Фотки системников сюда

Модификации любого компьютерного оборудования
Ответить
Автор
Member

Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит

Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее

Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Последний раз редактировалось gehka3 17.09.2013 21:44, всего редактировалось 3 раза.
leif
Member

sergiiua: 22.08.2022 14:21Можешь дать пару примеров?
Cyberpunk 2077
Metro Exodus
Red Dead Redemption 2
Gears Tactics
Assassin’s Creed Valhalla
Far Cry 6
Hitman 3

можна інші.
sergiiua
HWBOT OC Team

Dark-seer: 22.08.2022 14:25
sergiiua: 22.08.2022 14:21

Можешь дать пару примеров? На досуге побалуюсь.
assasin creed odysee, shadow of the tomb rider, metro exodus
Я не у тебя спрашивал :rotate:
Dark-seer
Member

sergiiua: 22.08.2022 14:26
Dark-seer: 22.08.2022 14:25

assasin creed odysee, shadow of the tomb rider, metro exodus
Я не у тебя спрашивал :rotate:
:-P
poulk
Advanced Member

sergiiua: 22.08.2022 14:23
Вопрос юзкейсов. Я играю раза 4 в неделю по пару часов. Какая проблема иногда дать погреться видяхе до 70-80С? :) Я понимаю, если рендер / майнинг какой-то. Но тут каждому свое конечно, я и телефон без чехла и защитного стекла ношу :)
ну речь и не о тебе :) пан знает толк в извращениях(с) ;) я все таки в более широком смысле говорил :) 3ххх серия горячая получилась довольно, плюс еще немало косяков в родных системах охлаждения, потому при бюджете на игровой комп где то в 4-5к минимум (а меньше думаю при 3090 и не выйдет особо) потратить на воду еще 20% от суммы это уже не назовешь "деньги на ветер". Ну и мне просто реально дискомфортно от температур под 100С после фуллкаверов и температуры в 30-45С мах в играх :)
leif
Member

sergiiua: 22.08.2022 14:23 играю раза 4 в неделю по пару часов. Какая проблема иногда дать погреться видяхе до 70-80С?
У мене 1080ті в солідному розгоні споживаючи 350вт в іграшках працювала 4+ роки в такому режимі і нічого їй не було взагалі, буст частоти тримала, не глючила, думаю, що у майнера, якому я її продав, вона і досі працює без проблем.

тепер вже другій рік пішов у 3080ті@440вт і я знову впевнений що нічого карті від страшної "прожарки" не буде B-)

Ставити воду не бачу анінайменшого сенсу для себе, хоча сектанти мене спокушали багато разів тут :laugh: :beer:
poulk
Advanced Member

leif
хм. отройте тайну как вы делаете вывод, что девайс А проработав хх лет, в определенных условиях, наделяет такой же надежностью девайс В? Если их по большому счету объединяет только то, что это видеокарты от нвидия. Ни чип, ни компоненты, ни потребление, ни охлаждение, ни производитель (скорее всего) у них не одинаков :)
Я вот может и сектант, но уж точно никого не заставляю садиться на сво. Но с последними поколениями топовых комплектующих смысл в воде опять появился не только эстетический, но и практический. Энергопотребление и соответственно тепловыделение опять растут день ото дня. И с такими темпами скоро СО процессоров и видеокарт просто тупо не влезут в обычный миди корпус :gigi:
Dark-seer
Member

leif: 22.08.2022 15:41хоча сектанти мене спокушали багато разів тут
та ты вже був готовий, як бы не війна

Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
poulk: 22.08.2022 16:00 leif
хм. отройте тайну как вы делаете вывод, что девайс А проработав хх лет, в определенных условиях, наделяет такой же надежностью девайс В? Если их по большому счету объединяет только то, что это видеокарты от нвидия. Ни чип, ни компоненты, ни потребление, ни охлаждение, ни производитель (скорее всего) у них не одинаков :)
Я вот может и сектант, но уж точно никого не заставляю садиться на сво. Но с последними поколениями топовых комплектующих смысл в воде опять появился не только эстетический, но и практический. Энергопотребление и соответственно тепловыделение опять растут день ото дня. И с такими темпами скоро СО процессоров и видеокарт просто тупо не влезут в обычный миди корпус :gigi:
мы в эту веру пока ты не особо следил за сво темой уже человек 30-40 на сво подсадили, и люди теперь вообще не видят смысл в воздухе, у нас только владельцев "МОР" с десяток уже, а есть такие у кого по 2-3 :gigi:
leif
Member

poulk
я не пов'язував в своєму пості напряму ці два приклади, рахуйте, що я розглядаю їх окремо один від одного.
Dark-seer: 22.08.2022 16:11та ты вже був готовий, як бы не війна
не з практичних міркувань, розглядав можливість зібрати для бенчінгу на hwbot, там без води нічого ловити.
Kore
Member

leif: 22.08.2022 15:41тепер вже другій рік пішов у 3080ті@440вт і я знову впевнений що нічого карті від страшної "прожарки" не буде
Может, конечно, и не будет. Но это неточно.
_Slavko_
Member

leif, і не став, фігня та все, вода. я вот поставив, уже 3 рази переробляв. і все щось не те. ночами не спав, думав над розв'язкою. якісь трубки гнув, останнім результатом навіть не ділився, а то ще хтось заразиться СВО.
leif
Member

