Бп виключає відеокарту

Корпуса и источники питания
Автор
Member

anti4hiter
Припаяти не проблема, найти який саме вже проблема, зможеш по фото допомогти?
SHARMAN
Member

почему именно видеокарта? если БП не исправен в целом, то он бы отрубался при любой нагрузке. Но нагрузка по ЦП проходит нормально. Если проблема именно на линии 12В, то причем тут кондеры? в этом БП групповая стабилизация, значит линии раздельные 12, 5 и 3,3. Если перегрузка именно по 12В, которую дает ВК в нагрузке, то проблема может быть начиная от кабеля и заканчивая... ну да кондерами по 12В или еще чем-то. У меня просто тоже такой БП из б/у... там по первым цифрам серийника можно понять когда он выпущен.

А так интересно узнать в чем причина, ведь эти БП хоть на древней схеме, но считаются очень надежными в своем классе. Теоретически, если если меньше 3-х лет, то это даже гарантийный период.
amarokwf
Member

Пропаяв всі сумнівні місця на звороті. Дроссель не шумить, вибивати перестала, година важкої гри- все в нормі, але напруга просідає всерівно, принаймні на показниках мультиметра плаває, 11,2-11,5 в нагрузці, не знаю що таке може бути.
Можливо мультиметр бреше? Але при аналогічних умовах мій бп при простої і при нагрузці 12.12 без коливань зовсім...
Єдине припущення що під мою систему бп просто нехватає, тк 8700к в розгоні і 1080ti, думаю 620 мало або ж впритик, тестую все іменно на своїй системі

Отправлено спустя 4 минуты 31 секунду:
SHARMAN
Гарантії нема, друг розбирав дивився сам. Далі- чому бп? Тому що є 2 карти і 2 бп, думаю ясно. Порівняв свій залман zm 700 sv чисто візуально, небо і земля, в сторону залмана, він у мене доречі 6 років вже. У вас шмулять дросселя?
SHARMAN
Member

amarokwf

є сумніви, що не вистачає потужності, бо така система в навантаженні видає що найбільше 550-550Вт, а цей БП може и 650 легко витримати. Ні, в мене ніякого шуму немає. До цього теж був 10 років CoolerMaster460Вт і все тримав добре. Так, діло в БП, але можливо в якісь дрібниці, яку можно виправити за малий кошт. Коливання це таке, бо я бачив тести де система працює при напрузі навіть меньше 11В. Просадки до 11,5 це взагалі не той випадок, коли комп вимикається.
Треба трішки більше кваліфікації, щоб знайти в чому проблема. Впевнений, що який-небудь майстер чи блогер-технік виправили би цей БП за декілька хвилин.
amarokwf
Member

SHARMAN
Так проблему вимикання я вирішив, хоча конкретну прчину не знайшов. Питання тільки в просадках, якщо не важко, є можливість мультметром провірити напругу в нагрузці? Буду вдячний
anatolikostis
Member

Бп сісонік s12II 620. Купив бушний
На колодках відеокарти 11.85
при просадках ниже 11,4в обычно залипает карта и такие симптомы, как описали - блок на помойку
На огляд кз не замітили
Если умеете определять КЗ на глаз... :gigi:
є можливість мультметром провірити напругу в нагрузці?
а что мешает промерить приходящее на разъемы PCI-E видеокарты, пока она крутит тест?

в этом БП групповая стабилизация, значит линии раздельные 12, 5 и 3,3
шикарно! :laugh:
amarokwf
Member

anatolikostis
«обычно залипает карта» не наш варіант, на даний момент напрагу падає вплоть до 11,1 при тому компютер стабільно тримає осст плюс фурмарк, думається сучасне залізо теж має стабілізатори тому і не вирубається. Здається мені при кз відбувається... кз!) і як мінімум деколи можливо оприлілити на око було кз чи ні по підгорліим контактам ітд, (прикинь)
anti4hiter
Member

amarokwf
Если есть тестер можно найти те самые кондеры которые стоят по линии 12в. Они должны быть ещё на 16в по напряжению, на корпусе написано.
amarokwf
Member

anti4hiter
Так, розібрався, тільки як найти проблемний? Не хотілося б випаювати всі, чи просто припаювати до кожного по черзі?
gehka3
Катярко

amarokwf
Они там стоят в парралель, выпаивать и мерять - но после прогрева при выпайке - могут на короткое время подвосстановиться, покажут близкую к номиналу ёмкость, разве что по отличиям в esr делать выводы, а ещё лучше - всё под замену, и в первичке и во вторичке :gigi:
Да и вообще каатса мне что дело в другом
amarokwf
Member

gehka3
Може дивно звучати, але, чи є варіант не випаювати а просто з зворотньої сторони до контактів припаяти чисто для провірки? З завідомо неробочим на іншому блку так робив і все було ок, з робочим будуть проблеми?
gehka3
Катярко

amarokwf
Можно, но опять же прогрев смажет всю картну, ведь выше при пропае платы - уже лучше работать начал (и явно не из за непропая платы - прогрев помог малость) ;)
amarokwf
Member

gehka3
Так там прогрів то не буде зовсім, припой на ножки чуть нагрів і все.
Та й коли пропаював плату старався не гріти
murzik
Member

Как то решил я отремонтировать элт телевизор Самсунг. Я ведь у мамы инженер...
Теперь везу в мастерскую, где работает дед, негодяй с советским опытом. Надеюсь, материться за мою пайку канифолью, которая там теперь всю плату покрыла, не будет :gigi:
И еср метр есть, только там электролитов и не только, штук 50
Ответить