Огляд та тестування ноутбука ASUS Zenbook 14 Flip OLED на базі процесора Intel Core i7-1165G7 та інтегрованої графіки Iris Xe Graphics

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Alligator: 12.10.2022 14:37що у i5-8550u, що у 7-1165G7 4 ядра, 8 потоків, а ось
i3-1115G4 таки має 2 ядра.
"Вам шашечки или ехать?"
Якщо треба велика кількість потоків для якогось спец.софту то дивись на райзери... Але як вже тут казали в звичайних задачах дуже часто вирішує продуктивність одного ядра... і тому при виборі i5-8550u проти i3-1115G4 я б вибрав останній. По факту я так і зробив, взяв дружині ноут на i3-1115G4 замість якогось там i5 hq. Жодних них скарб на продуктивність не було. Та і звідки їм взятись якщо того i5 вистачало з головою, а цей i3 не гірший...
Alligator
Member

Mad Dog: 12.10.2022 14:50
Alligator: 12.10.2022 14:37що у i5-8550u, що у 7-1165G7 4 ядра, 8 потоків, а ось
i3-1115G4 таки має 2 ядра.
"Вам шашечки или ехать?"
Якщо треба велика кількість потоків для якогось спец.софту то дивись на райзери... Але як вже тут казали в звичайних задачах дуже часто вирішує продуктивність одного ядра... і тому при виборі i5-8550u проти i3-1115G4 я б вибрав останній. По факту я так і зробив, взяв дружині ноут на i3-1115G4 замість якогось там i5 hq. Жодних них скарб на продуктивність не було. Та і звідки їм взятись якщо того i5 вистачало з головою, а цей i3 не гірший...
Особисто собі із ЗП я взяв i7-11800H щоб через SSH працювати :gigi:
А ось коли стоїть питання оновити парк заліза на підприємстві то Васі для камер дайте райзен, Вові під косинку підійде целерон, а ось Петрівні під Екзель 2 ярда но щоб 5ГГц+ питання не стоїть, тому приходится обирати що середнє для всіх.

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
P.S. моє питання було адресоване block_stupid з питанням обґрунтування чому ASUS Zenbook на базі процесора Intel Core i7-1165G7 з 16 Гб ОЗУ недостатньо для офісного працівника під Excel.
Я звісно можу припустити, що ноут бухгалтера одночасно "сервер" під документацію, а в файлі Excel база від дня заснування фірми но це вже проблема не бухгалтера. :shuffle:
block_stupid
Member

Scoffer: 12.10.2022 13:39 Я не згоден. Для мобільного пристрою олед гарна штука через адекватну поведінку на сонці. А 24/7 на 14" ноуті не працюють. В здоровому глузді.
А я не про OLED, я про екран сабжа, глянець + сонце і 343 кд/м² це ти бачиш своє відображення або дерева поруч, але не то шо за цим глянцем.

Відправлено через 38 секунд:
fantomrulezz: 12.10.2022 13:49 Що саме тут поганого?
343 кд/м²

Відправлено через 8 хвилин 55 секунд:
Alligator: 12.10.2022 14:16 Я вибачаюсь, а що потрібно робити в екзелі, що "4 ядра, 8 потоків, 16 ГБ LPDDR4X-4266 МГц" буде мало?
Я не буду брати специфічні задачі (бо для них в мене повноцінний ПК стоїть). Типові офісні задачі, це вже давно не взяти просумувати ЗП робітників підприємства.
Да і компи ще коли були цілими шкафами використовувались для "типових" офісних задач, які були різними для різних підприємств.
раз не осили power query, piwot, bi, для прискорення багатьох операцій, де в екселі вони годинами робились, з тими самими популярними формулами.
аутлук, тімс, скайп, слек, передають вітання. А ще vs code навіть з мінімум кода, але своє жре. Це все типові задачі
+ 16гб, в мене вони "закінчились" по факту в момент покупки не було у нас модельки потрібної з 20+.
Отак 3 профіля з браузерів, месенджери, мінус 10гб. Далі відкриваєш вскод, і приїхали до кешування на ссд.

