Чутки: процесори Intel Core 14-го покоління перейдуть на сокет LGA2551

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

leif: 04.06.2022 16:55 не побачив жодного скидання частот під PBO@135вт, що і є як раз грамотним налаштуванням, а не "задушенням" зену. хоч в однопотоці, хоч в мультипотоці. власне бенчі наочно про це свідчать, я викладав пачку результатів, якщо не вірите, що це на одних і тих же налаштуваннях, я можу скинути окремими скрінами як сb23 вище.
Можливо у вашому розумінні скидання частот це щось істотно інше, але чому тоді бенчмейт показує, що під R23 бустився тільки до 4.375 :idea: ? Відносно стокового проца з 130W це може й не скидання частоти, але відносно знятих лімітів чи частот в тих же іграх це суттєва різниця. Наприклад, в іграх 12700 буститься 4.7 по всім P ядрам, в бенчах й стресс тестах точно так само, а на зенах ж працює інтелектуальний буст(розгін) й в іграх умовно 4.7ГГц, в ту ж чергу у бенчах 4.3-4.4, а в важких стресс тестах взагалі буде 4.1 або нижче.
leif
Member

feniks_tm
скидання частот відносно чого? від виробника заявлено 3.7 базова, 4.8 одноядерний буст за PPT 105вт, якщо я не помиляюсь. все інше це вже оверклокінг, ніхто нічого не гарантує.

я дивлюсь на фактичні результати в бенчах, за яких частот вони досягаються мене, якщо чесно, мало цікавить. експериментував на 5900х з PPT до 250вт, які вивозить охолодження, не побачив для себе сенсу кочегарити процесор заради додаткової продуктивності, що дадуть вищі ліміти ніж 135вт. наприклад, за 3% додаткової MC продуктивності в тому ж cb23 треба "віддати" + ~50вт споживання. воно того вартує? як на мене то ні.
fastneed
Member

Vecchio: 04.06.2022 15:39
Rick Dalton: 04.06.2022 15:11 говорили же что три поколения на один сокет будет...
Кто и когда говорил?
Вот у АМД помню - Фрэнк Азор говорил про поколения CPU, которые будут для 1-ой волны МП на АМ5 после Zen4 (как раз как минимум 3 поколения).
У Интел же обычно - 2 (хотя B460, поддерживающий только 1 поколение, передавал привет).
амд в последнем поколении кое как догнала интел, первых итераций, т.е. тех с которым АМ4 должна была соревноваться изначально.
но вот незадача, теперь нет смысла купившим 1 "поколения" амд процессоров менять на последнее, ведь завтра выходят новые технологии более интересные и производительные.
АМДешники, почему вы такие тугие в плани логики? амд это же самая скамящая контора в мире

я молчу уже о том, что покупая амд вы всегда ограничены в чем-то, банально встройка, при этом стоимость потраченных денег практически такое же, в чем смысл бро?
а от количества умерших камней у амд я вообще в шоке, от историй с сервиса что я услышал, мурашки пробежались, я в очередной раз убедился что амд = помойка.
feniks_tm
Member

leif: 04.06.2022 17:12 наприклад, за 3% додаткової MC продуктивності в тому ж cb23 треба "віддати" + ~50вт споживання. воно того вартує? як на мене то ні.
Я про те саме, просто багато хто гонить на інтел за жор з розлоченими лімітами, порівнюючи з райзенами, обмеженими лімітами. Якщо ж порівнювати в однакових умовах, то або виставляти PL на інтелі, або ж виставляти фіксовані частоти на райзені.
leif
Member

feniks_tm
архітектури різні, тому в подібних порівняннях я за те, щоб порівнювати продуктивність процесорів в конкретному бенчі при однаковому споживанні. бажано якомусь адекватному типу 130-150вт, які бюджетна 360мм АІО спокійно відводить на мінімальних обертах, навіть за присутності 440вт відеокарти в системнику. але це мої особисті вподобання :)
feniks_tm
Member

