Intel Core i9-13900K оказался на 5% быстрее Core i9-12900K в первых игровых тестах

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Lorichic: 18.07.2022 18:38 Интересно, как интел будет бороться с такими "приростами" против 5800x3d
А що зробить рептор проти цього?
спойлер
37489441d-14-1200x982.png (1200×982).png
ACC.png
AMD Ryzen 7 5800X3D im Test_ Benchmarks in Anwendungen und Spielen - ComputerBase.png
AMD Ryzen 7 5800X3D im Test_ Benchmarks.png
AMD Ryzen 7 5800X3D review - Performance - Gaming RTX 3090 - 1920x1080 (Full HD).png
Kashtan
Member

І цього.
спойлер
clipboard_image_929f2bea6da2c97f.jpg
DS.png
g33_o.png
Ryzen-7-5800X3D-FFXV-720p-v2.png
Ryzen-7-5800X3D-The-Witcher-3-720p-v2.png
Kashtan
Member

І цього теж.
спойлер
Test • AMD Ryzen 7 5800X3D vs Intel Core i9-12900KS - Le comptoir du hardware.png
The-Witcher-3-720p-ADL-S-3600MTsC14.png
v4swqgw5RqtnTFeEJdz3iD-1200-80.png.webp (1200×675).png
feniks_tm
Member

Kashtan: 18.07.2022 20:33 І цього теж.
спойлер
Test • AMD Ryzen 7 5800X3D vs Intel Core i9-12900KS - Le comptoir du hardware.pngThe-Witcher-3-720p-ADL-S-3600MTsC14.pngv4swqgw5RqtnTFeEJdz3iD-1200-80.png.webp (1200×675).png
Ви хоча б в одне повідомлення то все засунули)
Я не знаю, хто ті люди, що спеціально чекали 13 покоління, рахуючи 12 прохідним. На мою думку якраз навпаки, особливого профіту від додавання енергоефективних ядер в іграх точно не буде, а великі ядра по суті точно ті ж самі, що у альдера, просто "розігнали" таблицю бусту, звідти і 5%. Для робочих задач, оптимізованих під роботу з E-ядрам - можливо і є сенс.
Stray
Member

я от думаю, якщо 12900к вже було важко охолоджувати БЕЗ використання водянки (навіть пепсікольний Лайнус на це жалівся)
спойлер
Тому ідея зробити ще більш ненажерливий ЦПУ (піковий перформанс якого ти наврядчи побачиш НЕ у прайс буклєтах) є вкрай забавною :rotate:

*окремо цікаво як Лайнус модифікував притисну пластину задля більшого контакту й викинутої гарантії :up:
Kashtan
Member

feniks_tm

Більше 5 файлів не дозволяє прикріпити в одному повідомленні.
Думка про слабкі ядра правильна, є такі тести які прямо доводять збільшення фпс внаслідок вимкнення цього непотребу. Вочевидь що в іграх розпорядник потоків у ОС все-таки іноді перенаправляє потоки на слабкі ядра, і через це дропи.
Рептор-ядра мають розмір кешу 2 рівня 2мб, замість 1.25мб в Альдер, це окрім частот, але судячи по китайським тестам, не всі ігри реагують добре на такий приріст. Бо якось пояснити стрибки фпс в мінімалках таки потрібно, наприклад в RDR2.
В будя-якому разі, ще рано стверджувати - хто буде переможцем в протистоянні рафаель проти раптора, поки не будуть численні тести.
Але точно можу сказати, що рафаель з в-кеш, не дасть шансу рептору, хіба що дійсно у вкрай лояльних до інтелівської архітектури задачах, які теж є.
Чекаємо.
feniks_tm
Member

Kashtan
Цілком вірно, треба чекати, що буде на кваліфікаційних семплах, може підтянуть продуктивність, або збавлять апетити, або ще якісь покращення. Але щось мені здається, що раптор точно не буде конкурентом AM5, але другий скоріше за все знову буде коштувати космос через банальну відсутність конкуренції, якщо звісно там буде значний приріст відносно Zen3.
Последний раз редактировалось feniks_tm 18.07.2022 22:12, всего редактировалось 1 раз.
SergN
Member

Профіт для мас може бути лише в тому випадку, якщо в найпростіший i5 (а не лише К-версію) завезуть ті ж самі Е-ядра. Але цікаво, чи є ті, хто вірить в такий крок Інтела? ;)
vmsolver
Member

SergN
Е-ядра будут точно такие же, но будет меньше их количество, это и по 12-й линейке видно было, каких-то изменений в этой политике ожидать оснований нет.
deepforest
Member

А вообще куда и зачем єти гонки за производительностью каждый год? Кого то не устраивают текущая производительность процов/видух? Куда все спешат? :dontknow: :puzzle:
cpuboss
Member

deepforest
Естественно. Где условная замена 1050ти? Без костылей как у 6500хт. Одни огрызки какие то и оверпрайс. 200 уе уже затычки стоят. С тех пор как была 1650 она только дорожала. Хотя должно быть наоборот. 1660супер, старье по 10-11 к. А это :facepalm: А это почти 300 уе. И калечная 3050 оттуда же начинаеться. 2060 6 гб старье. Еще дороже.

Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
Немного арифметики. Я когда то взял 4 ядра за 850 грн и мидл карту за 1350. Сейчас я взял проц 10400ф за 4к ,а где карта мидл хотя бы за 8к??

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Для большинства уже как норма. Что видеокарта стоит больше всей системы. Но это абсурд же... :-/
ackstarvinta
Member

накінецьто штеуд випустив достойного конкурента для FX 9590 :beer:
fastneed
Member

deepforest: 18.07.2022 23:01 А вообще куда и зачем єти гонки за производительностью каждый год? Кого то не устраивают текущая производительность процов/видух? Куда все спешат? :dontknow: :puzzle:
проци не встигають за відяхами
а відяхи не встигають за моніторами.
vmsolver
Member

deepforest: 18.07.2022 23:01А вообще куда и зачем єти гонки за производительностью каждый год? Кого то не устраивают текущая производительность процов/видух?
Погоня за прибылью, надо из рынка каждый год стабильно выжимать столько же, а лучше чуть больше чем в предыдущем. Поэтому каждый год новая линейка чипсетов и материнских плат, поэтому у АМД каждый год новая линейка видеокарт, пусть даже и переименованная старая, это не важно, главное чтобы были новые продукты, дальше рулит маркетинг. У Nvidia, кстати, цикл два года, хотя они растягивают релиз во времени в разных частях линейки. Так что это всё не просто так.
Buldozer.
Member

Nikolay Yeryomenko: 18.07.2022 14:48
cpuboss: 18.07.2022 14:44Значит архитектурно ничего не менялось.
Надо ждать Meteor Lake.
А де щаз процов не хватает?) :gigi:
Sanьka
Member

Тільки мені здалось дивним що в цій темі нема комента від того клоуна СергФХ.
Така тема і обісрався :laugh:
deepforest
Member

cpuboss
Вы про другое, про цены на видяхи. Они неадекватные не из-за прогресса, а из-за майнинга, хайпа, дефицита чипов, а у нас плюс к єтому барыги, война, доллар

fastneed
В каком смысле не успевают? Нагружать видяху? Так зачем такая гонка у видях? Чтобы всю новую производительность поставить на колени лучами и 2,4,8К?

vmsolver
Прибыль понятно. Но каждые 2года следовать закону Мура уже невозможно. Есть технологический предел. И он уже настал. +5% как видите.
EvhenS
Member

Есть технологический предел. И он уже настал. +5% как видите.
Пам'ятаю як з мікроскопами намагалися знайти різницю між іві-бріджем і сандіком. Ледве 1% набирався.

Відправлено через 17 хвилин 2 секунди:
Чтобы всю новую производительность поставить на колени лучами и 2,4,8К?

1) 4к монітори продаються вже більше 10 років. Більш того 4к ніякій не преміум-лакшері-ультра. А відяхі досі не вміють. І я з часів 1080ті чую "от наступна серія точно дасть стабільні 4к/90, на крайняк 4к/60". Вийшла 2080ti - дуля. Без промінчиків дуля, з промінчиками зовсім усе погано. Ампери - останні півтора роки (останні два місяці я до уваги не братиму) 3060 за штуку баксів в 4к в Cоntrol без промінчиків видає 25 кадрів, з ними 13.
Hotspur
Member

Стабільність, вічні 5% приросту. :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
Lorichic: 18.07.2022 18:38Интересно, как интел будет бороться с такими "приростами" против 5800x3d
ніяк, просто куплять всіх тіктокерів щоб вони 24 години казали що Інтел ТОП :beer:

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
feniks_tm: 18.07.2022 20:37Для робочих задач, оптимізованих під роботу з E-ядрам - можливо і є сенс.
немає :gigi: . ОС як жавжди у Вінди буде 5+ років робити щоб воно якось працювало. Згадай Бульдозер і скільки років оптимізували ОС
Sanьka
Member

Kashtan: 18.07.2022 20:30А що зробить рептор проти цього?
Можливо в 13му поколінні Інтел таки наздожене 5800х3д, але це не точно :rotate:

Але ж на підході Зен4, а там може бути якийсь ультимативний 7800х3д
Ответить