SMIC строит крупнейшую в Китае полупроводниковую фабрику

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

avuremybe: 05.09.2021 12:11 Мне фиолетово как они там с этим живут
Да как-то не особо похоже.
avuremybe: 05.09.2021 12:11 Ну типичная попса для отвлечения народа. Как ЛГБТ, коронавирус и тому подобные.
Беда как обычно не приходит одна.

Кто ты без своего костюма?

"Расист, ватник, гомофоб, ковид-диссидент" :gigi:
avuremybe
Member

manbearboar: 05.09.2021 12:20Кто ты без своего костюма?

"Расист, ватник, гомофоб, ковид-диссидент"
Быстро же ты триггернулся. А я думал минимум 2 страницы понадобится :lol:
Scoffer
Member

manbearboar
Та ні, расист якраз ти. Тільки чомусь проти своєї раси, ну я так думаю, а там хто зна :laugh:
Зворотня дискримінація це все одно дискримінація. І от яким би поганим не був совок, в ньому ідеологічно зворотньої дискримінації, на відміну від ваших демократій, не існувало. Все багатонаціональне населення рівне по суті. Всі належали до "радянської людини" і були абсолютно однаковими в правах і обов'язках. В Китаї, до речі, теж. Там під дві сотні народностей, але всі вони китайці з однаковими правами і можливостями. І тільки парочку "ми не такі як всі" час від часу пресують. І то конкретних екземплярів, а не народ в цілому.
А те, що зараз твориться в євроамериках не має нічого спільного ні з рівністю прав, ні зі справедливістю, ні з демократією.

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Найбільше мене в цій ситуації дивує те, що вона місцями знаходить підтримку серед постсовка, котрі, або їхні батьки, таки бачили рівність народів вживу. З самими євроамериками то зрозуміло, у них її ніколи не було і вони не шарять як це взагалі.
leif
Member

Scoffer: 05.09.2021 14:07Там під дві сотні народностей, але всі вони китайці з однаковими правами і можливостями
особливо уйгури, які в концтаборах сидять :laugh:
про совок було теж не так, була по суті титульна нація росіян, була решта народів, а потім десь там ще євреї в кінці списку, що навіть до ВИШу нормально не у всіх виходило вступити. про рівність в тоталітарних країнах взагалі повну маячню несеш, ще гірше ніж про "унікальні технології, яких ні в кого немає", мабуть ти просто не в курсі справи.
Scoffer
Member

leif
Йугури сидять не всі поголовно, а ті, що бабахи. А що з ними скажеш робити? Варіанти?

А щодо рівності, то такі нерівні були, що з 70 років існування совка, 30 правив грузин і 20 українець. Жодних шансів вибитись вгору, правда? :rotate:
IvanCh
Member

Scoffer
так, вони стільки терактів зробили, не те що таліби, цих можна і підтримати
Scoffer
Member

та і в ще одного генсека було українське прізвище :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
IvanCh
Так таліби мають сугубо демократичне походження. Жоден тоталітарний режим їх не створював.
leif
Member

Scoffer: 05.09.2021 14:2130 правив грузин і 20 українець
я тобі про те, як люди жили мільйонами, а ти мені два десятки прикладів на противагу? далеко підемо в такому форматі.

і єврєї теж посади займали високі, це не відміняє факту дискримінації, дискримінації і конкретно моїх предків, наприклад, включно з 15 роками таборів.

той факт, що етнічні українці певний час рулили совком, так само не відміняє того факту, що десятки мільйонів в той же час було дискриміновано. очевидні ж речі.
Scoffer: 05.09.2021 14:21Йугури сидять не всі поголовно, а ті, що бабахи
ага, в совку теж так казали і в ірані десь так само скажуть. аргумент топовий на запроторення мільйону людей в концтабір, "просто всі вони кончені". ну дійсно, що ж ще робити.
Scoffer
Member

leif
По-перше які твої докази, що там мільйон? По друге, хай навіть мільйон, це 0,5% від населення. А тим часом в демократії
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... 1%8B%D1%85
ой, як же так трапилось що в'язнів в передовій демократії в 6 раз більше на душу населення ніж в жорсткому тоталітарному режимі?
leif
Member

Scoffer
як твоє оце посиланнячко корелює з темою? ти цим намагаєшся сказати, що ув'язнених в штатах можна якимось чином прирівняти до уйгурів? серйозно?
Scoffer
Member

leif
А, ну раз уйгури вільні, а не в'язні, то питання знімається.
Последний раз редактировалось Scoffer 05.09.2021 14:40, всего редактировалось 1 раз.
manbearboar
Member

avuremybe: 05.09.2021 12:37 А я думал минимум 2 страницы понадобится :lol:
Обычно всё сразу понятно, но я какое-то время подсобирал фактологическую базу, т.к. не люблю бездоказательных утверждений.
leif
Member

