Дякую за пораду! Але мені на моїх 1440p/240Hz поки комфортно, та й я ж не заважаю людям гратися з променями. Просто не розумію чому для когось це "геймченджер".Vpupkin: ↑ 03.11.2022 17:13 Ничего, как и повышение разрешения и частоты кадров. Можете всю жизнь сидеть на 1080р 60гц и тенями в квадратик в ожидании прорывной физики, а другие люди пока побалуются лучиками.
Новости
Последние статьи и обзоры
Онлайн-презентація відеокарт Radeon RX 7000. Початок епохи чиплетних ігрових GPU
-
Telcontar
Member
-
Ozymandij
Junior
Смішно читати, назви хоч одну гру.Захар Беркут: ↑ 03.11.2022 16:53 Ага зрозумів тут перепис , ну дуже оптимістичних людей відбувається .
kalakawa
Не бачу , як і 94% користувачів карт з променями - згідно опитування на редіті серед користувачів карт НВ 2ххх-3ххх .
По факту у всіх іграх адекватні люди ставлять тіні на самий мінімум, освітлення так само, бо бонус ігрового експіріенсу від них мізер мізерний.
Уже не говорячи якщо розробники не затупили і зробили карти тіней і освітлення - то різниця з РТХ нульова
Реальний бонус від тіней і освітлення це Lumen UE5, але воно робить на вокселях з картою тіней\точок світла, і блоки РТХ будуть неробочі бо треба тупо ФП16 блоки. І ще нема ні одної гри на ньому
-
Vpupkin
Member
Как я понимаю вас не устраивает 1080р и 60гц, вот и меня например не устраивают SSR вместо отражений и тени в квадратик, стремится к лучшему это нормально.Telcontar: ↑ 03.11.2022 17:28Дякую за пораду! Але мені на моїх 1440p/240Hz поки комфортно, та й я ж не заважаю людям гратися з променями. Просто не розумію чому для когось це "геймченджер".Vpupkin: ↑ 03.11.2022 17:13 Ничего, как и повышение разрешения и частоты кадров. Можете всю жизнь сидеть на 1080р 60гц и тенями в квадратик в ожидании прорывной физики, а другие люди пока побалуются лучиками.
Может "геймченджер" это слишком громкое заявление, но лучи это хорошо. Лучи всего лишь ещё один неизбежный этап в развитии индустрии.
-
Grava
Member
Ozymandij: ↑ 03.11.2022 17:29По факту у всіх іграх адекватні люди ставлять тіні на самий мінімум, освітлення так само, бо бонус ігрового експіріенсу від них мізер мізерний.
-
Samilo
Member
Mircull
Вистачає ігор з RTX променями. У мене в Стім вже з десяток.
І ефект променів таки помітний
-
konb999
Member
Не знаю, я лучи даже на своей 4090 в большинстве игр выключаю, мне просто не нравится как выглядит сама картинка, сильно ядовитые оттенки и на пиксели распадается. Так я субъективно могу описать свои ощущения от картинки с лучами. А вот dlss, которая на тех самых ядрах я на ноутбуке на 3080ti laptop постоянно включаю. И очень даже мастхев. Вон в новую колду играю 120 кадров+ и плагтейл реквием 100+. А в самих лучах я для себя ничего незаменимого не открыл!Mircull: ↑ 03.11.2022 16:42Я вот фиг его знает чего народ подгорает так с этими лучами. Игр то с ними практически нет, а игр где они есть и прям что-то меняет как на меня и вообще две штуки. И ради этого переплачивать 50-1000 баксов?)))Krovatka: ↑ 03.11.2022 16:16 Держу кулаки за амд. Надеюсь выйдет достойный конкурент с норм лучами и не за все деньги
Мир сошел с ума) Маркетинг - победил.
-
block_stupid
Member
AMD принеси емейзінга будь ласка 
-
Volodya811
Member
Біда АМД в тому, що у неї невелика частка ринку відеокарт і можливостей швидкого нарощування виробництва немає.kalakawa: ↑ 03.11.2022 16:43якби амд готувала прорив, нвідія не давала б 4070 за 900$Jarwiz: ↑ 03.11.2022 16:28 Є надія, що вихід нового покоління від AMD буде проривом у світі GPU. І після цього наше життя вже ніколи не буде таким, як раніше![]()
В результаті, коли АМД має перевагу, як це було в момент виходу Зен2 - у неї дефіцит дорогих моделей, або кінські ціни, як це було на старті продаж Зен3.
З Зен4 АМД пішла по шляху Зен3 - кінські ціни при невеликій частці ринку, щоб заробити більше грошей.
