обов'язково напишіть. Зеленський 100% має зустрітися з Хуангом десь між переговорами з Урсулою про гуманітарну підтримку і Джо про нові поставки артилеристських снарядів.Volodya811: ↑ 06.11.2022 18:31Вважаю, що це питання треба піднімати. Тільки не знаю, як краще. Логічним є заява в антимонопольний комітет + петиція до Зеленського. Можливо, є сенс писати і виробникам, ті же Нвідіа. Навіть не знаю.
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
ага, точняк. дивно тільки що АМД і НВідія показували рекордні прибутки весь цей час поки як виявляється всі вершки збирав якийсь картель .ronemun: ↑ 06.11.2022 18:43там навіть писали що всі відеочіпи напряму конролються якимось картелем, який всі вершки збирає, а вже потім АМД чи Нвідія
Отправлено спустя 11 минут 46 секунд:
на сайт АМД не продають карти взагалі, там лінк на адресси рітейлерів. На сайті НВ (британія) доступні тількі дві відухи - 3090ті за 1150 фунтів (1300 баксів проти 1099 мсрп) і 3060ті за 370 фунтів, при спробі додати їх у кошик пише - товар більше не доступний. На сайті НВ (США) лінки на бестбай де ціни знову ж не завжди відповідають мсрп.Volodya811: ↑ 06.11.2022 18:49а чому тоді по цим цінам Нвідіа та АМД продають у себе на сайті відеокарти?
-
ronemun
Advanced Member
Fulkrum
ясно що прибутки рекордні, вони почали ціни теж піднімати, і ще кількість важлива - до крипти вони молились на ринок дешевих відях, а під час крипти навіть самі дорогі чіпи не встигали клепати. Масово писали що в Китаї відяхи прямо зфабрик вагонами вивозять. Отже не тільки АМД і Нвідія роблять. Але хто cкупляв чіпи і їх перепродував ви дивились? А ті хто писав про картель дивились. Тут наші бариги рвуть де можуть дешевше в рази, але змовляються і тримають ціни в рази вище, а на світовому рівні уявляєте що твориться. В міжнародних водах окремі закони не діють.
P/S. Щоб зрозуміти різницю між дешевим і дорогим відеочіпом тре роздивитись його кристал - у слабших відях обчислювальні блоки займають лише третину, а решту це конролери памяті/шини/відеокодек/дисплеї і їх виходи. А у топових все те саме, тільки графічні блоки більші в 10 раз і шина памяті в 4, і відповідно кристал загалом більший у 4 рази, а ціна у 10 - явно вигідніше.
ясно що прибутки рекордні, вони почали ціни теж піднімати, і ще кількість важлива - до крипти вони молились на ринок дешевих відях, а під час крипти навіть самі дорогі чіпи не встигали клепати. Масово писали що в Китаї відяхи прямо зфабрик вагонами вивозять. Отже не тільки АМД і Нвідія роблять. Але хто cкупляв чіпи і їх перепродував ви дивились? А ті хто писав про картель дивились. Тут наші бариги рвуть де можуть дешевше в рази, але змовляються і тримають ціни в рази вище, а на світовому рівні уявляєте що твориться. В міжнародних водах окремі закони не діють.
P/S. Щоб зрозуміти різницю між дешевим і дорогим відеочіпом тре роздивитись його кристал - у слабших відях обчислювальні блоки займають лише третину, а решту це конролери памяті/шини/відеокодек/дисплеї і їх виходи. А у топових все те саме, тільки графічні блоки більші в 10 раз і шина памяті в 4, і відповідно кристал загалом більший у 4 рази, а ціна у 10 - явно вигідніше.
Последний раз редактировалось ronemun 06.11.2022 19:41, всего редактировалось 5 раз.
-
Scoffer
Member
Fulkrum
Просто хтось не розуміє, що ринок у нас нічорта не відкритий. Я вже одного недавно мокав мордою в маржу 60% на власні торгові марки АТБ, котрий розповідав що АТБ мало не бідує. Тобто націнки там дааалеко за сотню відсотків. На жрачку, так. А тут про якісь відяхи. І вони навіть не цураються це в мережу показувати.
Тому ні, ринок дико монополізований, і єдине що може допомогти це захід нових сильних гравців, котрі вміють працювати без надприбутків.
