Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
Ostin
Member
Вирішив подумати над заміною монітора на 4к. Це виллється в апгрейд відеокарти, звісно. Але хотів би оцінити перспективи апгрейду процесора.
Зараз користуюсь Ryzen 1700 на платі X370. Пам'ять баллістікс 2666. Все працює штатно, без розгону, без SMT(вимкнув). В FHD дає тверді 60 фпс, де це дозволяє відеокарта в тих іграх, які граю. Вище фпс немає, бо залочено на частоті розгортки монітору.
Обновив біос, він тепер придатний для 5600/5700.
Питання наступні.
1. Чи вистачить теперішнього процесора для 60 фпс у 4к, якщо відео дозволятиме? Можна з просадками до 50, але щоб середній був близько 60.
2. Якщо оцінити теперішній процесор в 60 фпс, то новий буде видавати близько 100, якщо упор буде в нього? Приріст отримую десь в 1.5 рази мінімум?
3. Якщо поставлю пам'ять 3200 з новим процесором, то на який ще приріст можна буде розраховувати зверху тієї сотні, в яку оцінив новий?
Питання в тому, що, можливо, заодно поставлю пам'ять 2 по 16 замість теперішніх 2 по 8. Тому хочу розуміти, чи дасть це одразу суттєвий результат, чи лише як перспектива на майбутнє, коли пам'яті не вистачатиме.
Нічого розганятись і підстроюватись не буде. Все штатно, в режимі енергозбереження в біосі, так як і зараз. Пам'ять бажано по Jedec, але можна і по xmp. Звик вже, що процесор ніколи 60 градусів не бачить.
Ну і як варіант, скинути комплект і купити новий на інтелі. Якщо по ціні/фпс це матиме кращий буст.
Зараз користуюсь Ryzen 1700 на платі X370. Пам'ять баллістікс 2666. Все працює штатно, без розгону, без SMT(вимкнув). В FHD дає тверді 60 фпс, де це дозволяє відеокарта в тих іграх, які граю. Вище фпс немає, бо залочено на частоті розгортки монітору.
Обновив біос, він тепер придатний для 5600/5700.
Питання наступні.
1. Чи вистачить теперішнього процесора для 60 фпс у 4к, якщо відео дозволятиме? Можна з просадками до 50, але щоб середній був близько 60.
2. Якщо оцінити теперішній процесор в 60 фпс, то новий буде видавати близько 100, якщо упор буде в нього? Приріст отримую десь в 1.5 рази мінімум?
3. Якщо поставлю пам'ять 3200 з новим процесором, то на який ще приріст можна буде розраховувати зверху тієї сотні, в яку оцінив новий?
Питання в тому, що, можливо, заодно поставлю пам'ять 2 по 16 замість теперішніх 2 по 8. Тому хочу розуміти, чи дасть це одразу суттєвий результат, чи лише як перспектива на майбутнє, коли пам'яті не вистачатиме.
Нічого розганятись і підстроюватись не буде. Все штатно, в режимі енергозбереження в біосі, так як і зараз. Пам'ять бажано по Jedec, але можна і по xmp. Звик вже, що процесор ніколи 60 градусів не бачить.
Ну і як варіант, скинути комплект і купити новий на інтелі. Якщо по ціні/фпс це матиме кращий буст.
-
antonshe
Member
Ostin
Краще вкласти гроші в потужну відеокарти. Для 60 фпс вистачить вашого процесора за виключенням пари ігор мабуть. Зараз пам'ять дешева тому є смисл її купити. Але для частот близько 2666 МГц можна просто докупити 2*8 ГБ. А ось якщо плануєте розгін то краще 2*16 , ГБ а старі продати.
Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
Нещодавно робив собі апгрейд з р5 1600 на р7 5700 , монітор в мене 2к 144гц так ось з картою ртх3060. Так ось різниці майже не має якщо не грати на низьких налаштуваннях в 720р.
