Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Dub1k:под большим углом идут лучи от его углов.
и чем это определение отличается от глоу? типа глоу на цветной картинке, а на черной уже блеккраш
вообще блеккраш используют когда на черных участках вылазят артефакты типа квадратов из за того что ва способны передавать лучше темные оттенки которые на ипс тупо не видно... лечится настройкой гаммы
Alexey1977
Member

MobileLord
Как правило они сразу видны, по поводу использования - на сколько я знаю при возврате необходимо товарный вид сохранить, наклейки коробки и т. д. А то потом любят через сервис все пропускать и затягивать возврат.
Dub1k
Member

У даній темі описується дані дефекти
https://club.dns-shop.ru/blog/t-114-mon ... ie-matrits
Цитував із даного пруфа. Там описана різниця Glow та Black Crush дефектів.

Відправлено через 8 хвилини 39 секунди:
Alexey1977:MobileLord
Как правило они сразу видны, по поводу использования - на сколько я знаю при возврате необходимо товарный вид сохранить, наклейки коробки и т. д. А то потом любят через сервис все пропускать и затягивать возврат.
Ніхто не поверне кошти і не проведе заміну товару після користування. Після користування любий монітор втрачає товарний вигляд. Оскільки при розпаковці доведеться зняти захисну плівку та розірвати запакований БЖ чи кабелі. Звичайно не всі моделі комплектуються плівкою на дісплеї і упаковуються в пакети кабеля і БЖ. Але більшість. Більше того ніжки від моніторів також упаковуються в поліетиленові пакети які розкрити без пошкодження не можливо.

Повернути на протязі відведеного часу без поважних причин ти можеш виключно без втрати товарного вигляду. А Якщо товарний вигляд зіпсутий то повернення / заміна здійснюється виключно із гарантійного зобов'язання.

Простими словами розпакувавши новий монітор він автоматично стає вживаним відповідно магазин його не зможе продати як новий. І причини такої відмови можуть бути банально не адекватні. Тому не надійся.
SAV
Member

Dub1k:У даній темі описується дані дефекти
https://club.dns-shop.ru/blog/t-114-mon ... ie-matrits
Цитував із даного пруфа. Там описана різниця Glow та Black Crush дефектів.

Відправлено через 8 хвилини 39 секунди:
Alexey1977:MobileLord
Повернути на протязі відведеного часу без поважних причин ти можеш виключно без втрати товарного вигляду. А Якщо товарний вигляд зіпсутий то повернення / заміна здійснюється виключно із гарантійного зобов'язання.

Простими словами розпакувавши новий монітор він автоматично стає вживаним відповідно магазин його не зможе продати як новий. І причини такої відмови можуть бути банально не адекватні. Тому не надійся.
Не згоден. Я повернув 2 рази у різних магазинах. Один раз після тижня використання, другий - наступного дня.
N1amn
Member

SAV
Респект конечно таким магазинам, даже интересно что они потом с такими мониторами делают. Мало ведь кто захочет уже распакованное брать.
Volodimir
Member

Dub1k:Оскільки при розпаковці доведеться зняти захисну плівку та розірвати запакований БЖ чи кабелі. Більше того ніжки від моніторів також упаковуються в поліетиленові пакети які розкрити без пошкодження не можливо.
Зачем все это делать для проверки монитора? Больше скажу - многие годами эти пленочки не снимают, а сверху еще и другими накрывают. :lol:
MobileLord
Member

Dub1k:Простими словами розпакувавши новий монітор він автоматично стає вживаним відповідно магазин його не зможе продати як новий. І причини такої відмови можуть бути банально не адекватні. Тому не надійся.
У вас был опыт или предположение? Потому что так можно сказать про любую деталь пк, распаковал - значит возврату не подлежит, но по факту это может противоречить закону Украины. У меня был опыт и с возвратами и гарантийками, нигде особых проблем не было, да и опыт составления заявлений имеется. Вопрос стоит о самом магазине, так как цены на монитор везде одинаковые, меня интересует с каким будет меньше всего проблем.
Я это к чему вообще все? Монитор новый, первая ревизия, вон на амазоне у человека накрылась половина экрана. https://www.amazon.com/LG-32UN650-W-Com ... 070&sr=8-3
Пишут что могут появиться пиксели битые через несколько дней. Я то посмотрю в магазине когда забирать будут, но возможны разные варианты, и я должен учесть их все.
odessitmws
Member