Просто хтось не розуміє, що ринок у нас нічорта не відкритий. Я вже одного недавно мокав мордою в маржу 60% на власні торгові марки АТБ, котрий розповідав що АТБ мало не бідує. Тобто націнки там дааалеко за сотню відсотків. На жрачку, так. А тут про якісь відяхи. І вони навіть не цураються це в мережу показувати.
Тому ні, ринок дико монополізований, і єдине що може допомогти це захід нових сильних гравців, котрі вміють працювати без надприбутків.
-
Softas
Member
Можна подумати всі фірми світу створювались не для прибутку, а що б людям задешево продавати товар. Всі бізнесмени хочуть прибутків якнайбільше і беруть стільки скільки йому платить покупець і не важливо яка буде маржа. Будуть брати з маржею 2000000000000000000000, будуть продавати і ні копійки не скинуть.Scoffer: ↑ 06.11.2022 19:44 Fulkrum
От цікаво хто поступиться зменшенням своєї зарплати в половину, що б кінечний продукт був для покупця дешевший.
-
ImperiumAeternum
Member
Фоток вагонов не прикладывается. В нулевых такие же сказки были, только в духе «если откроют рынок земли, то купят весь чернозём и вывезут вагонами». Это городские легенды того же уровня.ronemun: ↑ 06.11.2022 19:33 Масово писали що в Китаї відяхи прямо зфабрик вагонами вивозять.
-
Mircull
Member
Боже, спор уровня Боги. А что мешает зайти на Амазон или Европейский магазин и купить карту там?
И на курсе сэкономите т.к. безнал по оф курсу, и цена норм.
Проблема мне прям не понятная.
Если нет доставки, щас почти у всех есть знакомые или родственники или друзья в ЕС. Я вот через родственников спокойно себе материнку купил за три копейки по скидкам и ничего.
Если нет доставки, щас почти у всех есть знакомые или родственники или друзья в ЕС. Я вот через родственников спокойно себе материнку купил за три копейки по скидкам и ничего.
-
block_stupid
Member
Багато що вже купив за кордоном, сплатив мито (ноутбуки, і деякі залізякі електроні).Mircull: ↑ 06.11.2022 20:22
- спойлер
- Боже, спор уровня Боги. А что мешает зайти на Амазон или Европейский магазин и купить карту там?
І вигідніше і вибір і широкий, і доставка ті самі 7-14 днів. Бо у нас все "в наявності", а як справа до замовлення до "так в наявності через 7 днів відправимо" або "в наясності, але треба замовити в польского дистрибютора, очікувати 10 днів". Театр абсурду. А ще націнки у нас х2-3-4, тоді 30%+- мита/податків, не так вже й страшно.
-
Nick22
Member
Он Чечьоткін з Розеткою, будучи і дилером і роздрібним продавцем, не соромився українцям впарювати відекарти на старті майнінг буму по msrp +200%. Бо йому дуже гроші треба.- А потім скот ще плакав, що розетка на межі банкротства!!!! Жадність фраєра погубить!!!!!!!!!!!!!! І це не тільки відеокарти, на даний момент розетка дорогий інетмагазин!!!!!!!!!
-
DreamSeller
Member
Прокинься, ти обісрався!Scoffer: ↑ 06.11.2022 19:44 Fulkrum
Просто хтось не розуміє, що ринок у нас нічорта не відкритий. Я вже одного недавно мокав мордою в маржу 60% на власні торгові марки АТБ, котрий розповідав що АТБ мало не бідує. Тобто націнки там дааалеко за сотню відсотків. На жрачку, так.
Ще раз, підприємство, де я працюю, поставляє на АТБ вже багато років як продукцію під своєю торговою маркою, так і робить для них власну торгову маркус (Своя лінія). Там не те що 60%, там і 40% націнки нема. І не требе перекручувати, я ніде не писав, що АТБ бідує. Вони дуже добре себе почувають. Просто там нема надприбутків, гарні заробітки не за рахунок диких націнок, а за рахунок скаженого обороту.
Іноді краще не вдавати з себе експерта, якщо ти не в темі
Вже писали вище стосовно МСРП: це саме та ціна, яку АМД бачить для покупця карти. Сюди вже плюс/мінус включено затрати та націнку виробника карт, екпортера, точки продажу. Звісно, в період ажиотажного попиту/дефіциту ціни будть вище МСРП, і це нормально. Але якщо ринок буде достатньо насичений пропозиціями по цих продуктах, то ціна буде прагнути до МСРП, навіть в нас, в Україні.
