На материнке нет 220
Новости
Последние статьи и обзоры
Странные вопросы и точные ответы
-
Volodimir
Member
Abracadabra
На материнке нет 220
220 только в бп и то не везде. Не парьтесь.
На материнке нет 220
-
viperest1
Member
Ого , а я от задумався - в мене кіт скотиняка
ліняє і коли я не бачу ( застукав на гарячому) ,то треться до корпусу. Шерсть статикою не коротне десь там ? Питання нубське ,но цікаво
. Розетки з заземленням
.
- спойлер
- поки надобраніч, бо з нічної зміни

-
torny
Member
Кот не коротнёт. Это нормально. Вот шерсть внутри пк более значительное зло, чем котостатика.viperest1:Ого , а я от задумався - в мене кіт скотинякаліняє і коли я не бачу ( застукав на гарячому) ,то треться до корпусу. Шерсть статикою не коротне десь там ? Питання нубське ,но цікаво
. Розетки з заземленням
.
- спойлер
- поки надобраніч, бо з нічної зміни
А вот 110 вольт на корпусе - это не ок. Заземление для безопасности, а не для того, чтобы на корпус пускали 110 вольт.
-
DanRub
Member
torny
Кстати, периодически видел темы где люди писали что бьет током от корпуса когда они через себя замыкают его с батареей, всегда в ответ писали что это из-за отсутствия земли в розетке, НО почему тогда у меня с моей TN-C проводкой такого нет?
Кстати, периодически видел темы где люди писали что бьет током от корпуса когда они через себя замыкают его с батареей, всегда в ответ писали что это из-за отсутствия земли в розетке, НО почему тогда у меня с моей TN-C проводкой такого нет?
-
Scoffer
Member
DanRub
Це від присутності на батареї напруги. Через батарею скручували показники лічильників. Як в будинку замінили лічильники на електроні, так мигом проблема з напругою на батареї і водопроводі сама собою зникла.
Це від присутності на батареї напруги. Через батарею скручували показники лічильників. Як в будинку замінили лічильники на електроні, так мигом проблема з напругою на батареї і водопроводі сама собою зникла.
-
murzik
Member
замінили однотарифні лічильники, поки на роботі був, на багатотарифні, але з можливістю програмування зон, на щитку написано 5.8.0 загальний, 5.8.1 день 5.8.2 ніч
я так розумію що тризонні поставили? це легально? там в якийсь час підвищений оефіцієнт
Gama 100
Отправлено спустя 30 минут 36 секунд:
клас
я так розумію що тризонні поставили? це легально? там в якийсь час підвищений оефіцієнт
Gama 100
Отправлено спустя 30 минут 36 секунд:
клас
Отже, енергопостачальник має право здійснювати планову заміну лічильників на зонні прилади обліку за свій рахунок. А відмова від такої заміни може призвести до відключення споживача від енергопостачання.
-
murzik
Member
чи може хтось перевірити, чи працює сканування qr коду в приват24 на платіжках за електроенергію. в мене вибває помилку обробки коду. дякую
-
MexaHuK_DM
Member
Задачка со звездочкой.
Дано: Антивирус на предприятии блокирует и удаляет exe нужной программы. Эта программа существенно упрощает жизнь и ускоряет рабочий процесс, но находится под запретом всем известным Указом Президента Украины, т.к она защищена авторским правом РФ. На ПК права Администратора под паролем, который знает только IT-отдел, по этому добавить в исключения антивируса не получится. Можно только бесконечно восстанавливать из Карантина этот исполняемый файл.
Собственно, нужно найти обход антивируса. Можно ли как-то подтереть из exe-файла его данные о разработчике и исходное имя файла, чтобы антивирус/фаерволл думал что это не Плохая_программа.exe, а Хорошая_программа.exe?
