Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Dub1k
При чём тут HDR, меняем ограничение фпс и меняется картинка, это особенность ВА матрицы, может у меня когда-нибудь дойдут руки и я спектрофотометром намерчю разный цвет на разной частоте.
Dub1k
Member

Vpupkin:Dub1k
При чём тут HDR, меняем ограничение фпс и меняется картинка, это особенность ВА матрицы, может у меня когда-нибудь дойдут руки и я спектрофотометром намерчю разный цвет на разной частоте.
Скинь силку на відео, а то не розумію про яке відео ти говориш взагалі.
Вчора тестував із фіксованою герцовкою все ок. Також тестував в змінній частоті монітора і також без проблем. Нюансів ніяких не помітив.
Скинь відео щоб я зміг створити схожий сценарій подій у себе на моніторі та побачити результат.

Відправлено через 3 години 4 хвилини 4 секунди:
До речі треба ще глянути нюанс із ТАБом в режимі "На весь екран". Воно супроводжувалось секундною паузою та повторним підключенням до джерела виводу зображення. Під час переключення вікна юзери бачили сповіщення типу "Displayport " і через секунду появлялось зображення. Цікаво чи це фіксанули. Нюанс не критичний, але секундна затримка не приємний нюанс.
Vpupkin
Member

Dub1k
Вот как-то так.

Dub1k
Member

Дивна поведінка монітору. У мене не було таких нюансів на g7. Але це g9 із ульташирокою ліагоналю. Мікрокод там кардинально інший. І сама свіжа прошивка має реліз зазначений на скріні. Відповідно хотфіксу із Адаптів сінх не завезли на g9 на разі. Але завезуть в актуальній прошивці.
За g9 говорити не буду оскільки не маю можливості пітвердити чи спростувати дане відео. Але на g7 таких нюансів не було в старих прошивках і в новій теж. Тому або це фейк, або це проблема семпла (брак), або відеокарта артифачить. Артифакти відеокарти можуть бути оскільки не розумію чому у нього в статичних синаріях здійснюється падіння фрейм тайму так кардинально і це у простих синарях де не має візуального супроводження зміною від складної сцени до простої і наоборот. Аномальні падіння. Також проблема може бути у кабелі. Точніша заміна стокового кабелю на той який не відповідає стандарту DP 1.4. Це також може бути проблемою.

Відправлено через 1 хвилину 7 секунди:
Доберусь додому і ще разок гляну що там по кольру при зміні кадрів у себе. Але на разі такого не помічав.
Vpupkin
Member

Dub1k
Автор видео специально меняет ФПС для демонстрации поведения экрана, эта проблема присуща абсолютно всем высокочастотным VA панелям ибо как я уже говорил ранние на разной частоте экран показывает разную картинку.
Dub1k
Member

Додаю скрін прошивки g9 реліз місячної давності (без актуального хотфікса). Але його завезуть в новому обновлені.

Відправлено через 2 години 9 хвилини 6 секунди:
Потестив тільки що у
1. PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
2. Assassin's Creed Odyssey
3. Dying Light
4. Battlefield 1
Перекосу кольорів не помітив. Якщо є потреба можу залити відео із бенчмарком Assassin's Creed Odyssey на ютуб. Зазняв із телефону.
Вложения
20201105_205417.jpg
Феном Феномыч
Member

Тоже не замечал каких то изменений, при изменении частоты обновления. Правда и смысла не вижу в этом. Пробовал, когда искал варианты с жсинк. А если они есть, то высматривать желания нет.
Dub1k
Member

Ну на відео чітко видно інверсію кольорів. На актуальній прошивці під G7 конкретно у мене не має жодних інверсій. Пробував і плавну зміну фрейм рейту і різьку. Різниці не то що не помітно, її просто не має. Тестував і парельно записував на телефон, думав можливо там даний ефект більш помітніший, але ні. Його там також не помітно.

Про дану проблему чую перший раз. Тобто дана ситуація не типова, тому не варто ототожнювати цей випадок як технологічні особливості VA матриць. Це явище може виникати:
- відеокарта
- кабель, який не відповідає стандартизації DP 1.4
- драйвера відеокарти
Звичайно є вірогідність кривого мікрокоду прошивки. Але не помічав щоб це була типова ситуація на G9 серії. Дану ситуацію бачу в перше. А інші власники G9 не жаліються на схожі нюанси.
Васильович
Member

Камради, маю бажання вкотитися в 2К.
Приглядаюся до такого монітора:
27" Philips E-Line 275E1S /00/01
Ціна дуже приваблива, як для його характеристик.
На дизайн, "ногу", рамки - якось всеодно.