Краще вкласти гроші в потужну відеокарти. Для 60 фпс вистачить вашого процесора за виключенням пари ігор мабуть. Зараз пам'ять дешева тому є смисл її купити. Але для частот близько 2666 МГц можна просто докупити 2*8 ГБ. А ось якщо плануєте розгін то краще 2*16 , ГБ а старі продати.
Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
Нещодавно робив собі апгрейд з р5 1600 на р7 5700 , монітор в мене 2к 144гц так ось з картою ртх3060. Так ось різниці майже не має якщо не грати на низьких налаштуваннях в 720р.
-
GoToHell
пес Патрон
У шо ж Ви граєте, що вам 1700 на 2666 пам'яті вистачає для 60 фпс?
-
Ostin
Member
GoToHell
Із останнього - Elex II. Там, правда, відеокарта не дуже тягне. Якщо знизити налаштування - все бігає. Перед цим пройшов Phoenix Point. Машинки Snowrunner запускав в цьому році... Ммм, я взагалі не дуже гравець, за новинками не слідкую. О, Days Gone скачував на пробу, там теж відео треба знижувати було. Але процесор тягне собі. Борду 3 скачав, але ще толком не бігав, не скажу.
Із старішого Дівініті OC 2, Wasteland 3.
Щось старе типу Відьмака 3 і писати не варто.
якщо, можливо, десь є просадки, то я не сильно переймаюсь, бо на око все плавненько, мене влаштовує
Із останнього - Elex II. Там, правда, відеокарта не дуже тягне. Якщо знизити налаштування - все бігає. Перед цим пройшов Phoenix Point. Машинки Snowrunner запускав в цьому році... Ммм, я взагалі не дуже гравець, за новинками не слідкую. О, Days Gone скачував на пробу, там теж відео треба знижувати було. Але процесор тягне собі. Борду 3 скачав, але ще толком не бігав, не скажу.
Із старішого Дівініті OC 2, Wasteland 3.
Щось старе типу Відьмака 3 і писати не варто.
якщо, можливо, десь є просадки, то я не сильно переймаюсь, бо на око все плавненько, мене влаштовує
-
GoToHell
пес Патрон
Ostin
З того, що по пам'яті знайшов. Піддослідний - в щі розігнаний тредріпер першого покоління.
сабнавтіка. Сам грав в неї на 1600ому, підлагувало знатно.
дотка. фпс не маленький, але сильно стрибає вгору-вниз
старкрафт. Цьому взагалі на райзенах перших дуже погано.
З нового пам'ятаю, що спідермен 5800x 60 кадрів не тримає.
Але це все стосується максимальних налаштувань графіки. Адже багато налаштувань не лише на відеокарту впливають, а й на проц.
Але якщо "і зараз норм", то сенсу міняти немає. Краще десь через рік-два, як подешевшають трохи
З того, що по пам'яті знайшов. Піддослідний - в щі розігнаний тредріпер першого покоління.
сабнавтіка. Сам грав в неї на 1600ому, підлагувало знатно.
дотка. фпс не маленький, але сильно стрибає вгору-вниз
старкрафт. Цьому взагалі на райзенах перших дуже погано.
З нового пам'ятаю, що спідермен 5800x 60 кадрів не тримає.
Але це все стосується максимальних налаштувань графіки. Адже багато налаштувань не лише на відеокарту впливають, а й на проц.
Але якщо "і зараз норм", то сенсу міняти немає. Краще десь через рік-два, як подешевшають трохи
-
SergN
Member
Ostin
Тобто планується ледь не повна заміна: монітор, відяха, проц, пам'ять, і в цьому прив'язуватися до старої материнки? Правильний варіант є:
Тобто планується ледь не повна заміна: монітор, відяха, проц, пам'ять, і в цьому прив'язуватися до старої материнки? Правильний варіант є:
А там хоч Інтел, хоч АМД.Ostin: ↑ 08.09.2022 15:14Ну і як варіант, скинути комплект і купити новий
-
oversteve
Member
шось якось моє повідомлення пропустили, напевно бо останнє на сторінці, підкажіть будь ласкаoversteve: ↑ 08.09.2022 14:32 Треба ще один компьютер для фотошопу зібрати для знайомого, десь на 10к комплект проц+мама+пам'ять і от як раз думав над 5600g, бо інтелячі мами дорожче, та й і5 також, а от дивлюся на останні повідомлення - чи дійсно все так геморно з амд, чи то більше розгону стосується?