Проте, це не спрацювало цього разу, бо у Інтела вдале покоління та низькі ціни. В результаті, АМД втрачає свою частку ринку процесорів для настільних ПК.
Те саме стосується і відеокарт. Як тільки АМД випустить вдале покоління на фоні Нвідіа (з кращим співвідношенням ціна/якість), то буде або дефіцит або кінські ціни.
І як вийти з цього замкнутого кола (наростити стабільну питому вагу на ринку), важко зрозуміти. Шанси були на ринку відеокарт. Зокрема у 2020-2021 роках. Цілих два роки було у АМД, щоб швидко наростити свою питому вагу на ринку. Але для цього, треба було випустити нові ревізії карт і заборонити в драйверах майнінг взагалі. При цьому, продавати карти по РРЦ. Але, "жаба" перемогла. Гроші від майнерів засліпили. АМД не збільшили свою питому вагу на ігровому ринку і програла в перспективі.
Коли директор Інтел прямо каже, що не розглядає взагалі АМД, як конкурента на ринку відеокарт, то він не бреше. Бо, головні акціонери АМД - недалекі, без критичного мислення і дуже жадібні. При такому керівництві АМД завжди буде компанією другого ешелону з невеликою питомою вагою на масових ринках.
-
Gelonyrum
Member
Ще б втрату 50% фпс не помітити)Samilo: ↑ 03.11.2022 17:38 Mircull
-
Mircull
Member
Ого, аж игр!!! А всего их 30)) И анонсировано еще 3? 5? Я к тому что реально, ради этого стоит так переплачивать? Например в том же Киберпанк от лучей лучше становится только вода. В остальном становится хуже картинка, в том числе и ФПС. В Пауке есть отражения да, но я прям тестил. Если не говорить человеку где лучи а где нет и давать поиграть - фиг кто ответит))) Я реально ставил такой тест. Так что да, если бы например карты стоили не 1600 долларов чтобы тянуть эти лучи в 4К а например - 1000 долларов +- и не было такого лютого перекоса в прайсе то я бы конечно однозначно лучше бы взял тот продукт который дает больше возможностей. Даже если бы они были видны в 1-й игре. Но к сожалению мы говорим про 1600 - 1200 долларов и то не факт что тот же 4080 нормально будет тянуть 4К с лучами. 3090 - не тянет. Причем не тянет достаточно критично.Samilo: ↑ 03.11.2022 17:38 Mircull
Для меня лично цена и стабильный рендеринг в 4К важнее любых лучей.
Отправлено спустя 1 минуту 40 секунд:
DLSS это реально киллер фича. Как на меня - технология прорыв. FSR 2.0 тоже хорош, но он есть на всех картах, потому как точка продаж не считается.konb999: ↑ 03.11.2022 17:40Не знаю, я лучи даже на своей 4090 в большинстве игр выключаю, мне просто не нравится как выглядит сама картинка, сильно ядовитые оттенки и на пиксели распадается. Так я субъективно могу описать свои ощущения от картинки с лучами. А вот dlss, которая на тех самых ядрах я на ноутбуке на 3080ti laptop постоянно включаю. И очень даже мастхев. Вон в новую колду играю 120 кадров+ и плагтейл реквием 100+. А в самих лучах я для себя ничего незаменимого не открыл!Mircull: ↑ 03.11.2022 16:42
Я вот фиг его знает чего народ подгорает так с этими лучами. Игр то с ними практически нет, а игр где они есть и прям что-то меняет как на меня и вообще две штуки. И ради этого переплачивать 50-1000 баксов?)))
-
aaleksandrenko
Member
Полюбому треба хороша ціна.
Бо з новими процессорами вже обісрались. Не сама вигідна покупка і більшість продовжує брати старі та ще й по хорошим знижкам
Бо з новими процессорами вже обісрались. Не сама вигідна покупка і більшість продовжує брати старі та ще й по хорошим знижкам
-
l-m
Member
Gelonyrum: ↑ 03.11.2022 16:17 Таке нескромне запитання, а від багаточіпових конфігурацій не будуть страждати 1% і 0.1% фпс?
Та і взагалі цікаво як рендериться зображення з більш ніж 1 чіпом, через піксель, по половині екрану кожній чи якийсь більш хитрий варіант? (Ніколи не використовував більш ніж 1 ГПУ тому і цікаво як воно реалізовано в такому випадку)
Поки що "обчислювальний" модуль на одному чіплеті.фізично складається із семи окремих кристалів: мікросхеми GCD (Graphics Complex Die) та шести чиплетів MCD (Memory Complex/Controller Die).
