Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Junior

dead_rat: 04.05.2021 13:25
LevAris: 04.05.2021 13:23Ваш сосед делал все правильно. Он использовал шоссейник строго по его прямому предназначению.
Я понял, слова „Украинские дороги» надо было взять в кавычки, потому что и по грунтовкам и по лесу и по легкой пересеченке шоссер абсолютно проезжает.
Единственное, что реально трудно это песок.

По ответу я правильно понял, что шоссер вы не пробовали?
Не пробовал.
Грунтовки разные бывают. Либо это после месяца засухи, и тогда там машины наездили кучи песка, что и на горном застряешь, либо после дождя, и тогда там лужи, которые надо либо вброд, либо по траве объезжать. Да, в Европе все по другому, наверное. У нас строго именно так.
mumu
Member

в Житомирі 80-90% велосипедів - мтб, 20-10% - міські. На шосерах зустрічаю тільки рагулів з секції велошколи, які постійно грубо порушують ПДР.
Так як тут навкруги ліс і береги річок з грунтовками, на яких часті піщані ділянки, асфальтових велодоріжок немає, катає більшість на мтб. Зараз по трохи гревели з’являються серед ентузіастів.
Шосер ще довго тут універсальним велосипедом не буде. Та й в більшості по Україні.
В Германії є мережа велодоріжок між містами і селами, то й не дивно, що шосейних велосипедів багато. І місця для рекреації чітко окреслені, як в нас вільно по хащам не поїздиш, і будь-де пікнік не влаштуєш, зато там такі місця обладнані, як і під’їзди до них. Втім, тут в темі для України здебільшого обирають велосипед, де шосер тільки для тих, хто свідомо обмежує себе виключно асфальтованими автомобільними дорогами.
3-14
Member

dead_rat: 04.05.2021 13:31Моего товарища это чуть разочаровывает, а мне ок. Иногда можно полностью отключиться и «медитировать» километров 10-20
Мне в этом отношении очень нравится Поморское воеводство Польши и территории вокруг Труймяста, где я сейчас живу. Тут на юго-восток старая дельта Вислы, плоская как стол на десятки километров, на запад Кашубская Швейцария с очень классным рельефом, а на север — отличные велодорожки вдоль побережья Балтийского моря. В плане катания на велосипеде просто огонь.

Изображение
dead_rat
Member

LevAris: 04.05.2021 13:35Не пробовал.
Я пока не попробовал, тоже думал что на шоссере без хорошего асфальта никуда не поехать
3-14
Member

mumu: 04.05.2021 13:36На шосерах зустрічаю тільки рагулів з секції велошколи, які постійно грубо порушують ПДР
Доречі, в тій самій Німеччині ПДР дозволяє "рагулям з велошколи" порушувати ПДР :laugh:
dead_rat
Member

3-14: 04.05.2021 13:36Мне в этом отношении очень нравится Поморское воеводство Польши и территории вокруг Труймяста, где я сейчас живу.
Красиво :)

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
mumu: 04.05.2021 13:36шосер тільки для тих, хто свідомо обмежує себе виключно асфальтованими автомобільними дорогами.
Посмотри, ты дорогу видишь? ;)
Понятно, если много по такому ездить, то нужен горный, но если несколько километров, то они нормально проезжаются.
спойлер
Изображение
Изображение
Последний раз редактировалось dead_rat 04.05.2021 13:46, всего редактировалось 1 раз.
strannik18
Member

dead_rat
Посмотри, ты дорогу видишь?
і як там твоя 5 точка все норм :laugh:
dead_rat
Member

strannik18: 04.05.2021 13:45і як там твоя 5 точка все норм
Абсолютно, когда участок жёсткий, немного привстаешь над седлом и не гонишь.
mumu
Member

3-14
коли вони пролітають на червоне через потік пішоходів, займають середню смугу, повертають наліво з третьої смуги, хочеться надавати в першу чергу тренеру, а потім і підліткам.
3-14
Member

dead_rat: 04.05.2021 13:43Посмотри, ты дорогу видишь?
Screenshot.jpg
Я зато тут дорогу вижу :D
leif
Member

Hotspur: 04.05.2021 10:53себе что ли апнуться на 6 с 5. у меня по максимуму врет в сторону понижения, средний + - такой же
сьогодні зранку вже ще разок потренувався на станку, за ту ж годину середній пульс відрізняється на 2bpm, максимальний так само на 3bpm але на відміну від учора браслет показав вище, а нагрудний нижче. коротше все зрозуміло, девайс ок, а за свої 1500грн так взагалі топчік :laugh: хоча від нагрудного датчика я, звичайно, не відмовлюсь, просто прикольно що є така страховка про всяк випадок.

