Последние статьи и обзоры
Новости
Автотема: всё из мира авто-мото
-
Rabbit-kms
Junior
Scoffer
шо ускоренно курс химии изучаешь? ну давай дерзай, может своего китайца таки поменяешь на нормальную машинку...
шо ускоренно курс химии изучаешь? ну давай дерзай, может своего китайца таки поменяешь на нормальную машинку...
-
Scoffer
Member
Rabbit-kms
Свого китайця я вже замінив, але ти явно не той, перед ким я буду відчитуватись
Свого китайця я вже замінив, але ти явно не той, перед ким я буду відчитуватись

-
torny
Member
Завезлиzmax: ↑ 05.12.2021 20:20 у нас в страну хоть одну новую теслу за прошлый год завезли? Они же все битки с USA восстановленные кулибиными.
-
tcpdump
Member
аж 1 блок в середньому ремонті, навпаки беруть АЕС наразі як основну генераціюRabbit-kms: ↑ 05.12.2021 21:01одумайтесь у нас атомные электростанции простаивают
-
Rabbit-kms
Junior
tcpdump

Отправлено спустя 38 минут 8 секунд:
На 1 января 2021 г. в Украине четыре действующие АЭС с 15 реакторами, установленная мощность-брутто которых - 13835 МВт
станция должна генерировать энергию чтобы покрыть потребление, АЭС душат как видно из графика...

Отправлено спустя 38 минут 8 секунд:
На 1 января 2021 г. в Украине четыре действующие АЭС с 15 реакторами, установленная мощность-брутто которых - 13835 МВт
станция должна генерировать энергию чтобы покрыть потребление, АЭС душат как видно из графика...
-
tcpdump
Member
Rabbit-kms
не хочу тебе розчаровувати, але у нас тут трохи грудень https://ua.energy/blocks/
https://www.kmu.gov.ua/news/na-15-zrost ... lushchenko
Твої графіки вірні, питань нуль. але вони річної давнини
не хочу тебе розчаровувати, але у нас тут трохи грудень https://ua.energy/blocks/
https://www.kmu.gov.ua/news/na-15-zrost ... lushchenko
Твої графіки вірні, питань нуль. але вони річної давнини
-
mumu
Member
Брати одні % необ'єктивно без вказування всіх обставин. Треба дивитись на події, причини і т.д.
та навіть з твого малюнку видно, що найбільше апнулась генерація ГЕС/ГАЕС, яка найчастіше використовується для балансування. Ось як протягом доби це відбувається https://ua.energy/peredacha-i-dyspetche ... annya-e-e/
стан всіх енергоблоків:
https://ua.energy/blocks/
та навіть з твого малюнку видно, що найбільше апнулась генерація ГЕС/ГАЕС, яка найчастіше використовується для балансування. Ось як протягом доби це відбувається https://ua.energy/peredacha-i-dyspetche ... annya-e-e/
стан всіх енергоблоків:
https://ua.energy/blocks/
- спойлер
-
Rabbit-kms
Junior
tcpdump
я про то что атомную самую дешевую энергетику в стране душат, в частности зеленые которые с наших карманов деньги тянут и Ахметка с его ТЭЦ и угольными шахтами... прикрыли Роттердам+ вот и повысилась доля атомной энергетики ибо щас с углем стала лажа...
судя по твоему графику АЭС прибавила в производстве с 13,8ГВт на начала года до 18,3ГВт на конец года и это еще не предел при должном уходе и ремонте...
я про то что атомную самую дешевую энергетику в стране душат, в частности зеленые которые с наших карманов деньги тянут и Ахметка с его ТЭЦ и угольными шахтами... прикрыли Роттердам+ вот и повысилась доля атомной энергетики ибо щас с углем стала лажа...
судя по твоему графику АЭС прибавила в производстве с 13,8ГВт на начала года до 18,3ГВт на конец года и это еще не предел при должном уходе и ремонте...
-
anatolikostis
Member
Rabbit-kms
у нас есть как-бы проблема, которая мешает поставить ахметку на колени и наплевать на все его грязные ТЭЦ - отсутствие синхронизации укр.объед.энергосистемы с рынками сбыта, где есть дефицит э/э, т.е. с ЕС.
Бурштынский энергоостров - фактически контролируется гр-ном Ахметовым, поэтому ч/з него сбрасывать дешевую атомку пока не получатся.
Но работа в этом направлении ведется, и, если ваз-ику не помешают, то очень скоро ахметку с рынка монополии генерации с изменяемой мощностью слегка выкинут, и он утратит право командовать энергорынком.
А пока - "маємо, що маємо"
у нас есть как-бы проблема, которая мешает поставить ахметку на колени и наплевать на все его грязные ТЭЦ - отсутствие синхронизации укр.объед.энергосистемы с рынками сбыта, где есть дефицит э/э, т.е. с ЕС.
Бурштынский энергоостров - фактически контролируется гр-ном Ахметовым, поэтому ч/з него сбрасывать дешевую атомку пока не получатся.
Но работа в этом направлении ведется, и, если ваз-ику не помешают, то очень скоро ахметку с рынка монополии генерации с изменяемой мощностью слегка выкинут, и он утратит право командовать энергорынком.
А пока - "маємо, що маємо"
-
tcpdump
Member
Rabbit-kms
Я повністю згоден щодо причин такої ситуації. Але не думаю що на АЕС крім виведеного в ремонт блоку ще є якісь резерви
Я повністю згоден щодо причин такої ситуації. Але не думаю що на АЕС крім виведеного в ремонт блоку ще є якісь резерви
-
Rabbit-kms
Junior
tcpdump
думаю тут больше вопрос уже модернизации станции и линий передач от станции чтобы передать всю мощность энергосистемы... но еще балансировка самой энергетики, хотя я не знаю как там это дело происходит в таких маштабах то...
думаю тут больше вопрос уже модернизации станции и линий передач от станции чтобы передать всю мощность энергосистемы... но еще балансировка самой энергетики, хотя я не знаю как там это дело происходит в таких маштабах то...
-
SergN
Member
Как раз с точки зрения балансировки энергосистемы электрички в массах могли быть и выгодными. Ведь потребитель неслабый по меркам домохозяйства, соотв., основная масса электричек для оптимизации затрат заряжалась бы в период более дешевой эл.эн., а именно во время ночного провала потребления. Более сглаженный график потребления - благо для любой энергосистемы, а особенно такой, как у нас, где можно догружать неманевренные АЭС.
Ну и тема хоть и во флейме, но об авто, потому давайте не сильно уводить от изначальной тематики.
Ну и тема хоть и во флейме, но об авто, потому давайте не сильно уводить от изначальной тематики.
-
Scoffer
Member
Знову мантри з дешевою атомкою
Атомна енергія у нас дуже дорога, зато дотаційна. Держава вбашлює овер 50% в тариф. Там щось чи 60, чи то навіть 70% по пам'яті вартості компенсується з бюджету. Максимально тупа ситуація. І в такому вигляді ця атомка нафіг не потрібна.
Щоб атомка була дешевою потрібен повний цикл виробництва, обробки і утилізації палива, як у хранціях або канадах, котрого на території України не було ніколи від слова зовсім. І то, враховуючи необхідність будувати улюлюпер сховище типу як зробили в Фінляндії, а не зберігати відходи в бочках просто неба як відбувається зараз, вартість енергії навіть з повним циклом під дуже великим питанням.
Атомна енергія - не про дешевизну. Вона про те, що можна хоч посеред пустелі на рівному місці отримати великі потужності. От в цьому її плюс, так.

