COVID-19 | Коронавирус 2020

Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Из-за распространения в Европе китайского коронавируса в Украине введен карантин по всей стране.

Его действие начнется с четверга, 12 марта 2020 года

- закрытие учебных заведений;

- запрещение массовых собраний более 200 человек. Это касается и спортивных мероприятий (которые могут проходить без зрителей) и культурных мероприятий;

- закрытие авиасообщения с некоторыми странами.
Истерим и сеем панику в комментариях ниже.

Hotspur:но пока все скорее очень неплохо чем очень плохо
(с)
Последний раз редактировалось gehka3 02.10.2020 17:46, всего редактировалось 1 раз.
gehka3
Катярко

leif:таксисти (у яких роботи стало різко менше)
Та они расценки в область/за город троекратно подняли, потирают руки и могут себе позволить куда ехать а куда облом, шото у нас разные страны и таксисты
leif
Member

TankV:санобработкой подработать
нових людей на це набирати теж не будуть
TankV:множество других вариантов
не треба вигадувати, немає ніякої безлічі варіантів в умовах карантину, коли всі сидять по домах.
Graveworm
Member

TankV:Мы все умрем?
Давно пора
leif
Member

gehka3:Та они расценки в область/за город троекратно подняли
підняли розцінки це ж не тому що роботи стало більше. роботи менше, але і таксистів менше працює. багато хто не хоче ризикувати, боїться заразу підчепити + спекуляція, хто як не таксисти знає коли ціну треба накрутити. а продукти розвозиш — менше ризикуєш.
Gavri1a
Member

(в Украине 71,5).
офигеть... как-то с трудом верится в такую среднюю продолжительность жизни в Украине
nochnik89
Member

gehka3
не ,у нас поселковое такси , берет 50 гривен за 20 км . Но в машине должно ехать 4 человека(ах...ть карантин называется) Но прям сильно срочно нужно - то можно в принципе.
Graveworm
Больше оптимизма . Умрут не все . Почитай мое прошлое сообщение . Было очень много выздоровевших и выписавшихся с больницы еще в начале марта.

leif
Экспресс тесты будут использовать на среднебольных в скорые помощи . Там будут делать два теста . Один ан грипп ,второй на коронавирус . Если положительный на коронавирус - то брать лабораторный анализ еще .
Легкобольные вызывать не будут скорые
SergN
Member

leif:
SergN:чи жили з тієї ж пенсії при купівлі в найближчому продовольчому магазині?
мало не кожен день їздили на базар\гуртівні, бо в продовольчій крамниці на районі ціни "високі". Ти десь крім Києва бував в Україні? знаєш яка інфрастуктура в містах по 100тис людей?
Будемо мірятися? Я прекрасно знаю і про "інфраструктуру" в 0,5тис-10тис. населених пунктах, бо буваю регулярно. Про них насамперед і мова.
SergN:Таких уроків життя приносить багато.
від пафосних фраз гроші ні в кого не з'являться.
І пафосними фразами чергу до апаратів ШВЛ не затримаєш. Тому тут вибирати.
SergN:Я у тебе куплю 9900К за 5кгрн.
помилився адресою :lol:
Отак узяв і помножив на 0 свою фразу про відсутність покупців на залізяки і інші матеріальні блага. А що трапилося?
mgerchik
Member

SergN:
Uliss: но я так и не нашел ответа на вопрос - за что людям жить при карантине ну, например, до конца апреля? ну вот реально - за что?
1) За пенсию, соцвыплаты и т.д. - о тех верствах, которые и так на госпомощи.
2) За отложенные деньги. Может, кого научит не спускать все заработки в ноль без НЗ на "черный день".
3) За счет продажи чего-то малонужного из материальных благ. Да, даже так. Цель - выживание. i7 можно на околобесплатный Селерон сменить, а потом заработать обратно, была бы жизнь да здоровье.
4) За счет неоплаты коммуналки, что официально разрешили, экономии на всех остальных тратах, которые были при походах на работу.
5) За счет кредитов, кредитных линий, которые банки все еще предоставляют.

