Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Hells Angels,
уже один київський депутат вкинув таку ідею, так автовласники чуть не розірвали його разом з КМР.

Бо право на безкоштовне місце для стоянки автомобіля - богом дане кожному автовласнику, ніхто його не може порушити, скасувати або обмежити :learn: :gigi:
Scoffer
Member

zmax
Я не згоден з цим ствердженням. Кількість заводів з часів совка зменшилась в рази, випуск товарної продукції на тих що залишились - теж, але рекорди забрудненості повітря і води фіксують не тоді, а зараз. Корови наперділи?
zmax
Member

Scoffer: 05.08.2021 13:36Я не згоден з цим ствердженням.
меткомбинаты все остались.
Scoffer: 05.08.2021 13:36але рекорди забрудненості повітря і води фіксують не тоді, а зараз
и тогда фиксировали, возможно Вы не знали или забыли. У нас в городе нормы выбросов звучат примерно так - оксид углерода 3 ПДК, пыль - 2 ПДК, формальдегид - 1,5 ПДК и так далее. И это не какое то исключительное событие, это обычное дело. Поэтому выбросы современных дизелей меня не пугают совершенно. Я не против дизелей, я за. Лучше новый дизель, чем старый. Гибриды тоже отличная тема. Но проблема либо решается комплексно, и там и там. Либо это показуха и работа на публику.
mgerchik
Member

Hells Angels
на счет 90% не имеющих автомобили это вы конечно загнули. Нет, есть конечно дома (даже может целые ЖК) где почти нет владельцев машин, но таких не так уж и много, и ситуация скорее обратная.
Но вопрос не в этом. Какая вообще связь между наличием машины и оплатой за придомовую территорию?!
Просто уровень негодования такой, будто есть графа "за парковку во дворе", и платить должны все, даже те, у кого нет машин.
Последний раз редактировалось mgerchik 05.08.2021 14:49, всего редактировалось 2 раза.
Rabbit-kms
Junior

судя по тому какие щас строят скворечники и на каком пятачке земли - жильцы ваще должны быть без машин, от слова совсем!
mgerchik
Member

Rabbit-kms
Об этом я, кстати, тоже говорил. Но это исключительно вина менталитета, поиметь как можно больше с каждой возможности.
Вместо того чтобы сделать паркоместа возле этой свечки (хотя бы на 50% квартир), но как же так, ведь сколько квартир можно будет построить на этой территории БЕСПЛАТНОЙ наземной парковки, а паркоместа в паркинге продавать по цене половины стоимости квартир в доме, при том что для их "возведения" ничего не нужно от слова совсем, фундамент и котлован так или иначе пришлось бы заложить. То есть даже тут застройщик имеет нереальный просто навар не вложив именно в это дело ничего.

Город, который, ничего не регулирует, не смотрит ни где строятся эти ЖК, ни даже как они выглядят (и в итоге появляются целые кварталы выглядящие как одоробло и привет из 80х), ни на близость к трассам например или ЖД линиям (на это, к слову, и покупатели не смотрят, что порождает спрос на такое, ведь зачем стараться, если и так схавают).

Ну и покупатели (гордо именуемые себя "инвесторами"), тоже должны смотреть что и где покупают, а не гнаться за дешевизной, лишь бы что то купить (за то свое), что порождает разных Войцеховских и Элита-центры. Надо быть ответственным покупателем, это к сожалению то, чего у нашего населения нет совершенно.
Scoffer
Member

mgerchik: 05.08.2021 14:41Какая вообще связь между наличием машины и оплатой за придомовую территорию?!
З наявністю - ніякої. А от з парковкою на придомовій території - сама що не є пряма.
Оті ващі свічки без місця будують тільки тому, що на них є попит. "На клумбі запаркуюсь". Як тільки зобов'яжуть мати паркомісце, а не паркуватись аби де, це моментально зменшить ціність халуп без паркінгу і саме собою заставить будівельників робити парковки, інакше не бачити їм прибутків. Ринок сам себе відрегулює. Носитись за кожним забудовником не треба. Треба виконувати вже створені правила, вони не такі і погані. Якщо на 1000 квартир забудовником сплановано 5 паркомісць, то значить це 5, а не 500 розтиканих по кожному закутку. 495 лишніх безбожно штрафувати тому, що їх ніхто насильно не заставляв купляти квартиру там, де нема куди поставити машину.

