От якщо самі робите , чому задаєте таке питання , адже де які Варміло не набагато гірше кастома по дефолту , тільки змастити і все .
Як то кажуть - наче ви робите кастом клавіатури , але вам нуб задасть таке саме питання - а нащо , а можна придбати не гірше , та тд та тп. Різниця є між кастом та дефолт як клавіатурою так і мишкою , а далі кожен сам обирає - потрібно йому це чи ні . І так як і з клавіатурами так і мишками , кастом може коштувати і 200 доларів , і 500 , і 100 це залежить від бажань та потреб .aaleksandrenko: ↑ 27.10.2022 18:03Я розумію кастом клавіатури. Бо сам їх роблю.Захар Беркут: ↑ 27.10.2022 17:14 tablestikus
Це придбання корпусу ОЕМ, перемикачів та ПП з сенсором та дротом, другий варіант придбання бази та заміна сенсору та перемикачів, дроту. Також доопрацювання колеса чи заміна, та зміна самої конструкції корпусу та тд. та тп.
P.S. Може вас здивую - є можливість виготовлення корпусів клавіатури чи мишки на замовлення, мод перемикачів, мод кейкапів, мод дроту, мод сенсору, і ще багато чого іншого з вибором стандартів з'єднання та модулів. І саме цікаво (якщо самому частину роботи виконати) - виходить якісніше та дешевше у більшості випадків .
Але кастом миші навіщо?
Можна купити відразу якісний варіант з хорошим pbt корпусом, топовим сенсором, тефлоновими ножками, паракорд кабелем. Переключателі міняти на миші взагалі тупізм. Нема різниці практично.
В чому топовість кастому миші? Які там моди що нема в готових рішеннях?
З приводу того що кастом це дешево не смішіть
Якщо суди по клавіатурам, де тільки якісні світчі можуть коштувати як деякі непогані клавіатури кастом точно не дешевше.
За 150 долларів кастом мишу можна зібрати я думаю. Але це ніфіга не дешево.