Вело овери?

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Hotspur:шоссер в среде обитания
А я вижу фиксера. Эти еще более упоротые и вредные чем метебешники.
Hotspur:возможность наезда авто на велосипедиста в лесу равна 0. просто не ездите по дорогах
Осталось понять, что на велосипеде ездят не только как матрас или развлечение, а еще и на работу, в магазин и так далее. Не все живут через лес от работы. Ну и, кроме того, в моей цитате нет ни слова про велосипед. Как будто водители не убивают и калечат других водителей, пассажиров и пешеходов? Я про безопасность дорог в целом говорил. Помню как последний раз как приехал в Киев, мне было натурально страшно ехать в такси. Водитель нарушал как совершенно по всякому + в машине не было ремней. Я, естественно, написал жалобу в Убер. Видимо я был единственным таким, а остальных пассажиров все устраивает, если они водители там все еще так ездят.
leif
Member

3-14:вижу фиксера
найгірший тип велосипедиста :facepalm:
Gavri1a:кости сростаются не бесплатно и частенько не без последствий на всю жизнь
ну цей хлопчина і сам потрапив в ДТП (водій машини теж нову гуму пошкодував? :rolleyes: ), можливо буде думати наступного разу перед тим як таку дичину нести :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 58 секунди:
3-14:Помню как последний раз как приехал в Киев, мне было натурально страшно ехать в такси
я перший рік коли сів за кермо (машини) взагалі з отакими очима постійно їздив — :eek:, особливо по трасах. потім якось звикаєш, постійно готовий до камікадзе-рухів інших водіїв, але це все небезпечно і зовсім неправильно.
murzik
Member

чому на мтб знайомого я відчув втомлення мязів, що ноги не треновані, а на геко за 2 сезони - ні? регулювання безліч разів перевіряв, все як по книжці. міряв від осей педалів до сідла - однакова відстань. єдина різниця в короткому виносі мтб , ширший руль, ширші педалі.
чия вже питав :)

Отправлено спустя 1 час 2 минуты 32 секунды:
мій геко і мтб WIGARа
спойлер
Изображение
Отправлено спустя 16 минут 55 секунд:
є новий цепок Sram PC 951 9ск https://bike-comp.com.ua/components/cha ... -9-sp.html
яку касету і середню зірку придбати для заміни на продаж? бо в сервіс-магазині буде дорожче :-/
3-14
Member

murzik:чому на мтб знайомого я відчув втомлення мязів, що ноги не треновані, а на геко за 2 сезони - ні? регулювання безліч разів перевіряв, все як по книжці. міряв від осей педалів до сідла - однакова відстань. єдина різниця в короткому виносі мтб , ширший руль, ширші педалі.
Поспекулюю на тему трохи. На мою думку причина основна в аеродинаміці та підвісній вилці. Відстань від педалей до сідла однакова, а відстань від сідла до керма більша, відповідно посадка більш розтягнута + кермо само по собі нижче (відстань від осі до корони менше, інша геометрія рами в цілому). Відповідно райдер менше ловить повітря своїм могутнім торсом. Те ж саме і з шириною руля, умовно, чим ближче велосипедист тримає руки до центральної осі велосипеда, тим краще. Можемо тут подивитись на позицію, як їздять ТТ. Крім цього вилка скоріше за все десь з нижньої полиці, з поганою жорсткістю і така, що її легко розкачати. Ну і в кінці кінців вилка також має дуже погані аеродинамічні властивості. Візьмемо умовні 70 ват, що генерує нетренований велосипедист. Відповідно вати що генеруються губляться на спротив повітря, якісь 3 вати, нехай ще 1 ват іде на вилку (розкачування та аеродинаміка). От і виходить, нехай, 5% втрат на це. Об'єкивно різниця у швидкості буде невелика, щось типу 18 км/год, проти 17,5 км/год, але за відчуттями різниця буде більш помітна.