Дано: Антивирус на предприятии блокирует и удаляет exe нужной программы. Эта программа существенно упрощает жизнь и ускоряет рабочий процесс, но находится под запретом всем известным Указом Президента Украины, т.к она защищена авторским правом РФ. На ПК права Администратора под паролем, который знает только IT-отдел, по этому добавить в исключения антивируса не получится. Можно только бесконечно восстанавливать из Карантина этот исполняемый файл.
Собственно, нужно найти обход антивируса. Можно ли как-то подтереть из exe-файла его данные о разработчике и исходное имя файла, чтобы антивирус/фаерволл думал что это не Плохая_программа.exe, а Хорошая_программа.exe?
-
torny
Member
Можно. А что за программа? Аналогов нет?
-
goldenvirus
Member
Поставил я карту от зелёных, установил драйвера, открыл панель управления NVIDIA и чёт не понял...так должно быть или что-то не так...где все настройки?
- спойлер
-
MexaHuK_DM
Member
goldenvirus
Рекомендую скачала скачать офф. драйвера с сайта nvidia, потом программу DDU (Display Driver Uninstaller), выключить интернет, открыть программу DDU, согласиться перезагрузить в безопасный режим и удалить полностью драйвера AMD и nvidia. Потом перезагрузить обычно и установить скачанные драйвера.
Отключение интернета важно, т.к W10 сразу подтягивает драйвера с серверов microsoft, которые могут быть устаревшими либо кривыми.
Рекомендую скачала скачать офф. драйвера с сайта nvidia, потом программу DDU (Display Driver Uninstaller), выключить интернет, открыть программу DDU, согласиться перезагрузить в безопасный режим и удалить полностью драйвера AMD и nvidia. Потом перезагрузить обычно и установить скачанные драйвера.
Отключение интернета важно, т.к W10 сразу подтягивает драйвера с серверов microsoft, которые могут быть устаревшими либо кривыми.
-
Graveworm
Member
Чем можно восстановить свежеудаленные файлы с ссд? Поверх них ничего не записывалось, накопитель отключен сразу после удаления. Там три файла на несколько десятков гиг каждый, надо как-то восстановить поверх себя же.
Рекува их не находит, другого ничего навскидку не вспомню. Какой-нибудь Анделетер бы

Рекува их не находит, другого ничего навскидку не вспомню. Какой-нибудь Анделетер бы
-
Scoffer
Member
Graveworm
нє, з ссд нічого не відновлюється, там занадто непрозора структура для файлосистеми
Відправлено через 2 хвилини 29 секунди:
можеш спробувати R-Studio, але реально у мене ніколи не виходило відновити файли з ссд
знаходить якесь сміття
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
https://www.r-studio.com/ru/SSD_Recovery.html
нє, з ссд нічого не відновлюється, там занадто непрозора структура для файлосистеми
Відправлено через 2 хвилини 29 секунди:
можеш спробувати R-Studio, але реально у мене ніколи не виходило відновити файли з ссд
знаходить якесь сміття
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
https://www.r-studio.com/ru/SSD_Recovery.html
-
Engineer_1988
Member
Graveworm, в Одессе парень восстанавливает как то., читал как то. Многолетний опыт в него. Зайти надо в телеграмм, есть группа и канал "Восстановление данных с HDD в Одессе", никнейм Rozik
Вот скрин с телеги. Обычные винты он занимается с 2000гг ещё. На одесском форуме целая группа есть.
Вот скрин с телеги. Обычные винты он занимается с 2000гг ещё. На одесском форуме целая группа есть.
- спойлер
-
Scoffer
Member
Engineer_1988
В звичайних винтах немає trim`у, котрий моментально затирає все записане. Так що з ними і проблем не багато, головне самому поверху не назаписувати. Та ж R-Studio відновлює все на раз плюнути.
Хоча в SMR'ні винти вже завезли трім, так що там тепер теж проблеми.
