Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Uzh30
Member

kyrtynyt
asus-tuf-rtx3070-o8g-v2-gaming
samsung
kyrtynyt
Junior

Uzh30: 10.07.2022 18:32 kyrtynyt
asus-tuf-rtx3070-o8g-v2-gaming
samsung
я мав на увазі 3060 другої ревізії, те що в 3070 ставлять самсунг я знаю і там більший шанс його зустріти
Барбарис
Member

Що краще ASUS TUF 6900XT GAMING чи PowerColor 6900 XT Red Devil? Оглядів на асус не находжу.
Zealoth
Member

ИМХО, ред девил топ, а туф выглядит не плохо, но по охладу ничем не выделяется.
1985god
Member

feniks_tm: 06.07.2022 16:14 1985god
Ти б дивився MSRP для Європи, тоді було б більш об'єктивно. Для США там не включено таксу, бо у різних штатах вона різна.
А де дивитися ? :beer:

Отправлено спустя 23 минуты 12 секунд:
Rhizone: 09.07.2022 17:07 afhpwnd
Так ви ж самі в сусідній темі дали посилання на 3060 за ~14к. Якщо карта нова та й ще з гарантією, то навіщо навіть дивитись в бік 3050 с розкидом цін 12-13к (по вашим же посиланням)? ;)
Можна мені теж це посилання? :)

Щодо пам'яті : планую 3060 то що саме можна купити безпечно ? Щоб не було відвалу пам'яті.
Зараз дивлюсь на гігабіт тріо версія 2 , нова. 16799 грн
Rhizone
Member

1985god: 12.07.2022 14:29Можна мені теж це посилання?
Можна, але там ціна вже виросла до 16к:
viewtopic.php?p=3399827#p3399827
Hise
Junior

Вартує брати 3060 TI, цієї версії: Asus GeForce RTX 3060 Ti Mini 8192MB (DUAL-RTX3060TI-8G-MINI-V2)?
https://telemart.ua/products/asus-gefor ... g-mini-v2/
feniks_tm
Member

Hise
Ну там же є відгук, не дуже позитивний. Я б розглядав якісь інші виконання, в ідеалі щось типу тафа. Але більш доречно трохи докинути та взяти 3070.
snapdragon999
Member

стоит ли покупать рефарб с 3 мес гарантией в Украине ?
oxy
Member

Не, цена от новой рефаб не сильно меньше, только новое!!
MessiaH
Member

Барбарис: 11.07.2022 08:33Що краще ASUS TUF 6900XT GAMING чи PowerColor 6900 XT Red Devil?
Мне нравится моя версия Asrock OC Formula, у Рэд Дэвила лучше искать версию Ультимат, там хтхh чип
Франтишек
Junior

Привет.
Монитор 2к Acer Nitro VG271
Процессор 12600к(охлаждение noctua nh-d15 chromax.black)
Память Patriot Viper Steel 16 ГБ (2 x 8 ГБ) DDR4 4000 (PC4 32000)
Мат.плата ASUS Prime Z690-P D4
БП Super Flower Leadex III 750W
Видеокарта будет приобретаться только в магазине newegg.com!!!
Разброс в выборе велик, начиная от 6700xt(3070) и заканчивая 6800xt(3080).Диапазон цен от 500$ до 800$
Сомневаюсь, стоит ли брать, с запасом на будущее или купить ту, которую будет хватать на данный момент.
Также производителя еще не выбрал.
Nvidia
-дороже, энергопотребление гораздо выше,
+трассировка лучей получше(насколько это существенный плюс?)
У amd пишут частенько проблемы с драйверами...
Хотелось бы холодную, бесшумную, мощную и недорогую.
Разгоном маловероятно буду заниматься. Нужна только для домашнего использования(игры,работа с видео).Никакого майнинга!!!
Подскажите к каким вариантам присмотреться, чтобы сузить круг претендентов, и какие карты лучше обходить стороной(например, у которых проблемы с охлаждением).
Спасибо за понимание.
kyrtynyt
Junior

Hise: 12.07.2022 21:25 Вартує брати 3060 TI, цієї версії: Asus GeForce RTX 3060 Ti Mini 8192MB (DUAL-RTX3060TI-8G-MINI-V2)?
https://telemart.ua/products/asus-gefor ... g-mini-v2/
Я таку хотів брати то попалась пам'ять Хунікс одразу повернув у магазин
FunnyBear
Member

