Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Hells Angels
Ціна обслуговування штука відносна. Існує безліч інших китайців з приємнішими цінами.
Взагалі я давно намагаюсь донести, що такі речі як авто варто брати по власній кишені.
У мене тут сусід купив беху х5 сторічну з 300к пробігу на одомітрі. І тепер вона тупо стоїть в дворі бо щось там вже зламалось і ремонтувати дорого. Шукає якісь ідентичні натуральним запчастини. Подробиць не розповідає, дуже нервує на цю тему. :laugh: Зато беха!
А міг би взяти за ті ж гроші щось путнє. Та хоча б туж попсову кіа, нову. І їздити в своє задоволення.
Hells Angels
Member

Scoffer хороший понт :laugh:
SergN
Member

Scoffer: 22.12.2021 17:09Але якщо ти купиш замість оригінала аналог ідентичний натуральному як особливо люблять місцеві бмв і ваговоди, то там всяке може бути
І знову суперечиш сам собі. Хто тут пропонував мені змінити свої литі диски (оригінальні) на якийсь навіть не аналог (сталюку)? Отож-бо.
Scoffer: 22.12.2021 17:09Ти так з впертістю розповідаєш що кожна нова технологія краще за стару, наче машини вже почали по 10 мільйонів кілометрів до капіталки намотувати
Машини стали безпечнішими. Машини стали економічнішими. Машини стали зручнішими. Це якщо брати відповідний ціновий сегмент і лише зсувати по історії (щоб 15-річний мерс з сучасним Логаном не рівняти).
А ці 10 млн. км. нікого не цікавлять. Ну, може лише тих нащадків совка, де авто передавалося від діда до внука з високопарними настановами.
tcpdump
Member

Scoffer: 22.12.2021 09:20 шарю в деяких речах
це ти зараз про вплив типу кпп на довговічність колісного диску, якщо я не помиляюсь?
Scoffer
Member

SergN: 22.12.2021 18:30І знову суперечиш сам собі. Хто тут пропонував мені змінити свої литі диски (оригінальні) на якийсь навіть не аналог (сталюку)? Отож-бо.
Нічого я не суперечу. Ти скаржишся що не перший раз реставруєш диски від ударів, на що отримав логічну відповідь що по ямам на сталюкі таки приємніше.
Лиття для їзди на чистих, рівних, красивих німецьких автобанах.

tcpdump
Саме так.

Відправлено через 16 хвилин 35 секунд:
Не кажучи про те, що ремонт дисків в європах взагалі строго! заборонений асоціацією виробників.
https://www.euwa.org/wp-content/uploads ... nglish.pdf
Дозволяється лише однократне перефарбування.
6.1. The repair of a damaged rim or disc by heating, by welding, by plastic deformation, by addition or removal of material is strictly forbidden.
6.4. The visual reconditioning of the wheel is possible only one time.
SergN так що згідно з вимогами виробника замість бігти в прокатку, ти мав би бігти в магазин за новими. Виробник виявляється теж не шарить що диски вічні і їх можна правнукам в спадок залишати :laugh:
SergN
Member

Scoffer: 22.12.2021 22:21Ти скаржишся що не перший раз реставруєш диски від ударів, на що отримав логічну відповідь що по ямам на сталюкі таки приємніше.
Так, вже вдруге. Але і порада була взяти сталюку якогось (нуонейм) бренду.
Scoffer: 22.12.2021 22:21так що згідно з вимогами виробника замість бігти в прокатку, ти мав би бігти в магазин за новими
Пішов диск на запаску. Може, до вщухання чергового глобального дефіциту автівок вдасться оминати такі ями. Хоча якраз і мова була про те, що на тих Бріджах я взагалі ніякої ями не помітив, і не знаю, де зазнав демеджу, тільки зранку помітив, що спустило.
Scoffer
Member

SergN
Сам ти ноунейм :laugh: KFZ STAHLRAD, вони ж ALCAR STAHLRAD після ребрендингу - потужний австрійський концерн, котрий випускає не тільки під брендами KFZ і ALST, а також DOTZ, MAXION, DEZENT, AEZ і як OEM для мало не всіх євромашин.

