Новости
Последние статьи и обзоры
Автотема: всё из мира авто-мото
-
Rabbit-kms
Junior
там чтобы КПП пихать нужно электромотор новый изобрести... ведь не все так просто как оно бы казалось...
электромотор же сразу максимальный момент получает - какая же должна быть коробка чтобы моментом этот момент переварила? а с другой стороны электричка сразу на колеса момент передает, но я думаю что от 100ки электрички не особо и должны летать ибо батарейка уходит как стрелка бензина на скорости в 200км\час...
а по городу лифы таки живенько могут дать газку, хотя по большей своей части они тошнят хуже жигуляторов и в левой полосе...
электромотор же сразу максимальный момент получает - какая же должна быть коробка чтобы моментом этот момент переварила? а с другой стороны электричка сразу на колеса момент передает, но я думаю что от 100ки электрички не особо и должны летать ибо батарейка уходит как стрелка бензина на скорости в 200км\час...
а по городу лифы таки живенько могут дать газку, хотя по большей своей части они тошнят хуже жигуляторов и в левой полосе...
-
torny
Member
Я когда за лифом гнался, то догнал только потому, что он заехал в незнакомые подворотни. По проспекту вряд ли бы догнал.
-
Scoffer
Member
Rabbit-kms
Не всі електродвигуни можуть дати момент з нуля
Навіть не всі, котрі юзаються в електричках на це здатні.
Але це не має значення. КПП не ставлять тому, що ККД пристойної за сучасними мірками КПП відсотків так 80. Одноступінчатого редуктора як на електричках - 95%.
Встановлення КПП => втрата дальності ходу на рівному місці.
Тесла вирішує проблему в лоб, насовуючи 700 коней в машину. Але всі ж, думаю, розуміють, що ніякими 700 конями ні в нижніх, ні середніх класах авто і не пахнутиме.
Якби у тебе в машині було бензодвигло на 700 коней, ти теж би міг навічно врубити третю, і з комфортом навалювати
Відправлено через 1 хвилину 55 секунди:
Десь на хабрі є гарна стаття про електродвигуни і їхні моментні характеристики від розробника, власне, електродвигунів. Не пам'ятаю назву. Спробую знайти.
Відправлено через 4 хвилини 12 секунди:
torny
Я брав у дружбана ліф на тиждень покататись. Він класно їде з нуля на світлофорі. Виїзд на трасу і "навалювання" там овер сотні це біль навіть по міркам мого, м'яко кажучи не крутого, китайця.
Не всі електродвигуни можуть дати момент з нуля
Але це не має значення. КПП не ставлять тому, що ККД пристойної за сучасними мірками КПП відсотків так 80. Одноступінчатого редуктора як на електричках - 95%.
Встановлення КПП => втрата дальності ходу на рівному місці.
Тесла вирішує проблему в лоб, насовуючи 700 коней в машину. Але всі ж, думаю, розуміють, що ніякими 700 конями ні в нижніх, ні середніх класах авто і не пахнутиме.
Якби у тебе в машині було бензодвигло на 700 коней, ти теж би міг навічно врубити третю, і з комфортом навалювати
Відправлено через 1 хвилину 55 секунди:
Десь на хабрі є гарна стаття про електродвигуни і їхні моментні характеристики від розробника, власне, електродвигунів. Не пам'ятаю назву. Спробую знайти.
Відправлено через 4 хвилини 12 секунди:
torny
Я брав у дружбана ліф на тиждень покататись. Він класно їде з нуля на світлофорі. Виїзд на трасу і "навалювання" там овер сотні це біль навіть по міркам мого, м'яко кажучи не крутого, китайця.
-
mumu
Member
ви так пишете, якшо в світі тільки один електрокар - тесла (ні, єслі-шо, їх уже всі виробники пропонують) 
Та й нормально вони їдуть. Багато водіїв не літають по дорогам, навіть ті, хто має потужні автомобілі, ті циферки характеристик хіба що ЧСВ тішать. Тим більше не кожен їх зможе реалізувати. А як понатикують камер, то дорога тільки на треки залишиться, яких у нас фактично нема
в містах починають не то шо позначкою 50км/год обмежувати, а 40 і навіть 30.
