Платформа AMD AM5 та процесори Ryzen 7000 позбавлені підтримки оперативної пам'яті DDR4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Платформа AMD AM5 та процесори Ryzen 7000 позбавлені підтримки оперативної пам'яті DDR4

Прикольно конечно, но все вместе дорого получится. Хорошая плата будет, видимо, от 300 долларов.
Derogs
Member

Як раніше, тут на форумі вже писали... Тепер ПК, дійсно буде дорогим задоволенням, як на початку 2000-х, але продуктивності має вистачити на декілька років однозначно, якщо робота не полягає в цифрах бенчмарків. :)
Vermeer
Member

Derogs
Да, лет пять жизни на AM4 с апгрейдом до поколения Ryzen 5xxx и дальше переход на платформу с DDR6. Скорее всего такой сценарий будет довольно распространённый
SKYJAKER
Member

так їх
Shaolin_Style
Member

Derogs: 25.04.2022 16:05 Як раніше, тут на форумі вже писали... Тепер ПК, дійсно буде дорогим задоволенням, як на початку 2000-х, але продуктивності має вистачити на декілька років однозначно, якщо робота не полягає в цифрах бенчмарків. :)
Только в начале нулевых хайэнд железо стоило ~1000$, а сейчас столько даже на одну видеокарту может быть не достаточно. Даже с учётом инфляции грязной зеленой бумажки, все равно цена скакнула в 3-4 раза, на каждый из компонентов (кроме HDD разве что).
Rex
Member

Ну конечно, новый стандарт то нужно продвигать! А вы как хотели? :insane:
IvanCh
Member

як на мене очікуване рішення.

Амд весь час не вистачає часу і ресурсів на вилизування всього і вся.

та ж роздута AGESA чи те що контролер пам'яті майже весь час був один на купу поколінь. також пригадую що були пусті шматки кремнію
коли не встигали вилизати і мінімізувати маски щоб менша була проща кристалу.

Оськільки на розробку контролера йде не мало зусиль вирішили все "старьййо" викинути і не морочити голову підтримкою ддр5.
Melofon
Member

Vermeer: 25.04.2022 16:18 Derogs
Да, лет пять жизни на AM4 с апгрейдом до поколения Ryzen 5xxx и дальше переход на платформу с DDR6. Скорее всего такой сценарий будет довольно распространённый
Согласен, ам4 будет долгожителем, ему уже пять лет и ещё на пять его легко хватит с 5000-м райзеном. :super:
oliper
Junior

Derogs: 25.04.2022 16:05 Як раніше, тут на форумі вже писали... Тепер ПК, дійсно буде дорогим задоволенням, як на початку 2000-х, але продуктивності має вистачити на декілька років однозначно, якщо робота не полягає в цифрах бенчмарків. :)
Да и так в последние годы не совсем дешево все получалось.
Последний пк вообще покупал б/у из Европы, что там хлам - у нас самолёт)
Gelonyrum
Member

IvanCh: 25.04.2022 16:46 Оськільки на розробку контролера йде не мало зусиль вирішили все "старьййо" викинути і не морочити голову підтримкою ддр5.
Получається і ддр4 не буде, і ддр5 буде глючною на АМД) Нічого нового) :D
Melofon
Member

Gelonyrum

Ещё толще можно? :gigi:
Gelonyrum
Member

Melofon: 25.04.2022 19:23 Gelonyrum

Ещё толще можно? :gigi:
Хочете сказати в АМ4 не було проблем з оперативкою в людей?) Думаю з ДДР5 буде та ж історія на початку. Я особисто добряче намудохався поки не зміг знайти стабільні таймінги для цього шмату текстоліту. І то частоти були не заявлені 3200, а 2933 бо 2700Х не вивозить 4 планки дворангові на такій частоті.
artko
Member

Gelonyrum: 25.04.2022 19:29 Хочете сказати в АМ4 не було проблем з оперативкою в людей?) Думаю з ДДР5 буде та ж історія на початку. Я особисто добряче намудохався поки не зміг знайти стабільні таймінги для цього шмату текстоліту. І то частоти були не заявлені 3200, а 2933 бо 2700Х не вивозить 4 планки дворангові на такій частоті.
так це... для ryzen 2700x виробник заявляє 2933мгц максімум. все що вище - це вже як вам пощастить.
ДядяСаша
Member

Нарешті допетрали зробити профілі для затягування таймінгів! :up:
towa921
Junior

Якщо чесно, то зараз я згадав як нам тут представляли PBO, що це революційна технологія , що її функціонал буде поліпшуватись, та що ми потім отримали? Нічого вони з ним не зробили, хоча технологія могла би бути дуже цікава, особливо на 5000 серії. Що до тих МаксБуст МінЛетенсі я би не чекав чогось надзвичайного, подивимось що на розповість Юрій.
Earanak
Member

Gelonyrum: 25.04.2022 19:29 2933 бо 2700Х не вивозить 4 планки дворангові на такій частоті.
У меня 2700Х вывозил 3600Mhz и 128гб на X470 Taichi (4x32GB, двуранги, сырые унылые Micron RevB) :
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d ... chi_2700x/
Можно было бы сказать что дело в T-Topology плате, но на Daisy Chain ASUS X570-P точно такой же разгон был.
Правда с другими настройками сопротивлений и несколько другими таймингами.
OFFTOP
Сейчас я скинул эту память на второй комп, на основу взял Crucial Ballistix, тоже 4х32GB и тоже Micron RevB.
Это вообще небо и земля в сравнении с той старой памятью. Той старой памяти ничего не помогает.
Хоть 1.5V лупи и оставляй одну плашку, ее предел все равно в районе 3600Mhz/CL18-21-21-42 :-/ И tRFC оч высокий.
Hotspur
Member

ам4 з врахуванням 5ххх райзенів жити буде довго :beer:
neonglaу
Member

Так і зараз продуктивності пк вистачає на декілька років
DarkAlex
Junior

Учитывая цены на DDR5 будет мусорная платформа.
Melofon
Member

DarkAlex: 26.04.2022 19:10 Учитывая цены на DDR5 будет мусорная платформа.
К тому времени когда выйдет и цены будут поинтересней чем сейчас.
Ответить