Флудилка (часть 4)

Куратор темы: Sanьka
Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Продолжение флудилки
конец прошлой темы viewtopic.php?f=16&t=243238&start=7020

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Обсуждение и Пропаганда наркотиков, алкоголя, азартных игр!!! и т.п.

Ну понеслась....
Последний раз редактировалось Sanьka 30.05.2021 23:24, всего редактировалось 3 раза.
Sanьka
Member

pixels: 29.11.2021 13:41Може на 80"+ та 120" 8к прояве себе, але там вже є питання габаритів та ціни, і знов же стоїть питання відстані для комфортного перегляду. А те що деталей більше на 8к - ну звичайно, з цим не посперечаєшся.
полагаю что 8к зайдет на ура. Как и диагонали около 85-100"
Конечно до народных 85" еще огого сколько времени, но ведь раньше никто подумать не мог о народных 55" , а сейчас их полно.

Я бы с радостью поменял свою 65 на 85. И думаю вообще никакого дискомфорта не было бы. За 100" я не знаю, может и крупновата на 3метра расстояния. А может и нет :rolleyes:
Последний раз редактировалось Sanьka 29.11.2021 14:31, всего редактировалось 2 раза.
Scoffer
Member

Ви ж, думаю, в кіно не часто лізете на перший ряд. Так а вдома нащо?
Особисто я взагалі шанувальник задніх диванів.

Комфортний оптимум до екранів це приблизно півтори його діагоналі.
Sanьka
Member

Scoffer: 29.11.2021 14:30шанувальник задніх диванів
Мы тут о комфорте просмотра, а не о твоих любовных походеньках.
Scoffer
Member

Sanьka
Комфорт посередині. Це півтори діагоналі до екрану. Так і прикидуй, що тобі на 85" дивитись треба з 4-5 метрів.
Sanьka
Member

По себе сужу (для 3 метра)
55" - мало
65" - минимально достаточно (я тут)
75" - оптимально
85" - жЫрно!!!
85" и более - сложно сказать.
Scoffer
Member

Sanьka
Так для трьох метрів ти і сидиш перед оптимальним екраном в 65". Про що я і кажу. Ясен пень що тобі зараз за ним комфортно.
Зі збільшенням діагоналі краще не стане. Я тобі прям гарантую. У мене проектор :laugh:
pixels
Member

Sanьka: 29.11.2021 14:29
pixels: 29.11.2021 13:41Може на 80"+ та 120" 8к прояве себе, але там вже є питання габаритів та ціни, і знов же стоїть питання відстані для комфортного перегляду. А те що деталей більше на 8к - ну звичайно, з цим не посперечаєшся.
полагаю что 8к зайдет на ура. Как и диагонали около 85-100"
Конечно до народных 85" еще огого сколько времени, но ведь раньше никто подумать не мог о народных 55" , а сейчас их полно.

Я бы с радостью поменял свою 65 на 85. И думаю вообще никакого дискомфорта не было бы. За 100" я не знаю, может и крупновата на 3метра расстояния. А может и нет :rolleyes:
Як сказати, 85 звичайно гарна діагональ і 3 метри буду в самий раз, але 8к з 3 метра на ній ніхто не заціне та на відрізнить від 4к. В мене теж місце і кімната дозволяють таке підвісити. Може років через 5 оледи чи мікролед будуть доступніші в такий диагоналі.
Sanьka
Member

Scoffer: 29.11.2021 14:37Так для трьох метрів ти і сидиш перед оптимальним екраном в 65". Про що я і кажу. Ясен пень що тобі зараз за ним комфортно.
я хочу больше. и прям на 100% уверен что 75 зашла бы прям идеально.
Scoffer: 29.11.2021 14:37У мене проектор
а проектор так же ощущается как и тв?
Просто я сталкивался с проекторами только в школах(в основном короткофокусники). Но там совсем другое направление и расстояния.
А вот с домашними проекторами последний раз где то в 10-12 годах. Учитывая что тогда телек 55" стоил как самолет, то проектор имел смысл.
И да, ни один проектор не впечатлил прям до вау эффекта. Ну такое....
Scoffer
Member

Sanьka
В цій справі насправді головне не стільки діагональ, скільки висота екрану в абсолютних цифрах. Для танкощілин можна і потрібно сидіти ближче. А ти мабуть дивився ще на проектор з екраном 3:4, то до нього взагалі ще відстані накинути треба для щастя. Інакше нічорта не видно буде.
Последний раз редактировалось Scoffer 29.11.2021 14:43, всего редактировалось 1 раз.
Sanьka
Member

pixels: 29.11.2021 14:38але 8к з 3 метра на ній ніхто не заціне та на відрізнить від 4к.
спорить не буду, так как ни у одного моего знакомого нет 8к что бы заценить. Да и в магазах нашего города КОмфи/Ельдо/Фоксе на 100% уверен что тоже нет 8к на витрине. Слишком дорогой зверь.