Відправлено через 29 секунд:
3-14: 04.05.2021 13:52Я зато тут дорогу вижу
це ти на 25 чи на 28 гумі там катав? :)
dead_rat
Member

3-14: 04.05.2021 13:52Я зато тут дорогу вижу
:lol: :up:
Дааа, тут задолбаешься, разве что на обочине где бурсчатка нормально смешалась с землей. Пари-Рубэ :laugh:
3-14
Member

mumu: 04.05.2021 13:48коли вони пролітають на червоне через потік пішоходів, займають середню смугу, повертають наліво з третьої смуги, хочеться надавати в першу чергу тренеру, а потім і підліткам.
Жах який. Я так розумію, що водії та святі хлопці на МТБ у вас завжди дотримуються вимог ПДР?

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
leif: 04.05.2021 13:54це ти на 25 чи на 28 гумі там катав?
На той момент у мене стояла Specialized TURBO Pro GRIPTON 700x26C :rotate:
dead_rat: 04.05.2021 13:54Дааа, тут задолбаешься, разве что на обочине где бурсчатка нормально смешалась с землей. Пари-Рубэ
На пари-рубэ там гладенькие булыжники, а здесь с острыми такими краями, все как положено
dead_rat
Member

3-14: 04.05.2021 13:58На той момент у мене стояла Specialized TURBO Pro GRIPTON 700x26C
Ништяк!
Не попса от Швальбы и Континенталя!

Это на Орке?
Последний раз редактировалось dead_rat 04.05.2021 14:01, всего редактировалось 1 раз.
3-14
Member

А вот такие дороги бывают непосредственно в Гданьске, но честно говоря дальше ехать я не рискнул :laugh:
Screenshot 2021-05-04 125939.jpg
leif
Member

марно про комфорт сперечатись, дуже суб'єктивна штука. купа людей так само досі заряджає, що в Україні можна їздити тільки на машині з кліренсом 200мм+ і бажано повноприводній. я ще 8 років тому їздив з кліренсом 150 мм і колеса на відпадали і все мене по комфорту влаштовувало, а зараз стало тільки краще.

так само і з велосипедом: комусь треба двопідвіс щоб по місту кататись, бо інакше все — розсиплеться людина. а комусь і 32 гуми по Львову\Києву абсолютно достатньо і нічого не заважає.
3-14
Member

dead_rat: 04.05.2021 14:01Это на Орке?
Нет, у меня на тот момент был какой-то нонейм шоссер на каталожной раме без наклеек.
strannik18
Member

leif
комусь треба двопідвіс щоб по місту кататись, бо інакше все — розсиплеться людина
дурня якась, приведу тобі приклад уяви що в машини забрати підвіску зовсім вона нічого не амортизує і дати людині поїздити по місту, і потім тій людині дати поїздити на нормальній машині, як думаєш на чому комфортніе пересуватись, це банально зручно що воно амортизує і в попу нічого не товче, по Львову пересуватись не дуже зручно переважно по тротуарах що заборонено, а велодоріжок раз два і обчолся :)
dead_rat
Member

strannik18: 04.05.2021 14:19це банально зручно що воно амортизує і в попу нічого не товче
Пример с авто не показателен для велика, равно посмотрите на подвеску спортивных авто ;)

В велике отсутствие подвески это кайф, потому что появляется чувство дороги, накат и эффективность педалирования.
Я сажусь на шоссер, два оборота педалей и скорость под 30, прямо чувствуешь выстрел.
Сажусь на свой горный, кручу педали, тааак потихоньку ускоряемся :laugh: и покачиваемся аки кораблик на волнах
leif
Member

strannik18
ну дививись, я минулий сезон відкатав по Львову на новому бюджетному але пристойному мтб за ~950 баксів, мені не сподобалось, тому я його продав. а зараз саме по місту найбільше катаюсь на цьому велосипеді :
viewtopic.php?p=3175808#p3175808
і мені дуже подобається. знаєш який підвіс можна було купити за ті гроші які я витратив на свої два карбонові треки? огого який. але я цього не роблю, тому що мені так достатньо комфортно і набагато більш фаново кататись. ще раз кажу, питання суб'єктивне. але підвісери чомусь думають що вони найрозумніші, а всі інші не шарять. смішно виглядає :)
Ответить