Може виникнути питання, а навіщо взагалі існують підвісні вилки та широкі керма, якщо вони такі "погані". Все що я написав вище, справедливо для їзди по твердій рівній поверхні. Якщо їхати по умовному бездоріжжю, то підвісна вилка може навпаки допомагати зберігати кінетичну енергію, а широкий руль давати більший контроль. Тобто там аеродинамічні втрати можуть цілком успішно компенсуватися.
murzik
Member

3-14
справа в тому, що для себе я вирішив, що з моїм геко "щось не так" а мтб - "те що мені треба", мені сподобались ті відчуття після мтб, що втомленість мязів то результат правильної їзди, а на геко у мене кудись не туди те навантаження йде, хоча переміряв все не один раз. один і хочу геко продати а взяти вже, певно, аж осінню 2021 і почати весну 2022 з мтб
3-14
Member

murzik: мені сподобались ті відчуття після мтб, що втомленість мязів то результат правильної їзди, а на геко у мене кудись не туди те навантаження йде
Цікаві висновки. Трохи контрінтуітивні, але це вже як тобі більше подобається. Можеш тоді ще фет купити собі — на ньому стомлюватись будеш ще більше, на ще меншій швидкості :laugh:
leif
Member

murzik:втомленість мязів то результат правильної їзди
імхо то просто при пересіданні з однієї геометрії на іншу так завжди стається, трохи інакше м'язи починають працювати в залежності від посадки.
я цю осінь катав на меріді big nine, univega terreno, а потім вже і шосер приїхав. на всіх велосипедах по різному навантажуються м'язи ніг. катаєш 2 тижні кожен день на одному велосипеді, потім береш інший проїжджаєш кількадесят км і відчуваєш ноги одразу, хоча здавалось би всі велосипеди налаштовані під тебе і вкатаний нормально в кінці сезону.
Rhizone
Member

3-14:Можеш тоді ще фет купити собі — на ньому стомлюватись будеш ще більше, на ще меншій швидкості
Кстати, очень неплохой вариант, если рассматривать велосипед как велотренажер :gigi:
Gavri1a
Member

а можно еще слегка тормозные колодки зажать, чтобы еще чуть тяжелее ехать было. тогда совсем все правильно будет :gigi:
murzik
Member

ну так у тих хто ппостійно катає - натреновані ноги. а на геко я не відчував, що у мене тренуються ноги.
Hotspur
Member

murzik:чому на мтб знайомого я відчув втомлення мязів, що ноги не треновані, а на геко за 2 сезони - ні?
покрышки и колеса в общем

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
murzik:ну так у тих хто ппостійно катає - натреновані ноги. а на геко я не відчував, що у мене тренуються ноги.
если ездил больше 1000 км в сезон - точно тренировались. а что бы сильно накачать - ходи быстро 10-12 км в день иди на станке ноги качай. но ходить проще

Отправлено спустя 52 секунды:
3-14: На мою думку причина основна в аеродинаміці та підвісній вилці.
он не ездит быстро. разница в покрышках
Crossbow
Member

еще я по фотке заметил:
угол наклона седла разный, на Гекко завал назад, на МТБ -- вперед. Это сильно влияет.
murzik
Member

Crossbow
оба по уровню (если уровень не брешит). мтб после фото выставлял (ложу книгу на седло и уровень)
leif
Member

хто замовляє з bike24, скільки зазвичай до нас відправлення йдуть? купив там виніс, малювало доставку за 13-18 днів, більше трьох тижнів минуло, а по трекінгу досі в Лейпцігу :think: це норма?
3-14
Member

leif
а це десь на пошті воно висить чи в магазі? Я б вже почав писати листи до bike24. Десь два з половиною тижні тому :shuffle:
leif
Member

3-14
десь в якомусь центрі обробки. вже написав сьогодні всім. думав, що це ж святкові дні, може трохи затримається, але так щоб воно досі з Німеччини не виїхало це трохи занадто. я коли замовляв мені не терміново було потрібно, холодно стало для покатух. але тут зненацька вирішив купити станок і він вже завтра має приїхати, а з виносом така історія.
dim_rom
Member

Ляйпциг? хм... наверняка Мист доставляет? у них там консолидационный центр, знаю по заказам для водянки. пару раз было такое, что заказ лежал там какое-то время без движения.
leif
Member

dim_rom
дякую. так, вже відповіли з bike24, що відправлення на митниці застрягло. пишуть чекайте "somewhere from 2 to 3 weeks depending on the workload". ну норм, 1.5 місяці дрібницю за 50 баксів чекати з Німеччини до якої тут 700км зі Львова :facepalm:
PROGRAMMATOR
Member

leif
Не повезло. Обычно 2 недели если до 100 евро, и 3-4 если больше.
Gavri1a
Member

открыл сезон)
спойлер
ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение

ИзображениеИзображение
Ответить