чуток сопротивления добавляет, хотя последние поколения моторов сильно уменьшилиmurzik: ↑ 06.08.2022 19:11на обертання педалей двигун не впливає (чи не додає опору).
Новости
Последние статьи и обзоры
Вело овери?
-
odessitmws
Member
-
dead_rat
Member
murzik
Ти знаеш, я хочу щоб ти поставив собі ту електро штуку на вєл.
Чисто щоб ти підтвердив мою точку зору, що це фігня як для катання і практично лише для ком‘юту/роботи.
Ти знаеш, я хочу щоб ти поставив собі ту електро штуку на вєл.
Чисто щоб ти підтвердив мою точку зору, що це фігня як для катання і практично лише для ком‘юту/роботи.
-
Hotspur
Member
leif так і є 
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
Отправлено спустя 26 секунд:
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
дуже залежить від мотору. на моторах 2022 - так само як без мотораmurzik: ↑ 06.08.2022 19:11 leif
мене дуже цікавить, наскільки важко крутити педалі на кареточному електро. і як важко розвивати швидкість після 25 км. і уж тим паче - взагалі без двигуна їхати. на обертання педалей двигун не впливає (чи не додає опору).
Отправлено спустя 26 секунд:
+odessitmws: ↑ 06.08.2022 19:16последние поколения моторов сильно уменьшили
-
Hotspur
Member
leif точно
-
3-14
Member
leif
У балабола купа знайомих-дегенератів, тому він такий душний на форумі, мабуть
До цього більше бісили їздуни на орендних електросамокатах, але їм вже десь пів-року як обмежили швидкість 15 кмг, тепер легше стало.
У балабола купа знайомих-дегенератів, тому він такий душний на форумі, мабуть
А навіщо тобі 40? Якщо хочеш їздити швидко, з мінімальними зусиллями, то купи вже собі мопед. Особисто мене ніщо не бісить більше, у вуличному русі, ніж їздуни на електромопедах, які ведуть себе як велосипедистиmurzik: ↑ 06.08.2022 11:34може хоч 40?
-
odessitmws
Member
да вы со своими мопедами уже надоели... как это вонючий, сложно обслуживаемый утюг, требующего не самого дешевого топлива и гаража можно сравнить с электровелом который поднимается 2 пальцами, кушает электричества на пару гривен на котором можно в удовольствие повкручивать или наоборот нагрузить организм сильнее чем на обычном веле, так сказать задание со звездочкой3-14: ↑ 07.08.2022 12:59то купи вже собі мопед.
это выглядит намного логичней чем когда велосипедисты тратят баснословные деньги за каждый грамм и вт сохраненной энергии что бы быть быстрее (было бы понятно если речь про соревнования) почему то им вы не советуете мопед купить? а нагрузить\прокачать организм можно и на простом велосипеде или даже без него
-
dead_rat
Member
odessitmws
Я розумію, мій товариш наспор підняв одним пальцем штангу на 75 кіло, але це не означає що вона легка
І про вкручування на такому вєлі так само, сам-то скільки разів на ньому крутив?
Ти підзадовбав вже, особливо про підняти двома пальцями.с электровелом который поднимается 2 пальцами
Я розумію, мій товариш наспор підняв одним пальцем штангу на 75 кіло, але це не означає що вона легка
І про вкручування на такому вєлі так само, сам-то скільки разів на ньому крутив?
-
murzik
Member
ну мопед дійсно в вквартиру не засунеш
Отправлено спустя 22 секунды:
на мопед права потрібно здавати
Отправлено спустя 21 секунду:
обслуговування складніше
паливо, хіба що електро мопед ..
Отправлено спустя 22 секунды:
на мопед права потрібно здавати
Отправлено спустя 21 секунду:
обслуговування складніше
паливо, хіба що електро мопед ..
-
Барбарис
Member
murzik, на малопотужні не потрібно.
-
odessitmws
Member
ты бы про себя лучше подумал, ведь ты экстрасенс выдаешь неопровержимые факты про то что даже в теории знать не можешьdead_rat: ↑ 07.08.2022 13:51Ти підзадовбав вже, особливо про підняти двома пальцями.
для таких есть куча нелестных названий от балабола до клоуна если чтоdead_rat: ↑ 06.08.2022 16:46Нічого ти з себе не вижмеш, бо 99% часу ти на моторчике і твій моторчик(серце і ноги) не розвинений, а розвивається сердце довгою роботою спокійною на 130 пульсі.
-
murzik
Member
Барбарис
на всі потрібно. А1 називається.
а в рашці, здається, додаткова категорія М є
на всі потрібно. А1 називається.
а в рашці, здається, додаткова категорія М є
-
Барбарис
Member
murzik, а точно. Їх же вже внесли, а то до 50 не треба було.
-
leif
Member
Я виключно електро і мав на увазі. Але якщо немає де зберігати, тоді відпадає, звичайно. по сходах мопед не потягаєш.murzik: ↑ 07.08.2022 13:57хіба що електро мопед
За всіх не скажу, але свої "бюджетні, але непогані" (за класифікацією хотспура) велосипеди я зовсім не заради максимальної швидкості купував, і вага мене теж мало обходила (domane в своєму класі мало не найважчі велосипеди). відчуття жорсткої, якісної карбонової рами, яка при цьому ще й гасить дрібні вібрації за рахунок конструктиву (isospeed) і власне матеріалу, воно вже само по собі вартує чимало і дарує класні відчуття від покатеньок. Domane+LT з електромотором було б направду цікаво спробувати, але це мінімум 6 кілобаксівodessitmws: ↑ 07.08.2022 13:43когда велосипедисты тратят баснословные деньги за каждый грамм и вт сохраненной энергии что бы быть быстрее
-
dead_rat
Member
odessitmws
Зріст, вага, чи фтп чи результат у страві без електромотору
Доведи що ти в хорошій формі, а я балабол
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
odessitmws
Але це не робить вєлік легким.
