COVID-19 | Коронавирус 2020

Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Из-за распространения в Европе китайского коронавируса в Украине введен карантин по всей стране.

Его действие начнется с четверга, 12 марта 2020 года

- закрытие учебных заведений;

- запрещение массовых собраний более 200 человек. Это касается и спортивных мероприятий (которые могут проходить без зрителей) и культурных мероприятий;

- закрытие авиасообщения с некоторыми странами.
Истерим и сеем панику в комментариях ниже.

Hotspur:но пока все скорее очень неплохо чем очень плохо
(с)
Последний раз редактировалось gehka3 02.10.2020 17:46, всего редактировалось 1 раз.
Uliss
Member

Scoffer:Uliss
А знаєш чому невелика квартира? Тому що там де офісна робота з високими зарплатами, там дороге житло.
Віддалена робота змінює правила гри. Ти можеш сидіти в умовному Житомирі і працювати в центрі Києва.
ну мы ж говорим про текущую ситуацию, а не про сферическую удаленку в вакууме.
я чет слабо представляю, что из киева все расползутся по своим городам и будут в таком режиме работать. вот не представляю и все тут
Scoffer
Member

Uliss
Це твої проблеми, що не уявляєш. Я вже розповідав тут на форумі, що мешкаю в Дніпрі, а працюю в Києві.
Я ультимативно запросив ЗП з релокейтом просто непристойної величини і доторгувався, що нікуди не переїжджаю, зате мені платять не так непристойно багато. І одразу найшлись у них можливості, і місцевий дніпровський офіс від дочірнього підприємства невеличкий матеріалізувався. В результаті всі задоволені. А начальство все моє в Києві :rotate:
Uliss
Member

Scoffer:Uliss
Це твої проблеми, що не уявляєш. Я вже розповідав тут на форумі, що мешкаю в Дніпрі, а працюю в Києві.
Я ультимативно запросив ЗП з релокейтом просто непристойної величини і доторгувався, що нікуди не переїжджаю, зате мені платять не так непристойно багато. І одразу найшлись у них можливості, і місцевий дніпровський офіс від дочірнього підприємства невеличкий матеріалізувався. В результаті всі задоволені. А начальство все моє в Києві :rotate:
твои проблемы в том, что ты свой опыт экстраполируешь на других. если ты сверхценный спец, то ты в любое время можешь грубо говоря раком поставить работодателя.
я б посмотрел как бы ты ставил условия будучи ну не знаю, джуном каким-нибудь, да даже рядовым мидлом, или продажником. но, видимо, именно для таких категорий шмыгаль уже готовит мегастройки с з/п баксов в 200-250
Scoffer
Member

Uliss
Держава може неменш ефективно нагнути роботодавців на тему віддаленої роботи. Десятки методів.
Контори пристосуються. Або подохнуть. Але більшість таки пристосується.

Відправлено через 2 хвилини 41 секунди:
Яким би я цінним спецом не був, я можу лише торгуватись. А от держава реально раком може поставити.
Andrey2005
Member

Uliss:шмыгаль уже готовит мегастройки с з/п баксов в 200-250
А потом окажется что это ЗП без учета налогов :gigi:
leif
Member

та до чого тут офіси? :facepalm:
типу офіси на віддалену роботу перевести = вирішення проблеми розповсюдження вірусу :lol: та навіть близько ні. ну працює умовний Вася-сейл вдома, а дитина ходить в школу, дружина — в перукарню, баба-дід на базар ходять, в своїх пенс-двіжах тусують.
ввечері Васян після роботи так задовбався сидіти вдома, що йде безапеляційно в кнайпу бахнути пивасу з друзями, бо вже ніяких сил немає вдома сидіти.

таких сценаріїв буде мільйон. сферична ситуація в вакуумі, що всіх кого можна перевели на віддалену роботу (якої 100% не буде) може і трохи сповільнить темпи зараження, але точно не вирішить проблему.
Scoffer
Member

leif
Ти пам'ятаєш заради чого взагалі робиться карантин? Не для того щоб зупинити розповсюдження, а щоб сповільнити і знизити навантаження на недолугу медсистему.
Щоб зупинити треба всіх замурувати в бетоних коробках.
Віддалена робота зможе розмазати люд по країні. Це дуже круто і не тільки через віруси.
Последний раз редактировалось Scoffer 05.05.2020 15:09, всего редактировалось 2 раза.
SERGBILL
Member

Hotspur:юморист
ну, хоть помечтать...
leif
Member

Scoffer
моє вангування, що навіть якби це сталось (а цього не станеться з купи причин), від таких заходів був би незначний ефект. загальну кількість контактів це, звичайно, зменшить, але не радикально. я пояснив свою точку зору: не захворіє на роботі — дитина принесе десь з такою ж швидкістю і т.п. всі контактують хоч так хоч так.

навіть 15% навантаження на нашу систему недолугої медицини досі не сталось, за умов шаленого порушення карантину від найпершого дня його введення усіма кому не ліньки і супер-дебільною організацією всього процесу.
подивимось що буде після 11 травня коли запрацюють всі ці перукарні та інші розсадники інфекцій. якщо не станеться і тоді — не станеться як мінімум до осені.
Scoffer
Member

leif
В конторі де я зараз працюю, а це топ 5 за кількістю персоналу в Україні, вже офіційно оголосили що три київські офіси скоротять до мінімуму. Залишать лише директорат з секретутками і переговорні кімнати, де можна буде зібратись за потреби.
leif
Member

Scoffer:топ 5 за кількістю персоналу в Україні
ИзображениеИзображение

АТБ? Укрзалізниця? :laugh:

жартую.

