Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

leif
не то?

Отправлено спустя 1 час 19 минут 42 секунды:
leif
глянь чо https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/velo ... JMjrJ.html
аппарат :-/
пише з його 173 зростом йому великоват. у мене 176 горбатих
SCO надіслали таке
спойлер
Изображение
брав 2 роки на олх, ТО не робив "бо не було необхіідності" :spy:
leif
Member

murzik
18" тобі має бути то що треба по розміру. Але 2 роки не робити ТО це :horror: навіть якщо він мало катав. Теоретично там може бути нічого страшного, але без огляду у механа я б такі варіанти не розглядав.
Gavri1a
Member

ось вам трушний мульти-підвіс щоб колеса не відпадали по наших дорогах :gigi:
спойлер
ИзображениеИзображение
leif
Member

Gavri1a: 13.04.2021 17:40ось вам трушний мульти-підвіс
ну нарешті хтось зробив велосипед для українського асфальту по версії хотспура :lol:

тим часом я нарешті отримав з Києва відправлення з другою пачкою залізяк для унівеги. 8 днів після замовлення, хоча типу все було в наявності. сезон у них, що тут скажеш, взимку за 2-3 дні максимум приходило.
спойлер
ИзображениеИзображение
до фінішу вже недалеко, залишилось дочекатись тільки шатуни, які за цей час тільки вилетіли з Китаю, ну і раму після фарбування, решта вже є.

поки так все виглядає, що як раз рама дофарбується і шатуни приїдуть до кінця квітня :rotate:
Hotspur
Member

leif: 13.04.2021 16:21Але 2 роки не робити ТО це навіть якщо він мало катав. Теоретично там може бути нічого страшного, але без огляду у механа я б такі варіанти не розглядав.
ничего ему не будет если в квартире был

Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
leif: 13.04.2021 19:09ну нарешті хтось зробив велосипед для українського асфальту по версії хотспура
подвеска сложновата. обычных 140-140 4 рычажки хватит. и колеса 29х2.4 :shuffle:
leif
Member

Hotspur: 13.04.2021 19:14обычных 140-140 4 рычажки хватит. и колеса 29х2.4
от чому трек зняли з виробництва цього красеня з 29x3.00" колесами? :(

https://ukrbike.com.ua/bikes/2020/trek/ ... che-8.html
3-14
Member

leif
спойлер
Изображение
Мрія зливного балабола :gigi:
murzik
Member

leif: 13.04.2021 16:21 murzik
18" тобі має бути то що треба по розміру. Але 2 роки не робити ТО це :horror: навіть якщо він мало катав. Теоретично там може бути нічого страшного, але без огляду у механа я б такі варіанти не розглядав.
на велофорумах сидят гики велоспорта. я просто катаюсь и все. мозможно если на нем гасить даунхил то ее нужно регулярно обслуживать. я катаюсь по трухановому острому на нему, и немного гравийки, Нагрузки практически никакие. Вобщем, правильно будет для спокойствия посмотреть с техником если у вас есть, я не возражаю.
хто там механік? чекаємо :D
mumu
Member

Більшість людей катає на вєліках без обслуговування роками. Якщо не врахувати чистку і змащення ланцюга, клейки камер і заміни гальмівних колодок (і то деякі їздять аж до металевої основи).
Та й якщо катати тільки в суху погоду і по асфальту, вєлік взагалі мінімум обслуговування потребуватиме.
механік що зможе подивитись без розборки велосипеда? люфти в вузлах, розтягнутість ланцюга і зовнішній стан?
Kronus
Member

mumu: 14.04.2021 12:54 Більшість людей катає на вєліках без обслуговування роками
Я на своем цепь заменил аж на 9000 км. Она была конкретно изношена и растянута. Пришлось и трещетку со звездами заменить. Ибо, новая цепь по старым звездам проскакивала. С другой стороны, не так дорого это вышло. Если бы чаще менял цепь, то по деньгам вышло бы то же самое.

Кстати, кто сколько на одной цепи км проезжает? И как часто звезды меняете?
Bublik
Member

Kronus
В прошлом году перешёл на 11 ск. Катаюсь в 3 цепи. Кассета проехала тысячи 2. Без видимого износа.
mumu
Member

Kronus
ну так і я про те, що велоспортсмени і велозадроти витрачають купу часу на обслуговування велосипеда, але таких пару відсотків з усього числа велокористувачів. І мурзік надіється урвати велосипед в ідеальному стані у такого задрота ще й за дешево.

