Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

samsung c24rg50
вот такая картина замечена.хотя монитор и откалиброван (
Видимо такая матрица фуфлыжная :-/
0-02-04-04716dc952c016810bc0d0c787d20f606f77df6273aa0bcec00343009b9efa84_3a5d824b.jpg
Xray999
Member

Livesms:Стоит ли переплачивать за Dell U2415 или можно взять то же дешевле или лучше за те же деньги ?
Livesms
Якщо чисто для офісної роботи, тоді не варто переплачувати. А якщо потрібна класна картинка, фільми, ігри, фото - тоді ще і як варто доплатити.
Vpupkin
Member

TRDAE86
А может это игра фуфлыжная?.
Сделайте скриншот в PNG формате и глянем на другом экране.
Xray999
Member

TRDAE86:samsung c24rg50
Видимо такая матрица фуфлыжная
Так то ж дешевий VA. Ти обрав його заради глибокого чорного кольору. Або глибокий чорний VA, або менш глибокий чорний, але шикарні кольори та градіенти на всіх відтінках, навіть на самих темних IPS. Треба калібрувати, але на VA не вийде освітлити темні відтінки і зберегти якісну картинку.
Последний раз редактировалось Xray999 05.11.2019 11:29, всего редактировалось 1 раз.
Livesms
Member

Xray999:
Livesms:Стоит ли переплачивать за Dell U2415 или можно взять то же дешевле или лучше за те же деньги ?
Livesms
Якщо чисто для офісної роботи, тоді не варто переплачувати. А якщо потрібна класна картинка, фільми, ігри, фото - тоді ще і як варто доплатити.
99,99% - это офис, текст, программирование и т.д. Требований к картинке в плане игр, фото и т.д. нет. Главное что бы при чтении текста 99,99% монитор был не тем фактором, который влияет на усталость глаз.
С таким подходом в варианте 23-24", 1920*1080, без ШИМ и т.д. какой вариант выбрать ?
Xray999
Member

Livesms:С таким подходом в варианте 23-24", 1920*1080, без ШИМ и т.д. какой вариант выбрать ?
В плані широтно імпульсної модуляції (ШИМ) я не в курсі по данним моделям, думаю вони всі із ШИМ. Треба обзорчики шукати.
TRDAE86
Member

Xray999:
TRDAE86:samsung c24rg50
Видимо такая матрица фуфлыжная
Так то ж дешевий VA. Ти обрав його заради глибокого чорного кольору. Або глибокий чорний VA, або менш глибокий чорний, але шикарні кольори та градіенти на всіх відтінках, навіть на самих темних IPS. Треба калібрувати, але на VA не вийде освітлити темні відтінки і зберегти якісну картинку.
...в том то и дело,что монитор калибровали )
И во всех играх,в темных местах,есть такой эффект.
Расстроен я этом ,дешманом ...единственное,144гц,таки прикольная тема ;)

Отправлено спустя 10 минут 9 секунд:
Vpupkin:TRDAE86
А может это игра фуфлыжная?.
Сделайте скриншот в PNG формате и глянем на другом экране.
...не знаю,resident evil 7 ...темнота везде )
Xray999
Member

TRDAE86:...в том то и дело,что монитор калибровали )
Расстроен я этом ,дешманом ...единственное,144гц,таки прикольная тема
Якщо точно відкалібрувати VA монітор, то в темних сценах буде занадто темно. Думаю тому твій калібровщик навмисно підняв тобі точку чорного і висвітлив темні участки.
А 144гц так, це бомбезно. Це єдине чого не вистачає моєму монітору.
TRDAE86
Member

Xray999:
TRDAE86:...в том то и дело,что монитор калибровали )
Расстроен я этом ,дешманом ...единственное,144гц,таки прикольная тема
Думаю тому твій калібровщик навмисно підняв тобі точку чорного і висвітлив темні участки..
...спрошу за это у него,возможно так и есть.Но видимо это не совсем правильно ,раз такой эффект.
А брак самого монитора,исключаете ?
Xray999
Member