не сперечаюсь, що якусь частину внаслідок всієї заворухи переведуть на віддалену роботу, але поки що не впевнений, що це буде тектонічний зсув на ринку праці. на противагу твоєму прикладу можу навести десятки контор, які навіть під час найактивнішого карантину працювали "як завжди" :)
Scoffer
Member

leif
Хто ж так міряє, на одній юрособі :laugh:

Відправлено через 8 хвилини 10 секунди:
Виживатиме найсильніший. Хто працюватиме "як завжди" отримає менше можливостей для розвитку бізнесу ніж більш прогресивні компанії. Одна лише економія на аренді приміщення в бізнес-центрі в центрі Києва в перерахунку на людину виходить одного порядку з середньою зарплатнею там же :laugh:
Власне це основна мотивація переходу компанії в онлайн.
Hotspur
Member

Scoffer: Ти можеш сидіти в умовному Житомирі і працювати в центрі Києва.
ну 4 комнатная в Житомире тоже не очень дешевая на самом деле :)

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Scoffer:Одна лише економія на аренді приміщення в бізнес-центрі в центрі Києва в перерахунку на людину виходить одного порядку з середньою зарплатнею там же
то надо иметь мозг. а его нет.

Отправлено спустя 4 минуты 59 секунд:
«Исправим ошибки». В Минздраве заверяют, что не собираются сворачивать медреформу https://nv.ua/ukraine/politics/ubiystvo ... ource=site

несите следующего министра. покупать китайские костюмы в 2 раза дороже - норма. покупать украинские ИВЛ которые гавно - тоже норма. Финансировать больницы которые лечат 3-10 пациентов в год - норма
Hells Angels
Member

Hotspur
так он покупает у своей жены, та как раз создала в тот же день фирму когда он стал министром.
murzik
Member

Hotspur
та там порта закрити треба, вони шо не гуглять як захиститися? :D
Hotspur
Member

murzik:та там порта закрити треба, вони шо не гуглять як захиститися?
похоже нет :lol:

Отправлено спустя 58 минут 22 секунды:
Вспышка коронавируса в селе в Ровенской области произошла из-за массового посещения церкви https://nv.ua/ukraine/events/koronaviru ... 86355.html

закрыть церкви ума нет :facepalm:
leif
Member

Scoffer: економія на аренді приміщення в бізнес-центрі в центрі Києва в перерахунку на людину виходить одного порядку з середньою зарплатнею там же
Власне це основна мотивація переходу компанії в онлайн.
ми ж про віддалену роботу в контексті українського карантину говорили.

якщо загалом, то так, світовий тренд по переходу на віддалену роботу активізувався років 15 тому і з тих пір набирає обертів.
тим не менш, офіси залишаються досить популярним варіантом організації бізнесу у багатьох сферах, не тільки IT, а і для прикладу, для рекламних агенцій (де буквально вся робота легко переноситься в онлайн, а конкуренція в сфері шалена). як у нас так і в західних розвинених країнах. і це незважаючи на те, що ідея оптимізації витрат за рахунок віддаленої роботи лежить на поверхні вже дуже давно. населення того ж Києва виросло на пару мільйонів людей за цей час, відкрилась купа офісів.

тобто воно дійсно рухається в тому напрямку, але по-перше не так стрімко як прогнозували 10 років тому, а по-друге в Україні ще повільніше ніж у Європі\Штатах. час покаже наскільки карантин пришвидшить ці всі процеси і яка частина людей все одно залишиться в офісах.

особисто я почав працювати в віддаленому режимі ще більше 10 років тому під час навчання в універі, мені такий варіант на 100% підходить. але у кожного свої уявлення про роботу, чимало людей досі дивлячись на мене дивуються як воно мені норм вдвох з дружиною працювати вдома "без колективу, без двіжа" :laugh: наприклад той же друг з Копенгагену, фотки якого з "карантинним офісом" я викладав тут в темі. він може працювати вдома 75% часу: це ніяк не впливає ані на ЗП ані на процес роботи (працює в фінансовому відділі). але максимум скільки він працює вдома — 3 дні на місяць, бо йому не подобається і таких як він у них багато.
mgerchik
Member

leif
зависит от офиса, коллектива и атмосферы там. я например могу работать дома полностью, и если выбирать между домом и текущим офисом моим, то я бы выбрал дом. А если выбирать между домом и офисом google :D (идею вы поняли), то тут я бы уже выбрал офис :lol:
Andrey2005
Member

Сейчас медики, которые весь день в больнице в респираторах и костюмах вам удаленно ставят клизму :gigi:
Uliss
Member

mgerchik:leif
зависит от офиса, коллектива и атмосферы там. я например могу работать дома полностью, и если выбирать между домом и текущим офисом моим, то я бы выбрал дом. А если выбирать между домом и офисом google :D (идею вы поняли), то тут я бы уже выбрал офис :lol:
а мне уже настолько осточертело работать из дому, что я б с удовольствием в любой офис ездил, но увы. мой работодатель в беларуси
вот если бы комбинировать 50/50, то было бы идеально
Закрыто