якщо тенденції не зміняться, то протягом 10 років навіть гібридам з бензиновими двигунами буде заборонено по великим містам їздити. А через 15-20 на автопілоти пересадять, і право керувати власним автомобілем у людей заберуть або зроблять дорогою платною опцією.
Зараз найбільші обмеження е-карів - їх пробіг за заряд і/або час зарядки і ціна, хоча знову таки, більшість водіїв в день не викатує і 50км, а для деяких проїхати 200км - це прям капєц дальняк.
Та й нормально вони їдуть. Багато водіїв не літають по дорогам, навіть ті, хто має потужні автомобілі, ті циферки характеристик хіба що ЧСВ тішать. Тим більше не кожен їх зможе реалізувати. А як понатикують камер, то дорога тільки на треки залишиться, яких у нас фактично нема
якщо тенденції не зміняться, то протягом 10 років навіть гібридам з бензиновими двигунами буде заборонено по великим містам їздити. А через 15-20 на автопілоти пересадять, і право керувати власним автомобілем у людей заберуть або зроблять дорогою платною опцією.
Зараз найбільші обмеження е-карів - їх пробіг за заряд і/або час зарядки і ціна, хоча знову таки, більшість водіїв в день не викатує і 50км, а для деяких проїхати 200км - це прям капєц дальняк.
-
Rabbit-kms
Junior
Scoffer
"Якби у тебе в машині було бензодвигло на 700 коней, ти теж би міг навічно врубити третю, і з комфортом навалювати
" - от заправки к заправке)))
p.s. мне по городу бензина 1,6 со 120л.с. хватает летать так сказать))) свои 140-160км\час оно едет (проверял на окружной) прилипая к дороге - что еще нада?
кстати электрички напоминают айфоны - без розетки не куда))))
"Якби у тебе в машині було бензодвигло на 700 коней, ти теж би міг навічно врубити третю, і з комфортом навалювати
p.s. мне по городу бензина 1,6 со 120л.с. хватает летать так сказать))) свои 140-160км\час оно едет (проверял на окружной) прилипая к дороге - что еще нада?
кстати электрички напоминают айфоны - без розетки не куда))))
-
Scoffer
Member
mumu
Просто вони коштують як спорткари, до них і вимоги відповідні.
А ті, що попростіше, так вони і не їдуть в цілком собі легальних трасових режимах.
Просто вони коштують як спорткари, до них і вимоги відповідні.
А ті, що попростіше, так вони і не їдуть в цілком собі легальних трасових режимах.
-
Rabbit-kms
Junior
это где-то там в параллельной вселенной, у нас то и дорог нету по которым ездить как и разметки по которой ориентир на дороге держать... так что пока до нас описанная "цивилизация" дойдет мы вымрем...mumu:ви так пишете, якшо в світі тільки один електрокар - тесла (ні, єслі-шо, їх уже всі виробники пропонують)
Та й нормально вони їдуть. Багато водіїв не літають по дорогам, навіть ті, хто має потужні автомобілі, ті циферки характеристик хіба що ЧСВ тішать. Тим більше не кожен їх зможе реалізувати. А як понатикують камер, то дорога тільки на треки залишиться, яких у нас фактично немав містах починають не то шо позначкою 50км/год обмежувати, а 40 і навіть 30.
а пока бери от жизни все!
-
Hells Angels
Member
електрички по автобанам нормально летают там суперчарджеров хватает, наганяют зярядку до следующего или через несколько и опять тапка в пол. Пока у нас не будет повсеместно быстрых зарядок все будут тошнить в обычных режимах.
-
torny
Member
Так я за місто кажу. Світлофори, пішоходи.Scoffer:torny
В мене до сотні розгін десь 12с, на 110 к.с., 260 Н*м
По трасі я і 180 гоняв. З дуру. Бо вночі, темно і лячно. Скоріше приїхав, скоріше скінчилось.