Беру роблю вигрузку з якогось трекера чи аналітики, по новій інтеграшці (значить для неї ще немає окремого софта для спільного інструмента аналітики).
І імпортую в powerquery, power piwotm bi, швиденько собі подивився загальні дані, і закрив.
І такого багато, і в багатьох сферах. Проміжний висновок вже можна кинути зведено таблицею в сам ексель. Модель даних сформована, можна кинути комусь файлик, і він там вже буде працювати на ваших оцих 4-х ядрах, але щоб швидше зробити саму модель, мені треба більше ядер.
Де я можу зекономити 10 сек в день, я зекеономлю, бо за період в рік, цих 10 сек може назбиратись на половину робочого дня. І от спрощення роботи (ексель для цього також і зроблений), треба машина, і чи потужніше тим краще. Раніше піду пити кохве, і дорожче, бо роботи більше зробив.

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Просто як висновок, на сьогодні навіть в для повсякденного спілкування, велику кількість потоків є чим утилізувати.
Декілька месенджерів, почт, ютуб, декілька вкладок з чимсь. І от райзен може працювати на 2ггц, мало грітись, жерти.
А іншому 4-ядерному інтелу чи райзену, вже треба піднімати і частоти, відповідно споживання, + охолодження, і це ще й шум зайвий.
Забудьте про якісь "офісні задачі" в вакуумі, я описав звичайні задачі.
От коли мені треба пачку зображень прокачать через нейронку, велком ту пк, або сервак. Або обробити раз в місяць пару гб (10-20) сирих текстових даних, також запущу на пк, погратись на пк, хоча і мій ноут мої іграшки норм тяне на середніх.

Mad Dog: 12.10.2022 14:50 це вже проблема не бухгалтера
його проблема, якщо начальство не може найняти когось для автоматизації процесів, або купити якусь інтеграці, і цей бухгалтер тут працює і таке ворочає на одному пк і не звільнився, то це таки його проблема) і йому з цим жити і працювати, поки не почне щось міняти.
Так шо його проблема, начальника собі ж і далі нічого не робить, а робота робиться...
Alligator
Member

block_stupid: 12.10.2022 16:53Далі відкриваєш вскод, і приїхали до кешування на ссд.
Аскод?
Старий Аскод був через RDP підключення.
Новий аскод - веб досуп через браузер.
В обох варіантах задіянні ресурсі серверу, а не клієнтського пристрою :)
block_stupid
Member

вскод - vscode (сорі шо не все писав оригінальною назвою)
Alligator
Member

block_stupid: 12.10.2022 17:02
вскод - vscode (сорі шо не все писав оригінальною назвою)
Ого, не знав що типовий офісний бухгалтер користується Visual Studio Code :gigi:
block_stupid
Member

Alligator: 12.10.2022 17:09 Ого, не знав що типовий офісний бухгалтер користується Visual Studio Code :gigi:
Ну можеш скільки завгодно ржать, і суб'єктивно як престарілий дід з маразмом, стверджувати про якусь "типовість".
Компи зараз у всіх сферах, що таке типово? Всюди часто люблять виділять якихось 90%+. І це завжди роблять дурні і тупі люди.

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Можу відкрити секрет що багато писак текстів (а не кодерів), використовують vscode. Дуже універсальний інструмент для багатьох задач, окрім кодінгу.
fantomrulezz
Member

block_stupid: 12.10.2022 16:53 Відправлено через 38 секунд:
fantomrulezz: 12.10.2022 13:49 Що саме тут поганого?
343 кд/м²
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Це яскравіше 90% ноутів на ринку.
Це набагато якравіше вашого thinkbook 15, у якого ~280 кд/м².
Цей ваш бездумний хейт взагалі всі розумні кордони переходить.
Називати "поганим" один з найкращих, чи не взагалі найкращий на ринку екран в ноутбуках по всім об'єктивним вимірам (висока яскравість, ідеальна контрастність, висока швидкість, майже ідеальна передача кольорів) - це :facepalm:
Я ще можу зрозуміти якісь суб'єктивні речі, наприклад деякі користувачі не люблять оледи через ШІМ (хоча тут з ним ніякої реальної проблеми немає, карандашний тест він проходить), але називати біле - чорним, а гаряче - холодним - це тупо.
block_stupid
Member

fantomrulezz: 12.10.2022 17:31 :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Це яскравіше 90% ноутів на ринку.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