Ну і не забудьте, що майнінг помер, на вторинному ринку багато пропозицій від майнерів, це також буде впливати на ціноутворення на нові карти.
-
Scoffer
Member
DreamSeller
Я вже тобі давав лінк де кирилицею по білому написано до 60% на СТМ
https://forbes.ua/ru/inside/solodoshchi ... 22022-3637
ось він
60% маржі це незрозуміло скільки націнки, бо не знаємо собівартості, але це сотні відсотків
на око сотні так 2-3
І взагалі 60% маржі це люто як жирно, і на заході таких бізнесів в принципі немає. Хіба що щось з розряду наркоторгівлі.
Так що можеш далі з піною у рота доводити як там в рітейлі без надприбутків, а я з того ж самого рітелу знаю абсолютно всю кухню, бо в ньому ж колись і працював. Раптово з базами даних Там такого шмона навести варто було б, що навіть важко описати.
Те що в твоїй конкретній категорії товарів немає мільйоних націнок це ще нічого не значить.
ось він
60% маржі це незрозуміло скільки націнки, бо не знаємо собівартості, але це сотні відсотків
на око сотні так 2-3
І взагалі 60% маржі це люто як жирно, і на заході таких бізнесів в принципі немає. Хіба що щось з розряду наркоторгівлі.
Так що можеш далі з піною у рота доводити як там в рітейлі без надприбутків, а я з того ж самого рітелу знаю абсолютно всю кухню, бо в ньому ж колись і працював. Раптово з базами даних Там такого шмона навести варто було б, що навіть важко описати.
Те що в твоїй конкретній категорії товарів немає мільйоних націнок це ще нічого не значить.
-
block_stupid
Member
Не буду захищати, чи звинувачувати (а курво є за шо) розетку.Nick22: ↑ 06.11.2022 21:19
- спойлер
- Он Чечьоткін з Розеткою, будучи і дилером і роздрібним продавцем, не соромився українцям впарювати відекарти на старті майнінг буму по msrp +200%. Бо йому дуже гроші треба.- А потім скот ще плакав, що розетка на межі банкротства!!!! Жадність фраєра погубить!!!!!!!!!!!!!! І це не тільки відеокарти, на даний момент розетка дорогий інетмагазин!!!!!!!!!
Коли собі збирав ПК в кінці 2019, то також бачив завищені ціни на розетці.
В мене в основному гроші були на картці.
Я собі excel файлик завів з цінами в різних магазинах на різні комплектуючі.
І у висновку, я все купляв на розетці, переплативши в цілому 800-1000грн+-.
А все чому, бо то те магази не працює в вихідні, то тільки в той час, то проблеми по відгуках з гарантіями. То доставка дорога, а пертись до них не охота, або треба 10 магазів для всього компа оббігти. Тому тоді за 70-80 доларів (курс 24-27 був), я собі зекономив купу часу і нервів. Купив на розетці, все привезли на наступний день разом. Тоді ж все й збирав.
Для когось це значна сумма, це тоді був ссд десь на 240гб від самса.
-
DreamSeller
Member
Там за твоїм посиланням також є маячня від "експерта":Scoffer: ↑ 06.11.2022 22:02 DreamSeller
ось він
на око сотні так 2-3
1. Чому це СТМ дешевше виготовляти? Затрати на виробництві тіж самі (сировина, з/п, енергоносії, амортизація і т.д.). Вартість логістики та ж сама.Собственные товарные знаки дешевле производить и поставлять в магазины, чем продукты крупных брендов. Они также более маржинальны: такие бренды не тратятся на рекламу и дистрибьюторов. Их маржа – до 60% в зависимости от категории, говорит Ткаченко.
Більше того, як правило, собівартість виробництва і логістики в крупних брендів нижча, тому що вони мають вищу знижку при закупівлі сировини за рахунок великих обсягів та більш дешеву логістику за рахунок її розвиненості.
2. Стосовно реклами - знову на прикладі мого підприємства, затрати на рекламу мізерні.
3. Стосовно дистриб'юторів. Переважна кількість виробників постачає продукцію напряму на РЦ АТБ, дистриб'ютерів в цій схемі нема.
І я нічого не збираюсь тобі доводити. Я знаю відпускну ціну нашої продукції на АТБ. Я знаю ціну на полиці. Я знаю % маркетинга, який необхідно сплачувати АТБ.