-
Alexsandr
Member
Дя айфона хоть повербанк можно взять, а для электрических машинок только буксир или вообще эвакуатор, а он может быть за сотню км.Rabbit-kms:кстати электрички напоминают айфоны - без розетки не куда))))
-
Hum
Member
Я бы гонщиков всех штрафовал, а кто отказывается то тачку на штраф площадку, открытый аукцион и возврат автовладельцу денег с учетом вычета штрафа. Подвергают жизнь опасности как остальных участников движения так и пешеходов. По сути это покушение на жизнь окружающих.
-
Scoffer
Member
А ви вже бачили новий український винахід: 2D розв'язка на автомагістралі?
- спойлер

-
Rabbit-kms
Junior
Alexsandr:Дя айфона хоть повербанк можно взять, а для электрических машинок только буксир или вообще эвакуатор, а он может быть за сотню км.Rabbit-kms:кстати электрички напоминают айфоны - без розетки не куда))))

для электрички генератор на колесиках есть - тот же повербанк))))
Отправлено спустя 4 минуты 23 секунды:
так может помимо штрафов оборудовать по евростандарту трассы, тротуары, переходы, приоритеты проезда - перехода, создать вело-структуру, сделать конкурентный жд транспорт, городской транспорт?Hum:Я бы гонщиков всех штрафовал, а кто отказывается то тачку на штраф площадку, открытый аукцион и возврат автовладельцу денег с учетом вычета штрафа. Подвергают жизнь опасности как остальных участников движения так и пешеходов. По сути это покушение на жизнь окружающих.
не нафиг это все - штрафы наше все!
-
SergN
Member
Розробника проекту і замовника змусити на власному авто кілька днів безперестанку їздити по тому колу. Хоча, ще до кінця першого дня не доживуть.Scoffer:А ви вже бачили новий український винахід: 2D розв'язка на автомагістралі?
Зробити таку підставу водіям з точки зору безпеки руху, та ще і за гроші платників податків
-
Alexsandr
Member
Но на круге приоритет же у транспорта, значить магистраль должна тормозить и пропускать машины на круге? Знаки пропустить на круге ничего по сравнению с ПДД.Scoffer:А ви вже бачили новий український винахід: 2D розв'язка на автомагістралі?
-
Hum
Member
Rabbit-kms
Есть скоростной режим. Хочется больше - езжай на Чайку.
Есть скоростной режим. Хочется больше - езжай на Чайку.
-
Scoffer
Member
Alexsandr
Про коло з короткими шляхами в ПДД нічого не сказано
На цій розв'язці з другорядних доріг знак уступити дорогу. Тобто магістраль не гальмує, але перетнути її люта жесть.
Відправлено через 31 секунди:
Тобто це не коло по суті своїй.
Про коло з короткими шляхами в ПДД нічого не сказано
Відправлено через 31 секунди:
Тобто це не коло по суті своїй.
-
Trinity
Member
Hum
Ага, нет пешеходов на дороге, нет проблем. А если пешеход в не положенном месте - самоубийца, чего его жалеть...
А машин будет все больше, пока не будет нормального транспорта и других вариантов передвижения.
Ага, нет пешеходов на дороге, нет проблем. А если пешеход в не положенном месте - самоубийца, чего его жалеть...
А машин будет все больше, пока не будет нормального транспорта и других вариантов передвижения.
-
mumu
Member
між Києвом і Житомиром велика кількість поворотів наліво через 2-3 смуги, по класифікації це дорога для автомобілів з дозволено 110км/год, ближче до Києва розвернутись, щоб повернути наліво, неможливо поки спеціально не пропустять. В години пік колони автомобілів на поворот можуть кілометрові збиратись.
ще більше дурість - нерегульовані наземні пішохідні переходи
ще більше дурість - нерегульовані наземні пішохідні переходи
-
SergN
Member
До речі, був приємно вражений тим фактом, що в рамках реконструкції Е95/М01 в межах Київської області риють дуже багато підземних переходів в населених пунктах (хоча, сам ремонт організований якось хаотично і просувається повільно).mumu:ще більше дурість - нерегульовані наземні пішохідні переходи