Scoffer: економія на аренді приміщення в бізнес-центрі в центрі Києва в перерахунку на людину виходить одного порядку з середньою зарплатнею там же
Власне це основна мотивація переходу компанії в онлайн.
ми ж про віддалену роботу в контексті українського карантину говорили.
якщо загалом, то так, світовий тренд по переходу на віддалену роботу активізувався років 15 тому і з тих пір набирає обертів.
тим не менш, офіси залишаються досить популярним варіантом організації бізнесу у багатьох сферах, не тільки IT, а і для прикладу, для рекламних агенцій (де буквально вся робота легко переноситься в онлайн, а конкуренція в сфері шалена). як у нас так і в західних розвинених країнах. і це незважаючи на те, що ідея оптимізації витрат за рахунок віддаленої роботи лежить на поверхні вже дуже давно. населення того ж Києва виросло на пару мільйонів людей за цей час, відкрилась купа офісів.
тобто воно дійсно рухається в тому напрямку, але по-перше не так стрімко як прогнозували 10 років тому, а по-друге в Україні ще повільніше ніж у Європі\Штатах. час покаже наскільки карантин пришвидшить ці всі процеси і яка частина людей все одно залишиться в офісах.
особисто я почав працювати в віддаленому режимі ще більше 10 років тому під час навчання в універі, мені такий варіант на 100% підходить. але у кожного свої уявлення про роботу, чимало людей досі дивлячись на мене дивуються як воно мені норм вдвох з дружиною працювати вдома "без колективу, без двіжа"

наприклад той же друг з Копенгагену, фотки якого з "карантинним офісом" я викладав тут в темі. він може працювати вдома 75% часу: це ніяк не впливає ані на ЗП ані на процес роботи (працює в фінансовому відділі). але максимум скільки він працює вдома — 3 дні на місяць, бо йому не подобається і таких як він у них багато.