AntonyKandaurov: ↑
26.03.2021 10:44
idlinnes
Типичный яблоковод. Мне плевать что там, я куплю оверпрайс который включил и работает, зачем в чем то разобраться если просто можно швырнуть денег и получить устройство.
P.s. я тоже пользовался ноутбуком на интеле с 2012 вплоть до 2019 года. Хватало на все, не жаловался.
Отправлено спустя 3 минуты 55 секунд:
idlinnes
Старый аймак на х86 архитектуре, это чудо будет на архитектуре мобилки которая загибается через 6 лет, вам жеж написали. Возьмите 4 айфон и попробуйте с ним поработать, оцените всю мосч и производительносц этого девайса.
давайте по пунктам
- "яблоковод". у мене пк + мак і телефон на андроїді(коштував 170уе) з 2017 року. я вибираю те що вигідне мені в конкретний проміжок часу. мак куплений лише з огляду на те що людина з якою ми займаемося музикою працювала на маку (logic), тому не було особливо вибору.
- оверпрайс. 800уе коштуе макміні. що я можу зараз за цю сумму зібрати щоб було актуальне тим самих 5-6-7 років й працювало на РІВНІ м1? вище стаття яку вже охрестили "Статья отдает яблокофильством". хоча е десятки прикладів\тестів від звичайних людей (та й я сам вам це кажу) що деякі речі працюють набагато швидше на м1.
- 4 айфон. випущений, вибачте, 11 років тому. тому давайте по чесному - візьмемо 6s 2015 року. на ньому остання версія iOS й ВСЕ чудово працюе. коли він мае загнутися? ваші прогнози?
- "зачем в чем то разобраться". в чому? якщо один й той самий проект (ableton) в мене на 3600 - 89-95% а на м1 - близько 70%.
моя конфігурація пк по ціні дорожче ніж 800 уе. але ок. можна було б взяти гіршу карту яка мені не сильно й потрібна. й це здорова шумна й гаряча коробка. ви бачили коробочку макміні? бачили які там температури? яке в кінці кінців споживання електроенергіі?
так от - ви колись рендерили 30-40 аудіо доріжек (не баунс в 1 файл а саме окремий рендер)?
це кілька годин (інколи до 10). й економія в півгодини\годину це великий буст. особливо коли ви цим ще й заробляете.
ну й останне - тут всі міняють пк\проц\відео раз в кілька років і якось норм) а ось змінити мак раз в 5-6, а в моему випадку раз за 10!, років це вже - " ви не понимаете, єто другое" так? ))
p.s. й мак легше продати) попит на маки у хомячків дуже високий навіть на бу