Рандомні артефакти на RX 480 4GB

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Junior

Відеокарта RX 480 4GB від msi gaming oc
Пацієнт веде себе дуже дивно, купляв пк з рук, все тестив у всіх тестах карточка все пройшла прекрасно а конфігурація пк наступна
Intel core i3-10105 (Боксовий куллер)
8gb (4x2 patrion 2667)
MSI Z490 Carbon wifi
Msi gaming x rx480 4gb
Chieftech 750 watt

Якщо коротко то скріни прикріпити не маю змоги поки не появлялись а так то стандартна мозаїка з квадратів після чого треба ребутнути пк, і все пропадає.
Софт від мсі видаляв поки наче немає, драйвера оновлював, тести памяті проводив OCCT і MSI kombustor , все в нормі.
Вилазять вони переважно на робочому столі, в нагрузі а саме в іграх і т д все окей, термопасту міняв тому температура в нагрузці не більше 75-80 градусів, а так стабільно до 75.
Артефакти появились один раз, пізніше через три дні 3 рази поспіль, не знаю в чому проблема всі тести проходить на ура :( :( :( :(
yupi
Member

чип отлетает? добавь вольтажа чуток
deepforest
Member

на карте не майнили?
Crossbow
Member

возможно правленый биос в карте и в 2D режиме она нестабильна
Witcherock
Junior

yupi: 27.07.2022 22:15 чип отлетает? добавь вольтажа чуток
Я б з радістю але оверклокінгом не займався, в мсі афтербьорнер пункт вольтаж сірий зараз наче тримається на рівні 1.15, думаю якщо буде проблема спробую поставити 1.2, але суть в тому що тут наскільки я розумію два можливих рішення крім "Алексея Отвалього" або понижувати частоти заводського розгону а зараз поставив 1303 по чіпу або підвищувати вольтаж і не чіпати частоти. Поки наче ніяких траблів, важко бо проблема проявляє себе тупо рандомно.

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
deepforest: 27.07.2022 23:25 на карте не майнили?
Сумніваюсь, коли брав майнінг ферм не помітив))0 А так то не знаю, можливо, сама плата ніби не копчена.

Відправлено через 55 секунд:
Crossbow: 27.07.2022 23:25 возможно правленый биос в карте и в 2D режиме она нестабильна
А ось про таке я не думав, як це перевірити чи змінити, хоч затравку чи відос скиньте буду вдячний, я не гуру в залізі

Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Тут справа така, як відлетить карта посиджу на встройці але явного "отвала" я не бачу, не знаю може чіп вмирає ркси гаряча па**ша, після рузена нічого вже не хочеться від амд, так як він мені знатно крові попив.
Зараз можливості пересісти на RTX 3060 ti 3070 тупо немаю, а інші варіанти розглядати не бачу змісту. Посидів би на цій тимчасово а тут така ху**я.
Мужик б**ть продавав його за 18500 з монітором, (монітор правда 1080 з такою собі ips )
Може і через це продавав, але на олх відгуки в ньоо хороші і не видно щоб він 100500 карт після майнінгу збагрив.
mertvei
Member

Witcherock
Тут надо играется с ,драйверами не в обиду но карты АМД, иногда такие непонятные фокусы выкидывают,у меня тоже один раз была ,480 тоже самое было,в играх супер в тестах идеальна а на рабочем столе иногда артефакты,и да я Биос перешивал ей ,это помогло.Мне во всяком случае ,потому что технически ну она в порядке была,ни одного артефакта в играх даже с полной загрузкой памяти.
Witcherock
Junior

mertvei: 28.07.2022 00:48 Witcherock
Тут надо играется с ,драйверами не в обиду но карты АМД, иногда такие непонятные фокусы выкидывают,у меня тоже один раз была ,480 тоже самое было,в играх супер в тестах идеальна а на рабочем столе иногда артефакты,и да я Биос перешивал ей ,это помогло.Мне во всяком случае ,потому что технически ну она в порядке была,ни одного артефакта в играх даже с полной загрузкой памяти.
Теж саме в нагрузці де відеопамять забита в тому ж рдр 2 все супер, в тестах також, може спробую біос перепрошити, як будуть проблеми.
deepforest
Member