leif: 04.06.2022 17:20 feniks_tm
архітектури різні, тому в подібних порівняннях я за те, щоб порівнювати продуктивність процесорів в конкретному бенчі при однаковому споживанні. бажано якомусь адекватному типу 130-150вт, які бюджетна 360мм АІО спокійно відводить на мінімальних обертах, навіть за присутності 440вт відеокарти в системнику. але це мої особисті вподобання :)
Чогось схожого притримуюсь і я, тільки в мене ціль задушити проц по температурам й жору по максимуму без втрати продуктивності відносно стокових бустових частот (аналогічно до андервольту відях). Це якщо говорити про інтел, з амд там все важче й справді куди простіше відштовхуватись від певного "психологічного" ліміту по жору.
Сама ж технологія інтелектуального бусту на амд прикольна штука, завдяки якій в не важких навантаженнях проц видає значно більшу продуктивність (ті ж ігри), на інтелі певно такого не дочекаємся))
Последний раз редактировалось feniks_tm 04.06.2022 17:36, всего редактировалось 1 раз.
Charger
Member

Так и думал, что 1700 окажется переходным сокетом. Хотя какая разница, интел жеж выдерживает 2 поколения поддержки? и на том спасибо.
Egorka80
Member

Все понятно с Интел :laugh: Сижу дальше на 11900к :rotate:
Rick Dalton
Member

Vecchio: 04.06.2022 15:39
Rick Dalton: 04.06.2022 15:11 говорили же что три поколения на один сокет будет...
Кто и когда говорил?
Вот у АМД помню - Фрэнк Азор говорил про поколения CPU, которые будут для 1-ой волны МП на АМ5 после Zen4 (как раз как минимум 3 поколения).
У Интел же обычно - 2 (хотя B460, поддерживающий только 1 поколение, передавал привет).
вот новость была https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 04/126783/
VRoman
Member

Charger: 04.06.2022 17:35 Так и думал, что 1700 окажется переходным сокетом.
У Интел других типов сокетов и не бывает. :gigi:
feniks_tm
Member

VRoman: 04.06.2022 19:27
Charger: 04.06.2022 17:35 Так и думал, что 1700 окажется переходным сокетом.
У Интел других типов сокетов и не бывает. :gigi:
А як же безсмертний 775 :lol: :lol: :lol:
Charger
Member

feniks_tm
Да, славные времена были, спокойные, стабильные :rolleyes:
Расявчик
Member

feniks_tm: 04.06.2022 19:29 А як же безсмертний 775
А что с ним не так? - у многих он просто ожидает поломку "современного дорогого барахла".
WWQ
Member

Egorka80: 04.06.2022 18:21Сижу дальше на 11900к
Крайне странный выбор... :-/ я бы понял там 10900к, 12х00к... Или рузен 59хх...
feniks_tm
Member

WWQ: 04.06.2022 20:23
Egorka80: 04.06.2022 18:21Сижу дальше на 11900к
Крайне странный выбор... :-/ я бы понял там 10900к, 12х00к... Или рузен 59хх...
А яка різниця, якщо поки що і так на встройці, судячи з профілю))
Shaolin_Style
Member

Egorka80: 04.06.2022 18:21 Все понятно с Интел :laugh: Сижу дальше на 11900к :rotate:
стоило купить 11700K, +200Mhs того не стоят.
the_did
Junior

Sunrise007: 04.06.2022 14:57 Яка різниця який там сокет?
Проц+материнка+озу купується раз на 5-8 років, продав/віддав, а собі купив новий комплект.
В мене був комплект 7років на ай5-4460, купив новий ай5-12400.
Велика дядьку... Тому що в наших реаліях навіть раз в 5-8 років купляти новий комплект-це на мій погляд марнотратство. ПК для того і існує до цих пір як окрема платформа, так як дозволяє при далекоглядному виборі материнської плати продовжувати життя комплекту до безкінечності. To infinity and beyond :learn:
the_did
Junior

:super:
VRoman
Member

feniks_tm: 04.06.2022 19:29 А як же безсмертний 775 :lol: :lol: :lol:
Так тот сокет умер более 10 лет назад. Те кто работал в Интел в то время на пенсию ушли, а молодым надо все только самое новое. Привыкли телефоны целиком менять каждый год, вот и меняют сокеты с матенинками в том же духе.
the_did
Junior

А вам не здається, що у Інтел почалися явні скачки по росту контактів сокета?Невже знову буде ріст жору(температур)? Можливо з новою архітектурою та техпроцесом проци мали б бути енергоефективніші, та навіть просто менші за площою за попередників? Вперлися в нанометри? Вже? Пішов збирати на квантовий компік B-)
Ответить