Але навіть коли рознесуть на декілька, то скоріше за все вони будуть сприйматися системою як один логічний ГПУ, а не декілька.
Річ у тому, що подібне масштабування вже закладено в архітектуру. Наприклад 6900XT (Navi 21) має 80 блоків Compute Units, отже якщо є бажання, то на один чіплет кидаємо 40 та на другий 40. Але недолік — зв'язок між ними стане повільніший та складніший, бо зросте відстань передачі сигналу, коротше є нюанси... в ідеальному світі, де не буває браку при виготовленні кристалів, звісно краще б робити все на одному.
-
Vpupkin
Member
Лиза может и озвучит хорошую цену, а нам то что с того, вон 4090 1600$, у нас 2200$.aaleksandrenko: ↑ 03.11.2022 18:01 Полюбому треба хороша ціна.
Бо з новими процессорами вже обісрались. Не сама вигідна покупка і більшість продовжує брати старі та ще й по хорошим знижкам![]()
-
Keyser Soze
Member
$999.99 
-
oRac001
Member
Дуже сподіваюсь, що чиплети вистрелять. Розмір чіпів з поколіннями в цілому росте, а це менше одиниць на вафлю, тобто кожен чіп здорожчує. Можу помилятись, але кількість браку в нових техпроцесах ніби теж потрошку росте, що посилює ріст цін.
-
lamer02
Member
Х*йня нынешние лучи , они по сути сейчас добавляют то что 5 лет +- назад делали на растеризацииkalakawa: ↑ 03.11.2022 16:46правда в тому, що промені - геймченджер, і їх не бачить тільки сліпий. як і ігор з нимиMircull: ↑ 03.11.2022 16:42
Я вот фиг его знает чего народ подгорает так с этими лучами. Игр то с ними практически нет, а игр где они есть и прям что-то меняет как на меня и вообще две штуки. И ради этого переплачивать 50-1000 баксов?)))
-
Keyser Soze
Member
Ещё немного новых видеокарт завезли:
https://videocardz.com/newz/chinese-moo ... n5-support
https://videocardz.com/newz/chinese-moo ... n5-support
-
dfcz
Member
В каком-то смысле с процессорами у них это получилось. Жизнь простого пользователя "не такой как раньше" конечно не стала, но производительность Phenom FX в сравнении с Ryzen, особенно после смены пары поколений, это всем очевидно.Jarwiz: ↑ 03.11.2022 16:28 Є надія, що вихід нового покоління від AMD буде проривом у світі GPU. І після цього наше життя вже ніколи не буде таким, як раніше![]()
Отправлено спустя 5 минут 42 секунды:
Лет 300 назад такие родственники друг друга могли угостить винишком с "особыми добавками" чтобы конкурента убрать. Сейчас методы конечно изменились, но "это бизнес, ничего личного" по-прежнему в силе.Захар Беркут: ↑ 03.11.2022 16:46 Mircull
Так так племінниця проти родини піде , рожеві поні у вашому світі також сподіваються .
-
MetalistForever
Member
Вот до эпохи RTX Ray tracing , были игры( и не мало) где реализованна реалистичное освещение( точнее обманка\симуляция , но если бы вам сказали, что это Ray tracing , то вы бы и поверили , так как разницы практически нет ) и жрало все это меньше ресурсов , если бы не ввод RTX Ray tracing , то эпоха 4K Gaming в каждый дом , уже была бы реальностью , даже на бюджетных картах ; А про физику в обще забыли в играх , как страшный сон
P.S. В кратце : Ray tracing полезен для мультиков и фильмов , в игровой индустрии,пока это бесполезный бонус . Затраченные ресурсы большие , а результат не впечатляет
P.P.S. Кстати ,нам говорили, что разработка игр благодаря Ray tracing , подешевеет !? Где это все ?
, игры по 70$ минимум
P.S. В кратце : Ray tracing полезен для мультиков и фильмов , в игровой индустрии,пока это бесполезный бонус . Затраченные ресурсы большие , а результат не впечатляет
P.P.S. Кстати ,нам говорили, что разработка игр благодаря Ray tracing , подешевеет !? Где это все ?
Последний раз редактировалось MetalistForever 03.11.2022 19:16, всего редактировалось 2 раза.
-
Perforator
Member
Не будет никакого прорыва ,как нет и корпорации добра\зла итд. Эти фирмы все зарабатывают деньги ,и их основная задача это прибыль(лучше сверхприбыль) в данном случае ,если Лиза сделает что-то в районе 1000-1200уе то и производительность будет болтаться районе 4080,но засунет больше памяти как всегда 20гб или больше за меньшие деньги. В лучах 4090 не обойдет это 100%.