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
https://www.alcar-wheels.com/EN/brands
Hells Angels
Member

брендові диски, пфф

літо таке
спойлер
Изображение
зима ось така
спойлер
Изображение
якось не заморочуюсь по темі, зовнішній вигляд машини роблять диски :laugh:
SergN
Member

Scoffer: 22.12.2021 22:57потужний австрійський концерн
А як же улюблені китайці? :laugh:
Якось абсолютно все одно, що вони випускають. Це з виробниками автошин і ситуацією на цьому ринку кожен поважаючий себе автовласник повинен бути добряче ознайомлений. А машина купується разом з дисками, які тебе влаштовують. Ну грохнеш один, то докупиш такий самий, якщо запаски немає. А то щойно тут звучала порада не купувати "ідентичні натуральним", і вже вчергове протиріччя у своїх же "порадах".
Rabbit-kms
Junior

tcpdump: 22.12.2021 18:43
Scoffer: 22.12.2021 09:20 шарю в деяких речах
це ти зараз про вплив типу кпп на довговічність колісного диску, якщо я не помиляюсь?
хоть бы расписал как тип коробки влияет на диски колесные...
ну я пойму манеру езды, по бордюрам прыгать - тут да есть влияние на диски...
но как коробка влияет я не догоняю...
Scoffer
Member

Rabbit-kms
Радикально зменшує ривки/імпульсні навантаження в перехідних режимах. Колесо це така ж механічна запчастина як і інші. Будеш крутити оберти плавненько - служитиме довше. Ривками - менше. Навіть при ударі зменшиться навантаження оскільки через всю трансмісію ще й двигло не треба буде крутити.
І взагалі гідра рулить. Буквально всі вузли двигла і трансмісії з нею служать довше ніж без.
Rabbit-kms
Junior

Scoffer
шо китайцы скомуниздили разболтовку немцев? :lol:

Отправлено спустя 3 минуты 1 секунду:
Scoffer: 23.12.2021 00:22 Rabbit-kms
Радикально зменшує ривки/імпульсні навантаження в перехідних режимах. Колесо це така ж механічна запчастина як і інші. Будеш крутити оберти плавненько - служитиме довше. Ривками - менше. Навіть при ударі зменшиться навантаження оскільки через всю трансмісію ще й двигло не треба буде крутити.
І взагалі гідра рулить. Буквально всі вузли двигла і трансмісії з нею служать довше ніж без.
пойду пива налью... интересно заливаешь....
zmax
Member

Scoffer: 23.12.2021 00:22Навіть при ударі зменшиться навантаження оскільки через всю трансмісію ще й двигло не треба буде крутити.
у дисков запас прочности огромный, скорее шестерни посыпятся в кпп , чем диску что то будет. Плюс гидравлика, в общем понимании, всегда была и есть резкая как понос, в отличие от той же пневмы.
Rabbit-kms
Junior

так не даром же пишут на каждом диске сколько нагрузки можно давать...
если у меня 1300кг веса, то при делении на 4 колеса дай бог шобы половина от указанной цифры была нагрузка...
zmax
Member

есть статика, есть динамика. то что пишут на дисках и резине это статика, в динамике нагрузка может быть сильно выше.
anatolikostis
Member

квадратично скорости - в любом случае риск пробоя боковины у бриджа или любой другой покрышки с надписью Sidewall: 2, будет явно ниже.
Последний раз редактировалось anatolikostis 23.12.2021 12:15, всего редактировалось 1 раз.
Rabbit-kms
Junior

я не думаю что и пишут предельные нагрузки, там еще запас оставляют как минимум 20-30%
да и в динамике нагрузка не постоянная же, но шоб убить литье - это только на тормозах в яму влететь нада или перегруженным катать и тоже влететь в яму... шоб от езды развалился диск - это должна быть залипуха низкого качества или поваренный в кучи местах... у меня он с отметкой от трамвайчика (когда в переднюю стойку вьехал) диск был и не каких проблем, олдскульный...
zmax
Member

Rabbit-kms: 23.12.2021 12:15там еще запас оставляют как минимум 20-30%
скорее 200-300%. Иначе на первом же полицейском диски погнулись бы.
Yaroslav
Member

zmax: Плюс гидравлика, в общем понимании, всегда была и есть резкая как понос, в отличие от той же пневмы.
Scoffer, полагаю, имел ввиду АКПП гидроавтомат. Там действительно все плавнее, не нужно никаких двухмассовых маховиков и пр.
SergN
Member

Yaroslav: 23.12.2021 22:51
zmax: Плюс гидравлика, в общем понимании, всегда была и есть резкая как понос, в отличие от той же пневмы.
Scoffer, полагаю, имел ввиду АКПП гидроавтомат. Там действительно все плавнее, не нужно никаких двухмассовых маховиков и пр.
Только к влиянию на срок жизни дисков это в реальности никакого отношения не имеет. Влияет лишь в чьих-то фантазиях.
Ответить