2017 року Human Rights Watch опублікувала звіт, в якому говорилося: «Представники китайського уряду повинні негайно звільнити людей, що утримуються в незаконних центрах „політичної просвіти“ в Сіньцзяні, і закрити їх»[14]. Інтернування, поряд з масовим стеженням і впровадженням співробітників спецслужб в уйгурські сім'ї, призвело до поширення звинувачень КПК в культурному геноциді. Зокрема, було встановлено, що масштаби операції подвоїлися за 2018 рік[15]. Супутникові дані свідчать про те, що за період з 2016 по 2018 роки Китай знищив понад двох десятків уйгурських мусульманських релігійних об'єктів[16]. Спочатку уряд заперечував існування таборів, але потім змінив свою позицію, заявивши, що табори служать для боротьби з тероризмом і надання професійної освіти уйгурському народу[17]. Активісти закликали відкрити табори для відвідувачів, щоб довести їхню функцію. Ряд ЗМІ повідомляють, що більшість вязнів таборів насильно утримуються у тяжких антисанітарних умовах, піддаючись політичній ідеологічній обробці[18]. Тривалі періоди ізоляції між уйгурськими чоловіками і жінками були розтлумачені деякими аналітиками як спроба придушити розмноження уйгурів, щоб змінити етнічну демографію країни[19].
в штатах тюрми на оце схожі, так?
manbearboar
Member

Scoffer: 05.09.2021 14:28 та і в ще одного генсека було українське прізвище :laugh:
В период оккупации всяческие коллобарационисты и манкурты всегда поощряются. Тут противоречия нет.

Прозвище украинское, но получение высшего образования на любом "нерусском" языке, включая украинский, запрещено.
Scoffer
Member

leif
В штатах і поцікавіше є. Наприклад Гуантанамо, де овер 90% в'язням навіть офіційних звинувачення ніколи не виставлялось. Просто схопили тебе і тримають. Демократичненько?
Ще й на території іншої країни, котра не дозволяє там розташовувати в'язницю. Тобто самозахоплення чужої території. Теж демократично.
Последний раз редактировалось Scoffer 05.09.2021 14:49, всего редактировалось 1 раз.
leif
Member

Scoffer
у мене немає ілюзій, що штати це оплот демократії де все прекрасно, але порівнювати штати і китай це просто смішно, незважаючи на всі недоліки штатів. як в технологічному плані так і в правовому\політичному.
manbearboar
Member

Scoffer: 05.09.2021 14:34 в передовій демократії в 6 раз більше на душу населення ніж в жорсткому тоталітарному режимі?
Скорее всего концлагеря числятся как какие-нибудь "Лагеря труда и отдыха" или не числятся вообще.
Типа вы не в курсе как коммунисты работают со статистикой.
Scoffer
Member

leif
Китай за увесь цей час тоталітарного режиму не розв'язав жодної війни. Максимум спостерігались короткочасні прикордоні стички. Скільки років штати не знаходились з кимось в повномасштабній війні після другої світової? Скільки мільйонів населення в різних країнах загинуло або втратило все? Це ж нічого. Зато в китаї оно пресують уйгурів і заставляють читати цзедуна замість корана :horror:

Я взагалі-то совок презираю, китайські діяння теж далеко не всі підтримую, але ще більше мене бісить звеличення "демократичних" режимів. Вони тільки і роблять що генерують фінансові або людські кризи світового масштабу під прикриттям демократичних цінностей, котрі в свою чергу не мають нічого спільного з благом для більшості населення.
Последний раз редактировалось Scoffer 05.09.2021 15:10, всего редактировалось 1 раз.
manbearboar
Member

Scoffer: 05.09.2021 14:34 ой, як же так трапилось що в'язнів в передовій демократії в 6 раз більше на душу населення ніж в жорсткому тоталітарному режимі?
И вообщет примерно так и должно быть.
Если людям много позволено, то с ними больше и проблем, чем если бы они были зашуганые и забитые.

Одно разрешённое владение и местами ношение оружия чего стоит в плане преступности, но такова цена.

Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Scoffer: 05.09.2021 14:55 мене бісить звеличення "демократичних" режимів. Вони тільки і роблять що генерують фінансові або людські кризи світового масштабу
Про-чина ватники это что-то новое, как будто нам пророс было мало.

Современный Китай сгененировали воообще-то тоже они.
Огромные инвестиции с высокой эффективностью вложений. Так только демократические режимы и умеют.

Спортить о том кто чего генерирует, когда в мире есть Северная и Южная Кореи - это уберзашквар какой-то.
Scoffer
Member

manbearboar: 05.09.2021 15:09
Scoffer: 05.09.2021 14:34 ой, як же так трапилось що в'язнів в передовій демократії в 6 раз більше на душу населення ніж в жорсткому тоталітарному режимі?
И вообщет примерно так и должно быть.
Если людям много позволено, то с ними больше и проблем, чем если бы они были зашуганые и забитые.
Ніколи не сумнівався в справжніх демократичних цінностях.
manbearboar: 05.09.2021 15:09 Одно разрешённое владение и местами ношение оружия чего стоит в плане преступности, но такова цена.
Перевірь методичку. Демократична партія США категорично проти зброї на руках у населення останні років так 200. Але нічого не може вдіяти бо статистика не на їхній стороні хоч як не крути: там де зброя і можливість пристрелити на місці чергового "а я не такий як всі", там порядок і менше злочинів.
Ответить