6) И самым храбрым, которые топят за отмену ограничивающих мероприятий:
Устроится в медучреждения, принимающих критически больных. Вот там для них и карантина нету, и доплаты. Храбрецы, топящие за отмену, вперед!
++всё

в принципе всё правильно расписал.
Vgamble
Member

SergN:Отак узяв і помножив на 0 свою фразу про відсутність покупців на залізяки і інші матеріальні блага. А що трапилося?
А ты сам не боишься потом этот 9900к перепродавать уже по 2к? :laugh:
leif
Member

SergN:Будемо мірятися? Я прекрасно знаю і про "інфраструктуру" в 0,5тис-10тис. населених пунктах, бо буваю регулярно. Про них насамперед і мова.
давай. в моєму рідному місті Бердянськ (100 тис населення), навколо ринків там взагалі немає продовольчих крамниць в радіусі кілька кілометрів. на ринках роблять закупи всі пенсіонери міста, їдучи туди часто з приватного сектору, який у місті величезний. 5-10км. що їм робити?
у Львові на шуварі і базарах роблять закупи величезна частина пенсіонерів міста і там дійсно набагато дешевше. тут мережа "крамниця на районі" розвинена дивним чином (дуже часто це як раз вищий ціновий сегмент) і ціни у них реально високі. у багатьох пенсіонерів немає кому привезти продукти. що їм робити?
SergN:відсутність покупців на залізяки і інші матеріальні блага
ти по собі самому зробив висновок, що є покупці? круто.
SergN:А що трапилося?
нічого не трапилось, твоя пропозиція мене не цікавить, шукай далі.
SergN
Member

Uliss:я к твоим методам еще добавлю
- выиграть в лотерею;
- распечатать гривны;
- грабануть банк/баномат. да методов можно много придумать.
Вот видишь, голодным не останешься, фантазия есть.
Uliss:ну ты вот представь - есть категория людей без запаса налички на черный день, которых выпнул работодатель в бесплатный отпуск. им за счет чего существовать?
Это чем-то отличается от ситуации, если бы они чем-то заболели (что в период пандемии очень вероятно) или потеряли трудоспособность? А здесь не нужно тратиться на здоровье, просто лишь ограничить траты до "пожрать".
Uliss:Это я плавно к мысли подвожу, что раз уж копируют поведение запада, то и можно было бы организовать раздачу денег тем, кто зарабатывает ниже определенной отметки (или продуктовых наборов)
Были бы сохранены жизни, кому раздавать. Неужели непонятно? Одним из пунктов была соцпомощь. Но многие так прячутся от государства в своем трудоустройстве, что и в случае потери работы это доказать не могут.
_nic
Member

Patruletz:leif
я вас умоляю им плевать на всех кто в стране, нет никаких разработаных планов на неделю, две или месяц вперед.. все пойдет в :censoured: как только народ поймет окончательно что их просто кинули.
придурки которые ввели этот "карантин", сами безграмотное тупорогое быдло, которое явно не в курсе что в истории уже были "чумные бунты".
Patruletz
Member

гопота 20-25лет пыла в подьезде коньяк, кто то позвонил в полицию, те приехали и не долго разбираясь штрафы вкатала за распитие в неположеных местах ну и за карантин им настучали что то :gigi: :laugh:
Vgamble
Member

Предлагаю всем, кто против карантина озвучивать свой род деятельности. Не для прикола, а просто чтобы прикинуть нужны ли их услуги/продукция в условиях, когда весь мир уходит на карантин.
SergN
Member