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Я ж кажу, без жорсткого контролю і тотальних покарань діла не буде.
Последний раз редактировалось Scoffer 05.08.2021 15:05, всего редактировалось 2 раза.
mumu
Member

mgerchik: 05.08.2021 14:41и платить должны все, даже те, у кого нет машин.
ні.
Якщо про прибудинкову, яка в приватній власності/оренді, то в Німеччині і скандинавських країнах практикують так : (кількість годин або днів * кількість місць) /кількість мешканців.
стільки то часу кожен власник помешкання має право паркуватись на місці стоянки. немає авто => можеш продати/віддати сусіду своє право стонки. звісно, є гостьові місця і для аварійних служб, де діє обмеження по часу на стоянку, за порушення управитель будинку виписує штраф(умовних 50 євро).
А про місця стоянки, які належать місту/громаді добре відео зняв "зупини лося" в Гаазі
SergN
Member

О, чергове "засідання Кабміну" проводиться в темі :lol:
А в реалі там такі самі "мрійники" сидять, і видають документ, який імітує їх діяльність, але ні до чого не зобов'язує. Ще і відміниться (переносом строків) десятком їх наступників неодноразово.
Scoffer
Member

mumu
Ага, мене завжди забавляв той факт, що нарід жити як в Європах хоче, але "жити як в Європах" розуміє якось дуже по своєму, особливо в частині виконання правил і законів :laugh:
Hells Angels
Member

mgerchik: 05.08.2021 14:41Какая вообще связь между наличием машины и оплатой за придомовую территорию?!
територія будинку це не парковочна зона, хочеш паркуватись плати, або став на паркінг, котрих 3 штуки в 5-15хв. пішки чи купуй гараж в кооперативі до якого 20хв. Ще ні разу машини не ночували під підїздом, даже коли потрібно було їхати в ночі кудись .. вставав і топав в гараж.
mgerchik
Member

Hells Angels: 05.08.2021 15:31
або став на паркінг, котрих 3 штуки в 5-15хв.
вас послушать, так этих паркингов и гаражных кооперативов как аптек в киеве :gigi:
не всем районам/микрорайонам так повезло, а тех что есть, тоже не так просто снять гараж (или хотя бы место). Знаю о чем говорю, ибо был гараж свой в одном кооперативе, а сейчас снимаю паркоместо в другом.
Hells Angels
Member

цегляний гараж з ямою 2к уе, внесок в кооперативі 1к за рік

Отправлено спустя 5 минут 51 секунду:
mgerchik мої нерви не витримують даже їзди по Києву..не те щоб добровільно жити в ньому. Не знаю купуючи квартиру, як мінімум сам повинен подумати де будеш паркувати машину, а то хто раніше приїхав той поставив таке собі. Свічка в 20+ поверхів має мати як мінімум -5/6 в землю для паковки.
Scoffer
Member

Ну а я взагалі гараж за $4k купляв. Довелось ще й перебивати по ціні іншого покупця. А то кооператив маленький, продається не часто, зато близько до мене. Внесок в кооператив 350грн на місяць.
Кому треба - знайде варіанти. Іншим ото лише б понити що держава їм щось вина.

А паркінг де я ставив машину до гаража наполовину пустий і знаходиться рівно в 2х хвилинах ходьби. Навіть криті місця вільні є. Що не заважає понатикувати машин по дворам так що пройти нікуди, не кажучи про підвезти якусь доставку до під'їзду. Нереально дратують.
mumu
Member

Scoffer
влада міст і містечок рано чи пізно дійде до того моменту, коли відтерміновувати/закривати очі на проблему регулювання стоянок автомобілів буде неможливо.
зараз багато де скрутно, але ще якось розрулюється, не без конфліктів на місцях, але ліміт уже скоро в містах з 500к+ населення досягнеться.
Очевидно, депутати, мери та інші державні посадовці, які будуть запроваджувати жорсткі норми регулювання(ну бо вже буде ситуація АЛЯРМ!!!), стануть політичними трупами. Населення самостійно не здатне врегулювати ці відносини.
Rabbit-kms
Junior

у нас в этом году парковку убрали - будут высотки строить... то шо парковка была не супер-пупер, но доступна... ну и участок на границе города и области - зато к той куче кадоров что выстроили еще один в 20+ этажей добавят... тихую улицу и так сделали парковочной и шумной, теперь еще и пробки добавят... все что нужно знать о планировании власти...

Отправлено спустя 25 секунд:
P.S. как хорошо что я свалил со скворечника...
mumu
Member

Rabbit-kms-
в Києві є ЖК з внутрішнім світлофорним регулюванням, яке самі встановлювали :lol:
Hells Angels
Member

Rabbit-kms: 05.08.2021 16:36в этом году парковку убрали - будут высотки строить
так "жемчужина у моря" земля мабуть в такуж ціну як і київська :gigi:
tcpdump
Member

zmax: 05.08.2021 13:26 но и сделать доступными новье. Никто не будет брать бу в здравом уме, если новье будет стоить не сильно дороже
а как сделать? максимум - снижение или полная ликвидация налога на новые импортные авто, больше инстурментов нет. государство не может заставить человека зарабатывать больше. оно даже не может запретить ему покупать любое коллиечство автомобилей, не зависимо от дохода. кто помешает мне накупить за десятку баксов вагон москвичей и запарковать всю придомовую территорию?
zmax
Member

tcpdump: 05.08.2021 19:36а как сделать? максимум - снижение или полная ликвидация налога на новые импортные авто, больше инстурментов нет.
даже в рашке сделали лучше, хотя в конечном итоге им это не помогло и все скатилось в уг. Они ввели большие пошлины на ввоз и организовали сборочное производство у себя на территории. Почти все ходовые авто у них своего производства.
Ответить