Kore: 22.08.2022 16:19Может, конечно, и не будет. Но это неточно.
я готовий ризикнути, але це, звичайно, кожен для себе сам зважує і вирішує. на разі 13 місяців політ нормальний, граю постійно, триматиму конфу в курсі :rotate:
Kore
Member

leif
Люблб рисковых, они создают статистику. :laugh: Я свою карту довольно быстро на воду перевел, потому что ну его нафиг. Проблема в чипах памяти на обратной стороне - воздух их не продувает, обычный бэк от ЕК тоже не слишком помог (скинул температуры градусов на десять, но 90+ градусов - это немножко дофига, на мой взгляд). Потом был обвес от Бикски с активным бэком (других пока не было), в итоге устаканился на нынешней конфигурации.
poulk
Advanced Member

leif: 22.08.2022 16:17 poulk
я не пов'язував в своєму пості напряму ці два приклади, рахуйте, що я розглядаю їх окремо один від одного.
:) ну тогда почему вы делаете вывод что пропахавшая 4 года 1080ти каким то образом вам гарантирует, что гораздо более горячая карта с часто косячным дизайном как рсв так и охлаждения, проработавшая чуть больше года похвастается такой же надежностью (и вам не нужно никаких действий предпринимать)? Вы может вскрывали видяху и смотрели что там твориться под капотом ? :) Я бы все таки так скептически к сво не был настроен :)
Если кто не заметил в преддверии выхода 13хх интел по тихому выкатил второе поколение водоблок в встроенным модулем пельтье ... :gigi:
Dark-seer
Member

_Slavko_: 22.08.2022 16:25а то ще хтось заразиться СВО.
як ковид заразний :laugh:
leif
Member

poulk: 22.08.2022 19:10ну тогда почему вы делаете вывод что пропахавшая 4 года 1080ти каким то образом вам гарантирует,
я вважаю, що з 3080ті все буде нормально в тому режимі, в якому вона у мене працює, не саме через те, як відпрацювала 1080ті, хоча досвід з нею теж, звісно, враховую.

сам я карту не розбирав, але супрім 3080ті отримав схвальні оцінки як в оглядах, так і від користувачів, що я ретельно вивчив, коли обирав який саме варіант 3080ті придбати. до того ж, СО та дизайн PCB використовуються в 3080/3090 супрім, які вийшли ще раніше, і згадки про якісь серйозні масові проблеми з цією серією мені не трапились, ні коли шукав інфу перед покупкою ні досі. rtx 2000 серії у мсі ніби також вийшли достатньо безпроблемними, судячи з інфи, що мені траплялась, але тут можу помилятись.

один з головних моментів, це те, що встановленого кулера достатньо для охолодження карти: як пам'яті так і GPU, і СО дозволяє тримати температури на рівні достатньо віддаленому від заявлених виробниками критичних позначок, не завдаючи при цьому страждань від надмірного шуму (це суб'єктивно, безумовно).

досвід з різними відеокартами (і рештою заліза теж), яких за майже 20 років користування десктопом у мене було немало, додає оптимізму, адже жодна з моїх відеокарт не вийшла з ладу і не зламалась, а у мене був навіть SLI з GTX 480 на повітрі :gigi: правда, недовго, через пів року я продав одну з карт, але та, що залишилась зі SLI, прослужила ще майже 3 роки після того у мене і потім мого друга, хоча gtx480 масово у людей ловили відвал за менший термін експлуатації. я пояснюю це тим, що моя gtx 480 працювала майже все своє життя на більш-менш нормальних температурах (зараз вже і не пам'ятаю яких, але пам'ятаю, що за цим уважно слідкував) з охолодженням zalman vf 3000n в корпусі HAF X, де на відеокарту спрямований 200мм вентилятор з бокової стінки, а ще одна 120-ка дула з пластикового кожуху-кріплення позаду карти, і в цілому такий непоганий корпус за тодішніми мірками в плані охолодження був.

я це все до того, що, якщо якась модель/лінійка/серія не відверто косячні/браковані, то у більшості випадків за умови нормального БЖ і продуманих повітряних потоків в корпусі, відеокарти цілком собі спокійно служать гарантійний термін і більше. головне, слідкувати за температурами і не дозволяти їх наближенню до критичних позначок, тим паче виходу за них. з майнінгом, можливо, трохи складніше, особливо з 3000 серією, але я не майню і тому цей фактор в своїх оцінках не враховую.