І ще зразу питання, якщо все ж таки брати амд, то для роботи і як медіацентр з інтегрованою відяхою який чіпсет краще взяти, є якась суттєва різниця між б450 і б550, чи взагалі можна а520 взяти? І чи для райзенів потрібні радіатори на живленні мами, чи там все так сильно не гріється, як у інтела?
і зразу 2 питання в догонку
для 5600g треба якусь нормальну вентиляцію в корпусі робити, чи можна обійтися середненьким "лежачим" кулером, який буде все обдувати?
яка зараз адекватна ціна і7 3770, мітх мами до нього (здається асрок н77м), і 2 планки по 4 гб ддр3?
-
Timedemo
Member
соберите бу i5 10400 и будет хорошо.oversteve: ↑ 08.09.2022 20:33шось якось моє повідомлення пропустили, напевно бо останнє на сторінці, підкажіть будь ласкаoversteve: ↑ 08.09.2022 14:32 Треба ще один компьютер для фотошопу зібрати для знайомого, десь на 10к комплект проц+мама+пам'ять і от як раз думав над 5600g, бо інтелячі мами дорожче, та й і5 також, а от дивлюся на останні повідомлення - чи дійсно все так геморно з амд, чи то більше розгону стосується?
І ще зразу питання, якщо все ж таки брати амд, то для роботи і як медіацентр з інтегрованою відяхою який чіпсет краще взяти, є якась суттєва різниця між б450 і б550, чи взагалі можна а520 взяти? І чи для райзенів потрібні радіатори на живленні мами, чи там все так сильно не гріється, як у інтела?
і зразу 2 питання в догонку
для 5600g треба якусь нормальну вентиляцію в корпусі робити, чи можна обійтися середненьким "лежачим" кулером, який буде все обдувати?
яка зараз адекватна ціна і7 3770, мітх мами до нього (здається асрок н77м), і 2 планки по 4 гб ддр3?
-
Melofon
Member
Timedemo
Ему встройка нужна мощная зачем ему тот i5.
Отправлено спустя 5 минут 59 секунд:
oversteve
Разница между б450 и б550 в том что у последнего больше линий от чипсета и платы имеют поддержку pci-e 4.0 для видеокарты и одного м2, но для 5600g это не актуально бо его у него нет, плюс для 5600g в мамках на б550 это лучший разгон памяти (4000+) что актуально для встройки, Радик на питании все же иметь желательно, для этого проца достаточно дешёвого кулера на 4 теплотрубки, а для продува корпуса с ним достаточно одного-двух вентилей, по продаже старого барахла ищите похожие на олх и ориентируйтесь по средней цене.
Ему встройка нужна мощная зачем ему тот i5.
Отправлено спустя 5 минут 59 секунд:
oversteve
Разница между б450 и б550 в том что у последнего больше линий от чипсета и платы имеют поддержку pci-e 4.0 для видеокарты и одного м2, но для 5600g это не актуально бо его у него нет, плюс для 5600g в мамках на б550 это лучший разгон памяти (4000+) что актуально для встройки, Радик на питании все же иметь желательно, для этого проца достаточно дешёвого кулера на 4 теплотрубки, а для продува корпуса с ним достаточно одного-двух вентилей, по продаже старого барахла ищите похожие на олх и ориентируйтесь по средней цене.
-
Timedemo
Member
где это было сказано автором? акцент на фотошопе был. и по амд еще сомнения были.
-
Melofon
Member
oversteve
Кстати на счёт проблем с АМД я не особо заметил, сам сижу на 5750g и знакомый на 5600g проблем в стоке не заметили, разгон всегда может иметь какие-то нюансы для достижения стабильности, тут куча народу уже сидят на 5600g и жалоб особо не замечал.
