leif: ↑
04.06.2022 16:55
не побачив жодного скидання частот під PBO@135вт, що і є як раз грамотним налаштуванням, а не "задушенням" зену. хоч в однопотоці, хоч в мультипотоці. власне бенчі наочно про це свідчать, я викладав пачку результатів, якщо не вірите, що це на одних і тих же налаштуваннях, я можу скинути окремими скрінами як сb23 вище.
Можливо у вашому розумінні скидання частот це щось істотно інше, але чому тоді бенчмейт показує, що під R23 бустився тільки до 4.375 ? Відносно стокового проца з 130W це може й не скидання частоти, але відносно знятих лімітів чи частот в тих же іграх це суттєва різниця. Наприклад, в іграх 12700 буститься 4.7 по всім P ядрам, в бенчах й стресс тестах точно так само, а на зенах ж працює інтелектуальний буст(розгін) й в іграх умовно 4.7ГГц, в ту ж чергу у бенчах 4.3-4.4, а в важких стресс тестах взагалі буде 4.1 або нижче.
feniks_tm
скидання частот відносно чого? від виробника заявлено 3.7 базова, 4.8 одноядерний буст за PPT 105вт, якщо я не помиляюсь. все інше це вже оверклокінг, ніхто нічого не гарантує.
я дивлюсь на фактичні результати в бенчах, за яких частот вони досягаються мене, якщо чесно, мало цікавить. експериментував на 5900х з PPT до 250вт, які вивозить охолодження, не побачив для себе сенсу кочегарити процесор заради додаткової продуктивності, що дадуть вищі ліміти ніж 135вт. наприклад, за 3% додаткової MC продуктивності в тому ж cb23 треба "віддати" + ~50вт споживання. воно того вартує? як на мене то ні.
Кто и когда говорил?
Вот у АМД помню - Фрэнк Азор говорил про поколения CPU, которые будут для 1-ой волны МП на АМ5 после Zen4 (как раз как минимум 3 поколения).
У Интел же обычно - 2 (хотя B460, поддерживающий только 1 поколение, передавал привет).
амд в последнем поколении кое как догнала интел, первых итераций, т.е. тех с которым АМ4 должна была соревноваться изначально.
но вот незадача, теперь нет смысла купившим 1 "поколения" амд процессоров менять на последнее, ведь завтра выходят новые технологии более интересные и производительные.
АМДешники, почему вы такие тугие в плани логики? амд это же самая скамящая контора в мире
я молчу уже о том, что покупая амд вы всегда ограничены в чем-то, банально встройка, при этом стоимость потраченных денег практически такое же, в чем смысл бро?
а от количества умерших камней у амд я вообще в шоке, от историй с сервиса что я услышал, мурашки пробежались, я в очередной раз убедился что амд = помойка.
04.06.2022 17:12
наприклад, за 3% додаткової MC продуктивності в тому ж cb23 треба "віддати" + ~50вт споживання. воно того вартує? як на мене то ні.
Я про те саме, просто багато хто гонить на інтел за жор з розлоченими лімітами, порівнюючи з райзенами, обмеженими лімітами. Якщо ж порівнювати в однакових умовах, то або виставляти PL на інтелі, або ж виставляти фіксовані частоти на райзені.
feniks_tm
архітектури різні, тому в подібних порівняннях я за те, щоб порівнювати продуктивність процесорів в конкретному бенчі при однаковому споживанні. бажано якомусь адекватному типу 130-150вт, які бюджетна 360мм АІО спокійно відводить на мінімальних обертах, навіть за присутності 440вт відеокарти в системнику. але це мої особисті вподобання
04.06.2022 17:20feniks_tm
архітектури різні, тому в подібних порівняннях я за те, щоб порівнювати продуктивність процесорів в конкретному бенчі при однаковому споживанні. бажано якомусь адекватному типу 130-150вт, які бюджетна 360мм АІО спокійно відводить на мінімальних обертах, навіть за присутності 440вт відеокарти в системнику. але це мої особисті вподобання
Чогось схожого притримуюсь і я, тільки в мене ціль задушити проц по температурам й жору по максимуму без втрати продуктивності відносно стокових бустових частот (аналогічно до андервольту відях). Це якщо говорити про інтел, з амд там все важче й справді куди простіше відштовхуватись від певного "психологічного" ліміту по жору.
Сама ж технологія інтелектуального бусту на амд прикольна штука, завдяки якій в не важких навантаженнях проц видає значно більшу продуктивність (ті ж ігри), на інтелі певно такого не дочекаємся))
Последний раз редактировалось feniks_tm 04.06.2022 17:36, всего редактировалось 1 раз.
Кто и когда говорил?
Вот у АМД помню - Фрэнк Азор говорил про поколения CPU, которые будут для 1-ой волны МП на АМ5 после Zen4 (как раз как минимум 3 поколения).
У Интел же обычно - 2 (хотя B460, поддерживающий только 1 поколение, передавал привет).
Sunrise007: ↑
04.06.2022 14:57
Яка різниця який там сокет?
Проц+материнка+озу купується раз на 5-8 років, продав/віддав, а собі купив новий комплект.
В мене був комплект 7років на ай5-4460, купив новий ай5-12400.
Велика дядьку... Тому що в наших реаліях навіть раз в 5-8 років купляти новий комплект-це на мій погляд марнотратство. ПК для того і існує до цих пір як окрема платформа, так як дозволяє при далекоглядному виборі материнської плати продовжувати життя комплекту до безкінечності. To infinity and beyond
Так тот сокет умер более 10 лет назад. Те кто работал в Интел в то время на пенсию ушли, а молодым надо все только самое новое. Привыкли телефоны целиком менять каждый год, вот и меняют сокеты с матенинками в том же духе.
А вам не здається, що у Інтел почалися явні скачки по росту контактів сокета?Невже знову буде ріст жору(температур)? Можливо з новою архітектурою та техпроцесом проци мали б бути енергоефективніші, та навіть просто менші за площою за попередників? Вперлися в нанометри? Вже? Пішов збирати на квантовий компік