Флудилка (часть 4)

Куратор темы: Sanьka
Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.

Ну понеслась....
Последний раз редактировалось Sanьka 30.05.2021 23:24, всего редактировалось 3 раза.
leif
Member

odessitmws: 27.12.2021 11:53конструктор для взрослых
конструктори для дорослих я полюбляю у будь-яких виглядах, он тільки цього року зібрав велосипед кастом, по вартості значно обходить СВО і він став третім моїм байком, хоча я далеко не велосипедист, який без цього байку не зміг би жити.
його просто було цікаво зібрати в першу чергу, але і питань щодо його практичної користі у мене не було і немає, а от щодо СВО такі питання є, хоча конструктор, безумовно, класний B-) :super:
odessitmws: 27.12.2021 11:53а так да лишние 1к баксов потратить в видяху классом выше
монітор, БЖ-корпус-вентилі, акустика\звук, ергономічний стіл\стілець, та купа варіантів. але ж кожен сам знає як свої зароблені гроші краще витрачати
odessitmws: 27.12.2021 11:53с процом еще проще обстоят дела
для гамера по суті питання взагалі не стоїть з процом і його охолодженням. "для роботи" можна взяти 5900\5950х і ні про що не хвилюватись, кастом-вода їм не потрібна, посилання зі своїм пруфом кидав на попередніх сторінках
pixels
Member

leif
Дивлячись яка робота. Он як з 12 інтела вийшло, проц гарний, але плутає основні завдання з фоновими. Вже багато дивився відео, часто навіть якийсь експорт в жіпег з якогось софту сприймає як фонову і працює на рівні бабкіного ноутбуку. Ось я і чекаю оновленного амд, хочу подивитись що воно буде могти.

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
leif
я от зараз дивлюсь на сценарії працювати з відкритим корпусом - і що може сказати температури нижчі шуму менше. Думаю, а що якщо свої верхні пропелери спрямувати у зворотному напрямку. Треба брати відкритий стенд
Sanьka
Member

leif: 27.12.2021 12:14але ж кожен сам знає як свої зароблені гроші краще витрачати
Это единственное золотое правило.

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Я вот сейчас серьезно озадачился обзавестись 4 колёсным другом. ПК как то отошёл на 2 план.
pixels
Member

Sanьka
Гарна справа. Права є?
Sanьka
Member

Не :gigi:
pixels
Member

Sanьka
Зараз разом з авто і права в комплекті йдуть.
Sanьka
Member

Нет, буду с женой идти учится.
pixels
Member

я отримував в 2006 році, відразу після інституту, але авта не було, коли з'явилось - довелось перевчатися на спец курсі екстремального водіння.
WakeMe
Member

leif
Ну для геймера вода не нужна точно, согласен, т.к. они сидят на встройках или 580/1060 и ноют в новостных ветках, какие майнеры козлы :lol:
Hells Angels
Member

Sanьka: 27.12.2021 17:35обзавестись 4 колёсным другом.
лучше мот чи скутер, в заторах стояти не треба :gigi:
Scoffer
Member

коняку!
Deadpool
Member

leif варто врахувати. Що думка про топ залізо, і лише тоді воду, не зовсім вірна.
Як мінімум по тому параметру, що воду не обов'язково брати за ціну карти. ;)
Б.у. ринок та китай с акватюнінгом надає фантастичні можливості.
Та й навіть нову фірмову воду можна за пристойні 400-500баксів на два радіатори з д5 і т.д. жирну поставити. А коли карти навіть далеко не топи, вартують по 2к баксів+ то якось дивно теж виглядає. Не кажучи про топові по 4-5к баксів...

Іншими словами. Є карта 1080ті стріх. Вартість її зараз 22-25тисяч від стану та моделі.
Водоблок б.у. 1500грн можна дешевше/дорожче. Він на любу до речі стрікс підходить.
Радік 360 1000грн
Комбо з алі помпо-рез 800грн
6 фітінгів 300грн нехай с алі
1метр шлангу в україні 10*16 обійдеться в сіманті 76грн
Рідина 280грн спеціалізована.
3956грн охолодження відяхи.

Нема вертушок? 200грн 1 шт арктік р12
І того 3960грн з вертушками.
4556грн
Хочется проц ще? Ок на олх 500-800-1000грн водоблоки. Та ще два фітінга потрібно.
Тобто умовно 800грн ватер або новий з алі або б.у. середня. Близько 5500грн буде вартувати кастом на один радік з картою і процом для середнього пк на 300-350ват тихої роботи на 800об вертушок з якимость не більше 100ват процом та картою на 250ват.