Тож 60% там нема від слова "зовсім". Навіть 40% нема.
Така ситуація в моїй категорії товару і ще в одній, про яку я точно знаю.
В інших, можливо, ситуація інша, не буду сперечатися.
В АТБ нема ніякої собівартості, бо вони нічого самі не виробляють. Собівартість є в виробника, який виробляє СТМ для АТБ (окрім вафель "Квітень та вафельних цукерок "Хіп-Хоп", виробництво яких, наскільки знаю, належить АТБ).60% маржі це незрозуміло скільки націнки, бо не знаємо собівартості, але це сотні відсотків
-
Scoffer
Member
DreamSeller
Як це у атб немає собівартості? Вони що святим духом товари на полиці доставляють, і на касах саме собою продається? Ти пишеш маячню.
В статті форбс цифри наводить екс маркетинговий директор. Це доволі серйозна посада щоб він таки про щось знав.
Як це у атб немає собівартості? Вони що святим духом товари на полиці доставляють, і на касах саме собою продається? Ти пишеш маячню.
В статті форбс цифри наводить екс маркетинговий директор. Це доволі серйозна посада щоб він таки про щось знав.
-
kalakawa
Member
бляха, навіщо ви так оргазмуєте з тих 7900 і чекаєте їх?
хай би в них промені були, а так чи не краще просто зараз взяти 6800 xt бу від 20к грн, чим бог зна скільки чекати ті замки по 50-60к?
бо складається враження що в кожного першого 4к монітори, чи 2к@144
хай би в них промені були, а так чи не краще просто зараз взяти 6800 xt бу від 20к грн, чим бог зна скільки чекати ті замки по 50-60к?
- спойлер
- але краще, звісно, 3080 від 24к
-
Volodya811
Member
Дай людям помріяти )))kalakawa: ↑ 06.11.2022 22:44 бляха, навіщо ви так оргазмуєте з тих 7900 і чекаєте їх?
- спойлер
Може хтось з форумчан реально купить.
-
DreamSeller
Member
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 1%82%D1%8C Собівартість продукції є лише у виробника! У АТБ, відповідно, є закупівельна ціна.Scoffer: ↑ 06.11.2022 22:35 DreamSeller
Ти ж не будеш стверджувати, що, наприклад, в "Розетки" є собівартість процесорів Інтел чи АМД?
В АТБ є затрати на логістику (доставити з РЦ до кожного магазину), адміністративні затрати (з/п персоналу, налоги і т.д.) та маркетингові затрати. Напевно щось ще є, але це основні.
Я вище детально та аргументовано розложив, чому цей екс маркетинговий директор відверто маніпулює. Якщо щось з написаного не зрозуміло, готовий обгрунтувати.Scoffer: ↑ 06.11.2022 22:35 В статті форбс цифри наводить екс маркетинговий директор. Це доволі серйозна посада щоб він таки про щось знав.
Отправлено спустя 9 минут 41 секунду:
Переважна кількість тих, хто в цій темі, не буде купувати 7900. Але ж вихід топа дозволяє зрозуміти тенденції, прогнозувати, якими будуть умовні 7800/7700/7600 - які і будуть масовими та будуть конкурувати з умовними 4060/4070 від зелених.kalakawa: ↑ 06.11.2022 22:44 бляха, навіщо ви так оргазмуєте з тих 7900 і чекаєте їх?
- спойлер
-
ДядяСаша
Member
Вслід за АМД яблучні скидають ціни на свої смартфони.
Тож скоро й Хуанг зробить те саме, а за ним Інтел.
Ліза видала гарний продукт за +- адекватною ціною. На 6000 серію і так знизили ціни на початку осені.
Тож скоро й Хуанг зробить те саме, а за ним Інтел.
Ліза видала гарний продукт за +- адекватною ціною. На 6000 серію і так знизили ціни на початку осені.
-
kalakawa
Member
але в цьому немає сенсуDreamSeller: ↑ 06.11.2022 22:55
Переважна кількість тих, хто в цій темі, не буде купувати 7900. Але ж вихід топа дозволяє зрозуміти тенденції, прогнозувати, якими будуть умовні 7800/7700/7600 - які і будуть масовими та будуть конкурувати з умовними 4060/4070 від зелених.
ampere та rdna2 все одно будуть вигіднішими за ВСІ нові відюхи