Отправлено спустя 8 минут 51 секунду:
З.Ы, Я помню первые ТВ 4К
где то в году 15. Помню ЛЖ была на витрине, которая могла отображать 4к поток, но сама воспроизвести (например с флешки) не могла )))
и как то незаметно быстро стандарт ввели и опустили до народного уровня. Хотя когда он вводился то контента 4к почти не было. Ясен красен никто не покупал блуреи диски с оф фильмами.

Но главная проблема 8к будет в другом. Средства доставки!
Тогда уже станет вопрос к инет сетям и средствам хранения. Ни первые , ни вторые не прогрессируют с такой скоростью. Да что там, они вообще почти стоят на месте. Что винты, что возможности винтов в плане скоростей, что инет сети - все прогрессирует оооочень медленно.
pixels
Member

Sanьka
Я в епіцентрі буваю, там в ЦТ постійно працює 8к 80" самс. Там якусь демку 8к футбол крутять. Як на мене з 3 метрів око вже не там щось відрізняє від 4к панелі з такої відстані. Оно і не дивно. У мене раніше був фулхд 40" - там теж було все ок з 2 метрів. Це приблизно те саме що 80" 4к з 2 метра, але то вже не дуже комфортно буде, хоча б 3 метри. Нічого. Скоро 8к с кожної правски буде йти. От купимо 8к тв та порівняємо.
Sanьka
Member

pixels: 29.11.2021 14:53От купимо 8к тв та порівняємо.
как писал выше, мы столкнемся с нехилой проблемой доставки контента.
Ну поставлю я гигабит, но вот создать коллекцию уже не смогу, так как цена такого наса будет огроменной.
pixels
Member

Sanьka
Нічого, просто сильніше стискати нетфлікс буде 8к до 15мбіт бітрейту і все потягне. 8к є, 60 фпс є. Взлетаємо
Sanьka
Member

благо сидеть и ждать прогресса приятней когда уже есть 4к )
pixels
Member

Sanьka
Нічого страшного, місце на хдд не проблема. Купиш пару 20ток і все норм
Scoffer
Member

Для початку хай почнуть монтувати кіно в нативні 4К, а то досі ще не кожен ААА з 2К виліз, не кажучи вже про більш бюджетні штуки.
Sanьka
Member

Кстати о контенте. Я когда то загорелся на моник 49" , тот колбасный Самсунг Г90 (какая то акция была , он что то за 23к был)
Я его щупал на СЕЕ. Тогда (в атмосфере шума-гама) мне прям понравилось.
А вот подумав логично , понял что толком контент не подогнан под мой 34" 3440х1400. Что же говорить о той колбасе.
pixels
Member

Scoffer: 29.11.2021 14:58 Для початку хай почнуть монтувати кіно в нативні 4К, а то досі ще не кожен ААА з 2К виліз, не кажучи вже про більш бюджетні штуки.
Так і є. Ми взагалі не знаємо що при монтажі та кадруванні відбувається. Як вони там кропають ісходник...
Sanьka
Member

А меня бесят фильмы что с полосами сверху снизу ((((
l-m
Member

Sanьka: 29.11.2021 14:55
pixels: 29.11.2021 14:53От купимо 8к тв та порівняємо.
как писал выше, мы столкнемся с нехилой проблемой доставки контента.
Ну поставлю я гигабит, но вот создать коллекцию уже не смогу, так как цена такого наса будет огроменной.
А тебе не здивувало, що при переході з 1080р до 4к розмір/бітрейт фільмів збільшився десь всього у ~1.5-2 рази, хоча кількість пікселів виросла у цілих 4? :)
Це завдяки тому, що перейшли на H265 та 10-біт.
Тому насправді й 8к у кожній хаті буде тоді ж коли й H266 - https://en.wikipedia.org/wiki/Versatile_Video_Coding
Зараз нормальний розмір відеопотоку без аудіо десь 50-60ГБ на 2 години. Якби залишити H265, то виходилось 200ГБ для 8к.
Однак з H266 обіцяють -40%, а це вже всього 120ГБ, ніяких проблем навіть зараз.
І це мова йшла про UHD BD, якщо ж брати потокові сервіси, то там бітрейт ще в 3-4 рази поріжуть та вийдуть взагалі смішні розміри.

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Sanьka
мало не забув, може тебе зацікавить - https://concert.ua/uk/event/heroes
Закрыто