Підтримайте або відговоріть (і порадьте щось достойніше в рамках аналогічного бюджету) :beer:
Використання - ігри (90% сінгл проекти) та браузинг.
Zumm
Junior

Всім привіт, щойно зареєструвався на форумі.
У зв'язку з карантином і віддаленою роботою з дому, виникла потреба у оновленні домашнього раритетного комп'ютера, який останні роки практично не використовувався, вистачало комп'ютера на роботі.
Починаю з вибору монітору, оскільки пропрацювавши за старим монітором (Samsung P2370) кілька місяців "дало по очах" (синдром сухого ока, зір, тощо).
Можливо хтось порадить щось цікаве/покритикує те, що самостійно обрав :)
Базові вимоги були наступні:
1. Максимальна безпека для очей (12/24 годин за монітором - скоріше не виключення, а правило);
2. 32" 4К. З таким розміром не працював, але в роботі багато тексту (фреймворк), таблиць БД, іноді графіків, тощо, тому здалося повинно бути ок.
3. IPS - на роботі така матриця, і для очей здається краще ніж TN VA навіть при 60Гц;
4. Новий комп швидше за все буде AMD (ryzen + radeon 6800 + IPS 60 Гц), тому з FreeSync;
5. Ігри. Ніколи не полюбляв і не грав у шутери. Максимум сучасні Civilization, X-COM, Microsoft Flight Simulator, IL2, NFS. Можливо щось такого рівня і буду іноді запускати + іноді фільми.
Що порадите в діапазоні 1000 уе? Хто знайомий з Benq EW3280U ?
Дякую.
synthezd
Junior

Neonovi4: какой взять?
Идеального монитора не существует, тем более в этом ценовом сегменте. Реши что тебе нужно от монитора, в этом тебе помогут эти два обзора:

1)

2)
modell
Member

Zumm: Що порадите в діапазоні 1000 уе?
Дякую.
Я собі взяв Монітор LG 32UN880-B. Дуже подобається і рекомендую.
[Niro]
Member

Дякую.
34gn850 под ваши задачи должен отлично подойти
Zumm
Junior

modell:
Дякую.
Я собі взяв Монітор LG 32UN880-B. Дуже подобається і рекомендую.
Дякую, на цей звернув увагу ще раніше ніж на Benq EW3280U, але там кріплення здалося не зручним (так зрозумів не ставиться на стіл, а прикручується?)

[Niro]:
Дякую.
34gn850 под ваши задачи должен отлично подойти
Дякую, звірюга на перший погляд ок, повивчаю. Я його пропустив, мабуть тому, що фільтр ставив 32"
Hasymov
Junior

Добрий вечір. Купив монітор Samsung S24R350 (LS24R350FHIXCI), але за ним болять очі та перенасичені кольори. Зменшував яскравість,контраст, не помогло. Буду повертати.
Хочу взяти трошки дорожчий і зупинився на Dell P2419H (210-APWU)
Що можете сказати по цій моделі або яку можете порадити?
modell
Member

Zumm:але там кріплення здалося не зручним (так зрозумів не ставиться на стіл, а прикручується?)
Кріплення суперове. Дуже зручно з ним під різні задачі.
worze
Junior

Всем привет!
Есть желание взять 4к монитор для работы и игр.
Пригляделся Acer Predator XB273KGPBMIIPPRZX (UM.HX3EE.P13).

Хотелось бы услышать отзывы какие-то о продукте.
Заранее благодарен.
Demmel
Member

Плотненько почитав reddit и другие сайты - так уже давно и в краткие сроки сформированы холивары на тему именно двух моделей: GL850-B vs S2721DGF.
Это там уже классический вопрос в своей весовой категории . Но парадокс: перечитав тонны материала - так и не понял чем Dell хуже (матрица одинаковая, я так понял ) , кроме как кому то попался экземпляр с жуткими засветами и он кричит - что эта модель отстой .
На стороне Dell: 165Гц , ножка с поворотами в строну (привет, GL850 !), более качественные материалы, что отмечают во многих отзывах.
На стороне LG: Много кто отмечает, что цвета с коробки выглядит на порядок лучше, когда Dell требует калибровки для требовательного пользователя . Но это скорее индивидуально.
Феном Феномыч
Member

Demmel
В общем везде есть нюансы. Вопрос лишь в том, что бы принять их.
Ответить