Witcherock: 28.07.2022 00:07
yupi: 27.07.2022 22:15 чип отлетает? добавь вольтажа чуток
Я б з радістю але оверклокінгом не займався, в мсі афтербьорнер пункт вольтаж сірий зараз наче тримається на рівні 1.15, думаю якщо буде проблема спробую поставити 1.2, але суть в тому що тут наскільки я розумію два можливих рішення крім "Алексея Отвалього" або понижувати частоти заводського розгону а зараз поставив 1303 по чіпу або підвищувати вольтаж і не чіпати частоти. Поки наче ніяких траблів, важко бо проблема проявляє себе тупо рандомно.
І не треба поки лізти у оверклокінг та вольтаіжі
Witcherock: 28.07.2022 00:07 Сумніваюсь, коли брав майнінг ферм не помітив))0 А так то не знаю, можливо, сама плата ніби не копчена.
Ну гарно шо так
Crossbow: 27.07.2022 23:25 возможно правленый биос в карте и в 2D режиме она нестабильна
Witcherock: 28.07.2022 00:07 А ось про таке я не думав, як це перевірити чи змінити, хоч затравку чи відос скиньте буду вдячний, я не гуру в залізі
Я теж не спец по прошивкам, але ось треба для початку порівняти, що к Вас з цим
https://www.techpowerup.com/vgabios/203421/203421
Witcherock: 28.07.2022 00:07 Тут справа така, як відлетить карта посиджу на встройці але явного "отвала" я не бачу, не знаю може чіп вмирає ркси гаряча па**ша, після рузена нічого вже не хочеться від амд, так як він мені знатно крові попив.
Зараз можливості пересісти на RTX 3060 ti 3070 тупо немаю, а інші варіанти розглядати не бачу змісту. Посидів би на цій тимчасово а тут така ху**я.
Мужик б**ть продавав його за 18500 з монітором, (монітор правда 1080 з такою собі ips )
Може і через це продавав, але на олх відгуки в ньоо хороші і не видно щоб він 100500 карт після майнінгу збагрив.
А чого такий негатив про Райзен?

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
А Ви точно грішите на відуху, пам'ять або монітор відкидаєте?

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Вилазять вони переважно на робочому столі
А що за ОС? Що ще будо запущено у цей момент? Браузер, щось у фоні?

Відправлено через 7 хвилин 2 секунди:
А замінити у того у кого брали відуху ще можна?

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Гляньте у журналах логи, можливо є інформація у ці моменти, помилки?

Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
Чи встановлена Gaming APP MSI?

Які частоти по пам'яті показує Afterburner на робочому столі?
snapdragon999
Member

карта с фермы ушатаная
Witcherock
Junior

deepforest: 28.07.2022 03:13
Witcherock: 28.07.2022 00:07
І не треба поки лізти у оверклокінг та вольтаіжі
Ну гарно шо так
Я теж не спец по прошивкам, але ось треба для початку порівняти, що к Вас з цим
https://www.techpowerup.com/vgabios/203421/203421
Witcherock: 28.07.2022 00:07 Тут справа така, як відлетить карта посиджу на встройці але явного "отвала" я не бачу, не знаю може чіп вмирає ркси гаряча па**ша, після рузена нічого вже не хочеться від амд, так як він мені знатно крові попив.
А чого такий негатив про Райзен?

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
А Ви точно грішите на відуху, пам'ять або монітор відкидаєте?

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Вилазять вони переважно на робочому столі
А що за ОС? Що ще будо запущено у цей момент? Браузер, щось у фоні?

Відправлено через 7 хвилин 2 секунди:
А замінити у того у кого брали відуху ще можна?

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
Гляньте у журналах логи, можливо є інформація у ці моменти, помилки?

Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
Чи встановлена Gaming APP MSI?

Які частоти по пам'яті показує Afterburner на робочому столі?
Наврядчи можна замінити, коли я провіряв все ж було окей всі тести ж прошла.
ось логи помилок які були в журналі віндовс в приблизний час артефактів всі одинакові

"The server {AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5} did not register with DCOM within the required timeout."

Коли мав райзен 1600, то по перше як купив дико стало серце бо система бачила лише 2 ядра 4 потоки, без утиліти ядер вігда не бачила, потім ще була проблема з памятю яка стабільно працювала усюди на 3333, а райзен викидав мене лише з гри рдр 2 без будь яких помилок, в результаті виявив що контроллер проца тримає лише 3000, а за хмр то я вже заплатив)

Windows 10 Pro
21H2
19044.1826

ось система
Witcherock
Junior

А ще ось такий прикол,немає звуку з материнки (вдало я купив пк) звук на моніторі через hdmi є, а що на передні панелі, що на задній на материнці навушники просто трішки бубнять (неприємний короткий звук ніби дятел ) в системі еквалайзер показує що звук відтворюється, драйвера я перестановлював нічого не дає система відображає що звук відтворюється по факту звуку немає, є підозра на чіп (але в системі драйвера ставляться тому не знаю) може немає живлленя по одній з ліній для виведення звуку , або я криворукий.
quwy
Junior

