Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Nesterov
Junior

acm_fan
Дякую за посилання! Дуже доречно, щось я туди ще не дійшов. В цілому я вже зрозумів, що дешева 3070 то буде сплошний компроміс, що мікроскопічна перевага над 3060Ti не варта принесення в жертву фізичних характеристик охолодження. То ж зупиняюсь на пристойній 3060Ti, сподіваюсь вхопити щось цікаве, щоб без компромісів, за приємною ціною, я ж саме так полював і на інші комплектуючі.
Yaroslav
Member

Nesterov
Чомусь ніхто не говорить, що 3060Ti зараз масово дохнуть через вихід з ладу відеопам'яті Hynix. Можливо в свіжих партіяя цих проблем немає, але для чого за свої-ж гроші шукати собі проблем на п'яту точку? Особливо заріз, під часм війни. Вибирай краще між 3060 (без Ti) або 3070.
skrepchezavr
Member

Yaroslav: 04.06.2022 20:39 Nesterov
Чомусь ніхто не говорить, що 3060Ti зараз масово дохнуть через вихід з ладу відеопам'яті Hynix. Можливо в свіжих партіяя цих проблем немає, але для чого за свої-ж гроші шукати собі проблем на п'яту точку? Особливо заріз, під часм війни. Вибирай краще між 3060 (без Ti) або 3070.
Тоже слышал что есть проблемы с памятью но в общем плане масовости это пока одинокие случаи. Можно также расмотреть красную карту 6600ХТ.
Paradox1306
Member

Yaroslav
всі про це в курсі місяць як. для чого взагалі брати у нас 3060ті якщо 3070 на 2 тисячі дорожче?
skrepchezavr
Member

Paradox1306: 04.06.2022 21:04 Yaroslav
всі про це в курсі місяць як. для чого взагалі брати у нас 3060ті якщо 3070 на 2 тисячі дорожче?
Это если самая дешевая 3070 но многие хотят запас по охлаждению а такая 3070 уже заметно дороже. Поэтому 3060Ти в топовых вариантах лучше.
Paradox1306
Member

skrepchezavr
продаю за 27.5к геймрок, добре в неї там все з охолодженням, 78 по хотспоту при 30 в кімнаті в фурмарку і вентилятори на мінімумі
skrepchezavr
Member

Paradox1306: 04.06.2022 23:09 skrepchezavr
продаю за 27.5к геймрок, добре в неї там все з охолодженням, 78 по хотспоту при 30 в кімнаті в фурмарку і вентилятори на мінімумі
Геймрок это ТОП охлаждение, совсем не дуал. И говорил не про Б/у а новые, жирнее охлад всегда дороже
deepforest
Member

Nesterov: 04.06.2022 15:49 acm_fan
То ж зупиняюсь на пристойній 3060Ti, сподіваюсь вхопити щось цікаве, щоб без компромісів, за приємною ціною, я ж саме так полював і на інші комплектуючі.
А чому не 6600xt, проміні потрібні?
Nesterov
Junior

deepforest
Мені для V-Ray та FStorm, зараз ще розбираюсь з Blender та Unreal Engine, можливо теж знадобляться.

Питання до всіх. Можливо хтось бачив тести у GPU рендерах RTX 3070 (або 3060Ti) vs RTX A4000, ткніть носом будь ласка. Поки що бачу або порівняння тільки проф карт між собою, або порівняння ігрових та проф в іграх. Попалась на очі A4000 по ціні трохи менше 26 тисяч (нова), тепер знов чухаю репу. Питав у колег, кажуть, що до минулого покоління профкарти в рендерах були слабкими, але про "Ампір" нічого сказати не можуть.

Отправлено спустя 14 минут 31 секунду:
Yaroslav
Так, попадалась така інфа на очі, але я вже й забув. Гадаю, якщо б це було масове явище, мене б одразу попередили, ще як я перший раз питав. Та я все ж налаштований на 3070, можливо звернусь до Paradox1306, якщо буду впевнений, що влізе по товщині у мій корпус, бо той Геймрок займає повних три слота. Або я ще мабуть так задовбав Гугла, що він мені видав Asus Turbo 3070 Refubrished (не б/к) першої версії за 21 тисячу з можливістю потестити перед покупкою, тільки доведеться до столиці їхати. То ж варіанти 3070 в моєму бюджеті є, тому 3060Ті візьму тільки якщо всі ті пропозиції 3070 по якимось причинам мені не підійдуть.

Отправлено спустя 39 минут 26 секунд:
Може ще хтось дасть посилання на зарубіжні форуми, де обговорюють проф. задачі на відеокартах, буду вдячний. Бо я в цій справі новачок, шукатиму ще довго. Зараз колеги допомогають перекваліфікуватись, бо моя попередня професія зннадобиться тільки після перемоги. Та й вони теж не "залізячники", я їм сам вже пару разів складав конфігурацію за допомогою цього форуму.
Paradox1306
Member

Nesterov
рефаб карти брати взагалі не можна, в принципі, навіть за пів ціни
skrepchezavr
Member

Nesterov: 05.06.2022 14:50 deepforest
Мені для V-Ray та FStorm, зараз ще розбираюсь з Blender та Unreal Engine, можливо теж знадобляться.

