Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Dima1602:Ну вот, и что теперь брать...
Завтра буду смотреть BenQ, о котором написал вьіше. Там хоть матрица и не такая шустрая, зато, говорят, черньій получше и хороший звук на борту :rotate: Если серьезно, то надеюсь на "дружелюбие к глазам" и на более удачньій экземпляр. По характеристикам не должен особо уступать Льіже.
Dub1k
Member

Бери G7. В даній темі власники в даній темі залишали тільки позитивні відгуки.
Я в тому числі можу його рекомендувати. Це на разі краще ріщення до 1к доларів американських, ще й по адекватній ціні. За доволі не велику ціну ти маєш самий технологічний монітор із чудовою картинкою яка на рівні значно дорожчих моніторів та однієї із найшвидшою матрицею на ринку, яка рівняється практично на один рівень із флагманськими ТН матрицями по швидкодії.

27GL850-B має відносно швидку матрицю. Чому відносно ? Тому що це дійсно одна із найшвидших матриць ІПС типу але вона значно уступає по швидкодії ТН та ВА. І справа зовсім не у тому що 144 чи 160 гц це мало. Справа в тому що мариці на ІПС технології не можуть працювати із заявлененою швидкістю без овердайву, який за собою несе шалений гостінг та масу артифактів. Відповідно купуючи ІПС матрицю ти маєш маркетингову швидкість, але динаміка на даній герцовці відсутня від слова зовсім. І щоб це потрібно було зрозуміти треба прогнати пару тестів Уфо і переконатись що різниця колосальна в динаміці.
SAV
Member

Dub1k:Бери G7. В даній темі власники в даній темі залишали тільки позитивні відгуки.
Я в тому числі можу його рекомендувати. Це на разі краще ріщення до 1к доларів американських, ще й по адекватній ціні. За доволі не велику ціну ти маєш самий технологічний монітор із чудовою картинкою яка на рівні значно дорожчих моніторів та однієї із найшвидшою матрицею на ринку, яка рівняється практично на один рівень із флагманськими ТН матрицями по швидкодії.

27GL850-B має відносно швидку матрицю. Чому відносно ? Тому що це дійсно одна із найшвидших матриць ІПС типу але вона значно уступає по швидкодії ТН та ВА. І справа зовсім не у тому що 144 чи 160 гц це мало. Справа в тому що мариці на ІПС технології не можуть працювати із заявлененою швидкістю без овердайву, який за собою несе шалений гостінг та масу артифактів. Відповідно купуючи ІПС матрицю ти маєш маркетингову швидкість, але динаміка на даній герцовці відсутня від слова зовсім. І щоб це потрібно було зрозуміти треба прогнати пару тестів Уфо і переконатись що різниця колосальна в динаміці.
Вигнута матриця якось не зайшла, правда іншу модель від Самсунга дивився. В мене робота з текстом, тільки потім іграшки. Кажуть, у VA з цим проблеми. Як би і брав, то тільки 32 дюйми, а такий варіант чомусь тільки Розетка пропонує . Щось, судячи з відгуків, не хочеться зв'язуватись з ними (Розеткою). Що там з флікерінгом, вирішили проблему?
Dub1k
Member

SAV:
Dima1602:Ну вот, и что теперь брать...
Завтра буду смотреть BenQ, о котором написал вьіше. Там хоть матрица и не такая шустрая, зато, говорят, черньій получше и хороший звук на борту :rotate: Если серьезно, то надеюсь на "дружелюбие к глазам" и на более удачньій экземпляр. По характеристикам не должен особо уступать Льіже.
Якщо ти хочеш побачити глибину чорного то твій вибір телік із OLED матрицею. Там глибина чорного вражає.
Але на разі серед моніторів самий кращий результат в G7 по глибині чорного та контрасту.
ІПС просто курить в сторонці. І показує не однорідний сірий замість глибокого чорного. Також ІПС не вміє справлятись із контрастними сценами. Це коли Яскраво білий межує із чорним. І це біда підсвідки. G7 справляється на 9/10. Оскільки там зонарна підсвідка яка виключається там де вона не потрібна і не використовується. ІПС так не вміють ) Хіба топові моделі і то реалізація там так собі. Звичайно локальних зон в G7 не достатьо для ідеального результату але це реально на 2 голови вище серед всіх так званих конкурентів G7.