І що???? Це не відміняє того що це навіть не 450 ніт.
Якщо на ринку 99% ноутбуків лайно. 1% з додаванням меду. То цей 1% не стає медом.
Це набагато якравіше вашого thinkbook 15
ну так я його брав, як переносний мобільний ПК, для підключення 2 моніторів, тому при виборі обирав з 2-ма type-c з альтмодом.
Цей ваш бездумний хейт взагалі всі розумні кордони переходить.
Кордони перейшли маркетологи ануса асуса, та інших.
Називати "поганим" один з найкращих, чи не взагалі найкращий на ринку екран
Знову ж таки, один з найкращих, не значить шо хороший.
висока яскравість

посередня
висока швидкість
нижче середнього
майже ідеальна передача кольорів
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
це тупо
Вихваляти або вигороджувати посереднє лайно.

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
спойлер
Asus Zenbook UX5401EA-L7103T
Ось воно шо)) питань немає, пробуєте залікувати свою рану шо лоханулись з таким лайном)))
Mad Dog
Member

Диспетчер завдань.jpg

Слак, скайп, вайбер, телега, апворк зі своїм чатом, і навіть у жмейлі є активні чати. Пару запущених проектів у vscode, в хромі штук 20 вкладок відкрито, при чому є постійно активні (жмел, система моніторингу).

Як я вже казав:
Mad Dog: 11.10.2022 15:24 Я свій i5-1135G7 мабуть жодного разу не бачив завантаженим на 100%, а от щоб віджерало більше 16 гіг периодично бачу.
Sanьka
Member

fantomrulezz: 12.10.2022 11:59І це теж аж ніяк не ультрабук.
А ти сам хоч знаєш що таке ультрабук? :laugh:
Той чєл з дивним ніком правий.
Наприклад 15" НР Енві 13го року такий чорно червоний теж ультрабук (навіть наклейка є)
Але він гроб під 2 кг.
Друга проблема : ультрабук апріорі не може існувати на АМД, бо це тм. Інтел. Значить рузени відпадають, бо ти будеш кричати : нє ультрабук!!!

Ти сам собі вигадав якісь параметри, так як ТХ ультрабуку нема. Як казали вище - це торгова марка Інтела, якийсь кінь в вакуумі з невідомими параметрами. Ніхто би і не звернув увагу, якби ти сам не причепився до цього терміну.

А більш за все мене розсмішило це коли 2см 1.4кг це товстий ноут, а 1.5см 1.2кг єта другоє.
З такими перлами ти також відповідаєш своїй авці. :laugh:
Без образ :beer:
fantomrulezz
Member

Sanьka: 13.10.2022 08:09Наприклад 15" НР Енві 13го року такий чорно червоний теж ультрабук (навіть наклейка є)
Але він гроб під 2 кг.
Ти диви, Санька, ти мабуть проспав останнє десятиріччя в анабіозі, прокинувся та відкрив для себе існування такого поняття як прогрес:laugh:
Ох, скільки чудних відкриттів тебе чекає.
За це десятиріччя було дуже багато всього, от лише мала частина:
- АМД вийшла з кризи та змогла зробити гідну конкуренцію інтелу.
- Смартфони навчились знімати на рівні бюджетної беззеркалки.
- Русня відкрила для себе існування унітазів.
- Всі ноутбуки (не тільки ультрабуки) стали тонше, легше та значно зменшили рамки. І зараз навіть мультимедійні бюджетні ноути по масогабаритним характеристикам можуть наближатись до ультрабуків десятирічної давнини. Це називається технічний прогрес. Не дякуй.
Претензія до того, що ультрабуки в 2022 менше ультрабуків в 2013 так само тупа, як претензія до того, що проци наростили кількість ядер та частоти, допілили архітектуру та стали потужніши. Чи може тепер не можна зрівнювати core i7 2013 року з core i7 2022, бо в них різна кількість ядер? Будемо рівняти з целероном?
Sanьka: 13.10.2022 08:09ультрабук апріорі не може існувати на АМД, бо це тм. Інтел
Це "Ultrabook™" не може існувати на AMD, бо це маркетингова байда, запатентована інтелом в якості відповіді на вихід макбуса ейр.
Але ж ми начебто не на конференції для юристів з патентного права?
Ми начебто на форумі ентузіастів, де використовується звична в обіході термінологія.
Чи ти в житті ксерокс називаєшь копіром, а то не дай бог прийде "Xerox™" та засудить тебе?
В простонародді термін "ультрабук" використовується як умовний "макбук ейр, але на вінді".
І параметри для нього прості, я вже кілька разів казав:
fantomrulezz: 11.10.2022 17:56тонкий, легкий з гарною автономністю ноут з адекватною для його розмірів потужністю. Є такі як на інтелі, так і на АМД
І само собою, що він має бути по масогабаритним характеристикам сопоставний з актуальним на зараз (а не з 2013) макбуком ейр.
Sanьka: 13.10.2022 08:09А більш за все мене розсмішило це коли 2см 1.4кг це товстий ноут, а 1.5см 1.2кг єта другоє.
Саме так.
Бо прогрес. Бо всі ультрабуки в 2022 набагато тонкіші.
Celeron G6900 в 2013 теж вважався би топовим процом. Але зараз не 2013 рік.
Sanьka
Member