Питання до всіх. Можливо хтось бачив тести у GPU рендерах RTX 3070 (або 3060Ti) vs RTX A4000, ткніть носом будь ласка. Поки що бачу або порівняння тільки проф карт між собою, або порівняння ігрових та проф в іграх. Попалась на очі A4000 по ціні трохи менше 26 тисяч (нова), тепер знов чухаю репу. Питав у колег, кажуть, що до минулого покоління профкарти в рендерах були слабкими, але про "Ампір" нічого сказати не можуть.

Отправлено спустя 14 минут 31 секунду:
Yaroslav
Так, попадалась така інфа на очі, але я вже й забув. Гадаю, якщо б це було масове явище, мене б одразу попередили, ще як я перший раз питав. Та я все ж налаштований на 3070, можливо звернусь до Paradox1306, якщо буду впевнений, що влізе по товщині у мій корпус, бо той Геймрок займає повних три слота. Або я ще мабуть так задовбав Гугла, що він мені видав Asus Turbo 3070 Refubrished (не б/к) першої версії за 21 тисячу з можливістю потестити перед покупкою, тільки доведеться до столиці їхати. То ж варіанти 3070 в моєму бюджеті є, тому 3060Ті візьму тільки якщо всі ті пропозиції 3070 по якимось причинам мені не підійдуть.

Отправлено спустя 39 минут 26 секунд:

Може ще хтось дасть посилання на зарубіжні форуми, де обговорюють проф. задачі на відеокартах, буду вдячний. Бо я в цій справі новачок, шукатиму ще довго. Зараз колеги допомогають перекваліфікуватись, бо моя попередня професія зннадобиться тільки після перемоги. Та й вони теж не "залізячники", я їм сам вже пару разів складав конфігурацію за допомогою цього форуму.
Если карта для работы больше то нужно больше памяти брать, а это 3060 или 6700ХТ на 12 гиг.
Nesterov
Junior

skrepchezavr
Я ж вже писав, в тестах GPU рендерів 3060 відстає від 3060Ті дуже помітно, а 3060Ті від 3070 значно менше, і збільшений об'єм відеопам'яти 3060 не рятує. На скільки я розібрався з оглядами, вся справа в архітектурі. Саме тому я й звернув увагу на А4000, бо архітектура дуже схожа на 3070 та 3070Ті, збільшений удвічі до 16 ГБ об'єм пам'яті, але вона дуже порізана по частотах, до того ж десь у зарубіжному огляді прочитав, що підвищення напруги для розгону в неї заблоковано, то ж ніяка альтернативна стстема охолодження все одно не дозволить її значно розігнати. Ну а що до RX, то я їм ніяк не додам ядер CUDA, бо вони трохи з іншої архітектури.

Paradox1306
Та от і мені трохи стрьомно. Думаєте, якщо поганяти її кілька годин під максимальним навантаженням, це геть нічого не гарантує?
Paradox1306
Member

Nesterov
ви собі дайте відповідь при якій умові ви повернете карту - правильно, коли вона не буде працювати, її прогріють, включиться в них попрацює пару годин - все, рефаб готов. ніхто там не розбираєтсья чого карта не працювала
Nesterov
Junior

Paradox1306
Зрозумів. Переконали.
Firebrand
Member

Paradox1306: 05.06.2022 15:07 Nesterov
Ты сначала почитай,что такое рефарбы, что бы такие экспертные советы раздавать, а то вас как послушать, то рефабы, все без исключения-мертвецы через месяц-два .
https://bdl.net.ua/2020/03/31/faq-refurbished/
https://telemart.ua/reviews/videokarty- ... ished.html
спойлер
славик, чет я очкую..... :lol:
Paradox1306
Member

Firebrand
не всі помруть через місяць-два, такого я не писав, не потрібно вигадувати тези і потім з ними спорити. карти повертаються виробнику не через порапини на кожусі, а як вони їх "ремонтують" знають всі і вже обговорень цього було 100500. той же вікофф розповідав на прикладі мсі, здається. тому якщо хочеться ризикнути - будь ласка ризикуй своїми грошами, а підбивати інших на це не потрібно
Egorka80
Member

Firebrand: 05.06.2022 16:59
Paradox1306: 05.06.2022 15:07 Nesterov
Ты сначала почитай,что такое рефарбы, что бы такие экспертные советы раздавать, а то вас как послушать, то рефабы, все без исключения-мертвецы через месяц-два .
https://bdl.net.ua/2020/03/31/faq-refurbished/
https://telemart.ua/reviews/videokarty- ... ished.html
спойлер
славик, чет я очкую..... :lol:
Да в любом случае это кот в мешке :-/
feniks_tm
Member

Враховуючи скільки на них дають гарантії, то краще уже взяти б/у
Firebrand
Member

feniks_tm: 05.06.2022 17:14 Враховуючи скільки на них дають гарантії, то краще уже взяти б/у
Так и б/у ссутся брать, куда не ткнись: сколько майнила и потом обморок. :gigi:
Много друзей славика развелось, ой много. :laugh:
Nesterov
Junior

А що скажете на рахунок такої об'яви: "Б\к з ферми, була 6 місяців у майнінгу. Працює стабільно, дам на перевірку. Продаю у зв'язку з апгрейдом до 3080Ті" ? Продають навіть без суттєвої знижки, 3070 за 24-25 тисяч.
Господи, прости, нагрішив, спокусився на ОЛХ %)

Firebrand
Дозвольте поцікавитись, хто такий Славік?

Обожнюю смайлики з нульових, розцілуйте за них авторів цього форуму, хто там уповноважений.
Последний раз редактировалось Nesterov 05.06.2022 18:14, всего редактировалось 1 раз.
Ответить