І наголошую матриця не все рішає. Більшість людей не розуміє що реалізація підсвідки банально вливає навіть на діапазон палітри кольорів я вже мовчу про однорідність та контрасність. Підсвідка це чуть не 50% вашої красоти у моніторі. А всі щось там за матриці ванять і про часту в герцах городять.
Не ведіться на маркетинг, купуйте те що приємно вашому оку. Очі вас не обмануть а маркетологи на ізі.

Відправлено через 4 години 23 хвилини 26 секунди:
Флікерінг після фіксу пропав. Все чудово працює. Головне поставити останню прошивку та включити Vrr Control. Із цією функцією все працює без флікерінгу.
Сам же G-sinc не юзаю. Проблем із розривами не має на любому діапазоні чи то 30 фпс чи то 240. Розривів не помітно. А сам G-sinc дає затримку відклику, яка відчутна. Тому питання до людей, які ведуться на маркетинг для чого вам технологія, яка на ділі нічого не міняє оскільки із розривами проблем і так не буде. Дотого ж для чого вам затримка у відклику якщо можна і без неї?
Sachem
Member

SAV:В мене робота з текстом, тільки потім іграшки. Кажуть, у VA з цим проблеми.
Все яблоки червивые. А все автомобили хреновые, мне владелец запорожца сказал...
vovo
Member

Недавно был гарантийный (как я наивно полагал) случай с Philips - на мониторе появилась рябь изображения по всей матрице, а черно-белый (точнее любой темно-светлый) градиент на статичном изображении отображается как некая волнообразная анимация. В АСЦ на тестовых изображениях все это было видно - отправили запрос в филипс. Там сказали, что это норма и просто вернули мне неисправный товар. Так что имейте в виду, если надумаете связаться с их продукцией.
skyod69
Member

Вообще не понимаю,почему все выбирают онли самсы или лыжи? Iiyama X2783HSU-B3 вот такой взял и как для своей цены не вижу вообще проблем,для умеренного гейминга и фильмов-с головой хватает,никаких страшный пискелей в FHD не наблюдаю,наверное зрение село :laugh: )
В офисе стоит Делл 24 дюйма с ISP матрицей,на ней картинка какая-то блеклая,по сравнению с VA...
Razer-1988
Junior

Выбираю монитор 24 дюйма на IPS матрице. Остановился на Philips 242B1, как думаете норм моник за эти деньги? В игры играю редко, поэтому сверхбыстрая матрица не нужна. Или на что-то другое обратить внимание? Бюджет до 250 у.е
Alex_Lord
Member

ChupakabrA:Alex_Lord
Удалось решить вопрос с мылом?
Как сказать , может уже привык , а может после нескольких перезагрузок стало лучше ,к слову HDR меню работает а вот в играх нет , странно , далее кто все говорят что если монитор уходит в сон то не просыпается - в меню монитора надо ставить Auto , более чем уверен ставят вручную то что подключено ,в таком режиме просыпается.
А так яркий сочный монитор ,говорят яко бы матрица IZGO , так это или нет но вроде норм.
neo89skynet
Member

В общем сегодня погонял и потестил самс g7 (товарищу приехал), последняя прошивка с оф сайта, но стробоскоп в некоторых приложениях все так же остался, как собственно и показывалось у блохеров на ютьюбе...
Вот как пример где я видел этот стробоскоп, взять к примеру приложение TeamViewer, подключаешься к удаленному пк и ловишь такой стробоскоп что бьет по глазам оооочень хорошо, запуск такого приложения как Foobar2000 со многими скинами/стилями вызывает дикий стробоскоп когда играет музыка с эффектами эквалайзера, во многих играх на экранах загрузки (вов, тундра, вот, андромеда, и это те игры что были протестированы на скорую руку, если упороться то их будет больше) где плавает резко фпс при менюшках загрузки наблюдается этот стробоскоп - моргает картинка... В общем что показывали некоторые блохеры в своих видосах так и не пофиксели!!!
Но, нету ефекта глоу как на ips, в целом картинка приятная на глаз, сочная и красивая...
Лично сделал вывод для себя - монитор бомба, даже не смотря на все косяки которые я считаю никогда не поправят - стоит его брать ибо картинка просто бомба! А с остальным можно смириться... Но вот к этой дикой выпуклости конечно надо привыкнуть по началу сильно бьет по глазам!
Dub1k
Member

