Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Junior

Ребят поставил 5900x, воздух не справляется. Посоветуйте что можно собрать, пока для проца, может потом в один контур добавлю видюху. Сейчас на али распродажа, смотрю в ту сторону, бюджет 200-250$. Остановился на
Радиатор: Bykski CR-RD80X4RC-TN 54$
Водоблок: Bykski CPU-RAY-MK-M 59$
Помпа и резервуар: Bykski CP-PA-X 200mm 69$
В воде не шарю совсем, может есть что-то лучше за эти деньги?
Радиатор планируется сверху, есть 30мм запаса.
Корпус GameMax Abyss TR
Ryzen 5900x, RX 6900XT, X570 AORUS PRO
спойлер
Изображение
P.s. на фото видюха и блок старый.
Alpesyn
Member

Blager: 01.11.2022 03:34Bykski CPU-RAY-MK-M
Я бы с акрилом не связывался
Deadpool
Member

Blager тав цілому все сумістне. далі лише питання як сильно хочеться збити температуру. відповідно і бюджет росте.

шланги/фіти обери ще. дешевше 10*13. дорожче трохи але менше заломів на 10*16.
Blager: 01.11.2022 03:34В воде не шарю совсем, может есть что-то лучше за эти деньги?
на ЕК були/є розпродаж. там велосіті ватери по 50-60евро, вони цікавіші за той що ти кинув. Але можна і китайський. Не прям розрив в десятки градусів)

Помпу ти з ддц мотором обрав, ну як буде вібрувати, просто придбаєш вібророзвязку. Просто заклади теоретичну, необхідну трату у випадку якщо будуть вібрації на твоєму корпусі. Бо він в тебе фольга, яка слабо може гаити їх. Віброболтики за 100-300грн купиш, або брекет і болтики.

Заміряй чи зверху в тебе є 40см в в довжину, від переду до заду корпуса і вони не пересікаються з вередніми вертушками по товщині. в тебе на краю радіка порти 1/4 для фітінгів. мені здається передній верхній 120 буде мішати, і аби його не чіпати, доведеться розвернути радік портами назад, і молитись щоби в тебе не мішав задній 120мм. або можна було вкрутити в кутовий адаптер фітінг і 120тка не була зайва там.

спотачку бери лінійку/рулетку і обміряй все. Аби потім не городити радік поза корпуса.
_Slavko_
Member

Blager я б на такому конфігу не звязувався з китайводоблоками, а відносно фурнітури - фітінги, адаптери, шланги спокійно можна барти на алі.
Cirax
Member

По первому взгляду можно воткнуть 240 на фронт, 360 на верх.
Хотя в случае 5900х я бы не рассчитывал на большую разницу с воздухом. Там упор в мелкий кристалл, и огромное тепловыделение как для такой площади.
Valodia
Junior

Blager
У мене стоїть помпа яку ти вибрав. Крутиться вже півтора року без всіляких приколів. Єдине, що коли вона в мене стояла на дні корпусу, на паралонці, то від 1800 обертів було уже чутно звук вібрацій. Зараз я її переставив і вийшло так, що вона немає жорсткого контакту з корпусом і на обертах в 2700 її не чутно.
Dima4s
Member

Blager
резервуар я брав 200, а потім прийшлось купити менший. треба дуже під корпус підбирати. щоб зручно було все збирати.
також раджу брати якісний ватер. той же EK.
на райзенах все одно температура буде при навантаженні рости на +30 градусів. якби ти не охолоджував. тобто якщо в простої 30, то в навантаженні відразу буде 60, а далі рости вже в залежності від охолодження. якщо на повітрі в тебе 80-85. то на воді буде 65-70
TheZORG
Member

Alpesyn: 01.11.2022 09:03
Blager: 01.11.2022 03:34Bykski CPU-RAY-MK-M
Я бы с акрилом не связывался
Соглашусь, акрил для эстетики лишь только нужен.
Контур на шлангах и проще и надёжнее.
_Slavko_
Member

TheZORG, там малось на увазі що водоблоки з акрилу дуже крихкі.
nik1985
Member

Таке питання чим краще огранізувати охолодження водою карти RTX2060S? Фулкаверу немає під неї.
Думаю вирізати в знайомого на ЧПУ пластину (мідь чи алюміній 4-5mm) щоб накривала память і VRM (по червоному контуру) і куллер на обдув, на фоні корпусних його не буде чутно, а на GPU такий або такий водоблок але на другому можуть бути проблеми з монтажом так як 53мм відстань між кріпленнями а в останнього від 53 і можуть болти вприратись в акрил.
Має получитись шось на зразок такого.
спойлер
Тільки ребра поменше
tmpmcw82-wt_03.jpg
спойлер
Плата
pcb_front.jpg
Чи можна якомь по іншому?
Карта зараз на повітрі під даунвольтом (0.887В 1820Мгц) при 2К прогріваться до 66 при невеликому шумі!
Deadpool
Member

nik1985 врм водоблоки на алі глянь. Ними можна врм накрити. А мож і пам'ять.