Отправлено спустя 59 секунд:
Кстати на счёт проблем с АМД я не особо заметил, сам сижу на 5750g и знакомый на 5600g проблем в стоке не заметили, разгон всегда может иметь какие-то нюансы для достижения стабильности, тут куча народу уже сидят на 5600g и жалоб особо не замечал.
Отправлено спустя 59 секунд:
Нигде, но это было сказано мнойTimedemo: ↑ 09.09.2022 12:18где это было сказано автором?
-
oversteve
Member
насправді я не знаю чи потрібна там потужніша відяха, бо в ігри скорше за все не будуть на ньому грати - фотошоп, можливо трохи 3д, можливо трохи редагування відео, ну і так, щоб можна було в перспективі ок працювати на 4к моніторі, розгоном бавитись теж не будуть, максимум виставити пару пунктів в біосі і забути про те
але ж чи є зміст брати б.у. 10400? воно і не на багото дешевше ($50 на комплекті б.у. 10400 і нового 5600г), і повільніше по тестам, і гріється більше... та й все ж таки хотілося б нове з гарантією
по цінам здається якось так +- виходить
10400 б.у. + b460 = 8000
5600г + b450 = 9500
5600г + b550 = 10500
12100 + b660 = 11000
11400 + b560 = 11500
12400 + b660 = 14000 (трохи перебір по ціні)
чесно кажучи я думав, що різниця ще більша буде, бо сподівався, що під райзени можна буде взяти простішу маму, але тут рахував з усілякими варіантами з радіаторами на врм
якщо я правильно зрозумів по тестам, то 5600г +- паритет з 11500, 12100 буде вирулювати, коли навантаження до 4 ядер, але суттєво поступатись при повному навантаженні
от власне питання чи є зміст платити більше за інтел, який буде ще й трохи слабший, чи дійсно з амд буде більше гризоти, чи можливо я десь щось плутаю у своїй писанини? ну і якщо ще більш потужне відеоядро як бонус, то я тільки за
і до речі зразу питання по кулерам - буде ліміт по висоті десь 132-133 мм (qube jonsbo v9), тобто більшість баштових сюди не полізуть, що в моєму випадку краще взяти, маленьку башту типу нокти д9л або шукати якийсь топфлоу кулер? малоймовірно, що є якась цікава башта з 120мм вентилятором і таким розміром, але все ж таки може є? єдине що знаходив це id cooling se 207 xt slim, але він 135мм, та й поки що немає у продажу в Україні
але ж чи є зміст брати б.у. 10400? воно і не на багото дешевше ($50 на комплекті б.у. 10400 і нового 5600г), і повільніше по тестам, і гріється більше... та й все ж таки хотілося б нове з гарантією
10400 б.у. + b460 = 8000
5600г + b450 = 9500
5600г + b550 = 10500
12100 + b660 = 11000
11400 + b560 = 11500
чесно кажучи я думав, що різниця ще більша буде, бо сподівався, що під райзени можна буде взяти простішу маму, але тут рахував з усілякими варіантами з радіаторами на врм
якщо я правильно зрозумів по тестам, то 5600г +- паритет з 11500, 12100 буде вирулювати, коли навантаження до 4 ядер, але суттєво поступатись при повному навантаженні
от власне питання чи є зміст платити більше за інтел, який буде ще й трохи слабший, чи дійсно з амд буде більше гризоти, чи можливо я десь щось плутаю у своїй писанини? ну і якщо ще більш потужне відеоядро як бонус, то я тільки за
і до речі зразу питання по кулерам - буде ліміт по висоті десь 132-133 мм (qube jonsbo v9), тобто більшість баштових сюди не полізуть, що в моєму випадку краще взяти, маленьку башту типу нокти д9л або шукати якийсь топфлоу кулер? малоймовірно, що є якась цікава башта з 120мм вентилятором і таким розміром, але все ж таки може є? єдине що знаходив це id cooling se 207 xt slim, але він 135мм, та й поки що немає у продажу в Україні
-
feniks_tm
Member