ага, ультрабук це вже не ультрабук :rotate: єта другоє?
fantomrulezz: 13.10.2022 09:58Але ж ми начебто не на конференції для юристів з патентного права?
Ми начебто на форумі ентузіастів, де використовується звична в обіході термінологія.
Але саме ТИ!!! причепився до цього терміну, скинути твій же пост?
Ну ок , дай мені термінологію. Не тупу "отсєбятіну" а саме визначення.
Ультрабук це пристрій з параметрами товщини ...., ваги ..... і тд.
Бо ти почав метати бісер і щось там доказувати саме за поняття ультрабук. Тобто ноут 1.4кг ти забракував. Ось я і хочу зрозуміти забракував бо десь так написано, чи просто тому що би відмазатись і виправдати себе.
fantomrulezz: 13.10.2022 09:58І само собою, що він має бути по масогабаритним характеристикам сопоставний з актуальним на зараз (а не з 2013) макбуком ейр.
З якого дива? Де це написано? Сам виадав?
а, тоді зрозуміло :lol:

Тоді як можна щось тобі довести якщо ти сам собі вигадав якийсь марічкосвіт і намагаєшя довести що він єдиновірний?
Дискусія з тобою апріорі нікчемна, тому що в своєму марічкосвіті ти "нєпабєдімий"
fantomrulezz
Member

Sanьka: 13.10.2022 10:40Тобто ноут 1.4кг ти забракував.
Я забракував його не через вагу, а через товщину. А ти маніпулюєш, вириваючи з контексту вагу, ігноруючи товщину.
2 см - це товстий гроб у 2022 році.
Sanьka: 13.10.2022 10:40З якого дива?
З такого, що є ринок і є конкуренція. І якщо найпродаваніший ультрабук на ринку (макбук ейр) важить 1,3 кг та товщиной 1,5 см, то гроба ти не продаш.
Якщо всі ультрабуки конкурентів мають товщину 1,5 см, то так, 2 см це багато. Прикинь, це 25% різниці.
До речі, леново його теж ультрабуком не називає.
Sanьka: 13.10.2022 10:40в своєму марічкосвіті ти "нєпабєдімий"
Ну, в твоєму світі сучасні ультрабуки - це гроби по 2 кг та по 2 см.
Мабуть, там ще Рено Логан - це кабріолет та суперкар.
Не хотів би я в твоєму світі жити.
Sanьka
Member

fantomrulezz: 13.10.2022 11:31З такого, що є ринок і є конкуренція. І якщо найпродаваніший ультрабук на ринку
я так і не побачив технічного визначення поняття ультрабук. Багато якоїсь пубертатної беліберди, та відсебятини, а по ділу НУЛЬ!
fantomrulezz: 13.10.2022 11:31А ти маніпулюєш,
Маніпулюєш ти . Спочатку поняттям ультрабук, хоча навіть дупля не відбиваєш що значить це слово.
А як макнули тебе личком в калюжку, як того котика, то понеслись потоки маячні немов веселка з рота :laugh: .
fantomrulezz: 13.10.2022 11:31Ну, в твоєму світі сучасні ультрабуки - це гроби по 2 кг та по 2 см.
А зараз скотився взагалі до вигадок та фантазій рівня 13 річного підлітка. Хоча я кинув лише приклад, а не твердження (і написав слово "Наприклад")
З тобою все зрозуміло. Будь здоров.
fantomrulezz
Member