TRDAE86:...спрошу за это у него,возможно так и есть.Но видимо это не совсем правильно ,раз такой эффект.
Это не брак. Если твой монитор откалибровать правильно, то ты в темноте плохо видеть будешь, половина деталей будет не отличима от чёрного. Так что не парься, всё нормально с монитором. При такой яркости в тёмной сцене как на твоём скрине, на любом мониторе будет видно эти артефакты и на IPS в том числе. Там должно быть так затемнено, что бы этот рельеф был еле виден.
Павло
Member

Xray999:
TRDAE86:...спрошу за это у него,возможно так и есть.Но видимо это не совсем правильно ,раз такой эффект.
Это не брак. Если твой монитор откалибровать правильно, то ты в темноте плохо видеть будешь, половина деталей будет не отличима от чёрного. Так что не парься, всё нормально с монитором. При такой яркости в тёмной сцене как на твоём скрине, на любом мониторе будет видно эти артефакты и на IPS в том числе. Там должно быть так затемнено, что бы этот рельеф был еле виден.
Я думав це від бітності залежить.
Xray999
Member

Павло:Я думав це від бітності залежить.
Від бітності градація звісно залежить. Але то сцена,картинка така. Просто у нього піднята крива гамми в темних тонах, або яскравість завищена.
TRDAE86
Member

Xray999
....вычитал,что этот момент больше заметен на высоко герцовых мониторах ...может и в этом дело.
Xray999
Member

TRDAE86:....вычитал,что этот момент больше заметен на высоко герцовых мониторах ...может и в этом дело.
ерунда. Поставь в дровах 75гц и убедись. А что за игра ? Не "Blair Witch" часом ?
Последний раз редактировалось Xray999 05.11.2019 15:46, всего редактировалось 1 раз.
TRDAE86
Member

Xray999:
Просто у нього піднята крива гамми в темних тонах, або яскравість завищена.
не так,чтоб прям завышена )
0-02-04-9afe17edf4f2239bc1704cf90e201e8ccf81e2ba85d84d9c30ab6146a6fbb5d2_faab18d6.jpg
Павло
Member

Xray999:
Від бітності градація звісно залежить. Але то сцена,картинка така. Просто у нього піднята крива гамми в темних тонах, або яскравість завищена.
Доречі я вичитав, що у інвідії у доайвері є «якась помилка» яка впливає на вивід зображення а саме через неї є певні «артефакти». І саме тому часто пишуть, що на амд картах зображення краще.
TRDAE86
Member

Xray999:
TRDAE86:....вычитал,что этот момент больше заметен на высоко герцовых мониторах ...может и в этом дело.
ерунда. Поставь в дровах 75гц и убедись. А что за игра ? Не "Blair Witch" часом ?
ни,resident evil 7 )

Отправлено спустя 2 минуты 41 секунду:
Павло:
Xray999: Від бітності градація звісно залежить. Але то сцена,картинка така. Просто у нього піднята крива гамми в темних тонах, або яскравість завищена.
І саме тому часто пишуть, що на амд картах зображення краще.
...видимо брешуть ;)
У меня rx580 nitro+ saphire
Xray999
Member

Павло:Доречі я вичитав, що у інвідії у доайвері є «якась помилка» яка впливає на вивід зображення а саме через неї є певні «артефакти». І саме тому часто пишуть, що на амд картах зображення краще.
У АМД за замовченням, вихідний динамічний диапазон максимальний. А у зелених обов'язково треба в дровах його включати, бо за замовченням там жах :)
спойлер
Изображение
Павло
Member

Xray999:
Павло:Доречі я вичитав, що у інвідії у доайвері є «якась помилка» яка впливає на вивід зображення а саме через неї є певні «артефакти». І саме тому часто пишуть, що на амд картах зображення краще.
У АМД за замовченням, вихідний динамічний диапазон максимальний. А у зелених обов'язково треба в дровах його включати, бо за замовченням там жах :)
спойлер
Изображение
За це знаютам писали про «колор біндінг»
Xray999
Member

Павло:За це знаютам писали про «колор біндінг»
Можливо, я особливо не звертаю увагу. Але коли перейшов з АМД HD 7950 на GF 1080 мені картинка реально бачилася жахливою на нвідіа. АМД таки кращі як на мене, тому і не хочу монітор із аппаратним G-Sync. Бо наступна моя карточка скоріше за все не буде від зеленого лагеря,...але то вже буде видно по цінам.
Ответить