leif:
SergN:Будемо мірятися? Я прекрасно знаю і про "інфраструктуру" в 0,5тис-10тис. населених пунктах, бо буваю регулярно. Про них насамперед і мова.
давай. в моєму рідному місті Бердянськ (100 тис населення), навколо ринків там взагалі немає продовольчих крамниць в радіусі кілька кілометрів. на ринках роблять закупи всі пенсіонери міста, їдучи туди часто з приватного сектору, який у місті величезний. 5-10км. що їм робити?
у Львові на шуварі і базарах роблять закупи величезна частина пенсіонерів міста і там дійсно набагато дешевше. тут мережа "крамниця на районі" розвинена дивним чином (дуже часто це як раз вищий ціновий сегмент) і ціни у них реально високі. у багатьох пенсіонерів немає кому привезти продукти. що їм робити?
Ти зараз про обмеження під час карантину чи взагалі розвів соціальні соплі про стан життя малозабезпечених пенсіонерів? Про це я прекрасно знаю, можу як жаліти, так і висловитися більш нейтрально (комусь не сподобається), тому це минаємо. Людям, що прямують до продовольчих магазинів, не забороняється пересуватися, тому не зміниться нічого. Заборонили роботу непродуктових крамниць. От зараз майже вся та торгівля продуктами просто перейде в приміщення, або ж в режимі доставки. Так, бізнесмен, що торгував на ринку 100-тисячника на розкладці і чекав, поки до нього прийдуть з усього приватного сектору, зараз поїде доставляти під двір, якщо хоче реалізації і не хоче знімати якийсь ларьок.
SergN:відсутність покупців на залізяки і інші матеріальні блага
ти по собі самому зробив висновок, що є покупці? круто.
SergN:А що трапилося?
нічого не трапилось, твоя пропозиція мене не цікавить, шукай далі.
Якраз я тобі на твоєму ж прикладі доводжу, що це ти зробив хибний висновок про відсутність покупців на будь-які матеріальні блага. Питання лише в ціні, за яку згодні з ними розпрощатися. Якщо такими обростає людина в звичайному житті, а потім при скруті буде голодна, але з цими благами не розлучиться, то ніяк вона не голодна, або ж скрута в неї не настільки велика, щоб всі її до "виживаючих" відносили. А буде це Ай-9, мерседес, сяомі чи праска - це вже особливості масштабу конкретних випадків.
leif
Member

SergN: Ти зараз про обмеження під час карантину чи взагалі розвів соціальні соплі про стан життя малозабезпечених пенсіонерів?
де ци те побачив? я казав, що якщо йти шляхом жорсткого карантину (так теж можна, питань немає) треба подумати про те як його забезпечити і фінансово і з точки зору інфраструктури. щоб не вийшло як зараз, коли карантин є, але люди все одно не сидять вдома, особливо ті, хто в групі ризику.
SergN:що це ти зробив хибний висновок про відсутність покупців на будь-які матеріальні блага
я не робив ніяких висновків. я написав дослівно:
а хто купувати буде?
Відправлено через 2 хвилини 49 секунди:
Vgamble:кто против карантина
я не проти карантину взагалі, на мене він ніяк не впливає. я проти того, щоб був недіючий карантин. коли нічого не працює, економіка входить в піке, а люди все одно хворіють і загроза нових хвиль епідемії не зменшується.
Graveworm
Member

nochnik89:Больше оптимизма . Умрут не все
Вообще все равно :laugh:
Я вот, например, боюсь ситуации, когда "живые позавидуют мертвым"
SergN
Member

leif:
SergN:що це ти зробив хибний висновок про відсутність покупців на будь-які матеріальні блага
я не робив ніяких висновків. я написав дослівно:
а хто купувати буде?
І це твоє "дослівно" явно ж спрямовано на месседж по відсутності покупців, чи хочеш сказати, що хотів щось інше спитати? Це вже викручуєшся. Просив прізвища всіх тих, хто купить той чи інший товар?
JJ Judge
Member

Так приятно, когда после прочтения сразу почитал комменты и убедился, что горе-писаку уже мокнули в фекалии, где ему и место, самому утруждаться не надо :up:
leif
Member

SergN
меседж такий, що в умовах, коли падають доходи, коли зупиняється економіка + в умовах карантину сподіватись на те, що можна розпродати щось і за рахунок цього жити — марна справа. якусь частину куплять спекулянти, так, це правда. але якщо завтра на ОЛХ з'виться 40000 пропозицій "продам райзен 1600", скільки з них куплять? і так з усім іншим.
Закрыто