Dub1k:Там описана різниця Glow та Black Crush дефектів.
так они сами дают одно и тоже определение :laugh:
падение контрастности в его углах становится хорошо заметным — и этим чаще страдают как раз экраны на основе VA-матрицы. Называется этот эффект «Black Crush».
создающая при взгляде сбоку впечатление «светящихся» углов или краев экрана
Spiryt
Member

MobileLord:
Я это к чему вообще все? Монитор новый, первая ревизия, вон на амазоне у человека накрылась половина экрана. https://www.amazon.com/LG-32UN650-W-Com ... 070&sr=8-3
Пишут что могут появиться пиксели битые через несколько дней. Я то посмотрю в магазине когда забирать будут, но возможны разные варианты, и я должен учесть их все.
Битые пиксели могут и через год появится, в большинстве случаев, такое по гарантии не проходит, у производителей. А по поводу возвратов, если случай гарантийные, то любой магазин вернет без проблем, на основании заключения авторизированого СЦ. Если имеется ввиду возврат, через неделю пользования, то тут уже любой в праве отказать
SAV
Member

Reinmar:SAV
если не затруднит, как раз присматривал Одиссей, только младшую модель :beer:
Забрал сегодня свой Odyssey G7 27". В принципе пока доволен. С гнутой матрицей конечно непривьічно, но и не критично, надеюсь, через несколько дней глаз адаптируется и перестану замечать. Думаю, стОит и вам попробовать. Удачного вьібора :beer:
Reinmar
Member

SAV
Спасибо, 99% что так и сделаю, аесть различие восприятия с обычным,если чуть далее обычного смотреть на изогнутом картинку (часто смотрю что-то в кресле полулежа допустим)?
SAV
Member

Reinmar:SAV
Спасибо, 99% что так и сделаю, аесть различие восприятия с обычным,если чуть далее обычного смотреть на изогнутом картинку (часто смотрю что-то в кресле полулежа допустим)?
Вопрос привьічки. Єкран G7 можно наклонять/поворачивать, поєтому подстроить под занимаемое зрителем положение не составит труда. Лучше придите в крупньій магазин єлектроники, там наверняка найдется пара гнутьіх мониторов, сможете сами оценить.
Dub1k
Member

Був більш ніж впевнений що Odyssey G7 сподобається. не розумію чому його порівнюють із затарілою лижою яка уступає йому у всіх параметрах. Це взагалі не конкурент. А народ ще й розудумує і вагається чи купувати )))
Makc1968UA
Member

Dub1k
Чем он может понравиться? Что в нём такого, чего нет у конкурентов и у более дешёвых моделей? 240 Гц? Нафиг не нужны, если видяха не 3090. VA матрица? Удивили... Разница с моим моником - есть поддержка HDR600, судя по яркости. Но на мониторе это как бы глупо - есть 50" телек с HDR, который отымеет любой монитор. G-Sync? Так он неплохо работает на мониторах с FreeSync - к чему переплата за мало кому нужный аппаратный контроллер?
Маркетинговая шляпа за конский ценник.
[Niro]
Member

Makc1968UA:Dub1k
G-Sync? Так он неплохо работает на мониторах с FreeSync - к чему переплата за мало кому нужный аппаратный контроллер?
где ты его там нашел?
VA матрица? Удивили... Разница с моим моником - есть поддержка HDR600, судя по яркости.
разница с твоим - космос, а не "только хдр"
Makc1968UA
Member

[Niro]:где ты его там нашел?
Нашёл.
[Niro]:разница с твоим - космос
В чём выражен этот "космос"? Есть какие-нибудь аргументы или абы поговорить и в кусты? :laugh:
Dub1k
Member