Отправлено спустя 1 минуту 47 секунд:
nik1985
А ще краще продай, візьми 1080/2080 якусь.
Або на алі пошукай ватера все ж таки.
feniks_tm
Member

nik1985
Якщо чесно, то найкращий варіант все-таки продати і взяти якусь іншу відяху, якщо й кидати під контур, то фулкавер. А у 2060S теплопакет низький, тим більше під андервольтом, не бачу проблеми банально зробити дешрауд, повісивши адекватні тихі вертушки. Сенсу возитись з водою заради охолодження умовних 150Вт не бачу.
nik1985
Member

Deadpool на VRM водоблок не піде, там 1 см між конденсаторами і дроселями. Тільки пластина, рідна вона так і іде.
Варіант пластина така як рідна а зверху водоблок в зоні GPU, так як робили це тут, як на мене непогано, на пару градусів будуть вищі температури але не суттєво.
спойлер
Рідне охолодження
cooler.jpg
Мав 1080 EVGA, брати її знову не варіант, тим більше 2060S обійшлась 6800грн, дешевше чим просять зараз за 1080, а з водоблоком то взагалі мовчу...
Продати не варіант, ліпшого нічого не візьму, про 2070 і 2080 мови й нейде при теперишніх цінах.
DuckRider
Member

Кто-то на 360 аио типа стрикса, рюджина, корсаровских 150 пуш пул тестил? Какая разница была в температурах?
Sanьka
Member

nik1985
Спробуй залишити частину рідної СО та водоблок на ГПУ

Я так зробив на своїй ASUS GTX1080 ROG STRIX.
Ту частину радатору, що відповідає за ГПУ вирізав та поставив універсальний EK-Thermosphere
Вийшло досить вдало. Лишилась частина радіатора на ВРМ + кожух + 2 вертушки з 3х (третя впиралась, довелось зняти)
Фото в профілі.
Cirax
Member

nik1985: 06.11.2022 16:21 Deadpool на VRM водоблок не піде, там 1 см між конденсаторами і дроселями. Тільки пластина, рідна вона так і іде.
Варіант пластина така як рідна а зверху водоблок в зоні GPU, так як робили це тут, як на мене непогано, на пару градусів будуть вищі температури але не суттєво.
спойлер
Рідне охолодження
cooler.jpg
Мав 1080 EVGA, брати її знову не варіант, тим більше 2060S обійшлась 6800грн, дешевше чим просять зараз за 1080, а з водоблоком то взагалі мовчу...
Продати не варіант, ліпшого нічого не візьму, про 2070 і 2080 мови й нейде при теперишніх цінах.
Могу предложить 1080 EVGA, с водоблоком уже.

Вот такую.
спойлер
https://ru.evga.com/products/product.as ... P4-6299-KR
Відправлено через 59 хвилин 55 секунд:
Ps. Есть у кого белая трубка 10/16 нужно с полметра.
ff0E
Junior

Приветствую камрады. Прошу совета по UV очистке в контуре. Хотелось бы вообще не менять до апгрейда реже менять жижу\доливать присадки. Возможно есть готовое решение или с минимальным колхозом как пример сеточный фильтр Aquacomputer Filter with stainless steel mesh + диод в G1/4 фитинге?
nik1985
Member

Sanьka
РІдна система охолодження дуже погана під переробку, по суті це пластина, яка контактує з GPU напряму і VRM та память через термопрокладки, з області на GPU йдуть в різні сторони теплові трубки на ребра, треба знімати всі трубки і разом з ними всі ребра підуть. А так як тут переробляти ну його нафіг))).
Вже краще так як думаю, мідну пластину або готовий радіатор (на алі є готові мідні або алюмінієві 10 на 15 см) фрезернути під розмір рідного охолодження+ мінімальне оребрення зроблять і виріз під водоблок, десь навіть таке зустрічав тут але не можу знайти. На обдув вентилятор а на GPU водоблок.

Cirax Часом не та що на олх вже купу часу за 8000 висить ?
Думав над нею, за 7000 був б взяв, а так за 1200 різниці я краще 2060S свою перероблю.
poulk
Advanced Member

ff0E
Хорошая готовая жижа по типу aquacomputer double protect+ZMT шланги и хорошо промытый контур, и будет вам щастье на долгие годы (при условии что контур герметичен, иначе доливать надо будет) Фильтры сильно режут поток. уф лампа сомневаюсь что что-то даст.
Cirax
Member

nik1985: 07.11.2022 19:07 Sanьka
РІдна система охолодження дуже погана під переробку, по суті це пластина, яка контактує з GPU напряму і VRM та память через термопрокладки, з області на GPU йдуть в різні сторони теплові трубки на ребра, треба знімати всі трубки і разом з ними всі ребра підуть. А так як тут переробляти ну його нафіг))).
Вже краще так як думаю, мідну пластину або готовий радіатор (на алі є готові мідні або алюмінієві 10 на 15 см) фрезернути під розмір рідного охолодження+ мінімальне оребрення зроблять і виріз під водоблок, десь навіть таке зустрічав тут але не можу знайти. На обдув вентилятор а на GPU водоблок.

Cirax Часом не та що на олх вже купу часу за 8000 висить ?
Думав над нею, за 7000 був б взяв, а так за 1200 різниці я краще 2060S свою перероблю.
Нет, я её не выставлял нигде, и не продавал. Стоит у меня в компьютере, работает. Будет желание, пишите в личку, за 7кгрн договоримся.
Ответить