звичайно, є якась імовірність, що через місяць, пів року чи рік всі супріми або взагалі 3080ті (по вині чіпів пам'яті, якогось контроллера чи іншого елементу) почнуть масово сипатись і це такий недолік, який проявить себе тільки через певний час — ні в чому не можна бути впевненим на 100%, але я вважаю таку ймовірність невисокою.
poulk: 22.08.2022 19:10Я бы все таки так скептически к сво не был настроен
Если кто не заметил в преддверии выхода 13хх интел по тихому выкатил второе поколение водоблок в встроенным модулем пельтье ...
подивимось на некстген, можливо там буде більше користі і сенсу ніж в нинішньому поколінні заліза.
Dart-s
Member

leif: 23.08.2022 00:38 а у мене був навіть SLI з GTX 480
Не ну логично: дохли стоковые 480, а ты оставил одну карту на нее поставил суперкулер и радовался. Поэтому теперь с 3080ти можно забить на охлад, а оценивать охлаждение будешь разумеется по гпу темп а не по хот спот, чтобы не растрачиваться.

:)
leif
Member

Dart-s: 23.08.2022 07:02дохли стоковые 480
не тільки, нерефи gtx 480 теж масово мали відвал чіпу.
Dart-s: 23.08.2022 07:02суперкулер
Як скажеш, але до гучного звання суперкулера тому zalman'y було все ж далеко, як на мене. арктік Accelero Xtreme був краще і помітно. Zalman скоріше просто непоганий aftermarket кулер.
Dart-s: 23.08.2022 07:02теперь с 3080ти можно забить на охлад, а оценивать охлаждение будешь разумеется по гпу темп а не по хот спот
Нічого собі, оце ти прям таємницю відкрив, а то ж ніхто не знає про хотспот :laugh: не хвилюйся, я в курсі і дивлюсь саме на цей показник. В середньому на 5-6 градусів вище ніж GPU temp на моїй карті.
Dart-s
Member

leif: 23.08.2022 10:28 я в курсі і дивлюсь саме на цей показник. В середньому на 5-6 градусів вище ніж GPU temp на моїй карті.
Как интересно, у всех от 15с разницы а у тебя 5-6! может скрин выложишь этакого чуда? ;)
leif
Member

Dart-s
Без проблем, трохи пізніше сьогодні.
Deadpool
Member

Dart-s
комнаная может фикс от кондея, или просто прохладное помещение.
но разница хот-спота и гпу в 5-6 эт прям вау как круто. такое на воде не всегда достигается) :spy:
leif: 23.08.2022 10:36Без проблем, трохи пізніше сьогодні.
ми не зможемо точно вияснити, один фіг.
бо треба розуміти кімнатну темпу, ящик який, крутилятори, чи кімнатну тримає кондиціонер, чи просто прохолодне приміщення. в яких навантаженнях карта і т.д.

тому в цілому є звісно вірогідність, де можна всілякі 3080/3090/ти юзати на повітрі, задушити їх, і на повітрі. Але то більше виключення, ніж постійний результат)
Зважаючи скільки тих карт дохне від то памяті вжареної, то кераміка пробита бо перегріта була постійно. Такого результату даааавно не було, зе з часів р9 290 і 500-600 тої серії нвідії де через перегріви крутило текстоліт і відвал гпу був.

leif те що у вас карти відпрацювали на таких жорах і температурах, то чудово. Але пробували глянути на текстоліт? В мене асус стрікс 1080ті була. Після не майнера. ТАк ось, там текстоліт аж коричневий став в зоні живлення пам'яті. І молитвся лиш би не пробило. Бо це типова поломка саме стрікси тішки. І не було! працювала, і грівся текстоліт ТАК що аж пальці пекло. Навіть під водоблоком! Бо туди ніхто не дотянув метал водоблока, так як це аж під роз'ємами слая.
І вона і зараз це працює, благо на воді все ж таки їх простіше тепло підводити, але б**ть, це постійно розуміти що карту не особо розігнати, бо там аж коричневий вже а не жовтий текстоліт, і може просто не вистримати. Ну його нафіг... Таких карт з ремортом тієї ділянки гора.
У вас прост підхід можливо який саме в вашому випадку дозволяє ганяти повітря, і не піклуватись.
Але 90-100 пам'ять це канеш йой!

Наразі просто для таких сбірок або треба брати офф. карти/проци і бути впевненим що вас не пошлють по гарантії. Або зменшити ризики перегріву, бодай кондиціонера поставити вдома, або кастом сво вже розвести на жирне залізо. Чим паче в часи коли проц бустить від температур, як і відяшка. Дожились...
Ответить