Що можна проапгрейдити за 5500 на сьогодні? При умові що відяха є, а нові недосяжні?
Мать+проц? Ок. Але там аіо і так купують, або башню за 2-3к грн.
Що мішає одразу докластипару тисяч і придбати набір для сво?)

А при умові нового, свіжого пк, то куди не глянь, через одного аіо стоять по 2-5тисяч грн на проц. Де логіка, теж не розумію.
Це при тому що я сво рахував придбати вже і зараз можна. А можна і дешевше все шукати.

Тому в час коли купують ссаний аіо асетек по 4-8тис.грн форумчани, говорити що воду кастом щюирати лише коли топ залізо, вважую невірним)
Часи застою, вони такі...
Dark-seer
Member

Sanьka: 27.12.2021 17:35 вот сейчас серьезно озадачился обзавестись 4 колёсным другом.
не знаю как люди без машины живут, тем более в пригороде
mumu
Member

У мене в пішій доступності(до 3 км) пів міста зі всіма видами комерції та інших закладів. Не розумію, навіщо 90% сусідів взагалі їздять на авто, особливо коли те авто куплене на останні гроші ще й якийсь зламок.
leif
Member

Deadpool: 28.12.2021 00:37Що думка про топ залізо, і лише тоді воду, не зовсім вірна.
ніхто не забороняє кожному мати власну думку з цього приводу, чи не так?
Deadpool: 28.12.2021 00:37Як мінімум по тому параметру, що воду не обов'язково брати за ціну карти
500-1000 доларів це середня ціна кастому карта+проц, але я хотів сказати насамперед, що гроші витрачені на воду, можна практично завжди витратити з більшою користю ніж гарна цифра в графі температура+чсв. варіантів безліч на будь-яку суму
Deadpool: 28.12.2021 00:37Б.у. ринок та китай с акватюнінгом надає фантастичні можливості.
ринок вживаного некоректно розглядати, так і купу іншого заліза типу пам'яті, процесорів і ссд можна брати трохи вживані, економити, але це все стає тоді важко якось стало оцінювати і обговорювати, імхо
Deadpool: 28.12.2021 00:37Та й навіть нову фірмову воду можна за пристойні 400-500баксів на два радіатори з д5 і т.д. жирну поставити
це секонд-грейд, з мікро-коцками, відкритими упаковками і т.д.? дякую, але, знову ж таки, не настільки це потрібно, щоб отакою економією на сірниках займатися. у мене тільки на карту ЕК-ватер з бекплейтом тягне 200 євро без доставки і мита, решту брати по дешману в мою систему теж не розглядаю, це якесь естетичне збочення, враховуючи що з практичної точки зору (без хвботів) мене на повітрі все влаштовує
Deadpool: 28.12.2021 00:37Що можна проапгрейдити за 5500 на сьогодні?
1) я брав би зовсім інші калькуляції, без майнінгової дичини, яка, як вже вище казали, так чи інакше закінчиться і ніяких 1080ті по 25 не буде, це забудеться як страшний сон. ну і без вживаних комплектух треба рахувати, імхо, бо так ніколи не нарахуєш нічого
2) 5500 можна таки легко витратити краще, приклади кожен для себе може знайти сам, безліч опцій
3) знову ж таки повторюсь, що довгий час юзав 1080ті на повітрі і знаю прекрасно про що мова
Deadpool: 28.12.2021 00:37Тому в час коли купують ссаний аіо асетек по 4-8тис.грн форумчани
я купив свій асетек за 110 доларів чи щось таке, ефективність його охолодження 5900х ти бачив. куди там кастом ну серйозно? :)
Sanьka
Member

mumu: 28.12.2021 11:33У мене в пішій доступності(до 3 км) пів міста зі всіма видами комерції та інших закладів.
Аналогично, но мне авто надо не для поездок по городу. По сути меня даже на работу возят.
Но вот в Киев, Бецык, Корсунь мне надо катать часто. Так же иногда хочется поехать куда то в лес на пикничок.

Когда появилась малая, тогда отсутствие авто ощущается особенно остро. Придется подзавязать поясок и покупать.