На 3х9 на двох ланцюгах проїхав ±13-14к км. По штангенциркулю мав би ще новий ланцюг стати, але уже проскакує, тому почекаю до першого розриву ланцюга і заміню касету з передніми зірками, ланцюг вже є :gigi: або велосипед поміняю, а цей віддам родичам.
murzik
Member

mumu
ну тому що мурзік - ніщеброд. і хоче придбати велосипед і не розчаруватися в цій покупці. до того ж, я не можу психологічно приймати рішення навіть в побуті.
якщо б я гарно заробляв, то і проблеми інші були б.
Kronus
Member

murzik: 14.04.2021 15:42 ну тому що мурзік - ніщеброд. і хоче придбати велосипед і не розчаруватися в цій покупці.
Ну а на это у тебя хоть деньги есть?
спойлер
Изображение
murzik
Member

Kronus
:D
ну я вже ж готовий 20к вкласти в велик. Дві меріди прогавив, буде ще й третя :teacher:
спойлер
рыба моей мечты
3-14
Member

murzik: 14.04.2021 15:42мурзік - ніщеброд
murzik: 14.04.2021 15:42не можу психологічно приймати рішення
цікаво, як саме пов'язані ці два факти, чи не випливає раптом перше з другого? :think:
Kronus: 14.04.2021 13:13Я на своем цепь заменил аж на 9000 км. Она была конкретно изношена и растянута. Пришлось и трещетку со звездами заменить
а систему не менял? Офигеть, конечно, какие у вас там дороги хорошие. У меня стабильно песок и высокая влажность цепи жрет :( У меня обычно одной кассеты хватает на 5-6к километров, потом под замену. Зимой у меня жена, кстати, и вовсе умудрялась за одну неделю цепь уграть, поскольку соль, песок, вода и прочее.
Kronus: 14.04.2021 13:13Если бы чаще менял цепь, то по деньгам вышло бы то же самое.
Вот кто знает как так у тебя получается? у меня после 9к пришлось бы менять цепь, звезды, систему, да еще и ролики на перекидке задней. Менять вовремя цепи выходит сильно дешевле, ну и приятнее ездить не на растянутой цепи.
leif
Member

mumu
murzik
Чувак продає велосипед, який він купив вживаний і не обслуговував 2 роки, хто знає скільки його не обслуговували до цього? я зазначив, що теоретично там може бути все гаразд, але так само є ймовірність що там з вилкою трабли і треба замінити пів трансмісії і т.д. а у мурзіка бюджет не гумовий, наскільки я зрозумів, і вкласти ще 5к це вже буде відчутно. ну і по тих питаннях, які мурзік ставить в цій темі, я маю великі сумніви що він самостійно зможе оцінити стан цього всього і скільки треба буде вкласти. тому я і написав про оцінку стану механіком. в першу чергу на предмет того скільки треба буде вкласти у байк після покупки, щоб потім не було сюрпризів.

взагалі так, велика кількість людей оцінює стан велосипеду десь в трьох градаціях:
- їде
- їде але не так щоб дуже добре
- не їде

другий пункт може означати як і цілком нормальний стан, просто не налаштований\змащений, так і дико розтягнуті ланцюги, ушатані в хлам зірки, стерті гальма, вилку що заклинила і заржавіла, стук, скрип та будь-що. і це для багатьох не буде проблемою, "ну а що? він же їде". у нас і за машинами так доглядають і за здоров'ям своїм і взагалі це такий підхід світоглядний :laugh:
Hotspur
Member

mumu: 14.04.2021 12:54механік що зможе подивитись без розборки велосипеда? люфти в вузлах, розтягнутість ланцюга і зовнішній стан?
он его разберет и соберёт за 1.5 часа до винтика. но будет стоить 2000 гривен

Отправлено спустя 44 секунды:
mumu: 14.04.2021 15:36На 3х9 на двох ланцюгах проїхав ±13-14к км.
ого :eek: что за система и цепи ?

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
leif: 14.04.2021 17:37другий пункт може означати як і цілком нормальний стан, просто не налаштований\змащений, так і дико розтягнуті ланцюги, ушатані в хлам зірки, стерті гальма, вилку що заклинила і заржавіла, стук, скрип та будь-що. і це для багатьох не буде проблемою, "ну а що? він же їде". у нас і за машинами так доглядають і за здоров'ям своїм і взагалі це такий підхід світоглядний
в случае вела сие означает попадание на вилку, втулки, трансмиссию и скорее всего тормоза. по цене будет еще 1 вел без работы механика
Armagedon
Member

Я что то не понимаю. У Мурзика бабок нету а он хочет 1-2х11-12. Зачем??*?
нету денег бери 1х9 или 1х10. у меня мастер катал на 1х11, перешел на 1х8 сильно дешевле получается. а переключатель так и остался диор хт.

Заказать кассету на 10 и цепь с али будет стоить 1500-1700 такие деньги можно насобирать за 2-5 месяцев. Зачем подбирать все в идеале если можно просто взять на 2к дешевле вел и когда ето потребует замены просто поменять.
нероувайд звезда стоит 200грн

:-/ :-/ :-/

Главное вилка и рама что бы были в норм состоянии. Втулки стоят не дорого типа новатек на промах. Если их мазать каждые 5к они наверное вечные. Промы на них стоят 100грн, промы ходят от 10к :super: Если берешь вел и не сможешь потянуть 11 или 12, лучше продать эту трансмиссию и взять обычный диор на 10ку.
Последний раз редактировалось Armagedon 14.04.2021 17:53, всего редактировалось 1 раз.
Ответить