Тест VMT ганяли?
Crossbow
Member

Witcherock: 29.07.2022 13:13А ще ось такий прикол,немає звуку з материнки (вдало я купив пк) звук на моніторі через hdmi є, а що на передні панелі, що на задній на материнці навушники просто трішки бубнять (неприємний короткий звук ніби дятел ) в системі еквалайзер показує що звук відтворюється, драйвера я перестановлював нічого не дає система відображає що звук відтворюється по факту звуку немає, є підозра на чіп (але в системі драйвера ставляться тому не знаю) може немає живлленя по одній з ліній для виведення звуку , або я криворукий.
в якому місті знаходитесь?

те що звук по HDMI йде, це не значить що вбудований звук живий.
Якщо на передню і задню панель -- бубнить\пердить\тріщить і т.д, виключити ВСІ еквалайзери\улучшайзери, залишити тільки драйвер! І як варіант перевірити під Linux Ubuntu. Якщо і там таке саме - апаратна проблема.

З приводу нестабільності відяхи - ковиряйте в сторону Відео-БІОСа. скоріше карта шита і могли накосячити з частотами\напругами = нестабільність.
Witcherock
Junior

quwy: 29.07.2022 18:01 Тест VMT ганяли?
Так ганяв все окей, поки скинув частоту як вище писав до 1303 по чіпу і все окей, як не вискочить ще за кільк днів значить була біда в цьому ще на 20 ватт збільшив літім тдп.

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Crossbow: 29.07.2022 19:16
Witcherock: 29.07.2022 13:13А ще ось такий прикол,немає звуку з материнки (вдало я купив пк) звук на моніторі через hdmi є, а що на передні панелі, що на задній на материнці навушники просто трішки бубнять (неприємний короткий звук ніби дятел ) в системі еквалайзер показує що звук відтворюється, драйвера я перестановлював нічого не дає система відображає що звук відтворюється по факту звуку немає, є підозра на чіп (але в системі драйвера ставляться тому не знаю) може немає живлленя по одній з ліній для виведення звуку , або я криворукий.

Якщо на передню і задню панель -- бубнить\пердить\тріщить і т.д, виключити ВСІ еквалайзери\улучшайзери, залишити тільки драйвер! І як варіант перевірити під Linux Ubuntu. Якщо і там таке саме - апаратна проблема.

З приводу нестабільності відяхи - ковиряйте в сторону Відео-БІОСа. скоріше карта шита і могли накосячити з частотами\напругами = нестабільність.
Я у Львові знаходжусь, спробую відпишусь, на рахунок звуку як не допоможе піду до якогось майстрасам чіп Realtek ALC1220 не дорогий наче але не знаю.

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Crossbow: 29.07.2022 19:16

В вінді всі входи виходи відображають і система бачить коли я підключаю мікрофон чи аудіопристрій , але мікрофон не працює і зі звуку лише тріск, який прискорюється коли зменшую гучність.
46Tolik
Member

В наше время первое что нужно сделать при покупке Б/У карты - зашить в нее РОДНОЙ BIOS :learn:
FunSizeSunshine
Junior

46Tolik: 29.07.2022 23:20 В наше время первое что нужно сделать при покупке Б/У карты - зашить в нее РОДНОЙ BIOS :learn:
спросить сколько хешей давала, если в ответ звучит число - уходим :lol:
MSI-PC User
Member

Witcherock: 27.07.2022 21:49Msi gaming x rx480 4gb
Вот может быть твой vBIOS. Проверь через GPU-Z производителя памяти и если Самсунг, то пробуй шить. Даже если номер прошивки одинаков с твоим, то всё равно прошивай - могли запросто отредактировать текущий vBIOS без смены его номера.
snapdragon999
Member

MSI-PC User: 30.07.2022 08:29
Witcherock: 27.07.2022 21:49Msi gaming x rx480 4gb
Вот может быть твой vBIOS. Проверь через GPU-Z производителя памяти и если Самсунг, то пробуй шить. Даже если номер прошивки одинаков с твоим, то всё равно прошивай - могли запросто отредактировать текущий vBIOS без смены его номера.
Обычно когда продают биос возвращают на родину, хотя может этот комп уже ходил под рукам.
MSI-PC User
Member

snapdragon999
Не факт. Уже попадалась видяха с модернизированным vBIOS, который "забыли" восстановить. Пришлось самому возиться.
46Tolik
Member

snapdragon999
Это если человек знает. А если человек покупал готовую ферму то обычно он в том же виде и распродает
Ответить