У мене лежить Thermalright Silver Arrow 130, можу продати, але з кріпленням певно доведеться погратись (пошукати проставки пластикові), якщо амд буде)oversteve: ↑ 09.09.2022 13:39 насправді я не знаю чи потрібна там потужніша відяха, бо в ігри скорше за все не будуть на ньому грати - фотошоп, можливо трохи 3д, можливо трохи редагування відео, ну і так, щоб можна було в перспективі ок працювати на 4к моніторі, розгоном бавитись теж не будуть, максимум виставити пару пунктів в біосі і забути про те
10400 б.у. + b460 = 8000
5600г + b450 = 9500
5600г + b550 = 10500
12100 + b660 = 11000
11400 + b560 = 11500
-
Timedemo
Member
все зависит на какую дистанцию платформу берет. 10400 я посоветовал т.к. это бестселлер, он будет продаватся и покупатся легко всегда. и потом потом будет легче продать все скопом.oversteve: ↑ 09.09.2022 13:39 насправді я не знаю чи потрібна там потужніша відяха, бо в ігри скорше за все не будуть на ньому грати - фотошоп, можливо трохи 3д, можливо трохи редагування відео, ну і так, щоб можна було в перспективі ок працювати на 4к моніторі, розгоном бавитись теж не будуть, максимум виставити пару пунктів в біосі і забути про те
10400 б.у. + b460 = 8000
5600г + b450 = 9500
5600г + b550 = 10500
12100 + b660 = 11000
11400 + b560 = 11500
если перспектива нужно, то и думать нечего берите 12100 или 12400. и будет счастье. и потом спектр процессоров большой в будущем.
я часто на интел встройке рабтаю на двух мониторах, и 10400 был. и без проблем в 3д максе и других приложениях работает встройка.
АМД тоже хорошо. но немного дороже. но амд сложнее продаються на вторичке. тем более 5600G.
-
Melofon
Member
Во первых Интел конечно популярная платформа но APU от АМД продаются отлично бо для многих с ограниченным бюджетом это просто отличный вариант для игр, а кому-то даже идеальный, а во вторых почему тем более 5600g? Вообще логики не вижу, наоборот этот APU сейчас бестселлер.Timedemo: ↑ 09.09.2022 14:23но амд сложнее продаються на вторичке. тем более 5600G.
-
Timedemo
Member
зачем он фотошопу? давай туда 3090 посоветуем поставить.
есть задача у человека. фотошоп, немного 3д. любой интеловской за глаза хватит. я даже в майнкрафт иногда играю с ребенком без напряга.
то что апу мощнее, спору нет. вопрос только зачем.
есть задача у человека. фотошоп, немного 3д. любой интеловской за глаза хватит. я даже в майнкрафт иногда играю с ребенком без напряга.
то что апу мощнее, спору нет. вопрос только зачем.
-
oversteve
Member
ну якщо б хтось запропонував 3090 так щоб в бюджет біля 10к грн вкластися, то я б не відмовився
система береться на довго, не на перспективу продажу дорожче, бо напевно в той момент вже все буде коштувати відносно мало, з апгрейдами теж напевно ніхто бавитися не буде, хіба би щось зовсім змінилося у вимогах самого софта
питання просто в доцільності платити більше за інтелячу платформу якщо брати поточну продуктивність і функціонал
система береться на довго, не на перспективу продажу дорожче, бо напевно в той момент вже все буде коштувати відносно мало, з апгрейдами теж напевно ніхто бавитися не буде, хіба би щось зовсім змінилося у вимогах самого софта
питання просто в доцільності платити більше за інтелячу платформу якщо брати поточну продуктивність і функціонал
-
Timedemo
Member
Вам виднее.
12я платформа это лет на 5-7.
12я платформа это лет на 5-7.
-
oversteve
Member
в чому саме виражається перспективність, що такого є в 12100, чого немає в 5600г, або наприклад 11400?
-
GoToHell
пес Патрон
швидкодія на ядро