В звичайних винтах немає trim`у, котрий моментально затирає все записане. Так що з ними і проблем не багато, головне самому поверху не назаписувати. Та ж R-Studio відновлює все на раз плюнути.
Хоча в SMR'ні винти вже завезли трім, так що там тепер теж проблеми.
-
Andrey2005
Member
Вообще круто. Но по факту там это издержки этой дурноватой технологии - там ячейки частично перекрыты, и для записи нижней ячейки нужно верхнюю перезаписывать.Scoffer:Хоча в SMR'ні винти вже завезли трім
При этом в линуксе как я понял трим включается через неделю, а в винде моментально после удаления (зачем??)
-
Scoffer
Member
Andrey2005
Я не в курсі через який час запускається трім, але логічно запускати його одразу після закінчення пачки видалень. Ну типу почекати хвилин 5 там після останнього делейту, і поїхало, інакше можна тиждень сидіти на тормознутому ссд.
Я не в курсі через який час запускається трім, але логічно запускати його одразу після закінчення пачки видалень. Ну типу почекати хвилин 5 там після останнього делейту, і поїхало, інакше можна тиждень сидіти на тормознутому ссд.
-
Andrey2005
Member
Це якщо він забитий. По хорошому то було б запускати в залежності від вільного місця. А що, стирання дуже довге? Якось не вникав.Scoffer:інакше можна тиждень сидіти на тормознутому ссд.
-
Scoffer
Member
Andrey2005
Дуже довге. Стирання відбувається блоками. Ось рандомний даташит на нанд флеш мікруху від мікрона:
https://eu.mouser.com/datasheet/2/671/m ... 759187.pdf
Organization
– Page size x8: 8640 bytes (8192 + 448 bytes)
– Block size: 128 pages (1024K + 56K bytes)
• Array performance
– Read page: 35µs (MAX)
– Program page: 350µs (TYP)
– Erase block: 1.5ms (TYP)
Стерти блок в 40 раз повільніше ніж прочитати сторінку з даними.
А після стирання блоку ще ж треба відновити сторінки з даними, котрі не мають бути видаленими з кешу. Запис то теж не особливо швидкий.
Найгірший випадок для цієї мікрухи:
Стерти блок 1500 мкс + 127*350 мкс записати дані + кеш теж не моментальний = 50 мілісекунд на рівному місці. В півтори тисячі раз повільніше ніж прочитати сторінку.
Дуже довге. Стирання відбувається блоками. Ось рандомний даташит на нанд флеш мікруху від мікрона:
https://eu.mouser.com/datasheet/2/671/m ... 759187.pdf
Organization
– Page size x8: 8640 bytes (8192 + 448 bytes)
– Block size: 128 pages (1024K + 56K bytes)
• Array performance
– Read page: 35µs (MAX)
– Program page: 350µs (TYP)
– Erase block: 1.5ms (TYP)
Стерти блок в 40 раз повільніше ніж прочитати сторінку з даними.
А після стирання блоку ще ж треба відновити сторінки з даними, котрі не мають бути видаленими з кешу. Запис то теж не особливо швидкий.
Найгірший випадок для цієї мікрухи:
Стерти блок 1500 мкс + 127*350 мкс записати дані + кеш теж не моментальний = 50 мілісекунд на рівному місці. В півтори тисячі раз повільніше ніж прочитати сторінку.
-
Andrey2005
Member
Ааа. Дякую.Scoffer:Стирання відбувається блоками.
Стерти блок в 40 раз повільніше ніж прочитати сторінку з даними
Згадав ще питання, може ти в курсі механізму - як відбувається рефреш заряду SSD? От лежить в мене SSD, через 1,5-2 роки деякі взагалі втрачають всі данні (одна людина це підтвердила на власному досвіді), в мене за рік чи півтора деякі фотки битими блоками покрились. Якщо я раз на місяць його вмикаю то як я дізнаюсь що воно оновило, і чи оновить коли воно підключено через USB? Трім то не робить по USB.