Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Сегодня сделал ТО своему пепелацу: Trek Superfly 5 2017г. От стока отличается:
спойлер
1. Тормоза заменены на SLX и металл. колодки
2. Ротора заменены на RT66 (180мм\160мм)
3. Цепи - катаю на Campagnolo Record 10 по кругу 2шт.

Последнее полное ТО было 2 года с копейками назад. И только год назад, я полностью вилку перебирал с заменой масла в демпфере в том числе. Остальное не трогал (везде "промы").
Вердикт знакомого мастера: "ты за ним очень хорошо следишь, состояние не идеал в силу износа, но очень хорошее. Или же ты катаешься на нем по квартире :laugh: "
Хотя по факту я ездил эти 2 года без перерывов и даже зимой в гололеды\снега\дожди ездил на своих сликах :gigi: .
Интересно что "воды" нигде в узлах не было - что очень странно! Но это и круто для меня :up:
Кстате я снова перешел (вернулся) на "Парафин" Squirt. :rotate:
Hotspur
Member

Crossbow:Ротора заменены на RT66 (180мм\160мм)
самые дешевые нормальные ротора Шимано :) у самого они же

Отправлено спустя 20 секунд:
Crossbow:Тормоза заменены на SLX и металл. колодки
поздравляю :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 33 секунды:
Crossbow:Интересно что "воды" нигде в узлах не было - что очень странно! Но это и круто для меня
ну если по втулки в воде не ездить и керхером под давлением не мыть то все ок :beer: . правда ты еще зимой ездишь, реагенты - зло
Crossbow
Member

Hotspur:самые дешевые нормальные ротора Шимано у самого они же
это первый ротор который позволяет ставить металл.колодки. Ротора на пауках считаю излишеством для себя. Я не гонщик ;)
Hotspur:поздравляю
так я уже 2 года на них :laugh: . Но спасибо.
:beer:
Hotspur:ну если по втулки в воде не ездить и керхером под давлением не мыть то все ок
По втулки не было никогда, керхером тоже не мыл. Всегда более долго и нудно мыл руками (тряпочка\щеточка\ведро воды).
А вот дождей что аж с меня текло ручьями и с велика -- было и не 1 раз.
Hotspur:правда ты еще зимой ездишь, реагенты - зло
еще какое зло! Одна из цепей вот поржавела (но не критично), несмотря на то что Кампа не ржавеет практически.
Приезжал домой после этих снегов\реагентов, а на утро на полу высохшие белые пятна солей.
Последний раз редактировалось Crossbow 28.02.2021 19:52, всего редактировалось 1 раз.
3-14
Member

Hotspur:1000 он стоит, 2200 - да ну нафиг
Ага, какие 1000, давай 100, красная цена :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 40 секунди:
Crossbow:Приезжал домой после этих снегов\реагентов, а на утро на полу высохшие белые пятна солей.
Кстати, после таких поездок зимой на алюминиевых ободах вела моей жены появилась коррозия.

Для реагентов одно решение — нержавейка :super: У меня городской вел стоит 24/7 на улице под снегом/дождями и реагентами. А обода достаточно тряпочкой протереть и они как новые
Hotspur
Member

3-14:Ага, какие 1000, давай 100, красная цена
если один вел стоит 1000 а другой такой же но с бараном 2200 долларов то тут ищут маминого итишника он же гревеловод :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
Crossbow:это первый ротор который позволяет ставить металл.колодки. Ротора на пауках считаю излишеством для себя. Я не гонщик
самая дешевая Мерида на нормальных роторах 7000. Цену можете сами посмотреть, на вскидку 108 000 гривен :lol:

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
Crossbow:Ротора на пауках считаю излишеством для себя. Я не гонщик
они тяжелее кроме XTR. XTR легче но дорогой
3-14
Member

Hotspur:если один вел стоит 1000 а другой такой же но с бараном 2200 долларов то тут ищут маминого итишника он же гревеловод
ага, такой-же. групсет GRX RX800 стоит 900 евро сам по себе, но кто ж на такое смотреть то будет. Ну а руль нормальный нужен независимо от типа велосипеда, а то прийдется потом на палку рога прикручивать, как у одного местного эксперта :rotate:
leif
Member

3-14
бачив, до слова, відос GCN, де вони на нову орку встановили флет бар?
спойлер
ИзображениеИзображение
непогано вийшло. я аж і собі задумався чи не зробити мені так з більшим domane для катання по місту і т.д. бо для шосе менша рама + 120мм виніс однозначно краще. а от в місті воно все ж таки не сильно зручно. флетбар вкупі з більш прямою посадкою завдяки великій рамі + 38-40мм гума + сінгл спереду, XT ззаду, вийде файний велосипед для міста і легкого бездоріжжя. domane гібрид :)
Hotspur
Member

3-14: GRX RX800 стоит 900 евро сам по себе
в рознице. а в реальности дай бог 400 :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
leif: а от в місті воно все ж таки не сильно зручно. флетбар вкупі з більш прямою посадкою завдяки великій рамі
:lol: :lol: :lol: еще немного и меня порвет от смеха кого то покусал хдравый смысл :lol:
Dark-seer
Member