Sanьka: 13.10.2022 11:44Маніпулюєш ти . Спочатку поняттям ультрабук, хоча навіть дупля не відбиваєш що значить це слово.
Бо ти безграмотний, та не розрізняєш понятть "епонім", "жаргонізм" та "назва торгової марки".
Спеціально для тебе пояснюю: епонім - це власне ім'я, що стало іменем загальним.
Наприклад
"Ксерокс" - це епонім, означає "копіровальний апарат", пішов від торгової марки "Xerox™". Але у країнах пост-совка ксерокс це загальновживане поняття.
"Джип" - це епонім, означає "автомобіль підвищеної прохідності", пішов від торгової марки "Jeep™". Але у країнах пост-совка джип це загальновживане поняття.
"Ультрабук" - це епонім, означає "тонкий, легкий ноутбук з великою автономністю", пішов від торгової марки "Ultrabook™". В усьому світі це загальновживане поняття.
Sanьka
Member

Ну ок. Ультрабук це 1.4кг 2см. Бо я так сказав(рівень твоїх "пруфів", хоча я не хотів падати до твого рівня). Далі що?
В тебе є який пруф що би заперечити це?

Бо в "мому світі " Зірокс називається Зіроксом, і продається як Зірокс. А ультрабук це Ультрабук. Якщо ти магограмотний і називаєш підгузники памперсами а сяомі - ксяомі, то тобі на перепідготовку.... хоча ні, краще в ЧС до інших пубертатів.

Так значно краще, і не треба краплі від (цензура)
спойлер
Изображение
fantomrulezz
Member

Sanьka: 13.10.2022 12:02Так значно краще, і не треба краплі від (цензура)

Наче зіграв в шахи з голубом :-/
Прилетів Санька, куди не звали, розкидав фігури, нагадив на дошку, полетів і буде всім розказувати, як він мене обставив :lol:
block_stupid
Member

Mad Dog: 12.10.2022 18:47
спойлер
спойлер
Диспетчер завдань.jpg

Слак, скайп, вайбер, телега, апворк зі своїм чатом, і навіть у жмейлі є активні чати. Пару запущених проектів у vscode, в хромі штук 20 вкладок відкрито, при чому є постійно активні (жмел, система моніторингу).

Як я вже казав:
Mad Dog: 11.10.2022 15:24 Я свій i5-1135G7 мабуть жодного разу не бачив завантаженим на 100%, а от щоб віджерало більше 16 гіг периодично бачу.
Ну в мене з тим самим, 10-20% з частими скачками до 70%. Є активні вкладки з дашбордами тяжкими (да криво написаними, але ми не в ідеальному світі, які є їх бачити треба).
Але інколи відкриваю в vscode, один проект гіта, там купа вебфайлів, і роблю пошук регуляркою необхідних значень і їх заміну, дуже рідко, але інколи треба, і от вскакує на 100% на всі потоки, а таких задач багато, і от в день таких навантажень з десяток, і бажано щоб вони максимально швидко виконались, для мене дорога мілісекунда під час роботи.
Це я на срачі тут можу багато виділити часу :rotate:
Mad Dog
Member

block_stupid: 13.10.2022 16:36 Але інколи відкриваю в vscode, один проект гіта, там купа вебфайлів, і роблю пошук регуляркою необхідних значень і їх заміну
Взяв самий великий проект (Файлів: 39 004; папок: 4 461) пошук по регуляркам не дав завантаження до 100%, бо дуже швидко відпрацьовує...
а от заміна 15000 результатів таки загрузила проц на 100% секунд на 10 ))
Ответить