Резонування столу- як прибрати?

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Привіт!
Маю стіл з 2 тумбочок Ikea Alex та дубового щита з Епіцентру.
Колонки Kanto Yu-6, стоять на підкладках від UA acoustics.
Колонки по звуку безмежно подобаються, але дуже бісить, коли столєшниця резонує на низьких частотах.
Хтось зтикався? Як вилікувати?

Апдейт: Можливо це важливо, на кожній тумбочці наклеєні силіконові п'ятачки, типу щоб столєшка не дряпала тумобочку. Відповідно столєшка приподнята на 1-2мм від тумбочок.

Фото стола з старими колонками:
спойлер
IMG_4253.JPG
Фото стола з актуальними колонками
спойлер
IMG_6614.JPG
Последний раз редактировалось Ежик373 24.05.2020 21:14, всего редактировалось 1 раз.
yupi
Member

Ежик373:Як вилікувати?
Толщину столешницы увеличить
Hack-Stock
Member

Ежик373: Апдейт: Можливо це важливо, на кожній тумбочці наклеєні силіконові п'ятачки, типу щоб столєшка не дряпала тумобочку. Відповідно столєшка приподнята на 1-2мм від тумбочок.
Думаю дело в этом, где-то столешницу прогибает и она передает вибрацию на тумбочки
Ежик373
Member

yupi:
Ежик373:Як вилікувати?
Толщину столешницы увеличить
Заміряв, вона 26мм. Доволі важка за рахунок того, що дубова. Ще одну таку саму обрізати, покривати лаком і потім кріпити щоб не роз'їзжались якось не дуже зручно, та доволі дорого (вона біля 3к коштувала). Можливо є якісь ще варіанти?

Отправлено спустя 1 минуту 19 секунд:
Hack-Stock:
Ежик373: Апдейт: Можливо це важливо, на кожній тумбочці наклеєні силіконові п'ятачки, типу щоб столєшка не дряпала тумобочку. Відповідно столєшка приподнята на 1-2мм від тумбочок.
Думаю дело в этом, где-то столешницу прогибает и она передает вибрацию на тумбочки
Самі тумбочки майже не вібрують порівнянно з столєшкою, але поки писав згадав про ці підставки і думаю, що варто таки спробувати їх прибрати.
Hack-Stock
Member

Ежик373:Самі тумбочки майже не вібрують порівнянно з столєшкою, але поки писав згадав про ці підставки і думаю, що варто таки спробувати їх прибрати.
Я бы их не убирал, а наоборот сделал бы по всей площади столешницы.
Попробуй положить простыни в два слоя на тумбочки и сверху столешницу, если поможет значит я прав и нужно виброизоляцию проклеить на тумбочку по всей площади и на неё уже ставить столешницу.
yupi
Member

У меня с куда более большими колонками и столом 1750*750*32мм не резонирует. Но от басов в любом случае будет дрожь по столу идти, от этого никуда не деться
Ежик373
Member

Дякую всім небайдужим!
Змоги прибрати все зі стола та покласти щось м'яке між тумобчкою та столєшкою зараз нема, але обов'язково спробую на наступних вихідних.
Як швидка перевірка гіпотези- прибрав силіконові п'ятаки (десь по 5мм в диаметрі кожен)- стало відчутно краще. Не ідеально, але вже приємна різниця.
Сподіваюсь, що з прокладкою по всій поверхні стане ще краще.
Доречі, габарити стола: 1750*800*26мм.

Якщо гіпотеза з прокладкою між столєшкою і тумбами підтвердиться, чим краще віброізолювати? Паролон/тканина в декілька слоїв? Чи взагалі, у мене залишився лист автомобільної віброізоляції, може його спробувати покласти?
Hack-Stock
Member

Ежик373:у мене залишився лист автомобільної віброізоляції, може його спробувати покласти?
его потом отодрать невозможно, лучше вспененный полиуретан
Ежик373
Member

Hack-Stock:
Ежик373:у мене залишився лист автомобільної віброізоляції, може його спробувати покласти?
его потом отодрать невозможно, лучше вспененный полиуретан
А якщо не клеїти, а просто зверху?
Hack-Stock
Member

Ежик373:
Hack-Stock: его потом отодрать невозможно, лучше вспененный полиуретан
А якщо не клеїти, а просто зверху?
попробуйте, но там же защитная пленка, не знаю будет ли оно "работать"
SERGBILL
Member

1) не ставити колонки на стіл, прикріпити до стіни.
2) еквалайзер
Евгений King
Member

Прибить/прикрутить, приклеить намертво крышку к тумбам.
Ежик373
Member

Евгений King:Прибить/прикрутить, приклеить намертво крышку к тумбам.
Щоб зробити конструкцію важче чи монолітнішою?
Раніще пробував сідати на стіл щоб перевірити чи справа у вазі- всеодно гуділо.
Евгений King
Member

Ежик373:
Евгений King:Прибить/прикрутить, приклеить намертво крышку к тумбам.
Щоб зробити конструкцію важче чи монолітнішою?
Раніще пробував сідати на стіл щоб перевірити чи справа у вазі- всеодно гуділо.
Конструкция станет монолитной.
У вас, вероятно, столешница резонирует как раз из-за силиконовых ножек между столешницей и тумбами. Уберете их - будет греметь.
Хотя, опять же, не услышав о чем речь в живую, понять трудно с какой ветряной мельницей схватка :D
GetOutTheWay
Member

Ежик373
Пробуйте взять какую-то деревянную доску в размер основания колонки и с обеих сторон обклеить виброизоляцией, которую можно в магазине автотоваров купить, ну и сами колонки ставить на стол через этот демпфер. (Чем тяжелее доска будет, ну или не доска ;) тем лучше)

Также советую посмотреть
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=jcnrvKstKqg
Ответить