Франтишек: 13.07.2022 09:22 Только в магазине newegg.com!!!
Разброс в выборе велик, начиная от 6700xt(3070) и заканчивая 6800xt(3080).Диапазон цен от 500$ до 800$
При схожих цінах 6700 і 3070, як на мене, амд займають позицію відстаючих в питаннях технологічності, проте мають + по об'єму пам'яті.
3060ті мають відносну холодну гддр6, тому можна брати майже будь, що. Проте, якщо пам'ять Хайнікс, то можна попасти. Тому у випадку відсутності доступної гарантії, я б утримався.
3070 виглядає оптимальною по співвідношенню ціни і продуктивності і має гддр6. Ейсус таф як хороший представник за умовно мінімальну суму. Хочете красивіше - мсі геймінг тріо, супріми, ейсус стрікс, Гіга орус.
Мінус - 8гб пам'яті, що з часом стане вузьким місцем.
3070ті має незначний приріст порівняно ціни і енергоспоживання і ті ж 8гб, але гарячої гддр6х пам'яті, тому тут.
3080 в вашому магазині за людські гроші. Якщо є можливість, дивіться на 12гб версії.
Гаряча пам'ять - треба крутіше охолодження. Тому я б дивився на ейсус стрікси і євга фтw3 а(у)лтра, гіги орус. У мсі течуть термопрокладки, або текли. Тому так собі. Хоча, якщо чисто для ігор, то можна брати їх теж, а разом з ними ейсус Таф.
При наявності грошей 3080 на 12гб і вона виглядає найперспективнішою, якщо трішки давить жаба, то 3080 на 10гб, а якщо зекономити. То 3070. :beer:
АМД мають властивості допилювати драйвери з часом, тому рх6000 на 12 ГБ і більше будуть актуальні роками, якщо не гонитесь за трасуванням.
acm_fan
HWBOT OC Team

Хорошо расписали, вот только
FunnyBear: 13.07.2022 11:10Мінус - 8гб пам'яті, що з часом стане вузьким місцем.
и
= уже стало.
Вряд ли ВК берётся для CS:GO :rotate:
Tesseract
Member

Франтишек
На даний момент промені - це 90% маркетингу і 10% реальної користі. З дровами різниці також немає. Зате може бути різниця в обробці відео. Гляньте софт, яким користуєтеся, чи використовує він апаратне прискорення.

Відправлено через 38 хвилин 53 секунди:
По VRAM можу погодитись з acm_fan. Зараз запустив Кіберпанк - 9,5 Гб, Вартових галактики - 8,5 Гб і Зовнішні світи - 9 Гб. Усе запускав на своєму 4К моніку з максимальними налаштуваннями, які потягнула 6700XT. Десь через рік напевне уже доведеться скидати налаштування, щоб вистачило відео пам'яті.
Франтишек
Junior

Дякую за ваши думки.З приводу лучів згоден,вважаю що вони мені не сильно важливі.Але навіть без лучів 6800xt поступається 3080 10gb.При цьому EVGA RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING коштує 780$,а SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 6800 XT Gaming 700$.Приблизно теж саме спостерігається і з 3070vs6700xt.Тому я питаю,можливо є сенс переплатити за nvidia.Мені головне надійне охолодження,безпроблемна робота карти тільки в 2к.В nvidia турбує малий об'єм памяті,в amd дуже багато нарікань на драйвера.
der_meister
Member

Люди, ну где вы видите проблемы с драйверами на радеонах?? 3я неделя сижу на 6750хт и нет никаких проблем. Что за стереотипы. :insane:
До этого все время сидел на нв. Единственное что, лучами беда :gigi:
Последний раз редактировалось der_meister 13.07.2022 15:19, всего редактировалось 1 раз.
Paradox1306
Member

der_meister
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
0063kk
Member

acm_fan: 13.07.2022 13:47 Хорошо расписали, вот только
FunnyBear: 13.07.2022 11:10Мінус - 8гб пам'яті, що з часом стане вузьким місцем.
и
= уже стало.
Вряд ли ВК берётся для CS:GO :rotate:
Щас парадокс 1306 прилетит и скажет, мол с чего вы взяли что для 2к 8гб мало?! :gamer:
Или не прибежит? Наверное пошёл 3080ти уже искать…
Ответить