Отправлено спустя 1 минуту 28 секунд:
Dark-seer: 28.12.2021 05:35не знаю как люди без машины живут,
У вас там с одного цеха в другой ехать только огого сколько.
Deadpool
Member

leif: 28.12.2021 11:35ніхто не забороняє кожному мати власну думку з цього приводу, чи не так?
звісно ніхто, але так як ми на форумі, то її можуть власне всі коментувати, і висловлювати свою.
я розумію що виглядало як навязування, але то не так. в першу чергу тому що думка просто опитаєтсья на хибні факти, саме тому і написав повідомлення :beer:
leif: 28.12.2021 11:35некоректно розглядати,
саме СВО і коректно. так як цього добра багато. зазвичай це метал та пластик, і йому нічого нема за роки.
leif: 28.12.2021 11:35це секонд-грейд, з мікро-коцками, відкритими упаковками і т.д.?
та ні. звичайну фірмову китай. або бюджет европейців/американців.

просто ти висловлюєш думку про теоретичні величини вартості та профіту сво.
мені ж спілкуючись постійно, та будучи знайомим, реально якщо прикинути то не менше сотні живих користувачів сво. І не просто бачив їх сборку, а допомагав, або залучав до нас, чи направляв до когось. І знаючи хто, як, за скільки все збирав, то дивно читати твої доводи. Не тому що вони погані, просто дивно, коли варишся в цьому :)
Звісно вистачає тих кто і за 1-2-5тисяц баксів збирає контур.
Але більшість влізають бюджетно доволі. Більше того, часто новеньким підгони робимо, по дрібницям, або комплектуху по граній ціні. Є чати в телеграмі, та організована барахолка сво компонентів для своїх. :beer:

leif: 28.12.2021 11:351) я брав би зовсім інші калькуляції, без майнінгової дичини, яка, як вже вище казали, так чи інакше закінчиться і ніяких 1080ті по 25 не буде, це забудеться як страшний сон. ну і без вживаних комплектух треба рахувати, імхо, бо так ніколи не нарахуєш нічого
без вживаних комплектух, зараз майже ніхто собі не купить нічого потушніше 6600хт для домашнього ПК. одиниці.
Навіть з 3090 кидають їх майнити. Такі реалії.
На форумі можливо тебе, та ще дві людини знаю з картами 3080/90 хто ще не пустив їх в шахту.

Колись звісно припинеться, але дешевих карт вже не буде точно. А брати нову карту, за 25к, яка будет як моя стара 1080ті по швидкодії, або десь швидше на пару фпс, ну шило на мило.
Якби хотіли дати карт геймерам, то запустили би повноцінно старі покоління на старих техпроцесах. Але чогось не спішать. =(

Підсумую. Так, повітря можна зібрати гарне. Але далеко не всі полюбляють сидіти поряд з шумом.
ПРосто останнім часом багато купують хоч і круту карту, але дешеве виконання. І потім приходять в сво тему за порадою. :gigi: Це найбільш частий сценарій. На другому місці буде коли хочуть тишину і єстетику :lick:

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
leif: 28.12.2021 11:35я купив свій асетек за 110 доларів чи щось таке, ефективність його охолодження 5900х ти бачив. куди там кастом ну серйозно?
Арктік не гне ціну, тому що якось і приймається до уваги, та радимо її для придбання в сво гілці.
І добре якщо слухають. А то глянь, то карсари, то кракени, то аоруси... то ще щось. Цінники перевалають за вартість кастому лише за одну АІО.
Dark-seer
Member

mumu: 28.12.2021 11:33 У мене в пішій доступності(до 3 км) пів міста зі всіма видами комерції та інших закладів. Не розумію, навіщо 90% сусідів взагалі їздять на авто, особливо коли те авто куплене на останні гроші ще й якийсь зламок.
Не все живут в деревне :dontknow:
Например - с женой ребенка в поликлинику, потом жену к теще, сам заехал в супермаркет и домой - это 40-50км
Sanьka
Member

Dark-seer: 28.12.2021 15:30 сам заехал в супермаркет и домой - это 40-50км
:insane:
Ну нафиг жить в такой зажопье
У меня 2шт Сильпо/Еко/ФОРА находятся в 7-15минут ходьбы.
Dark-seer
Member

Sanьka: 28.12.2021 15:32
Dark-seer: 28.12.2021 15:30 сам заехал в супермаркет и домой - это 40-50км
:insane:
Ну нафиг жить в такой зажопье
У меня 2шт Сильпо/Еко/ФОРА находятся в 7-15минут ходьбы.
Город большой, с одного спального района, до другого может быть ~25км
Закрыто