Чем он может понравиться?
Кращими на даний момент характеристиками в плані якість зображення/динаміки/відклику. Не вже цього мало ?))))
Дизайн, Якість матеріалів, збірка, регулювання позицій монітору, сервіс центри та обслуговування одне із кращих та одне із найбільших в Україні.
Якщо підбирати для себе монітор який був би для всіх випадків життя.
Что в нём такого, чего нет у конкурентов и у более дешёвых моделей? 240 Гц?
Конкуренти не відпрацьовують динаміку на своїй піковій тактовій частоті. Делл та Лижа чи наприклад Ейсер чи інші моделі які ви порівнюєте значно уступають в динаміці при чому значно. Більшість користувачів купують циферку а не динаміку. Тому за що патять те і отримують.
240 Гц? Нафиг не нужны, если видяха не 3090.
Для робочих задач / браузера вистачить любої затички щоб отримати 240гц.
Для ігор також не потрібна топова відеокарта щоб поганяти більшість онлайн шутерів в 240 гц.
Тим більше нічого страшного якщо ти придбав монітор на 240 гц Cyberpunk 2077 у тебе йде не в 240 гц а наприклад в 80. Монітор від цього не втрачає актуальність. Він тебе буде тішити і далі просто ти не відчуєш його переваг повною мірою. В той час коли Танки чи ПАБГ чи Дотка якась там у тебе буде літати на 240 гц без проблем. У-Універсальність.
VA матрица? Удивили... Разница с моим моником - есть поддержка HDR600, судя по яркости. Но на мониторе это как бы глупо - есть 50" телек с HDR, который отымеет любой монитор. G-Sync? Так он неплохо работает на мониторах с FreeSync - к чему переплата за мало кому нужный аппаратный контроллер?
Маркетингова шляпа це HDR на теліках і моніках. На твоєму телевізорі в тому числі оскільки я сумніваюсь що у тебе телевізор за 10к доларів американських. Який має не просто заявлений HDR, а й технологічна реалізація стандарту HDR. І тут варто зрозуміти що HDR не виводить зображення твого теліка на якийсь там не реальний рівень це просто можливість переглядати HDR контент у відповідному діапазоні. І знову ж таки потрібно задатись питаннням як часто ти переглядаєш контент в HDR діапазоні ? HDR контенту крайні мало він присутній хіба що декотрих сучасних іграх та у демороліках. Ті ж фільми / серіали та телебачення не показують контент в HDR діапазоні. Є тільки нетфлікс який стрімиться із HDR діапазоном. Но звичайно ти його не пріпейдиш. ІП тіві не використовуєш а фільми качаєш із торентів в фулл хд розширені із зжатою якістю. Яка в душі не ї@е що таке HDR.

Відправлено через 24 хвилини 6 секунди:
Makc1968UA:
[Niro]:где ты его там нашел?
Нашёл.
В чём выражен этот "космос"? Есть какие-нибудь аргументы или абы поговорить и в кусты? :laugh:
Думаю цього буде достатьо щоб навести аргументи і прояснити ситуацію. У даних пруфах є Детальний розбір характеристик. Всі дані та заміри проводяться відповідно авторитетними незалежними ресурсами. Звичайно протестувати із усіма моделями моніторів фізично не можливо. Тому протестували із самими яскравими представниками на ринку, які аслуговують уваги. Всяких там ноу неймів за 3к грн не має. Оскільки із таким ціновим сегментом порівнювати не доцільно. Але порівнювали із значно дорожчими варіантами. Пер ніж щось заявляти ознайомся із питанням особисто.
https://www.tftcentral.co.uk/reviews/sa ... 27g75t.htm
Besmertnik
Member

Makc1968UA:
неблагодарное дело спорить с людьми, которые сидят на FHD 27" плюс матрица с уродливой пиксельной сеткой (привет волосатые шрифты),
спойлер
Изображение
которая, как и другие, "до Одиссеевские" VAшки шлейфит, https://www.displayninja.com/msi-mag271r-review/
"The Cons:
A bit overpriced
Moderate ghosting in fast-paced games, mostly in darker scenes"

и при этом утверждают, что вот это всё идеал и лучшего не надо, при этом пытаясь накинуть фекалий на монитор, который как раз таки всего вышеперечисленного избавлен, имеет нормальную пиксельную сетку, приемлемое разрешение, и у которого матрица не шлейфит и успевает обслуживать свои 240гц.
Skiff_747
Junior

Не смог найти сообщение, но несколько страниц назад кто-то собирался сравнить старшую и младшую версии Одиссея(G7 vs G5).
Хочу поинтересоваться, удалось это осуществить, как результаты\впечатления???
Quest
Member

https://www.displayspecifications.com/en/model/a81420bf
Кто-то приобрел сего товарища, клон 275E1? или все же апгрейд?
Ответить