skyod69:Вообще не понимаю,почему все выбирают онли самсы или лыжи?
Тому що 90% ринку матриць або Самсунг або ЛЖ. Ви виході матриць йде обкатка на ОЕМ виробниках і ті серії матриць, які себе чудово рекомендують закуповують для своїх зборок субвендори. Вони просто збирають монітор та пишуть мікрокод. Також калібрують монітор. Додають вам всякі там ЛГБТ підсвідки та приціли . І ви вихопі маєте застарілу матрицю та прайс значно більший.
Lifejazzy
Junior

skyod69:Вообще не понимаю,почему все выбирают онли самсы или лыжи? .
Инерция мышления и вера в то, что монитор это только матрица. ( См. сообщение выше) На самом деле не только, есть ещё плата управления, софт и пр. EIZO. NEC, HP, ViewSonic и пр. делают прекрасные мониторы, в том числе профессиональные, без собственных матриц.
Vpupkin
Member

Dub1k:Тому що 90% ринку матриць або Самсунг або ЛЖ.
А а оптроники с иннолюксами и прочими нонеймами это по вашему всего 10% рынка?
Lifejazzy
Junior

Vpupkin:
Dub1k:Тому що 90% ринку матриць або Самсунг або ЛЖ.
А а оптроники с иннолюксами и прочими нонеймами..
Есть ещё матрицы Sharp, Panasonic и не только, но это другой уровень и цены.
skyod69
Member

Dub1k:
skyod69:Вообще не понимаю,почему все выбирают онли самсы или лыжи?
Тому що 90% ринку матриць або Самсунг або ЛЖ. Ви виході матриць йде обкатка на ОЕМ виробниках і ті серії матриць, які себе чудово рекомендують закуповують для своїх зборок субвендори. Вони просто збирають монітор та пишуть мікрокод. Також калібрують монітор. Додають вам всякі там ЛГБТ підсвідки та приціли . І ви вихопі маєте застарілу матрицю та прайс значно більший.
Та да..."просто збирають монітор"-це як би фермер сказав кондитеру,шо ти просто робиш тістечка :) І про прайс-я взяв свій за 5500 грн,спробуйте знайти самс чи лижу дешевше,в такій комплектації як в мене ( ЮСБ,колонки і не VGA).

Тут наразі тільки інерція і все...один знайомий попросив підібрати монітор,я все передивився-порекоментував Делл,досить классний. Приїхали в магаз,той придурок дивиться і каже,так це ж не Самсунг,не хочу. Консультант приніс Самс за ті ж самі гроші і різниця просто величезна,не в бік корейця...ні,все одно-я його не знаю :) я вибачився перед консультатом,бо на мое прохання його з Киева привезли,і забув як звати того придурка.
SAV
Member

Друзья, что скажете по поводу монитора от HP - Omen 27i ? Вроде как контора солидная.
Vpupkin
Member

SAV:Друзья, что скажете по поводу монитора от HP - Omen 27i ? Вроде как контора солидная.
Брат близнец всяких гигабайтов и прочих асеров с иннолюксовской или оптрониковской китайской матрицей.
Ничем не лучше своих собратьев у которых на 2 года больше гарантии.
Lifejazzy
Junior

SAV:Друзья, что скажете по поводу монитора от HP - Omen 27i ? Вроде как контора солидная.
По ТТХ всё хорошо https://www.displayspecifications.com/ru/model/0ba51f0f
Весьма приличная (8-bit + FRC) матрица от LG https://www.panelook.com/LM270WQA-SSA1_ ... 43222.html
SAV
Member

Вот картинка на LG UltraGear 27GL850-B при слабом внешнем освещении в игрушке Dark Souls
спойлер
photo_2020-12-19_14-47-41.jpg
photo_2020-12-19_14-47-47.jpg
Первая - дальше фотографировал, вторая - чуть ближе.Что-то, как-то не очень. Мягко говоря... :facepalm: Хотя глазами видно немного лучше, но все же... Вот и думайте, стоит брать такое или нет.

Отправлено спустя 2 минуты 31 секунду:
Lifejazzy:
По ТТХ всё хорошо https://www.displayspecifications.com/ru/model/0ba51f0f
Весьма приличная (8-bit + FRC) матрица от LG https://www.panelook.com/LM270WQA-SSA1_ ... 43222.html
Спасибо. Матрица та же, что и на 850-й Льіже?
benderOS
Member

SAV
Чет засветы сильные, не повезло с подбором, я на своей лыже черному нарадоваться не могу, мне попался образец с засветами и черным не хуже VA
Ответить