Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

leif: 10.12.2021 10:591200 євро це якось зовсім мало за такий всратий вчинок
я думаю, там ще пакет позовів буде про відшкодування завданої шкоди на основі цього рішення. Велосипеди, лікування, моральна шкода, втрачена вигода і т.д.
Фанатка ще зненавидить велосипедистів і велоспорт на все життя :)
leif
Member

mumu
а, ну так, логічно
3-14
Member

leif
А як би ти пропонував її покарати? В тюрягу закинути на пару років? Я не вважаю, що після її вчинку вона заслуговує на якесь жорстке покарання.
leif
Member

3-14
в рази більшою матеріальною відповідальністю. наступний раз хтось так вилізе і гонщик якийсь без ока залишиться. але якщо решту грошей вона віддасть по окремих позовах, як зазначив mumu, тоді все ок. нехай лише преса про це також напише, щоб наступний раз глядачі на гонці уважніше лізли під колеса
Hotspur
Member

3-14: 10.12.2021 13:44 leif
А як би ти пропонував її покарати? В тюрягу закинути на пару років? Я не вважаю, що після її вчинку вона заслуговує на якесь жорстке покарання.
если тебе на улице пейзанка лопатой ногу сломает то конечно ее посадят. а тут она косвенно сломала ноги н количеству людей
3-14
Member

leif
Я думаю ти втрачаєш ряд моментів. По-перше, професійний спорт пов'язаний з ризиком. Це не перший подібний інцидент і не останній. По-друге -- якщо б цій баришні впаяли штраф в 10 разів більше, то уболівальники б собі подумали, "wtf, а чи треба взагалі туди іти". По-третє, як би це не звучало парадоксально, але цей інцидент був непоганою рекламою. Коротше кажучи, не треба перетинати палку. Якби ця дівчина сбила когось спеціально, то це була б інша справа, а так -- все ок, імхо
leif
Member

3-14: 10.12.2021 15:06По-перше, професійний спорт пов'язаний з ризиком.
одна справа, якщо це завал, бо хтось з учасників яму пропустив, це все зрозуміло. інша справа якщо якийсь дебіл проігнорує знак і в'їде на машині в пелотон, а потім скаже, що це він випадково, так просто вийшло, 1200 євро штрафу і по руках. для мене отака гіпотетична ситуація і та ,що реально сталась, практично аналогічні, суть їхня в "ігноруванні заходів безпеки" що призводить до серйозних травм і збитків. карати за таке треба суворо, 1200 євро це копійки
3-14: 10.12.2021 15:06По-друге -- якщо б цій баришні впаяли штраф в 10 разів більше, то уболівальники б собі подумали, "wtf, а чи треба взагалі туди іти"
що це за викривлена логіка? не порушуй правила, стій собі дивись і все буде окей, ти ж не заради того щоб з картонкою пострибати туди йдеш. ті вболівальники, які хочуть камінням кидатись і під колеса стрибати нехай і не приходять
3-14: 10.12.2021 15:06 не треба перетинати палку
покарання має відповідати ступеню важкості вчинку, тут немає такої відповідності, на мій суб'єктивний погляд, хіба що, знову повторюсь, саме передбачалось, що гроші панянка віддаться безпосередньо постраждалим через стягення в інших позовах
mumu
Member

3-14,
це одна з найпрестижніших гонок у світі. Ціль багатьох професійних спортсменів і команд.
Може сам штраф і великий(1200 євро як ніяк), але якщо підуть позови про компенсацію, то вони будуть повністю виправдані. Час і гроші на тренування, на участь в змаганні. Втрата працездатності, а для когось це могла бути єдина і остання спроба. Через недбалість однієї людини отримали інші люди травми і матеріальні збитки, за таке абсолютно нормально притягувати до відповідальності. Навіть якщо застраховано все, регрес ніхто не відміняв.
leif
Member

mumu: 10.12.2021 18:07Може сам штраф і великий
на 300 євро менше ніж мінімальна ЗП 1540євро у Франції. тобто, нехай для пересічної не надто кваліфікованої людини це всього пів зарплати за місяць віддати, страшна кара
mumu
Member

До речі, з поширенням велосипедного руху чому досі ніхто масово не виробляє гальмівні ручки з датчиками гальмування і відповідними ліхтарями? Реалізується за копійки, і надтехнологій не потрібно використовувати чи якихось чіпів.
це ж круто вчасно бачити, що перед тобою велосипедист гальмує. Та й більша ймовірність, що може автомобіліст не наздожене.
murzik
Member

mumu
Патентуй :idea:
Hotspur
Member

mumu: 10.12.2021 18:28 До речі, з поширенням велосипедного руху чому досі ніхто масово не виробляє гальмівні ручки з датчиками гальмування і відповідними ліхтарями? Реалізується за копійки, і надтехнологій не потрібно використовувати чи якихось чіпів.
це ж круто вчасно бачити, що перед тобою велосипедист гальмує. Та й більша ймовірність, що може автомобіліст не наздожене.
видел я что то похожее
Dark-seer
Member

mumu: 10.12.2021 18:28 До речі, з поширенням велосипедного руху чому досі ніхто масово не виробляє гальмівні ручки з датчиками гальмування і відповідними ліхтарями? Реалізується за копійки, і надтехнологій не потрібно використовувати чи якихось чіпів.
Я думаю сколхозить на основе мигалок будет не сложно, правда придется провод от задней машинки по раме вести под седло
Gavri1a
Member

mumu
для вибрейков что-то подобное было
murzik
Member

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/karb ... b34c1c29bc
ну і що, що без доків

Отправлено спустя 13 минут 59 секунд:
ха, каже, що є документи (Договір купівлі-продажу) , напевно "пустишка" договір, "як новий"
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kros ... KxlEP.html
ростовка 18 460мм, бажано 430, як у wigar.
Hotspur
Member

murzik: 10.12.2021 22:06ну і що, що без доків
мерида старая. надо очень внимательно смотреть раму, лучше с мастером по карбону

Отправлено спустя 42 секунды:
murzik: 10.12.2021 22:06ростовка 18 460мм, бажано 430, як у wigar.
ну тут получше
mumu
Member

Другий варіант мурзіку точно не підійде, він же на 27.5 товщенних колесах, такий швидко не поїде, він для іншого катання.
Hotspur
Member

mumu: 10.12.2021 22:20 Другий варіант мурзіку точно не підійде, він же на 27.5 товщенних колесах, такий швидко не поїде, він для іншого катання.
да, там 27.5+. идиот описание писал. тогда и 2 нет. и он не кантри а чуть трейл смотря на раму. не для сил мурзика
dead_rat
Member

leif: 10.12.2021 10:591200 євро це якось зовсім мало за такий всратий вчинок
Не густо, но а смысл из неё фарш делать?

Сделала глупость, опозорилась на весь мир и получила штраф для порядка. И ладно.

Судиться с ней для команды - только лицо терять

Отправлено спустя 3 минуты 44 секунды:
mumu: 10.12.2021 22:20такий швидко не поїде
МТБ по определению быстро не ездит и дело не в диаметре колёс
mumu
Member

dead_rat: 11.12.2021 11:13МТБ по определению быстро не ездит и дело не в диаметре колёс
Изображение
Ответить