Ну так циферки в студію.для таких есть куча нелестных названий от балабола до клоуна если что
Зріст, вага, чи фтп чи результат у страві без електромотору
Доведи що ти в хорошій формі, а я балабол
Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
odessitmws
Я ж кажу, все що до 75 кіло, то можливо підняти одним пальцем і він не відірветься, доведено.ты бы про себя лучше подумал, ведь ты экстрасенс выдаешь неопровержимые факты про то что даже в теории знать не можешь
Але це не робить вєлік легким.
-
3-14
Member
електромопед*odessitmws: ↑ 07.08.2022 13:43да вы со своими мопедами уже надоели... как это вонючий, сложно обслуживаемый утюг
Електровели це чудова річ, якщо порівнювати з іншим персональним транспортом, особливо якщо він спонукає людей менше користуватися авто в місті. Я навіть більше скажу, скоріше за все, наступного року буду собі купувати електровел, щоб доїждажати до роботи, оскільки від мого нового житла до роботи буде десь 10 км з набором висоти 200 метрів, а брати змінний одяг і купатися мені буде скоріш за все западло. Але це електровелосипед.odessitmws: ↑ 07.08.2022 13:43электровелом
Відмінність між електровелосипедом і [електро]мопедом чітко визначена законодавством ЕС і я з такими відмінностями дуже згоден. Електромопеди (швидкість більше 25 кмг і можливість їздити тільки на тязі двигуна) мають теж своє місце, але будь-ласка, отримуйте права, купляйте страховку і їздіть по дорогах, а не по велодоріжках і тротуарах. А от тих ушльопків які їдуть 40+ кмг по тротуару на своїх "електровелосипедах" зроблених з гівна і палок я б дуже суворо карав.
А1 з'явилася ще коли я в школу ходив, тобто років 15-20 тому, якраз через те, що на 50-кубових, а по факту часто і до 100+ кубових мопедах без прав і номерів, їздили всі, включно з тупою школотою, і калічили людей.Барбарис: ↑ 07.08.2022 14:25 Їх же вже внесли, а то до 50 не треба було.
Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
І що з тогоdead_rat: ↑ 07.08.2022 15:26Але це не робить вєлік легким.
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
Fun fact. В Польщі права на мопед (АМ) потрібні тільки тим, хто народився після 18.01.1995Барбарис: ↑ 07.08.2022 14:25Їх же вже внесли, а то до 50 не треба було.
-
Барбарис
Member
3-14, 15 років тому коли я вчився мопеди були майже у всіх і без прав.
-
3-14
Member
Хм, цікаво, в 2013 році, написано, з'явилася А1. Тоді не пам'ятаю що там сталося десь в 2006-2008 роках, коли шпану шкільного віку тоді ще міліція почала ловити. Може просто ввели вік, з якого можна було на мопедах їздити... Але пам'ятаю точно, були мопеди майже у всіх, в тому числі у мене, а потім з якогось моменту почали зупиняти і штрафувати3-14: ↑ 07.08.2022 16:133-14, 15 років тому коли я вчився мопеди були майже у всіх і без прав.
-
dead_rat
Member
3-14
Вийшло шо по гревельно-камінній трасі простіше проїхати на шоссеру.
Після цієї відпустки вона шле електровели майже як російський корабель
і я також.
PS. Кажете +10 кіло то ніщо. Уявіть ваша дівчина набере додаткові 10 кіло
Я брав у аренду електровел-хардтейл для дружини - важко, незручно, неповоротливо, сильно б‘є в дупу на кочках і це був навіть не хлам а щось заводське від BH. Єдине що в горку витягує, це плюс.І що з тогоПо суті для електромотора лишні 5-10 кг це ніщо, помітно тільки якщо на горбі на 5й поверх хруща тягнути його треба.
Вийшло шо по гревельно-камінній трасі простіше проїхати на шоссеру.
Після цієї відпустки вона шле електровели майже як російський корабель
PS. Кажете +10 кіло то ніщо. Уявіть ваша дівчина набере додаткові 10 кіло
-
3-14
Member
Я б сказав, що для об'єктивних висновків цього трохи замало. Може на тій-самій трасі на звичайному хардтейлі у неї був би подібний досвідdead_rat: ↑ 07.08.2022 16:30важко, незручно, неповоротливо, сильно б‘є в дупу на кочках
Приведу приклад. У мене поруч з домом знаходиться це https://en.wikipedia.org/wiki/Tricity_Landscape_Park -- парк/ліс площею близько 200 км2 або, якщо точно, 19930 гектарів. Для розуміння масштабу, Голосіївський парк в Києві, це 4525 гектарів. В цьому Труймейському парку дуже багато рель'єфу, перепади десь до 100 метрів, є дуже круті спуски і підйоми. Так от я там катаюся на гравелі по сінгл і даблтреках без великого градієнту, але бачу все більше народу там їздить на електро МТБ двопідвісах, де електромотор виконує роль підйомника на гору. Якщо людині по кайфу їхати тільки вниз, а підйомників ніде нема, то чому б не використати електромотор?