Щоб атомка була дешевою потрібен повний цикл виробництва, обробки і утилізації палива, як у хранціях або канадах, котрого на території України не було ніколи від слова зовсім. І то, враховуючи необхідність будувати улюлюпер сховище типу як зробили в Фінляндії, а не зберігати відходи в бочках просто неба як відбувається зараз, вартість енергії навіть з повним циклом під дуже великим питанням.
Атомна енергія - не про дешевизну. Вона про те, що можна хоч посеред пустелі на рівному місці отримати великі потужності. От в цьому її плюс, так.
-
zmax
Member
ага ночью заряжаются, а днем отдают в сеть. такая себе балансировка)))SergN: ↑ 06.12.2021 15:46Как раз с точки зрения балансировки энергосистемы электрички в массах могли быть и выгодными.
У нас один *мужской половой орган* прям с балкона 4 этажа (дом 9 этажная панелька) протянул себе провод для зарядки своего божественного лифа. Вкопал в палисаднике железный щит и завел туда 220В. Выглядит уродски, как в 90-е , колхоз тот еще.
-
Scoffer
Member
Ці електрички треба розглядати з конкретних ситуацій в конкретних місцях. Наприклад в Норвегії зрозуміло чому норм тема - у них просто лютий профіцит електрики від ГЕС, котру більше тупо нікуди дівати. 32 ГВт встановленої потужності на 5 мільйонів людей, в Україні сумарно по всім видам станцій 51ГВт на 40 мільйонів. Норвежці одного часу море кип'ятили воду з моря пускали під електроліз на видобуток дейтерію, ну просто щоб хоч кудись приткнути електрику.
А у нас побудують нові вугільні станції, і кому від цього краще стане?
А у нас побудують нові вугільні станції, і кому від цього краще стане?
-
mumu
Member
Не буде в нас лохів будувати нові вугільні електростанції. Побудуй "зелену" і отримай в рази більше профіту при 100500 менших ризиках, вимогах і необхідних інвестиціях.Scoffer: ↑ 06.12.2021 17:15А у нас побудують нові вугільні станції, і кому від цього краще стане?
-
Scoffer
Member
mumu
Та ну це тимчасове явище. Пророкую що в найближчі пару років лавочку прикриють.
Та ну це тимчасове явище. Пророкую що в найближчі пару років лавочку прикриють.
-
SergN
Member
Ну во-первых, таки полноценная балансировка.zmax: ↑ 06.12.2021 16:39ага ночью заряжаются, а днем отдают в сеть. такая себе балансировка)))
А во-вторых, даже без отдачи в сеть зарядка ночью увеличивает потребление, что поднимает профиль во время ночного провала - вот уже и элемент выравнивания графика суточной нагрузки энергосистемы.
-
mumu
Member
Scoffer
цьому тимчасовому явищу вже скільки, 10+ років?
реально залишається надіятись, що нічого не гавкне, інакше буде повна срака.
он звичайні мости ніяк побудувати в Києві не можуть, шо вже казати про такий технологічно складний і фінансово дорогий проект як електростанція.
SergN,
а зарядки хто побудує, а мережі? Роблять капремонти вулиць в різних містах, ще не бачив, щоб закладали хоч кабелі, не то шо комунальні станції для зарядки електрокарів. Зато на словах всі за екологію, всі за електрокари
цьому тимчасовому явищу вже скільки, 10+ років?

