Вітаю. Підкажіть будь ласка, як ще раз не наступити на граблі. В мене є ціль впіхнути все своє "залізо" (указав у профілі) у компактний корпус. Коли обирав кулер, дивився на результати тестів, а про габарити та особливості конструкції не подумав. Результат: вибір корпусів дуже обмежений, і всі вони мають об'єм не менше двадцяти літрів. А мені дуже приглянувся 11-літровий Lian Li A4 H2O. Тому не маю іншого виходу як заміна кулера.
Спочатку хотів просто спитати, який краще придбати зі списку сумісних з корпусом. Але ж я трохи покопав тему, почитав одну групу про Small Form Factor і знайшов там цікаве посилання
https://smallformfactor.net/forum/threa ... 2-0.12869/
Шановні експерти, підкажіть будь ласка, таке охолодження має право на існування? В мене не така потужна відеокарта, тобто тепла від неї доведеться відводити менше, але все одно, радіатора 240 мм чи то не замало, щоб відвести до 400 Вт нагріву? Ну може 350, точно 300+. А по цьому посиланню там скоріше за все всі 500 Вт наберуться. Тим не менш, якось же воно працює. Розумію, що біьшіть часу комп'ютер споживатиме не більше 100 Вт, але ж я ще і пограти хочу, і попрацювати у 3ds Max (моделінг та рендерінг).
Тобто в мене питання: чи підтримаєте мене так само заморочитись з кастомним охолодженням? Тоді буду вивчати тему та періодично звертатись сюди за порадами. А якщо скажете, що таке впіхування двох контурів в 11 літрів то якесь вишукане збочення, то просто скажіть, який, на вашу думку, кулер з цього списку буде оптимальним. Пріоритети: спочатку ефективність, потім вже рівень шуму. Вимоги: радіатор 240 мм (плюс виходи шлангів), висота водоблоку з помпою на процесорі, з урахуванням шлангів та фітингів, до 50 мм (начебто ще трохи менше, не знайшов точного значення). Підсвітки та дисплею на помпі не хочу, але, мабуть, доведеться сприйняти за безвихідністю. Просто не можу знайти тести, де б їх усіх "зіштовхнули лобами", а поки я буду порівнювати тести з різних джерел, то швидше мій комп'ютер застаріє, ніж я оберу кулер.
- спойлер
- ASUS ROG Ryuo 240
ASUS ROG Strix LC 240
ASUS TUF Gaming LC 240
be quiet! Pure Loop 240mm
Cooler Master MasterLiquid ML240 (All versions)
Corsair Hydro Series H100x
Corsair Hydro Series iCUE H100i RGB Pro XT
Corsair iCUE H100i Elite Capellix
EK Water Blocks EK-AIO 240 RGB/Basic
Enermax Liqmax III ARGB 240
Fractal Design Celsius+ S24
Fractal Design Lumen S24
NZXT Kraken X52
NZXT Kraken X53
NZXT Kraken X53 RGB
Phanteks Glacier One 240MP
Phanteks Glacier One 240MPH
Попередньо дивлюсь на Cooler Master MasterLiquid PL240 Flux (MLY-D24M-A23PZ-R1). Нормально буде чи не дуже? Якщо буде сенс, заміну штатних вентиляторів теж розгляну. Навіть для позбавлення від підсвітки.