3-14:Hotspur

https://www.marinbikes.com/bikes/2021-gestalt-x11 только с нормальным рулем ;)
хороший вел, но дорого
3-14
Member

leif:бачив, до слова, відос GCN, де вони на нову орку встановили флет бар?
мені, як орководу на таке боляче дивитись було :(
leif: флетбар вкупі з більш прямою посадкою завдяки великій рамі + 38-40мм гума + сінгл спереду, XT ззаду, вийде файний велосипед для міста і легкого бездоріжжя.
Можеш спробувати, але особисто мені палка не підходить категорично, дуже незручно практично у будь-якій ситуації. Дуже шкодую що купив свого часу найнер з флетбаром, тупо не можу довго на ньому їхати, руки дуже стомлюються, посадка ідиотична, весь вітер збираеш, після 50-60 км вже не знаєш за що братися. Одним словом рішення на великого любителя.
leif
Member

Hotspur:еще немного и меня порвет от смеха кого то покусал хдравый смысл
якщо вже так сталось, що я купив два велосипеди і не хочу продавати другий, чом би і не побавитись. до чого тут "хдравий смисл"? я ніколи і не казав, що флетбар це погано чи щось таке. в кожному виді керма свій прикол, свої оптимальні сценарії. їздити по прямій далеко і швидко з флетбаром не прикольно. по місту з бараном не сильно зручно, хоча теж цілком норм.

Відправлено через 6 хвилини 49 секунди:
3-14:але особисто мені палка не підходить категорично, дуже незручно практично у будь-якій ситуації
не знаю, я лише пару тижнів встиг покатати по місту на меншому domane, так і не звик до такого обмеженого огляду в спортивній посадці. у нас же ж тут не всюди велодоріжки, треба постійно головою крутити, моніторити довбаків на євробляхах :facepalm:
3-14:руки дуже стомлюються, посадка ідиотична, весь вітер збираеш, після 50-60 км вже не знаєш за що братися
та ні, це зрозуміло, флет бар це для "недалеко, по місту, недовго, з зупинками" і все таке. в жодному разі не заперечую переваги дропбару, просто для міста не оптимальний варіант, як мені здалось. а може просто за ті кілька тижнів що я встиг покатати до похолодання я просто не звик.
3-14
Member

leif:по місту з бараном не сильно зручно, хоча теж цілком норм.
По місту не зручно з довгим виносом, а не з бараном.

Чим довший виніс, тим більша у велосипеда "курсова стабільність" і, відповідно, гірше відклик на повороти керма і навпаки. Ну і, відповідно довжина важеля впливає. Тому там де треба супер-маневреність краще широке кермо і короткий виніс, там де треба стабільність на швидкості — вужче кермо і довгий виніс. При цьому якщо їхати швидко на короткому виносі, то реально сильніше втомлюєшся, тому що доводиться більш часто підрулювати.
leif
Member

Dark-seer:дорого
дорого тому що дропер (навіщо?), топовий групсет і все таке. не оптимальна покупка по співвідношенню велосипед на бакс, хіба що сильно хочеться саме такий конфіг.
Барбарис
Member

А я себе на найнер хочу сварить копию Surly Moloko - для пробы: удобно, не удобно. Пока только чертеж сделал - идея только появилась. И полуслики Contact Cruiser Reflex 28x2.2 взял за пол цены, так как много асфальта.
3-14
Member

leif:у нас же ж тут не всюди велодоріжки, треба постійно головою крутити, моніторити довбаків на євробляхах
я тобі скажу, що на шосері по велодоріжках я дуже не люблю їздити. Чекаю зміни ПДР в Польші, щоб тим, у кого є ліцензія велоспортсмена любителя можно було офіційно їх ігнорити. Тому що на велодоріжках, повно всякого сміття, роллерів, дітей + вони часто тут прокладені так, що їдеш слаломом + постійні перепади вистоти + чистять їх часто досить погано. Всі мої небезпечні інциденти на велосипеді сталися саме на велодоріжках, коли я раптово в'їжджав в яму або мене підрізало авто.
Rhizone
Member

Барбарис:Surly Moloko
Забавная штука. Кто сколько хватов насчитал? :gigi:
3-14
Member

Барбарис:Surly Moloko
прикольно, только уши, что по сторонам торчат покороче сделать, и будет норм руль для матраса :up:
leif
Member

3-14
так, я знаю про вплив виносу на керованість, але, як на мене, то виніс 120 не такий вже неповороткий, як інколи кажуть. я тестував з 4-ма виносами після покупки: 90, 100, 110 і 120мм. зі 120 просто сів найкраще на 54 рамі, розтягнувся зручненько і стабільність по прямій потішила. по керуванню звикаєш і потім по відчуттях не так вже разюче відрізняється між 90 і 110, скажімо. різниця є, звичайно, але я думав, що буде більше до того як з оцим усім експериментував.

а на білому домане, той що типу 58, але з ETT 57см, можна підібрати якийсь оптимальний виніс (у мене зараз в загашнику 90, 100, 110) з вузьким кермом і колесити по місту максимально зручно. цілком собі уявляю, але треба спробувати.
Барбарис
Member

3-14, мне тоже так кажется - близко к коленям. Жаль у нас сложно найти для пробы, только Jones H-Bar Loop и его китайские аналоги, но они еще ближе. Но всегда можно подрезать.
Hotspur
Member

leif:так і не звик до такого обмеженого огляду в спортивній посадці. у нас же ж тут не всюди велодоріжки, треба постійно головою крутити, моніторити довбаків на євробляхах
а я говорил :lol: :lol: :lol: . я ездил на шоссере в Киеве и говорю ездить можно спокойно только по велотреку :lol: . ну или с полным перекрытием дороги пару раз в год на гонках :lol: . но меня же никто не слушает :lol:
Ответить