реально залишається надіятись, що нічого не гавкне, інакше буде повна срака.
он звичайні мости ніяк побудувати в Києві не можуть, шо вже казати про такий технологічно складний і фінансово дорогий проект як електростанція.
SergN,
а зарядки хто побудує, а мережі? Роблять капремонти вулиць в різних містах, ще не бачив, щоб закладали хоч кабелі, не то шо комунальні станції для зарядки електрокарів. Зато на словах всі за екологію, всі за електрокари
Последний раз редактировалось mumu 06.12.2021 18:48, всего редактировалось 1 раз.
-
SergN
Member
О, знову "чув дзвін, та не знаю, де він" (с)Scoffer: ↑ 06.12.2021 16:24Атомна енергія у нас дуже дорога, зато дотаційна. Держава вбашлює овер 50% в тариф. Там щось чи 60, чи то навіть 70% по пам'яті вартості компенсується з бюджету.

Починав пояснювати, а тепер стер, бо просто влом уже тут далі офтопити, розвиваючи тему авто в енерго, та ще і політико-бюджетні відносини...
Відправлено через 15 хвилин 26 секунд:
А навіщо будувати зарядки чи мережі? Я пишу про профіт від вирівнювання графіка. Це тоді, коли ти підтягуєш в енергосистемі свій нічний провал навіть не до денного максимуму, а десь ближче до середнього навантаження. Сам же постив графік добового навантаження. Чому не питаєш, хто побудує мережі для вечірнього піку в 20+ МВт, а тепер для того, щоб підняти з 15 МВт нічний провал на якісь десятки %, вже вони стали потрібними? Ті самі мережі справляться. Зарядки нехай собі будуть власники електротранспорту або оплачують чиюсь роботу, хто зробить це для них.mumu: ↑ 06.12.2021 18:45а зарядки хто побудує, а мережі? Роблять капремонти вулиць в різних містах, ще не бачив, щоб закладали хоч кабелі, не то шо комунальні станції для зарядки електрокарів.
Ну і так, як би я там не прикалувався зараз над тими початковими реалізаціями електромобілів, особливо від одного СЕО-хайпоносця, я абсолютно підтримую рух в бік більш екологічного транспорту. І там на сучасному розвитку технологій автівки без батарейки програють в цьому автівкам з нею. Інша справа, що на найближчі 2 десятиліття я б віддав би перевагу гібридам, а не так, як деякі полісімейкери в окремих розвинених країнах пішли законодавчо рубати ДВЗ. Але там варто очікувати, що ще не раз це рішення їм бумерангом буде боляче бити.